Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi Binance Türkiye CEO'su Mücahit Dönmez, kurumun 2023 planlarını paylaştı

  • Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
T

Tuğçe İçözü

Misafir
Kripto para borsası Binance Türkiye CEO'su Mücahit Dönmez ile yatırımlarına ve 2023 planlarına odaklanan bir röportaj gerçekleştirdik. Röportaj kapsamında Dönmez, 2023'te Binance Türkiye'nin kurmayı planladığı iş ortaklıkları, yatırım planları ve regulasyon alanında attığı adımları paylaştı.

Binance'in 2023'te Türkiye'de kurmayı planladığınız iş ortaklıkları, hayata geçirmeyi planladığı projeleri sorduğumda, Dönmez, Temmuz ayında Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati’yle gerçekleştirilen verimli görüşmenin, kurumun Türkiye’de hayata geçirmek istediği projeler açısından olumlu bir adım olduğunu ifade ediyor:


Türkiye kripto para sektörünün en hızlı geliştiği ve en dikkat çeken pazarlardan biri. Binance olarak biz de 2020 yılında Türkiye pazarına adım attık. Dünyanın en büyük kripto para borsasını bünyesinde barındıran küresel blockchain şirketi olarak, Türk kullanıcılara Türk Lirası ile kripto para satın alabilme hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Türkiye’deki önemli potansiyelin farkındayız ve buradaki yatırımlarımızı artıracağız.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati’yle gerçekleştirdiğimiz verimli görüşme, Türkiye’de hayata geçirmek istediğimiz projeler açısından olumlu bir adımdı. Hem blockchain evreni hem de kripto varlıklara ilişkin planlarımızda Türkiye en önemli pazarlardan biri. Buna ne kadar önem verdiğimizi, Binance Global platformunun yanında Türk yatırımcılara özel hizmetler sunmak için BinanceTR platformunu kurmamız da gösteriyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dijital para adımları, Türkiye’deki potansiyelin ne kadar umut verici olduğunun da göstergesi. Sadece kamunun yönettiği projeler değil; özel sektörün de NFT, metaverse ve blockchain konusunda dünyadaki trendleri yakından takip etmesi ve tüm bu alanlarda yatırımlar yapması, Türkiye’de gelecek dönemde yapmak istediklerimiz konusunda bize de ilham veriyor. Regülasyon konusunda atılacak adımlarla pazarın çok daha canlı ve dikkat çekici olacağına inanıyoruz.

Binance Labs, Haziran ayında 500 milyon dolarlık yeni web3 ve blockchain fonunu duyurdu. Binance Türkiye'nin fon kapsamında Türkiye'de de yatırım yapma planlarını soruyorum. Dönmez, fonun detaylarını aktarırken, Türkiye’deki girişimlere de son derece pozitif yaklaştıklarını dile getiriyor:

Binance Labs, 3 yıl önce blockchain ekosisteminin büyümesine katkı sunan projelere finansman sağlamak amacıyla kuruldu. Bugün 5 kıtada ve 25 ülkede, 180’in üzerinde projeyi destekliyoruz.

Yeni Web3 ve blockchain fonuyla da Web3’ün yaygınlaşmasını amaçlıyoruz.
Haziran ayında açıkladığımız fonla, üç farklı aşamadaki girişimlere -kuluçka, erken aşama ve ileri aşama büyüme- yatırım yapmayı hedefliyoruz. Blockchain teknolojisiyle finansal işlemlerin geleneksel yöntemlerden daha kolay şekilde yapılmasına aracı olurken; Web3 kavramının da merkezinde yer alıyoruz. Olabildiğince farklı coğrafyalardan ve sektörlerden daha fazla girişimciyle bir araya gelmek ve onları Binance ekosistemiyle desteklemek istiyoruz. Yeni fonla birlikte, yatırım yapılacak kripto projelerin sürdürülebilir olup olmadığı bizim için en önemli faktör olacak.

Elbette Türkiye’deki girişimlere de son derece pozitif yaklaşıyoruz. Bulunduğumuz diğer
ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de sahip olduğumuz birikimimizle sektöre yön veriyoruz. Kripto paralar, NFT, blockchain nispeten çok daha yakından takip edilen ve Türkiye’de de hızla karşılık bulan alanlar. Web3’ün de yakın zamanda aynı şekilde ilgi göreceğini biliyor ve Binance olarak Türkiye’deki bu önemli potansiyeli daha da artırmak için heyecan duyuyoruz.

Web3, blockchain gibi konuları Türkiye’de anlatmak; bu konularla ilgili yapılan araştırmaların ve merak edenlerin gittikçe artması bizleri mutlu ediyor. Türkiye’den çıkacak bir projeye yatırım yapmak, pazarın taşıdığı potansiyeli de çok daha görünür hale getirecektir.

Binance Labs İnkübasyon Programı kapsamında erken aşama girişimlerin ürünleşmesine katkı sağlayan 8 haftalık bir program sunuyorsunuz. Bu programın ötesinde, Türkiye'deki blockchain ve Web3 projeleri için inkübasyon merkezi kurmayı planlarını sordum. Dönmez, Kuluçka programının detaylarını aktarırken, yeni projeleri destekleyici planların ajandada yer aldığını belirtiyor:

Türkiye'nin potansiyelinin yüksek olması dolayısıyla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda da yeni projeleri destekleyici planlar ajandamızda yer alıyor. Son olarak geçtiğimiz mayıs ayında Kuluçka Programı’nın dördüncüsünü gerçekleştirdik ve 500 proje içinden 14’ünü seçtik. Web3 ve blockchain, dijital ekonominin önde gelen unsurlarından. Bugüne kadar kripto paraların en çok kullanıldığı ülkelerde, bu araçların da daha hızlı yükseleceğine inanıyoruz.

Kripto para birimleri ve blockchain alanında ekosisteme iyi yetişmiş, yetkin insan kaynağı
sağlamak hedeflerimizden bir diğeri. Türkiye’nin taşıdığı potansiyeli bu anlamda da
değerlendiriyoruz. Türkiye’de Web3 ve kripto sektörü başta olmak üzere finansal geleceğin
teknolojilerini geniş kitlelere tanıtmak istiyoruz. Sektör lideri olarak, bu konuda toplumun daha da bilinçlendirilmesi ve gelişimi için adımlar atmayı misyon edindik.

Buna ek olarak "Türkiye'deki regülatörlerle ilişkinizde, regülatörler sizden neler bekliyor? Hangi
alanların düzenlenmesi üzerine çalışıyorsunuz?"
diye soruyorum. Dönmez, Türkiye’deki regülatörlerle her zaman düzenli ve yakın bir iletişim yürüttüklerini dile getirirken, Yeni iş birlikleriyle kurumun ağını güçlendirmek istediklerini vurguluyor:

Türkiye’deki regülatörlerle her zaman düzenli ve yakın bir iletişim yürütüyoruz. Son olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yle gerçekleştirdiğimiz görüşmeyi sektör ve kamu ilişkilerinin gelişimi açısından kıymetli buluyoruz. Mevcut endişeleri gidermenin ve birlikte güvenilir bir pazar yaratabilmenin tek yolu bu iletişimi sürdürebilmekten geçiyor.

Kripto sektörü sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok noktasında regülasyona ihtiyaç duyulan bir alan. Bu anlamda birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede atılması gereken çok fazla adım olduğunu söyleyebiliriz. Biz de bu sürede, küresel bilgi ve birikimimizle ve şeffaflıkta paylaşımlar yapıyoruz. Yatırımcıların korunması, finansal okur-yazarlığın geliştirilmesi, farkındalığın artırılması inanıyorum ki hepimizin ortak temennileri.

Dünyada regülasyonların hayata geçirilmesi konusunda iyi ve kötü örnekler var. Yeni iş birlikleriyle ağımızı güçlendirmek istiyoruz. Türkiye’nin bu konuda özellikle bulunduğumuz bölgede önemli bir gücü var. Türkiye, gelişen bir ülke olarak, genç nüfusuyla, önde gelen kripto para piyasalarından biri olmayı sürdürecek. Bu anlamda yapılan ve yapılacak olan iş birlikleri inanıyoruz ki çok sayıda ülke için de örnek olacak.

Binance Ağustos ayında Mastercard iş birliğiyle Arjantin'deki kullanıcılar için Binance Cardı piyasaya süreceğini duyurdu. Türkiye'deki kullanıcılar için Binance Card sunmayı
düşünüyor musunuz?

Binance Card ilk olarak 2020 yılında Avrupa'da (Visa) piyasaya sürüldü ve ardından 30 ülkede kullanılmaya başlandı. Binance, ek kripto para birimlerini desteklemenin yanı sıra, kartı dünya çapında yeni pazarlara genişletmeye devam etmeyi planlıyor.

Visa, ocak ayında kullanıcılarının 2022'de 2.5 milyar dolarlık kripto bağlantılı ödeme yaptığını duyurdu. Binance olarak 180 ülkede 120 milyon kullanıcımız var. Mastercard'ın ise hali hazırda kullanılan 1.46 milyar kartı var. Her iki firmanın sahip olduğu bu güç, ödemede getirdiği kolaylık ve çeşitlilik, uygulamanın diğer ülkelerde de kullanılabilirliği adına kesinlikle umut verici.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.