Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Kripto kredi protokolü geliştiren Goldfinch, a16z'den 25 milyon dolar yatırım aldı

  • Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi
T

Tuğçe İçözü

Misafir
Merkeziyetsiz kredi protokolü girişimi Goldfinch, Andreessen Horowitz’den 25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna ayrıca Coinbase Ventures, SV Angel, Blocktower, Bill Ackman ve Helicap katılım gösterdi.

Bu noktada girişimin geçtiğimiz haziran ayında 11 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. Bu yeni yatırım ile birlikte Goldfinch'in topladığı yatırım miktarı 37.7 milyon dolara ulaştı.

Girişimin kurucuları ve faaliyet alanı​


Girişim, 2020'in Temmuz ayında Mike Sall ve Blake West tarafından kuruldu. İkili, şirketi kurmadan önce Coinbase'de birlikte çalışıyordu.

Goldfinch, yazının başında da belirttiğimiz üzere merkeziyetsiz kredi protokolü geliştirmeye odaklanıyor. Şirket özellikle kripto birikimi olmayan kişi ve kurumların söz konusu kripto kredilerinden faydalanmasını hedefliyor. Zira şu anda pek çok kripto kredi platformu, kredi vermek için başvuranların teminat olarak kripto birikimlerini göstermesini istiyor.

Geliştirdiği protokol ile kripto kredisine daha karma bir çözü getirmeyi hedefleyen Goldfinch, sermaye havuzları oluşturmanın yanı sıra ABD dışında faaliyet gösteren fintechlerin protokol çatısı altındaki kredi şirketlerine ulaşmasını sağlayacak. Buna ek olarak şirketler, kripto dışındaki varlıklarını teminat gösterebilirken, fonlara erişim sağlayacak.

Goldfinch'in protokol kapmamında sağladığı tüm bu hizmetler ile kripto birikimi bulunmayanları hedefleyerek pazardaki önemli bir boşluğu doldurmayı amaçladığını söylemek mümkün.

Yasal kısıtlamalar​


Bu arada Goldfinch'in hayata geçirmeyi planladığı havuza alınöıi yatırımlar, eyalet tarafından yasal olarak değerlendirilmemekte. Bu nedele şirket, ABD pazarını şimdilik öncelik listesine almıyor ve gözünü gelişmekte olan ülkelere çeviriyor. Protokol aracılığıyle en yüksek kredi hacmine sahip ülkeler ise Kenya, Nijerya, Uganda ve Filipinler olarak öne çıkıyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.