Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi Sabancı ARF hızlandırma programının üçüncü dönemine seçilen 14 girişim

  • Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
T

Tuğçe İçözü

Misafir
Sabancı Topluluğu'nun girişimcilik programı olan Sabancı ARF'ın ilk dönemine katılan 14 girişimi 2022'nin Aralık ayında sizlere aktarmıştık. 2023 yılında ise Sabancı ARF Almost Ready to Fly Girişim Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemine seçilen 13 girişimi sizlerle paylaşmıştık. Kısacası Sabancı ARF'ın ilk iki döneminde; ürün ya da hizmet prototipini geliştirmek, ilk müşteri bağlantısını yapmak veya kestiği fatura sayısını artırmak isteyen 30 girişim programa dahil edildi.

Girişimler​


Advoard Robotics: Verimliliği 3 kata kadar arttıran otonom robotlar geliştiren girişim, bu robotların lojistik, sanayi ve e-ticaret depolarında toplama ve taşıma görevlerinde kullanılmasına odaklanıyor.

Babystar: Çocuğunuzun doğumdan itibaren sağlığını ilgilendiren tüm verileri arşivleyen BabyStar, aşı takvimini basitçe takip ettiren, büyüme gelişme grafiklerini oluşturan ve ebeveynlerin iletişimde olduğu uzmanlarla takip datalarını paylaşabilen gelişmiş bir sağlık takip platformu sunuyor.

BC Arge Mühendislik: yeni nesil nano alev geciktiriciler geliştiren girişim, yerli maden atıklarını kullanarak, çevreci, ekonomik ve endüstriyel üretimi kolay bir çözüm sunmakta.

Beespenser: Baskı devre kartlarını (PCB) ve esnek devre kartlarını baskı, dizgileme ve iletken mürekkep ile istenilen devre tasarımlarını hızlı ve pratik bir biçimde eklemeli imalat yöntemiyle üreten cihaz geliştirir.

Covertainer: yeni nesil yük taşıma konsepti sunan girişim, kuru yük gemilerinin tahliyeden sonra tanklarını yıkama zorunluluğu sebebiyle oluşan çevresel atık sorununu ortadan kaldırırken zaman, maliyet ve yük kaybını minimize ediyor.

ICARBON: Patentli hidrotermal devulkanizasyon teknolojisi ile endüstriyel atık kauçukların sürdürülebilir bir şekilde geri dönüştürülmesine imkân tanıyor. Aynı şekilde girişim, ileri dönüştürülmüş ürünler üretilmesine olanak sağlamakta.

INVERSENSE: Gerçek Zamanlı 3D Yapısal Sağlık İzleme Yazılımı olan Inversense, bir yapının üç boyutlu
deformasyonlarının yerleşik (in-situ) gerinim sensörleri vasıtasıyla gerçek zamanlı olarak hesap edilmesini sağlıyor. Şekil algılama teknolojileri sunan girişim, tüm yapıların gömülü sensörlerinden
gelen verileri, dijital ikiziyle gerçek zamanlı olarak bütünleşik analiz ve 3B yapısal sağlık takip yazlımı geliştiriyor.

Mistikist: Stres ve stres bazlı sorunlara çözümler üreten Mistikist, beyin dalgalarını düzenlemede en efektif yöntemlerden biri olan, Görsel-İşitsel uyaranlarla desteklenmiş Brainwave Entrainment teknolojisini kullanıyor.

Naturelink: Girişim, evde-kompostlanabilir biyopolimer geliştiriyor. Naturelink, tek kullanımlık plastik ve FMCG sektörlerine yönelik, mısır atığı katkılı ve yüzde 100 biyo-bazlı içeriği ile doğaya ve deniz yaşamına zarar vermiyor.

RareSum: Sağlık girişimi RareSum, sağlık profesyonellerine veri ve yapay zeka teknolojilerinin yardımıyla nadir hastalıkları teşhis etme süreçlerine destek sağlar.

VerdantWave: selüloz bazlı zirai atık katkılı biyokompozit polimer geliştiren VerdantWave, PP, PE gibi polimere ihtiyaç duyan otomotiv, elektronik, FMCG ve yapı malzemesi endüstrilerinde bulunan sıfır emisyon hedefi veren şirketlere odaklanıyor.

BIOMIX: Girişim, biyogaz ve atık su tesislerinde kullanılmak üzere enerji tüketimini azaltan, yüksek
verimliliğe sahip karıştırıcılar geliştiriyor.

Concrete Hub: Hazır beton tesislerinin kaynaklarının verimli kullanabilmesi ve kullanıcılara ürünün daha hızlı ulaştırılabilmesi için optimizasyon yazılımı sağlar.

My Genome Screen: Kişiye özgü teşhisler, uyarılar ve yaşam tarzı önerileri sunan girişim, genetik hastalıklara sahip bireyler için doğru ve erken teşhis imkanı sağlamayı amaçlıyor. My Genome Screen, sağlıklı bireylerin de potansiyel sağlık risklerini belirlemeleri için kişilerin genom verisinden yararlanıyor.

Programın detayları​


Paylaşılan bilgilere göre girişimlerin her birine sağlanan 30 bin dolarlık nakit destek imkânıyla birlikte, verilen toplam ayni ve destek tutarı 140 milyon TL’ye ulaştı. Kurum, 14 girişime ek yatırım yapma kararını açıkladı.

Program kapsamında enerji ve iklim teknolojileri, ileri malzeme teknolojileri, dijital teknolojiler ve sağlık teknolojileri olmak üzere 4 ana başlıktaki iş fikirleri değerlendirmeye alındı. Sabancı ARF tarafından aktarılan bilgilere göre; üçüncü dönem programına 600’ün üstünde girişimci başvuruda bulundu.
600 girişim arasından toplamda 14 girişim programın üçüncü dönemi için seçildi.

Seçilen 14 girişim arasında yer alan Biomix, ConcreteHub ve MyGenome Screen olmak üzere 3 tanesi Sabancı Topluluğu çatısı altında bulunmakta. Kalan 11 girişim ise topluluk dışından programa katılmaya hak kazanan erken aşama girişimler olarak konumlanıyor.

Bu dönem de Programın ikinci yarısında global girişimlerin dahil edilmesi ve karşılıklı değer yaratılması hedefleniyor. Hatırlarsanız programın ikinci döneminde 3 global girişim kabul edilmişti.

Girişimlere neler sunuluyor?​


Paylaşılan bilgilere göre; girişimlere, programa kabul edildikleri anda 30’ar bin dolarlık nakit destek imkânı sağlanacak. Ekim ayında düzenlenecek final gününde ise girişimler, iş fikirlerini Sabancı Holding üst yönetiminden oluşan yatırım jürisine sunacak. Yatırım almaya hak kazanacak girişimcilere ise toplamda 250 bin dolara kadar Sabancı ARF Almost Ready to Fly tohum yatırım desteği verilecek.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.