Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi Mozilla'dan yapay zeka ile online alışveriş hamlesi: Fakespot Chat

  • Konbuyu başlatan Candeğer Muradoğlu
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
C

Candeğer Muradoğlu

Misafir
Temmuz ayında TripAdvisor, sistemlerinden 15 binden fazla mülkten 20 binden fazla yapay zeka tarafından üretilmiş metin içeren incelemeleri sildiğini belirtti. Bu örnek, online alışveriş yaparken sahte incelemelerin tüketicilerin karar verme sürecini karmaşık hale getirerek yanıltıcı olabileceğini gösterdi.

Öte yandan, bu yılın başlarında Mozilla, sahte ve yanıltıcı ürün incelemeleriyle mücadele etmek amacıyla Fakespot'u bünyesine kattı. Ardından Fakespot Chat'i kullanıcılarına sunarak, online alışveriş dünyasında önemli bir dönüşümü temsil eden bir adım attı. Yeni yapay zeka destekli araç, tüketicilere ürün araştırmalarında rehberlik etmeyi ve sahte incelemelerle mücadele etmeyi amaçlıyor.

Fakespot Chat, yapay zeka ve makine öğrenimi kullanarak sahte ve aldatıcı ürün incelemelerini tespit etmeye odaklanıyor. Bu araç, kullanıcılara ürünlerle ilgili soruları yanıtlamakla kalmayıp doğru bilgi sağlamak ve alışveriş sürecinde faydalı olabilecek soruları önermek gibi görevleri üstleniyor. Platform, sahte incelemeleri tespit ederek gerçek ve güvenilir bilgileri sağlamayı amaçlıyor.

Özellikle son dönemlerde yapay zeka teknolojileri, özellikle GPT gibi modeller, sahte incelemelerin oluşturulmasında kullanılabiliyor. Bu durum, çeşitli platformlarda sahte inceleme sorununu tetikleyebiliyor. Fakespot Chat, bu teknolojiyi sadece sorunu çözmek için değil, aynı zamanda alışveriş deneyimini geliştirmek amacıyla kullanıyor.

Fakespot, "Pros and Cons" adında bir yapay zeka destekli özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu özellik, ürünlerin olumlu ve olumsuz yönlerini özetleyerek inceleme okuma ihtiyacını azaltıyor. Milyarlarca veri noktasından eğitilen bu özellik, beş farklı modeli içinde barındırarak ürün değerlendirmelerini daha anlaşılır hale getiriyor.

Fakespot Chat, Fakespot Analyzer veya Amazon.com'daki Fakespot tarayıcı eklentisi aracılığıyla kullanılabilir. Analiz sonucunda ortaya çıkan Fakespot Chat, kullanıcılara ürünlerle ilgili sorular sorma, rehberlik alma ve daha fazla bilgi edinme imkanı sunuyor.

Mozilla, teknolojinin her zaman mükemmel olmadığının farkında. Bu nedenle, kullanıcı geri bildirimlerini önemsiyor ve Fakespot Chat'in sürekli geliştirilmesi için çaba harcıyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.