Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi 2023 yılında yüzde 35 büyüyen Armut, 6 milyon 900 bin hizmet talebi aldı

  • Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
T

Tuğçe İçözü

Misafir
Hizmet platformu Armut.com, 2023'ün öne çıkan verilerini paylaştı. Armut'un 2022 yılında İtalya merkezli ProntoPro ile birleşmesini sizlere aktarmıştık. Girişim bu birleşmenin ardından faaliyet gösterdiği ülke sayısını 14’e çıkardı. Armut, yurt dışında ProntoPro ve HomeRun markaları ile faaliyet gösteriyor.


Armut, 14 ülkenin toplamında 6 milyon 900 bin hizmet talebi aldı. Bununla birlikte şirket, euro bazında yüzde 35 gelir büyümesi elde etti. Şirketin paylaştığı verilere göre Armut, İngiltere gibi büyük pazarlarda 2023 yılında yüzde 160'ın üzerinde gelir büyümesi elde etti. Armut, 14 ülkede üç ayrı marka ile 1.6 milyon hizmet veren ve 22 bin farklı hizmete ulaştı. Bu kapsamda şirket, platformuna 14 ülkenin toplamında 13 binin üzerinde yeni hizmet ekledi.

Hizmet veren sayısının 1.6 milyona ulaşmasının yanında, sadece son bir yıl içerisinde 650 bine yakın yeni üye hizmet vermek üzere Armut’a katıldı.


Türkiye’de 5 milyonun üzerinde talep​


Armut.com, 2023’te 5 milyonun üzerinde talep aldı. 2023 yılında platforma 400 bine yakın hizmet veren eklenirken, platformdaki hizmet veren sayısı 1 milyona yaklaştı. Bununla birlikte hizmet çeşitliliğindeki artış da sürdü. Bu kapsamda 2 bine yakın yeni hizmet Armut platformuna eklendi. 2023 yılı itibarıyla Armut’ta 8 binin üzerinde farklı hizmetten yararlanmak mümkün.

Türkiye'de talep gören hizmetler​


2023 yılında Armut’ta en çok talep gören hizmet ev temizliği oldu. Deprem testi ise 2023 yılının en çok büyüyen hizmetleri arasında birinci sırada yer aldı.

2023 yılının en öne çıkan yeni hizmetleri ise Schengen vize danışmanlık, motor ehliyet kursu ve elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu oldu. 2023 yılında bir önceki yıla göre en çok artış yaşayan online hizmetlere baktığımızda ise zumba ve bateri kurslarının öne çıktığını görüyoruz.

Armut’ta en hızlı teklif, 6 saniyede tıkalı lavabo açma için verildi. En hızlı teklif seçimini yapan Armut müşterisi ise 14 saniyede cam temizliği hizmetini seçti.


Ülkelere göre en çok talep gören hizmetler​


Armut, 14 ülkedeki büyüme ve farklı talepler konusundaki öne çıkan verileri de paylaştı. Girişimin paylaştığı verilere göre ProntoPro markası liderliğinde İtalya’da 2023 yılında platforma üye olan hizmet veren sayısı 2022 yılına göre 10 kata yakın arttı. İtalya'da en çok talep alan hizmetler arasında ise özel şoför ve psikolog yer alıyor.

İngiltere'de ise platforma yeni eklenen hizmet sayısının 2022 yılına göre yüzde 120 artış gösterdiği İngiltere'de bu yeni hizmetler arasında DJ, evlilik danışmanı ve küf temizleme gibi hizmetler yer aldı. İngiltere’de en çok talep alan hizmet ise halı döşeme oldu.

Armut’un büyüyen ülkelerinin başında gelen İspanya'da 2023 yılında en çok talep alan hizmetler arasında ise psikolog, dövüş sanatları dersi ve moda ajansı bulunuyor. Suudi Arabistan'da en popüler hizmetler arasında su tesisatı döşeme ve su kaçağı tespiti yer alırken, Fransa'da 2023 yılındaki en popüler hizmeti ise dermatolog oldu.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.