G
Gözde Ulukan
Misafir
Türkiye'nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit, bu sene hem online hem de fiziksel konferans deneyimini bir araya getiriyor. 20 Ekim 2021 tarihinde Wyndham Grand Istanbul Levent'te gerçekleştireceğimiz Webrazzi Summit 2021'e online olarak katılmak da mümkün.
Türkiye girişimcilik ve teknoloji ekosisteminin buluşma noktası olan ve yılda bir kere gerçekleşen Webrazzi Summit'te, her yıl olduğu gibi birbirinden önemli yerli ve yabancı konuşmacılara ve binlerce katılımcıya ev sahipliği yapacağız. Webrazzi Summit, bu yıl hibrit bir modelle kısıtlı sayıda katılımcıyla fiziksel ve online olarak gerçekleşecek. Tercihini online katılımdan yana kullanan katılımcılarımız, aynı fiziksel olarak etkinlik alanında bulunan katılımcılarımız gibi etkinlikteki tüm içeriğe, online fuaye alanına ve networking seçeneklerine erişerek etkinliğin tadını çıkarabilecekler.
Webrazzi Summit 2021'e buradan bilet alabileceğinizi; etkinliğe dair merak ettiğiniz her şeye buradan ulaşabileceğinizi hatırlatalım.
Birbirinden değerli konukları bir araya getiren konferansımızın ilk tur konuşmacılarına ise gelin, hep birlikte göz atalım. Konferansımızın yeni konuşmacıları ve programı ise kısa bir süre sonra açıklanacak. Takipte kalın!
Ahmed Faruk Karslı (Kurucu & CEO, Papara):
Liseyi Sankt Georg Avusturya Lisesi’nde okuyan Ahmed Faruk Karslı, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2012 yılında mezun oldu. Hukuk Yüksek Lisansı’na İstanbul Üniversitesi’nde devam ediyor. 17 yaşından itibaren serbest ticaretin içinde bulunan, çeşitli girişimcilik hikayelerine imza atan Karslı, 2007-2015 yılları arasında telekomünikasyon, elektronik ve tekstil sektörlerinde girişimcilik yaptı. Aynı dönemde aile şirketlerinde yönetici olarak sorumluluk üstlenen Karslı, bu süreçte daha çok yeni pazarlar, yeni ürünler, bütçe ve raporlama üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. 2013 yılında serbest avukatlık yapmaya başlayan Karslı, 2015 yılında kullanıcılarına basit ve adil finansal hizmetler sunan Papara’yı kurdu. Her yıl ortalama 8,8 kat büyüyen Papara, KPMG ve H2 Ventures tarafından hazırlanan “Global Fintech 100” listesine girerken, PSM ve VISA tarafından ‘En iyi fintech girişimi’ seçildi. Ahmed Faruk Karslı, son olarak başarıları ve rol model olma potansiyeliyle Endeavor Girişimcisi unvanını aldı. Harvard, Stanford ve INSEAD gibi kurumlarda birçok eğitim programını başarıyla tamamlayan ve okuma meraklısı olan Karslı’nın aynı zamanda binlerce kitaptan oluşan bir antika kitap koleksiyonu bulunuyor.
Ahmet Bilgen (Yönetim Kurulu Üyesi, Figopara):
Ahmet Bilgen, 1970 yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde doğdu, ilk, orta, lise ve üniversite eğitimlerini Gazi Mağusa’da tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümünden 1993 yılında mezun oldu (BSc). Yine aynı üniversitede Paralel Bilgisayar mimarileri alanında Master (MSc) ve Araştırma görevlisi olarak 2 yıl süre ile çalıştı. Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği bölümünde Semantik diller konusunda Doktora eğitimini yarım bırakarak 1995 yılında İstanbul’a yerleşti. Sırası ile Vestel Bilişim (Veskon), Yaşar Bilgi İşlem (Yabim), Datateknik (Exper) şirketlerinde sistem destek mühendis ve çözüm mühendisi olarak görevler aldı. 1997 yılında SAP(Alman Yazılım Firması) alanında Teknoloji Danışmanı olarak SAP ve ERP(Kurumsal Kaynak Planlama) yazılımları alanına giriş yaptı. Bu dönemde 50’den fazla büyük ERP projede görev aldı. 1999 yılında, dört arkadaşı ile birlikte, SAP ve ERP sektöründe başarılı bir girişim olan FIT Solutions’ı kurdu. Halen FigoPara ve Trendbox bünyesinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdüren Ahmet Bilgen, hem yatırımcı hem de işveren olarak farklı ülkelerde şirketler kurdu. 2015 yılında melek yatırımcı lisansı alan Ahmet Bilgen bugüne kadar 10 dan fazla startup’a yatırım yaptı.
Alper Akcan (Kurucu Ortak, Maslak.io):
Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, Yapı Kredi Yatırım, Vestel Bilişim ve Turkcell’de toplam 10 yıllık bir çalışma hayatı oldu. Bunlara paralel olarak Bilgi Üniversitesi’nde MBA’ini tamamladı. Hem girişimcilik ruhunun etkisi hem de ödeme hizmetlerine duyduğu ilgiyle kurumsal hayata veda ederek, 2008 yılında Mikro Ödeme’yi kurdu. 2012 yılında şirketin mobil ödeme alanında elde ettiği pazar liderliği ve pazara kazandırdığı yenilikçi ürünleri sayesinde Mediterra Capital’den yatırım aldı. 2014 Kasım ayında ise Mikro Ödeme AŞ, Wirecard AG’ye satıldı ve şirket ismi Wirecard Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ olarak değişti. Alper Akcan, Maslak.io'nun kurucu ortağıdır.
Cem Soysal (Genel Müdür, Inventram):
Cem Soysal, Koç Holding bünyesinde kurulan ve Japon devi Mitsui’nin de ortak olduğu yeni nesil yüksek teknoloji yatırım şirketi Inventram A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir. Bilişim Teknolojileri sektöründe 24 yıllık üst düzey yöneticilik geçmişi vardır. Vestel Grubu, Doğan Online ve Fujitsu Siemens Şirketlerinde Genel Müdürlük ve Grup Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu olan Soysal’ın İTÜ’den İnşaat Mühendisliği Lisans, ABD Pace Üniversitesi’nden Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans ve ABD Columbia Üniversitesi’nden Pazarlama Yönetimi dereceleri mevcuttur. Çeşitli şirket ve kurumlarda Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyelikleri vardır; bunlara ilaveten Galata Business Angels, Galatasaray SK Genel Kurul, İTÜ Mezunlar Derneği YK ve GYİAD üyelikleri de bulunmaktadır. Cem Soysal 2000 senesinde Platin Dergisi tarafından “Türkiye’nin Zirvedeki Genç Platin Yöneticileri”nden biri olarak ödüllendirilmiş, 2016 senesinde Doğan Grubu’nun Start-Up Dergisi tarafından “Türkiye’nin En Etkili 25 İş Lideri” arasında seçilmiştir. İngilizce ve Fransızca bilen Soysal, evli ve bir çocuk babasıdır.
Emre Çamlıbel (Yönetim Kurulu Başkanı, Re-Pie):
Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş’de Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. M. Emre Çamlıbel inşaat mühendisliği diplomasını Yıldız Teknik Üniversitesinden alıp yüksek lisansını ABD Boston’daki Massachusetts Institute of Technology’de tamamlamıştır. Çamlıbel’in; Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde, enerji verimliliği ve tasarrufu, enerji sistemleri, sürdürülebilirlik, karbon ticareti, finansmanı ve uygulamaları konularında doktorası bulunmaktadır. Çalışma hayatına 1992 yılında STFA’da inşaat mühendisi olarak başlayan Dr. M. Emre Çamlıbel, daha sonra ABD Boston’da Kennedy&Rossi Inc. ve Walsh Brothers Inc. şirketlerinde proje mühendisliği ve müdürlük yapmıştır. 1998’den itibaren Soyak İnşaatta Genel Müdür Asistanı olarak, ardından Soyak Holding’de Proje Geliştirme Koordinatörü olarak çalışmıştır. 2001 - 2008 yılları arasında ise Soyak Yapı’da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi ardından da 2016 ya kadar Soyak Holding’de CEO olarak görev yapmıştır. Ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki birçok şirkette yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Gayrimenkul sektörü başta olmak üzere proje yönetimi ve iş geliştirme alanlarında yurt içi ve yurt dışında 30 yıl deneyim sahibidir. 2016’da Dr. M. Emre Çamlıbel’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Re-Pie Portföy Yönetim Şirketi 3,9 Milyar TL büyüklükte portföy yönetmektedir. Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi, VGTU’de doçent öğretim üyesi olup, MIT, Columbia, Berkeley, UTSA ve Oxford’da misafir öğretim görevlisi olarak dersler vermektedir.
Emre Yusufi (Sanatçı, Heykeltıraş):
1981 tarihi İstanbul doğumlu grafik tasarımcısı, sanat yönetmeni olan Emre Yusufi, Floransa'daki Academia Italiana Güzel Sanatlar Okulu ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı mezunu. Üniversiteden önce Floransa'da Accademia Italiana Üniversite’si sanat eğitimi almış ve Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yüksek lisans yapmıştır. Lemonade Reklam Ajansı'nın kurucu ortağıdır. Son 5 yıllık reklamcılık kariyerinden sonra, orijinal Hercules serisi ile sanat sahnelerinde dünya çapında aktif olarak rol aldı. Uluslararası sanat fuarlarına, müze gezilerine katıldı ve bazı kişisel sergiler açtı. Eserleri İstanbul, Londra, Paris, Courchevel, Cannes, Lüksemburg, New York, Miami, Roma, Bologna, Honfleur, St. Paul de Vance, Monaco, Spa'da sergilenmekte ve önemli sanat koleksiyonlarında yer almaktadır.
Enis Hulli (General Partner, 500 İstanbul):
Enis Hulli, 500 Startups İstanbul'un Genel Ortağıdır. Bir mühendis olarak eğitilmiş, girişim dünyasının teknolojik yönünü sıkı bir şekilde kavramış ve bölgesel girişim sahnesinde küresel potansiyeli görme hırsı ve bilgisine sahiptir. Türk girişim ekosistemini geliştirmeyi ve büyütmeyi, daha geniş bölge ve diasporadaki yetenekli girişimcilere Silikon Vadisi ile entegre olacak patlayıcı işletmeler kurmalarında yardımcı olmayı hedefliyor. Amacı, EMEA'daki inovasyonun geleceğini yeniden şekillendirmek için 500 Startups Istanbul'u bölgedeki lider aktör olarak konumlandırmaktır. 500 İstanbul, 60'tan fazla ülkede 2 bin 200'den fazla yatırımı ve 25'ten fazla ülkede girişim ortağı olan, önde gelen bir küresel girişim sermayesi başlangıç fonu ve girişim hızlandırıcısı olan San Francisco merkezli 500 Startups ağı içinde erken aşama bir VC fonu.
Gülsüm Çıracı (Kurucu Ortak, Startupfon):
Gülsüm Çıracı’nın girişimcilik üzerine oldukça geniş bir tecrübesi bulunmaktadır. Dünya Bankası iş birliği ile Türkiye’de ilk girişimcilik projelerini Türkiye genelinde Kadın Girişimcilik, Genç Girişimcilik ve Yetişkin girişimciliği üzerine bir çok proje geliştirmiş ve yönetimini üstlenmiştir. Bugüne kadar bu projelerde 8 bin girişimciye eğitim/danışmanlık ve mentorluk vermiştir. Aynı zamanda , İstanbul merkezli teknoloji şirketlerini Anadolu’da değişik kuluçka merkezlerine yerleştirme projesi ile sosyal sorumluluk ödülü alırken sadece kadınlar için olan dört kuluçka merkezinin açılmasına da katkıda bulunmuştur. 2007-2009 yılları arasında geliştirdiği ve yönettiği “Hayatımın Fikri” projesi genç girişimcilere tohum sermaye sağlayan, mentorluk ve iş geliştirme desteği Türkiye’nin ilk projesidir. 2014-2015'de Startupbootcamp İstanbul'un kurucu ortağı ve CEO'su olarak çalışmıştır. Halen İstanbul Startup Angels kurucu ortağı olarak devam etmektedir. İstanbul Startup Angels ise 26 yatırımla en aktif melek yatırımcı ağlarındandır. 2018 yılı başında ise Türkiye’nin ilk erken aşama yatırım platformu olan startupfon.com’u hayata geçirmiştir. Startupfon, Türkiye'nin ilk erken aşama yatırım platformu olarak faaliyet göstermektedir.
Hakan Aran (Genel Müdür, Türkiye İş Bankası):
1968 yılında Antakya’da doğan Hakan Aran, 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2000-2001 yılları arasında Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme yüksek lisans programını tamamlayan Aran halen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde bankacılık doktorasını sürdürüyor. 1990 yılında İş Bankası’nda Yazılım Uzmanı olarak göreve başlayan Aran, 2005 yılında Yazılım Geliştirme Bölüm Müdürü oldu, 2008 yılında Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Operasyonlardan, dijital bankacılıktan ve teknolojiden sorumlu olarak Bankanın önemli dönüşüm programlarında görev alan Aran, İş Bankası Rusya Yönetim Kurulu Başkanlığı, Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu ve halen Softtech, LiveWell, GullsEye şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.
Hakan Baş (Kurucu & CEO, Ace Games):
Hakan Baş Lidyana, Peak, Krombera, Bitlo, Anibera, Supermassive Espor ve Ace Games kurucu-ortağıdır. Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi, lisans eğitimini Cornell University, MBA eğitimini ise Yale University’de tamamlamıştır. Eski milli, rekortmen yüzücülerimizden Hakan Baş aynı zamanda Girişimcilik Vakfı kurucu YK üyesi, Endeavor Danışma Kurulu üyesi, SosyalBen Vakfı YK üyesi ve Fenerbahçe SK kongre üyesidir. Bilgi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ ve İstanbul Üniversitesi tarafından farklı yıllarda “yılın girişimcisi” olarak ödüllendirilen Hakan Baş, aynı zamanda Wired dergisi tarafından 2016’da “teknolojiye yön veren global 100 isim”den biri olarak adlandırılmıştır.
İhsan Elgin (Kurucu, Core Strateji):
İhsan Elgin, kurumların girişimcilik dönüşümünü yöneten Core Strateji şirketinin kurucusudur. Türkiye'nin erken seviye yatırımcılar için tek pazar analiz platformu olan Startups.Watch'un ve finansal teknolojiler alanında lider organizasyonu olan FinTechİstanbul'un ise kurucu ortağıdır. İş Girişim Sermayesi ve Finberg Yatırım A.Ş’nin Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Elgin, 2000 yılında Aygaz’da insan kaynakları bölümünde işhayatına başladı. Sırasıyla bayi geliştirme, otogaz pazarlama ve analitik CRM bölümlerinde sorumlu ve yönetici olarak görev yaptı. Koç Üniversitesi Executive MBA sonrası; 2007 yılında ClimateMinder şirketinin kurucu ortağı olarak girişimcilik dünyasına giriş yaptı.
İnan Ekici (Genel Müdür, Otokoç):
Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1991 yılında mezun olmuştur. City University of London’da Ekonomi ve İnsan Kaynakları eğitimi alan Ekici; Koç, Harvard, Stanford ve Insead Üniversiteleri’nde liderlik konusunda ve çeşitli alanlarda programlara katılmıştır. İş hayatına İngiltere’de, Londra Cyprus Credit Bank’de başlayan İnan Ekici, 1996 yılında Koç Topluluğu’ndaki uzun kariyer yolculuğuna adım atmıştır. Ford Otosan’da Bölge Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında Adana Şube Müdürü olarak Otokoç Otomotiv’deki serüvenine başlamıştır. Daha sonra Ankara Şube Müdürlüğü görevinde bulunmuş, 2006 yılında ise Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Türkiye, Yunanistan, Macaristan, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs ve Kuzey Irak olmak üzere toplam 9 ülkeden sorumlu olan Ekici, bu görevinin ardından, 1 Temmuz 2019 itibarıyla, otomotiv perakendeciliği, araç kiralama ve araç paylaşımı sektörlerinde faaliyet gösteren Otokoç Otomotiv’in Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. Mart 2018’den bu yana Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, DEİK Macaristan İş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Otomotiv Meclisi Üyesi’dir.
Kaan Günay (Kurucu Ortak & CEO, Firefly):
Brown Üniversitesi’nde, Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Stanford Üniversitesi’nden MBA diploması aldı. Amerika’da hedge fund’larda birkaç sene çalıştıktan sonra Firefly’ı 2017 senesinde Onur Kardeşler ile kurdu. Uber, Lyft ve taksi sürücülerinin araçlarının üzerine yerleştirdikleri ekranlarla, markalara lokasyon bazlı dijital reklam imkanı sunarak, markaların müşterilerine doğru yerde ve doğru zamanda ulaşmasını sağlayan Firefly, markalara dinamik içerik, ölçümleme, yatırım getirisi hesaplama gibi bir çok özellik sunarken, sürücüler içinde ek gelir kanalı yaratıyor.
Pelin Şeker (Ülke Müdürü, İnfobip):
Enerji ve Telekomünikasyon sektörlerinde 20 yıllık tecrübeye sahip olan Pelin Şeker, profesyonel hayatına ALSTOM’da Amerika pazarının oluşturulması faaliyetleriyle başladı. 2001 yılında ALSTOM’dan ayrıldıktan sonra Turkcell’de Kurumsal Satış Müdürü olarak görev alan Şeker, 2003-2007 yıllarında aynı şirkette Bireysel Servisler Pazarlama Müdürü görevini üstlendi. 2007 yılında Kurumsal Katma Değerli Servislerden Sorumlu Pazarlama Direktörü olarak Toplu Mesajlaşma, EkipMobil, AraçTakip gibi 20’den fazla ürünün hayata geçirilmesinde rol aldı. 2011 itibarıyla Turkcell Kurumsal Çözümler Satış Direktörü olarak görev almaya başlayan Şeker, 2015 yılında Ericsson’da Ortadoğu Bölgesi Pazarlama Direktörü olarak 23 ülkenin sorumluluğu üstlendi. 3 yıl boyunca Ericsson’daki görevine devam eden Şeker, 2018 yılında FLO Mağazacılık Pazarlama ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlendi. 2021 Ocak ayında Infobip Türkiye ekibine katılan Şeker, Infobip Türkiye Genel Müdürü olarak görevine devam ediyor.
Rina Onur Şirinoğlu (General Partner, 500 İstanbul):
Rina Onur Şirinoğlu, Türkiye'deki erken dönem teknoloji şirketlerine odaklanan bir VC fonu olan 500 İstanbul'un kurucu ortağıdır. Küresel risk sermayesi şirketi 500 Startups tarafından 2016 yılında başlatılan fon, küresel hedefleri olan bölgesel şirketlere başlangıç aşamasında finansman sağlıyor. Rina, Carbon Health, BilliontoOne, Firefly ve Insider dahil 40'tan fazla şirkete yatırım yaptı. 500'e katılmadan önce, Rina başarılı bir girişimciydi. Önde gelen küresel mobil teknoloji şirketi Peak'i Ekim 2010'da kurdu ve VC finansmanında 35 milyon doların üzerinde para topladı. Haziran 2020'de Zynga, MENAT'taki en büyük ikinci çıkış olan Peak'i 1.8 milyar dolara satın aldı. Kendisi aynı zamanda, Expedia'nın tamamına sahip olduğu Homeaway'e çıkışın bir sonucu olarak şu anda Expedia (NASDAQ: EXPE) çatısı altında faaliyet gösteren, Türkiye'nin önde gelen tatil kiralama pazarı Hemenkiralik'in kurucu ortağıdır. Rina, Morgan Stanley'de yatırım bankacısı ve Turkven Private Equity'de yatırım uzmanı olarak çalıştı. B.A. sahibidir. Ekonomi alanında Harvard Üniversitesi'nden ve World Economic Forum: Global Shapers Istanbul Hub'ın kurucu üyesi ve Young Presidents 'Organization üyesidir.
Tuğrul Ağırbaş (Genel Müdür, Anadolu Efes):
Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nden alan Tuğrul Ağırbaş, 1990 yılında Efes İçecek Grubu’na katılmıştır. Sırasıyla Proje Geliştirme Uzmanı, Pazarlama Uzmanı, İstanbul Bölge Satış Yöneticisi, Yeni Ürün Geliştirme Yöneticisi, Ürün Grup Yöneticisi, Marmara Satış Müdürü ve Miller Pazarlama Müdürü olarak çalıştıktan sonra 2001 yılında Rusya operasyonlarının Pazarlama Direktörlüğü pozisyonuna atanmıştır. 2005 yılının Haziran ayından itibaren Efes Rusya Genel Müdürü olarak görev yapan Ağırbaş, 1 Ocak 2010’da Efes Türkiye Genel Müdürü olarak atanmış, 1 Kasım 2011 tarihi itibarıyla tekrar Efes Rusya Genel Müdürlüğü görevine getirilmiştir. 2014 yılından bu yana sırasıyla Anadolu Efes Doğu Avrupa ve BDT Grup Genel Müdürü, Kurumsal Fonksiyonlar Direktörü ve Satış Organizasyonu Dönüşüm Lideri görevlerini üstlenmiştir. Tuğrul Ağırbaş, 1 Ağustos 2017 itibarıyla Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü olarak atanmıştır.
Yağız Sözmen (Managing Partner, CORE Finance):
Yağız Sözmen, yatırım bankası CORE Finance'in Kurucu Ortağı ve Yönetici Ortağıdır. Sözmen, sektörde çalıştığı 12 yıl boyunca Atar Labs, Jawbone, Guggenheim Partners ve Vispera Retail Technologies başta olmak üzere birçok lider şirket ve yatırımcıya danışmanlık yaptı ve çalıştı. Yağız'ın tavsiye ettiği işlemdeki karşı taraflar arasında CarrefourSA, Klarna, Koç Holding, Micro Focus ve Tobii yer aldı. Smyrna Capital'de girişim sermayesi yatırımcısı olarak eğitim alan Yağız Sözmen, kariyerine Fortune 100'den birçok müşteriyle çalışan lider bir BT yönetim danışmanlığı ve yazılım şirketi olan Bravosolution'da devam etti ve üst düzey yöneticilik yaptı. Ekonomi alanında lisans derecesini Tufts Üniversitesi'nden, MBA derecesini ise London Business School'dan aldı.
Yakup Bayrak (Kurucu, Sherpa):
Yakup Bayrak, Lycee Saint Joseph sonrasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Yüksek Öğrenimini tamamladı. Türkiye’nin ilk internet girişimlerinden Akampus.com ile başladığı profesyonel kariyerini, dijital dünyada geçirdiği 20 yılda, Pure New Media ve Bilge Adam gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik deneyimleri ile zenginleştirdi. 2009 yılında ilk girişimi KeyFruit’u kurduktan sonra girişmeye doyamadı ve 2013’te tasarım stüdyosu SHERPA’yı, peşi sıra Türkiye’nin ilk Growth Hacking girişimi DAM Growth Hackers, terzi işi workshoplar tasarlayan Dijital Stüdyo’yu, girişimci dostu girişim Ciz.io’yu ve Türkiye’nin deneyim tasarımı alanındaki ilk topluluk portalı SHERPA Blog’u kurdu. 2019 yılında kurulan SHERPA Londra operasyonlarını sayesinde, Türkiye’den tüm dünyaya deneyim tasarımı ihracatı gerçekleştirme hedefine ulaştı.
Yasin Oral (CEO, Paribu):
1985 yılında Ankara’da doğan Yasin Oral, yazılım çalışmalarına lise döneminde başladı. 2001’de, henüz lise öğrencisiyken TÜBİTAK’ın bir yarışmasına katıldı ve TÜBİTAK web sitesi geliştirmelerine dışarıdan destek sağladı. Üniversite yıllarında taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir internet sitesi kurdu ve site kısa süre içinde nakliyeciler arasındaki koordinasyonu sağlayan tek platform haline geldi. 2009’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Oral, 2010’da Türkiye’nin ilk online matbaası matbuu.com’u hayata geçirdi. Bu girişimlerinin yanı sıra tüm dünyada hizmet veren birçok mesafe hesaplama ve rota görüntüleme projesi yaratarak günlük 250 binin üzerinde kullanıcıya hizmet vermeye başladı. 2015’te online bilet satın alım platformu Biletgo’yu kurdu. 2015’te Paribu’nun ön hazırlık çalışmalarına başladı. Paribu, 2016’da kuruldu, 14 Şubat 2017’de kullanıma açıldı.
Yüce Zerey (Akademisyen, Yazar):
Yüce Zerey, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden burslu olarak Ekonomi lisansını ve London School of Economics’ten burslu olarak Bsc Economics lisansını aldıktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İktisat (MA) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı. Bilgi Üniversitesi MBA Programları bünyesinde pazarlama yöneticisi ve öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra Ülker bünyesinde pazarlama ve iş geliştirme müdürlükleri yaptı. Ülker grup şirketlerine ve grup dışı şirketlere yurt içi/ yurtdışında pazarlama kapsamında yapılan çeşitli projelerin başında yer aldı. Ülker’den sonra Türk Hava Yolları’nda eTicaret ve Marka Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra The Coca-Cola Company’de; Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi’nin İnteraktif Pazarlama Müdürü, İnteraktif Pazarlama Grup Müdürü ve akabinde Entegre İçerik Direktörü olarak profesyonel yaşamına devam etti. The Coca-Cola Company’den sonra Unilever’de; Türkiye, İran, Orta Asya ve Kafkaslar, İsrail, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya, Ukrayna ve Belarus bölgesinin Digital Direktörü ve bölgede yer alan bütün kategori ve markalarının tüm dijital faaliyetlerinden sorumlu olarak kariyerine devam etti. Sonrasında Hepsiburada’da CMO olarak görev aldı.
Elmas Sponsor
Platin Sponsor
Altın Sponsorlar
Gümüş Sponsorlar
Medya Sponsorları
Kaynak : Webrazzi
Türkiye girişimcilik ve teknoloji ekosisteminin buluşma noktası olan ve yılda bir kere gerçekleşen Webrazzi Summit'te, her yıl olduğu gibi birbirinden önemli yerli ve yabancı konuşmacılara ve binlerce katılımcıya ev sahipliği yapacağız. Webrazzi Summit, bu yıl hibrit bir modelle kısıtlı sayıda katılımcıyla fiziksel ve online olarak gerçekleşecek. Tercihini online katılımdan yana kullanan katılımcılarımız, aynı fiziksel olarak etkinlik alanında bulunan katılımcılarımız gibi etkinlikteki tüm içeriğe, online fuaye alanına ve networking seçeneklerine erişerek etkinliğin tadını çıkarabilecekler.
Webrazzi Summit 2021'e buradan bilet alabileceğinizi; etkinliğe dair merak ettiğiniz her şeye buradan ulaşabileceğinizi hatırlatalım.
Birbirinden değerli konukları bir araya getiren konferansımızın ilk tur konuşmacılarına ise gelin, hep birlikte göz atalım. Konferansımızın yeni konuşmacıları ve programı ise kısa bir süre sonra açıklanacak. Takipte kalın!
Ahmed Faruk Karslı (Kurucu & CEO, Papara):
Liseyi Sankt Georg Avusturya Lisesi’nde okuyan Ahmed Faruk Karslı, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2012 yılında mezun oldu. Hukuk Yüksek Lisansı’na İstanbul Üniversitesi’nde devam ediyor. 17 yaşından itibaren serbest ticaretin içinde bulunan, çeşitli girişimcilik hikayelerine imza atan Karslı, 2007-2015 yılları arasında telekomünikasyon, elektronik ve tekstil sektörlerinde girişimcilik yaptı. Aynı dönemde aile şirketlerinde yönetici olarak sorumluluk üstlenen Karslı, bu süreçte daha çok yeni pazarlar, yeni ürünler, bütçe ve raporlama üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. 2013 yılında serbest avukatlık yapmaya başlayan Karslı, 2015 yılında kullanıcılarına basit ve adil finansal hizmetler sunan Papara’yı kurdu. Her yıl ortalama 8,8 kat büyüyen Papara, KPMG ve H2 Ventures tarafından hazırlanan “Global Fintech 100” listesine girerken, PSM ve VISA tarafından ‘En iyi fintech girişimi’ seçildi. Ahmed Faruk Karslı, son olarak başarıları ve rol model olma potansiyeliyle Endeavor Girişimcisi unvanını aldı. Harvard, Stanford ve INSEAD gibi kurumlarda birçok eğitim programını başarıyla tamamlayan ve okuma meraklısı olan Karslı’nın aynı zamanda binlerce kitaptan oluşan bir antika kitap koleksiyonu bulunuyor.
Ahmet Bilgen (Yönetim Kurulu Üyesi, Figopara):
Ahmet Bilgen, 1970 yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde doğdu, ilk, orta, lise ve üniversite eğitimlerini Gazi Mağusa’da tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümünden 1993 yılında mezun oldu (BSc). Yine aynı üniversitede Paralel Bilgisayar mimarileri alanında Master (MSc) ve Araştırma görevlisi olarak 2 yıl süre ile çalıştı. Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği bölümünde Semantik diller konusunda Doktora eğitimini yarım bırakarak 1995 yılında İstanbul’a yerleşti. Sırası ile Vestel Bilişim (Veskon), Yaşar Bilgi İşlem (Yabim), Datateknik (Exper) şirketlerinde sistem destek mühendis ve çözüm mühendisi olarak görevler aldı. 1997 yılında SAP(Alman Yazılım Firması) alanında Teknoloji Danışmanı olarak SAP ve ERP(Kurumsal Kaynak Planlama) yazılımları alanına giriş yaptı. Bu dönemde 50’den fazla büyük ERP projede görev aldı. 1999 yılında, dört arkadaşı ile birlikte, SAP ve ERP sektöründe başarılı bir girişim olan FIT Solutions’ı kurdu. Halen FigoPara ve Trendbox bünyesinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdüren Ahmet Bilgen, hem yatırımcı hem de işveren olarak farklı ülkelerde şirketler kurdu. 2015 yılında melek yatırımcı lisansı alan Ahmet Bilgen bugüne kadar 10 dan fazla startup’a yatırım yaptı.
Alper Akcan (Kurucu Ortak, Maslak.io):
Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, Yapı Kredi Yatırım, Vestel Bilişim ve Turkcell’de toplam 10 yıllık bir çalışma hayatı oldu. Bunlara paralel olarak Bilgi Üniversitesi’nde MBA’ini tamamladı. Hem girişimcilik ruhunun etkisi hem de ödeme hizmetlerine duyduğu ilgiyle kurumsal hayata veda ederek, 2008 yılında Mikro Ödeme’yi kurdu. 2012 yılında şirketin mobil ödeme alanında elde ettiği pazar liderliği ve pazara kazandırdığı yenilikçi ürünleri sayesinde Mediterra Capital’den yatırım aldı. 2014 Kasım ayında ise Mikro Ödeme AŞ, Wirecard AG’ye satıldı ve şirket ismi Wirecard Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ olarak değişti. Alper Akcan, Maslak.io'nun kurucu ortağıdır.
Cem Soysal (Genel Müdür, Inventram):
Cem Soysal, Koç Holding bünyesinde kurulan ve Japon devi Mitsui’nin de ortak olduğu yeni nesil yüksek teknoloji yatırım şirketi Inventram A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir. Bilişim Teknolojileri sektöründe 24 yıllık üst düzey yöneticilik geçmişi vardır. Vestel Grubu, Doğan Online ve Fujitsu Siemens Şirketlerinde Genel Müdürlük ve Grup Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu olan Soysal’ın İTÜ’den İnşaat Mühendisliği Lisans, ABD Pace Üniversitesi’nden Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans ve ABD Columbia Üniversitesi’nden Pazarlama Yönetimi dereceleri mevcuttur. Çeşitli şirket ve kurumlarda Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyelikleri vardır; bunlara ilaveten Galata Business Angels, Galatasaray SK Genel Kurul, İTÜ Mezunlar Derneği YK ve GYİAD üyelikleri de bulunmaktadır. Cem Soysal 2000 senesinde Platin Dergisi tarafından “Türkiye’nin Zirvedeki Genç Platin Yöneticileri”nden biri olarak ödüllendirilmiş, 2016 senesinde Doğan Grubu’nun Start-Up Dergisi tarafından “Türkiye’nin En Etkili 25 İş Lideri” arasında seçilmiştir. İngilizce ve Fransızca bilen Soysal, evli ve bir çocuk babasıdır.
Emre Çamlıbel (Yönetim Kurulu Başkanı, Re-Pie):
Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş’de Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. M. Emre Çamlıbel inşaat mühendisliği diplomasını Yıldız Teknik Üniversitesinden alıp yüksek lisansını ABD Boston’daki Massachusetts Institute of Technology’de tamamlamıştır. Çamlıbel’in; Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde, enerji verimliliği ve tasarrufu, enerji sistemleri, sürdürülebilirlik, karbon ticareti, finansmanı ve uygulamaları konularında doktorası bulunmaktadır. Çalışma hayatına 1992 yılında STFA’da inşaat mühendisi olarak başlayan Dr. M. Emre Çamlıbel, daha sonra ABD Boston’da Kennedy&Rossi Inc. ve Walsh Brothers Inc. şirketlerinde proje mühendisliği ve müdürlük yapmıştır. 1998’den itibaren Soyak İnşaatta Genel Müdür Asistanı olarak, ardından Soyak Holding’de Proje Geliştirme Koordinatörü olarak çalışmıştır. 2001 - 2008 yılları arasında ise Soyak Yapı’da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi ardından da 2016 ya kadar Soyak Holding’de CEO olarak görev yapmıştır. Ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki birçok şirkette yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Gayrimenkul sektörü başta olmak üzere proje yönetimi ve iş geliştirme alanlarında yurt içi ve yurt dışında 30 yıl deneyim sahibidir. 2016’da Dr. M. Emre Çamlıbel’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Re-Pie Portföy Yönetim Şirketi 3,9 Milyar TL büyüklükte portföy yönetmektedir. Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi, VGTU’de doçent öğretim üyesi olup, MIT, Columbia, Berkeley, UTSA ve Oxford’da misafir öğretim görevlisi olarak dersler vermektedir.
Emre Yusufi (Sanatçı, Heykeltıraş):
1981 tarihi İstanbul doğumlu grafik tasarımcısı, sanat yönetmeni olan Emre Yusufi, Floransa'daki Academia Italiana Güzel Sanatlar Okulu ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı mezunu. Üniversiteden önce Floransa'da Accademia Italiana Üniversite’si sanat eğitimi almış ve Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yüksek lisans yapmıştır. Lemonade Reklam Ajansı'nın kurucu ortağıdır. Son 5 yıllık reklamcılık kariyerinden sonra, orijinal Hercules serisi ile sanat sahnelerinde dünya çapında aktif olarak rol aldı. Uluslararası sanat fuarlarına, müze gezilerine katıldı ve bazı kişisel sergiler açtı. Eserleri İstanbul, Londra, Paris, Courchevel, Cannes, Lüksemburg, New York, Miami, Roma, Bologna, Honfleur, St. Paul de Vance, Monaco, Spa'da sergilenmekte ve önemli sanat koleksiyonlarında yer almaktadır.
Enis Hulli (General Partner, 500 İstanbul):
Enis Hulli, 500 Startups İstanbul'un Genel Ortağıdır. Bir mühendis olarak eğitilmiş, girişim dünyasının teknolojik yönünü sıkı bir şekilde kavramış ve bölgesel girişim sahnesinde küresel potansiyeli görme hırsı ve bilgisine sahiptir. Türk girişim ekosistemini geliştirmeyi ve büyütmeyi, daha geniş bölge ve diasporadaki yetenekli girişimcilere Silikon Vadisi ile entegre olacak patlayıcı işletmeler kurmalarında yardımcı olmayı hedefliyor. Amacı, EMEA'daki inovasyonun geleceğini yeniden şekillendirmek için 500 Startups Istanbul'u bölgedeki lider aktör olarak konumlandırmaktır. 500 İstanbul, 60'tan fazla ülkede 2 bin 200'den fazla yatırımı ve 25'ten fazla ülkede girişim ortağı olan, önde gelen bir küresel girişim sermayesi başlangıç fonu ve girişim hızlandırıcısı olan San Francisco merkezli 500 Startups ağı içinde erken aşama bir VC fonu.
Gülsüm Çıracı (Kurucu Ortak, Startupfon):
Gülsüm Çıracı’nın girişimcilik üzerine oldukça geniş bir tecrübesi bulunmaktadır. Dünya Bankası iş birliği ile Türkiye’de ilk girişimcilik projelerini Türkiye genelinde Kadın Girişimcilik, Genç Girişimcilik ve Yetişkin girişimciliği üzerine bir çok proje geliştirmiş ve yönetimini üstlenmiştir. Bugüne kadar bu projelerde 8 bin girişimciye eğitim/danışmanlık ve mentorluk vermiştir. Aynı zamanda , İstanbul merkezli teknoloji şirketlerini Anadolu’da değişik kuluçka merkezlerine yerleştirme projesi ile sosyal sorumluluk ödülü alırken sadece kadınlar için olan dört kuluçka merkezinin açılmasına da katkıda bulunmuştur. 2007-2009 yılları arasında geliştirdiği ve yönettiği “Hayatımın Fikri” projesi genç girişimcilere tohum sermaye sağlayan, mentorluk ve iş geliştirme desteği Türkiye’nin ilk projesidir. 2014-2015'de Startupbootcamp İstanbul'un kurucu ortağı ve CEO'su olarak çalışmıştır. Halen İstanbul Startup Angels kurucu ortağı olarak devam etmektedir. İstanbul Startup Angels ise 26 yatırımla en aktif melek yatırımcı ağlarındandır. 2018 yılı başında ise Türkiye’nin ilk erken aşama yatırım platformu olan startupfon.com’u hayata geçirmiştir. Startupfon, Türkiye'nin ilk erken aşama yatırım platformu olarak faaliyet göstermektedir.
Hakan Aran (Genel Müdür, Türkiye İş Bankası):
1968 yılında Antakya’da doğan Hakan Aran, 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2000-2001 yılları arasında Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme yüksek lisans programını tamamlayan Aran halen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde bankacılık doktorasını sürdürüyor. 1990 yılında İş Bankası’nda Yazılım Uzmanı olarak göreve başlayan Aran, 2005 yılında Yazılım Geliştirme Bölüm Müdürü oldu, 2008 yılında Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Operasyonlardan, dijital bankacılıktan ve teknolojiden sorumlu olarak Bankanın önemli dönüşüm programlarında görev alan Aran, İş Bankası Rusya Yönetim Kurulu Başkanlığı, Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu ve halen Softtech, LiveWell, GullsEye şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.
Hakan Baş (Kurucu & CEO, Ace Games):
Hakan Baş Lidyana, Peak, Krombera, Bitlo, Anibera, Supermassive Espor ve Ace Games kurucu-ortağıdır. Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi, lisans eğitimini Cornell University, MBA eğitimini ise Yale University’de tamamlamıştır. Eski milli, rekortmen yüzücülerimizden Hakan Baş aynı zamanda Girişimcilik Vakfı kurucu YK üyesi, Endeavor Danışma Kurulu üyesi, SosyalBen Vakfı YK üyesi ve Fenerbahçe SK kongre üyesidir. Bilgi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ ve İstanbul Üniversitesi tarafından farklı yıllarda “yılın girişimcisi” olarak ödüllendirilen Hakan Baş, aynı zamanda Wired dergisi tarafından 2016’da “teknolojiye yön veren global 100 isim”den biri olarak adlandırılmıştır.
İhsan Elgin (Kurucu, Core Strateji):
İhsan Elgin, kurumların girişimcilik dönüşümünü yöneten Core Strateji şirketinin kurucusudur. Türkiye'nin erken seviye yatırımcılar için tek pazar analiz platformu olan Startups.Watch'un ve finansal teknolojiler alanında lider organizasyonu olan FinTechİstanbul'un ise kurucu ortağıdır. İş Girişim Sermayesi ve Finberg Yatırım A.Ş’nin Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Elgin, 2000 yılında Aygaz’da insan kaynakları bölümünde işhayatına başladı. Sırasıyla bayi geliştirme, otogaz pazarlama ve analitik CRM bölümlerinde sorumlu ve yönetici olarak görev yaptı. Koç Üniversitesi Executive MBA sonrası; 2007 yılında ClimateMinder şirketinin kurucu ortağı olarak girişimcilik dünyasına giriş yaptı.
İnan Ekici (Genel Müdür, Otokoç):
Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1991 yılında mezun olmuştur. City University of London’da Ekonomi ve İnsan Kaynakları eğitimi alan Ekici; Koç, Harvard, Stanford ve Insead Üniversiteleri’nde liderlik konusunda ve çeşitli alanlarda programlara katılmıştır. İş hayatına İngiltere’de, Londra Cyprus Credit Bank’de başlayan İnan Ekici, 1996 yılında Koç Topluluğu’ndaki uzun kariyer yolculuğuna adım atmıştır. Ford Otosan’da Bölge Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında Adana Şube Müdürü olarak Otokoç Otomotiv’deki serüvenine başlamıştır. Daha sonra Ankara Şube Müdürlüğü görevinde bulunmuş, 2006 yılında ise Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Türkiye, Yunanistan, Macaristan, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs ve Kuzey Irak olmak üzere toplam 9 ülkeden sorumlu olan Ekici, bu görevinin ardından, 1 Temmuz 2019 itibarıyla, otomotiv perakendeciliği, araç kiralama ve araç paylaşımı sektörlerinde faaliyet gösteren Otokoç Otomotiv’in Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. Mart 2018’den bu yana Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, DEİK Macaristan İş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Otomotiv Meclisi Üyesi’dir.
Kaan Günay (Kurucu Ortak & CEO, Firefly):
Brown Üniversitesi’nde, Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Stanford Üniversitesi’nden MBA diploması aldı. Amerika’da hedge fund’larda birkaç sene çalıştıktan sonra Firefly’ı 2017 senesinde Onur Kardeşler ile kurdu. Uber, Lyft ve taksi sürücülerinin araçlarının üzerine yerleştirdikleri ekranlarla, markalara lokasyon bazlı dijital reklam imkanı sunarak, markaların müşterilerine doğru yerde ve doğru zamanda ulaşmasını sağlayan Firefly, markalara dinamik içerik, ölçümleme, yatırım getirisi hesaplama gibi bir çok özellik sunarken, sürücüler içinde ek gelir kanalı yaratıyor.
Pelin Şeker (Ülke Müdürü, İnfobip):
Enerji ve Telekomünikasyon sektörlerinde 20 yıllık tecrübeye sahip olan Pelin Şeker, profesyonel hayatına ALSTOM’da Amerika pazarının oluşturulması faaliyetleriyle başladı. 2001 yılında ALSTOM’dan ayrıldıktan sonra Turkcell’de Kurumsal Satış Müdürü olarak görev alan Şeker, 2003-2007 yıllarında aynı şirkette Bireysel Servisler Pazarlama Müdürü görevini üstlendi. 2007 yılında Kurumsal Katma Değerli Servislerden Sorumlu Pazarlama Direktörü olarak Toplu Mesajlaşma, EkipMobil, AraçTakip gibi 20’den fazla ürünün hayata geçirilmesinde rol aldı. 2011 itibarıyla Turkcell Kurumsal Çözümler Satış Direktörü olarak görev almaya başlayan Şeker, 2015 yılında Ericsson’da Ortadoğu Bölgesi Pazarlama Direktörü olarak 23 ülkenin sorumluluğu üstlendi. 3 yıl boyunca Ericsson’daki görevine devam eden Şeker, 2018 yılında FLO Mağazacılık Pazarlama ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlendi. 2021 Ocak ayında Infobip Türkiye ekibine katılan Şeker, Infobip Türkiye Genel Müdürü olarak görevine devam ediyor.
Rina Onur Şirinoğlu (General Partner, 500 İstanbul):
Rina Onur Şirinoğlu, Türkiye'deki erken dönem teknoloji şirketlerine odaklanan bir VC fonu olan 500 İstanbul'un kurucu ortağıdır. Küresel risk sermayesi şirketi 500 Startups tarafından 2016 yılında başlatılan fon, küresel hedefleri olan bölgesel şirketlere başlangıç aşamasında finansman sağlıyor. Rina, Carbon Health, BilliontoOne, Firefly ve Insider dahil 40'tan fazla şirkete yatırım yaptı. 500'e katılmadan önce, Rina başarılı bir girişimciydi. Önde gelen küresel mobil teknoloji şirketi Peak'i Ekim 2010'da kurdu ve VC finansmanında 35 milyon doların üzerinde para topladı. Haziran 2020'de Zynga, MENAT'taki en büyük ikinci çıkış olan Peak'i 1.8 milyar dolara satın aldı. Kendisi aynı zamanda, Expedia'nın tamamına sahip olduğu Homeaway'e çıkışın bir sonucu olarak şu anda Expedia (NASDAQ: EXPE) çatısı altında faaliyet gösteren, Türkiye'nin önde gelen tatil kiralama pazarı Hemenkiralik'in kurucu ortağıdır. Rina, Morgan Stanley'de yatırım bankacısı ve Turkven Private Equity'de yatırım uzmanı olarak çalıştı. B.A. sahibidir. Ekonomi alanında Harvard Üniversitesi'nden ve World Economic Forum: Global Shapers Istanbul Hub'ın kurucu üyesi ve Young Presidents 'Organization üyesidir.
Tuğrul Ağırbaş (Genel Müdür, Anadolu Efes):
Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nden alan Tuğrul Ağırbaş, 1990 yılında Efes İçecek Grubu’na katılmıştır. Sırasıyla Proje Geliştirme Uzmanı, Pazarlama Uzmanı, İstanbul Bölge Satış Yöneticisi, Yeni Ürün Geliştirme Yöneticisi, Ürün Grup Yöneticisi, Marmara Satış Müdürü ve Miller Pazarlama Müdürü olarak çalıştıktan sonra 2001 yılında Rusya operasyonlarının Pazarlama Direktörlüğü pozisyonuna atanmıştır. 2005 yılının Haziran ayından itibaren Efes Rusya Genel Müdürü olarak görev yapan Ağırbaş, 1 Ocak 2010’da Efes Türkiye Genel Müdürü olarak atanmış, 1 Kasım 2011 tarihi itibarıyla tekrar Efes Rusya Genel Müdürlüğü görevine getirilmiştir. 2014 yılından bu yana sırasıyla Anadolu Efes Doğu Avrupa ve BDT Grup Genel Müdürü, Kurumsal Fonksiyonlar Direktörü ve Satış Organizasyonu Dönüşüm Lideri görevlerini üstlenmiştir. Tuğrul Ağırbaş, 1 Ağustos 2017 itibarıyla Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü olarak atanmıştır.
Yağız Sözmen (Managing Partner, CORE Finance):
Yağız Sözmen, yatırım bankası CORE Finance'in Kurucu Ortağı ve Yönetici Ortağıdır. Sözmen, sektörde çalıştığı 12 yıl boyunca Atar Labs, Jawbone, Guggenheim Partners ve Vispera Retail Technologies başta olmak üzere birçok lider şirket ve yatırımcıya danışmanlık yaptı ve çalıştı. Yağız'ın tavsiye ettiği işlemdeki karşı taraflar arasında CarrefourSA, Klarna, Koç Holding, Micro Focus ve Tobii yer aldı. Smyrna Capital'de girişim sermayesi yatırımcısı olarak eğitim alan Yağız Sözmen, kariyerine Fortune 100'den birçok müşteriyle çalışan lider bir BT yönetim danışmanlığı ve yazılım şirketi olan Bravosolution'da devam etti ve üst düzey yöneticilik yaptı. Ekonomi alanında lisans derecesini Tufts Üniversitesi'nden, MBA derecesini ise London Business School'dan aldı.
Yakup Bayrak (Kurucu, Sherpa):
Yakup Bayrak, Lycee Saint Joseph sonrasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Yüksek Öğrenimini tamamladı. Türkiye’nin ilk internet girişimlerinden Akampus.com ile başladığı profesyonel kariyerini, dijital dünyada geçirdiği 20 yılda, Pure New Media ve Bilge Adam gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik deneyimleri ile zenginleştirdi. 2009 yılında ilk girişimi KeyFruit’u kurduktan sonra girişmeye doyamadı ve 2013’te tasarım stüdyosu SHERPA’yı, peşi sıra Türkiye’nin ilk Growth Hacking girişimi DAM Growth Hackers, terzi işi workshoplar tasarlayan Dijital Stüdyo’yu, girişimci dostu girişim Ciz.io’yu ve Türkiye’nin deneyim tasarımı alanındaki ilk topluluk portalı SHERPA Blog’u kurdu. 2019 yılında kurulan SHERPA Londra operasyonlarını sayesinde, Türkiye’den tüm dünyaya deneyim tasarımı ihracatı gerçekleştirme hedefine ulaştı.
Yasin Oral (CEO, Paribu):
1985 yılında Ankara’da doğan Yasin Oral, yazılım çalışmalarına lise döneminde başladı. 2001’de, henüz lise öğrencisiyken TÜBİTAK’ın bir yarışmasına katıldı ve TÜBİTAK web sitesi geliştirmelerine dışarıdan destek sağladı. Üniversite yıllarında taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir internet sitesi kurdu ve site kısa süre içinde nakliyeciler arasındaki koordinasyonu sağlayan tek platform haline geldi. 2009’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Oral, 2010’da Türkiye’nin ilk online matbaası matbuu.com’u hayata geçirdi. Bu girişimlerinin yanı sıra tüm dünyada hizmet veren birçok mesafe hesaplama ve rota görüntüleme projesi yaratarak günlük 250 binin üzerinde kullanıcıya hizmet vermeye başladı. 2015’te online bilet satın alım platformu Biletgo’yu kurdu. 2015’te Paribu’nun ön hazırlık çalışmalarına başladı. Paribu, 2016’da kuruldu, 14 Şubat 2017’de kullanıma açıldı.
Yüce Zerey (Akademisyen, Yazar):
Yüce Zerey, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden burslu olarak Ekonomi lisansını ve London School of Economics’ten burslu olarak Bsc Economics lisansını aldıktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İktisat (MA) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı. Bilgi Üniversitesi MBA Programları bünyesinde pazarlama yöneticisi ve öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra Ülker bünyesinde pazarlama ve iş geliştirme müdürlükleri yaptı. Ülker grup şirketlerine ve grup dışı şirketlere yurt içi/ yurtdışında pazarlama kapsamında yapılan çeşitli projelerin başında yer aldı. Ülker’den sonra Türk Hava Yolları’nda eTicaret ve Marka Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra The Coca-Cola Company’de; Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi’nin İnteraktif Pazarlama Müdürü, İnteraktif Pazarlama Grup Müdürü ve akabinde Entegre İçerik Direktörü olarak profesyonel yaşamına devam etti. The Coca-Cola Company’den sonra Unilever’de; Türkiye, İran, Orta Asya ve Kafkaslar, İsrail, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya, Ukrayna ve Belarus bölgesinin Digital Direktörü ve bölgede yer alan bütün kategori ve markalarının tüm dijital faaliyetlerinden sorumlu olarak kariyerine devam etti. Sonrasında Hepsiburada’da CMO olarak görev aldı.
SPONSORLAR
Elmas Sponsor
Platin Sponsor
Altın Sponsorlar
Gümüş Sponsorlar
Medya Sponsorları
Kaynak : Webrazzi