Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
XenForo Forum Uygulamasında Eklenti Kurulumu Rehberi
XenForo, esnekliği ve gelişmiş özellikleri sayesinde birçok web yöneticisinin tercih ettiği bir forum yazılımıdır. XenForo forum sitenize yeni bir eklenti kurarak özelliklerini artırabilir ve forumunuzu daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Bu makalede, XenForo'da eklenti kurulumunu ve eklenti ayarlarını yapma adımlarını açıklıyoruz.
Eklenti Kurulumuna Başlamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eklenti Uyumluluğu Kontrolü:
Eklentinin, kullandığınız XenForo sürümüyle uyumlu olduğundan emin olun. XenForo sürüm bilgisi için: Admin Control Panel (ACP) > Tools > System Information sekmesini kontrol edebilirsiniz.
Yedekleme Yapın:
Olası sorunlara karşı forum dosyalarınızı ve veritabanınızı yedekleyin. Bu işlem, herhangi bir hata durumunda geri dönmenizi sağlar.
FTP ve Hosting Bilgileri:
Eklenti yüklemek için FTP erişimi veya hosting panelinizin dosya yöneticisi üzerinden forum dosyalarınıza erişim gereklidir.
1. Eklenti Dosyalarını Yükleme
Eklenti Dosyalarını İndirin:
XenForo Marketplace veya güvenilir bir kaynaktan eklenti dosyalarını indirin. Eklenti genellikle bir .zip dosyası halinde gelir.
Dosyaları Açın:
İndirdiğiniz .zip dosyasını bilgisayarınızda bir klasöre çıkartın. Dosyaların içinde genellikle upload adında bir klasör bulunur.
upload klasöründeki dosyaları, XenForo’nun kök dizinine (genellikle public_html veya forum dizini) yükleyin.
Eğer dosyalar var olan dosyaların üzerine yazmayı gerektiriyorsa, işlemi onaylayın.
2. Eklentiyi Etkinleştirme
Admin Control Panel’e (ACP) Giriş Yapın:
XenForo yönetim paneline erişmek için forumunuzun https://siteniz.com/admin.php adresine gidin ve giriş yapın.
Eklenti dosyaları doğru bir şekilde yüklendiyse, eklenti listesinde yüklenmeye hazır olarak görünür.
Eklenti adının yanında bulunan Install (Yükle) düğmesine tıklayın.
Eklenti Kurulumunu Tamamlayın:
Kurulum işlemi birkaç saniye sürebilir. İşlem tamamlandığında eklenti otomatik olarak etkinleştirilecektir.
3. Eklentiye Ait Özel Ayarların Yapılması
Eklentilerin çoğu, kendi ayar paneline sahiptir. Bu panel üzerinden eklentinin çalışma şekli üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.
Eklenti Ayarlarına Erişim:
Yönetim panelinde Setup (Kurulum) > Options (Ayarlar) sekmesine gidin.
Yüklü eklentiler burada kendi ayar kategorileri altında görünür.
Ayarlarınızı özelleştirmek için eklenti adına tıklayın.
Eklentiye Özel Yönetim Menüsü:
Bazı eklentiler, doğrudan Admin Control Panel > Add-ons (Eklentiler) altında ayrı bir menü oluşturur.
Buradan eklentinin özelliklerini ve detaylı ayarlarını yönetebilirsiniz.
Kullanıcı İzinlerini Ayarlayın:
Eğer eklenti, kullanıcı izinleriyle entegre çalışıyorsa: Admin Control Panel > Groups & Permissions > User Permissions menüsünden ilgili izinleri kontrol edin ve düzenleyin.
4. Eklenti Güncelleme ve Kaldırma
a. Eklenti Güncelleme:
Yeni bir sürüm çıktığında, önce eski eklenti dosyalarını yedekleyin.
Yeni sürüm dosyalarını sunucuya yükleyin ve yönetim panelinden güncellemeyi etkinleştirin.
b. Eklenti Kaldırma:
Yönetim panelinde Add-ons (Eklentiler) sekmesine gidin.
Eklentinin XenForo sürümünüzle uyumlu olduğunu kontrol edin.
Eksik veya hatalı dosyaları yeniden yükleyin.
Eklenti İşlev Göstermiyor:
Kullanıcı izinlerini kontrol edin.
Eklentinin gerektirdiği diğer bağımlılıkların kurulu olduğundan emin olun.
Sonuç
XenForo forum uygulamasında eklenti kurulumu, birkaç basit adımı izleyerek gerçekleştirilebilir. Eklenti dosyalarını doğru şekilde yüklemek ve yönetim panelinden etkinleştirmek, sorunsuz bir kurulum süreci için yeterlidir. Eklentiye ait özel ayarları ve kullanıcı izinlerini düzenleyerek forumunuzda daha işlevsel bir deneyim sunabilirsiniz.