Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi Akbank’ın inovasyon yolculuğunu ve Akbank+ programını Burcu Civelek Yüce ile konuştuk [Sponsorlu İçerik]

  • Konbuyu başlatan Webrazzi
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
W

Webrazzi

Misafir
Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce ile gerçekleştirdiğimiz röportajda Akbank LAB’in girişimcilik ve inovasyon yolculuğunu konuştuk. Burcu Civelek Yüce, bu alandaki çalışmaların temel motivasyonunun yenilikçi çözümleri müşterilere ve çalışanlara hızlı bir şekilde ulaştırmak olduğunu belirtti. Bu vizyon doğrultusunda 2016'da kurulan inovasyon merkezi Akbank LAB, Akbank’ın girişimcilik ekosistemiyle gerçekleştirdiği çalışmalara liderlik ediyor.

Açık inovasyon odağıyla çalışmalarına devam eden Akbank LAB, yenilikçi çözümlerin sunumunda ekosistemden yararlanmanın yanı sıra, bir yandan ekosistemi geliştirmeye de devam ediyor. Singapur, İspanya, İrlanda, Silikon Vadisi ve Türkiye dâhil olmak üzere dünyanın her yerinden finansal çözümler, Akbank platformu içerisinde müşteriler ile buluşuyor. Burcu Civelek Yüce, Akbank LAB’in kuruluşundan bu yana 42 kavram kanıtlama çalışması gerçekleştirdiğini belirtti.

Endeavor ortaklığında Boost the Future hızlandırma programını yürüttüklerini aktaran Burcu Civelek Yüce, programın bu dönem için başvuru çağrısının açıldığını hatırlattı. Endeavor ile girişimci olmak isteyen gençlere yönelik hayata geçirilen Case Campus, etki ve Web3 ekosistemini bir araya getiren ReFi Türkiye platformu da girişimcilik ekosistemini besleyen diğer programlar olarak öne çıkıyor.

Dışarıdaki girişimcilik ekosistemini beslemeye ek olarak, kurum içerisindeki inovasyon kültürünü desteklemenin de öneminden bahseden Burcu Civelek Yüce, kurum içi girişimcilik programı Akbank+ ile Akbank içerisinden yeni girişimlerin çıkarıldığını belirtti. Akbank+ programı, Akbanklıların sorumlu olduğu işleri ile paralel olarak değil, tam zamanlı olarak girişim fikirleri üzerinde çalışabilmelerine olanak tanıyor. İkinci dönemini geride bırakan program kapsamında Akbanklılar tarafından geliştirilen 3 girişime gerçekleştirilen toplam yatırım tutarı 1.4 milyon dolara ulaştı.

Programın ilk dönem mezunlarından Waste Log, işletmelerin atık süreçlerini dijitalleştirmenin yanı sıra bireysel kullanıcıların da atıklarını kolaylıkla geri dönüşüme kazandırmalarına olanak sağlıyor. Bir diğer ilk dönem mezunu Voltla girişimi ise tüm elektrikli araç şarj istasyonlarının tek noktadan görüntülenmesini, istasyonlara rota oluşturulmasını ve tek noktadan ödeme gerçekleştirilmesini sağlayarak elektrikli araç sahiplerinin hayatını kolaylaştırıyor.

Akbank+ programına bugüne kadar 400'ün üzerinde Akbanklı başvuru gerçekleştirdi. Programın ikinci döneminde Akbank’tan 400 bin dolar yatırım alan girişim ise Metriqus oldu. Metriqus, mobil oyun stüdyolarına yönelik yapay zekâ destekli bir iç görü platformu sunuyor. Program kapsamında Timur Demirkıran ve Esra Atakişi tarafından geliştirilen Metriqus, mobil oyun stüdyolarının pazarlama faaliyetlerinde veriyi daha etkin kullanmalarını sağlıyor.

Akbanklılara girişimcilik kapılarını açan Akbank+ programını ve tam zamanlı olması ile alanında bir ilk olan bu programı hayata geçiren Akbank LAB’in son çalışmalarını Burcu Civelek Yüce, Timur Demirkıran ve Esra Atakişi ile gerçekleştirdiğimiz röportajda bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.