Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi Sürdürülebilirlikten Web3'e STATION F'in 2022'deki Future 40 girişimleri

  • Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
T

Tuğçe İçözü

Misafir
Dünyanın en geniş startup kampüslerinden biri olan STATION F, kampüsünde yer alan 1000 şirket arasından seçtiği gelecek vadeden 40 şirketi açıkladı. STATION F, bu şirketleri seçerken, şirketlerin büyümesini ve müşteri tarafından gösterilen ilgiyi kıstas aldı.

İlk 3 edisyonda seçilen startuplar bugüne kadar toplamda 220 milyon Euro'nun üzerinde yatırım aldı. Future 40'ın 2019'daki listesinde yer alan Qantev, 10 milyon euroluk bir yatırım duyurusu yaptı. 2021'de STATION F'in bir parçası olan OneFlash ise 3 milyon euro yatırım aldı. Gelin, 2022'nin Future 40 listesinde yer alan girişimlere birlikte bakalım.

Ahrtemis: Şirketlerin veri pazarlama prensiplerine dayalı olarak işe alım süreçlerini şekillendirmelerine destek oluyor.

Alpagga: Yemek hizmeti (catering) profesyonellerinin kolayca ikinci el ekipman satışı gerçekleştirmesi için B2B pazar yeri.

Alvie: Big data ve IoT teknolojilerini bir araya getiren girişim, tarımda pestisit kullanımını yüzde 70 düşürmeyi hedefliyor. Ayrıca organik tarıma geçişi de kolaylaştırıyor.

Amatera Biosciences: Tarım teknoloji platformu olan girişim, iklim değişikliklerine karşı odunsu mahsüllerin sürdürülebilmesine odaklanıyor. Bu bağlamda doğal kafeinsiz kahve üretimi de gerçekleştiriyor.

Bleen: Fransa merkezli girişim, çimenlik ve bahçe alanlarını adeta yeni baştan yaratıyor. Veri odaklı hizmetleri ve ürünleriyle bahçeleri, sürdürülebilir ekosistemlere dönüştürüyor.

Blitz: Kurum içi uygulamalar için no-code platform, kullanıcıların işletme uygulamaları geliştirmelerini kolaylaştırıyor.

Broke and Abroad: E-turizm platformu olarak konumlanan girişim, seyahati daha erişilebilir hale getirmek istiyor.

Clarity: Alzheimer, Parkinson ve felç gibi nörolojik bozukluklara sahip olan hastalar için Dijital Beyin Kliniği geliştiriyor. Platformda onaylanmış dijital tedavi yöntemlerinin yanı sıra sanal gerçeklik ve hassas tıp metodları kullanılıyor.


Cobbaï: Girişim bir semantik platformu olarak öne çıkıyor. Müşterilerden geri bildirim toplamayı kolaylaştıran girişim, bu sürecin otomatize edilmesini de sağlıyor.




Crew3: Web3 şirketletinin toplulukları hayata geçirmesini ve büyütmesini sağlayan platform.

CrunchDAO: Bilim insanlarının yönettiği girişim, Web3 odaklı Yeni nesil finansal iç görü platformu.

Cyrius: Siber güvenlik alanında tüm risk yönetim sürecini tek bir alanda toplayan platform.


Deep Talk: Kodsuz bir yapay zeka/ doğal dil işleme platformu olan Deep Talk, metinleri işlemeye uygun verilere dönüştürüyor. Bu noktada platformun incelemeler, anketler, e-postalar, sosyal ağlar ve sohbetleri, müşteri deneyimini iyileştirmek ve bu girdileri satışa dönüştürmek için kullandığını belirtelim.

Fygr: Küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri için nakit akış yönetimi ve tahminleme aracı.

Holis: Şirketlerin ürünlerini ve faaliyetlerinin sosyo-çevresel performansını ölçümlemesini sağlıyor. Böylece ürünün yaşam döngüsü değerlendirmesi gerçekleştirilirken, çevreci tasarımlar da hayat buluyor. Yapay zeka destekli platform ürünlerin verimliliğinin artırılmasında ve maliyetleri düşürülmesinde etkin rol oynuyor.


Humanitics: Yapay zeka destekli SaaS çözümü geliştiren girişim, düzenli olarak mağaza müdürlerine gönderdiği önerilerle, büyük markaların mağazalarının performansını artırmasını sağlıyor.

IMPACT+: Sürdürülebilirliğe odaklanan girişim, özellikle dijital pazarlama dünyasında yer alan markaların, ajansların, reklam teknolojisi şirketlerinin ve reklam ağlarının çevresel etkilerini azaltmalarını sağlıyor. Kısacası, ekosistemin sera gazı emisyonlarını ve elektrik tüketimini azaltmasına destek oluyor.

Jamble: Video ve canlı yayın destekli ikinci el moda pazar yeri.

Jimo: Ürün ekiplerinin son kullanıcılarla bağlanmasını sağlayan girişim, ekiplerin kullanıcıyı merkeze alan ürünler geliştirmesini amaçlıyor.

Katalyz: COVID'in ardından uzaktan satış yeni bir standart haline gelirken, şirket, B2B anlaşmaların hayata geçme şeklini yeniden düzenliyor.

Konect: Oyuncuların kendilerini ifade edebildiği, başarılarını paylaşabildiği ve birbirileriyle bağlantı kurabildiği bir alan.

Kumulus: MENA bölgesideki içilebilir su kıtlığına çözüm getiren girişim, bunun için bir cihaz geliştirdi. Güneş enerjisiyle çalışan taşınabilir boyuttaki cihaz, günde 20 L su üretebiliyor.


Leto: Kurumların GDPR uyumluluğunu otomatik hale getiriyor.

m-work: Ekiplerin esnek çalışma saatlerini organize etmesini sağlıyor. Böylece hangi günlerde hangi çalışanların iş yerinde olacağı önceden kolayca belli oluyor.

Notice: İçerik üretimini tek bir alanda gerçekleştirmenizi sağlayan girişim, platformunda çeviri, editör ve kodsuz şablon araçları sunuyor. Notion benzeri bu girişim ile blog, SSS ve dokümantasyon sayfaları oluşturmanız mümkün.

Omena: Menopoz ve sonrası için kadınlara yardımcı olan dijital sağlık girişimi.

PALM: Yapay zeka ve derin öğrenme destekli girişim, kurumlara yetenek gelişimi için çözüm sunuyor. Özellikle kurum içi yetenek geliştirme ile işten ayrılma süreçlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Payper: Kobilere ödeme alma ve nakit akışı yönetimi konusunda destek sunan bir ödeme çözümü.

PoseAI: Patentli hareket algılama teknolojisine sahip platform, son kullanıcıların hareketlerini algılayarak bunları dijital karakterlerle eşleştirebiliyor. Ürün, özellikle mobilde çalışması ve oyun ya da fitness gibi alanlarda etkileşimli deneyimler yaratabilmesiyle dikkat çekiyor.


Prepera: Yapay zeka destekli girişim, kullanıcılarının işe alım görüşmelerinde başarılı olmasını sağlıyor. İçerikleriyle Z jenerasyonunu hedefleyen girişim, eğitimleriyle de yeni nesli iş hayatına hazırlıyor.

Qivio: Scooter ve bisiklet gibi şehir içi mobilite araçları için hem bireysel hem de kiralama/satış yapan aracılar üzerinden sigorta hizmeti sunan dijital bir şirket.

Qweeko: Ürünlerinizin çevresel etkilerini ölçümlemenizi sağlayan girişim, yaşam döngüsü analizi yaoarak süreci ölçeklenebilir hale getiriyor.

Sneakmart: Web2 ile Web3 arasındaki geçişi harika bir şekilde kurgulayan sokak giyimi topluluğu. Dijital ve fiziksel spor ayakkabıların biriktirilmesiyle, hayran odaklı iletişimde yeni bir yaklaşım sunuluyor.

Symeo: Yazılım ekipleri için ekip verimliliğini ve kod kalitesini yükselten girişim, ekip çalışması süreçlerini yeni bir seviyeye çıkarıyor.


Tailor: NFT biletleme pazar yeri ve yazılımı üreten girişim, sanatçıların ve etkinlik yöneticilerinin kendi hayranlarıyla canlı etkinlikler üzerinden buluşmasını sağlıyor. Ayrıca hayranlara özel yaratıcı ve eşsiz deneyimler sunulabiliyor.

The Serious Gut: Girişim, kaygı, bağışıklık ve sindirim bozuklukları için mikrobiyomu merkeze alan kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor.

Tremau: Güvenlik çözümleri sunan girişim, uygun maliyetli içerik denetleme ve uyumluluk araçlarına kolay erişim sağlıyor.

Trout Software: Yeni nesil güvenlik araştırma yazılımı geliştiriyor.

Verdikt: Kurumların Kurumsal Sosyal Sorumluluk performansını ölçen, raporlayan ve iyileştirmeye destek olan SaaS çözümü.

Yumon: İçerik üreticilerine odaklanan oyun platformu, içerik üreticilerinin markalarını ve topluluklarını büyütmesini, reklamsız gelir elde etmelerini sağlıyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.