A
Arden Papuççiyan
Misafir
Yılın son Webrazzi konferansı olan Webrazzi Fintech 2022'nin 14 Aralık tarihinde düzenleneceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. 14 Aralık tarihinde Wyndham Grand Istanbul Levent'te gerçekleşecek olan Webrazzi Fintech 2022'nin ilk tur konuşmacıları belli oldu.
Her yıl olduğu gibi bu yılda da ülkemizdeki finans ve bankacılık sektörünü bir araya getirecek olan Webrazzi Fintech 2022'de sunum ve panellerin yanı sıra workshoplar da yer alacak. 3 salonda sizlerle buluşacak Webrazzi Fintech 2022'ye dilerseniz online olarak da katılabileceğinizi belirtelim.
Webrazzi Fintech 2022'de bankacılıktan e-ticaret firmalarına kadar büyük bir kapsama alanına sahip, hepimizin ödeme alışkanlıklarını değiştiren teknolojilerin yeni adı olan fintech'in gelişimi, evrimi ve geleceği, alanında uzman kişiler ile birlikte konuşulacak.
Dilerseniz Webrazzi Fintech 2022'nin konuşmacılarını detaylı olarak buradan inceleyebilir ve konferansımıza katılım sağlamak isterseniz buradan bilet alabilirsiniz. Webrazzi Fintech 2022 etkinliğimizin programını ve diğer konuşmacıları ise ilerleyen günlerde açıklayacağız.
Adem Aykın - Birleşik Ödeme
Birleşik Ödeme Türkiye Ülke Müdürü Adem Aykın, 25 yıldan fazla global finans ve teknoloji deneyimine sahiptir. İş hayatına Finansbank A.Ş. IT Yazılım ekibinde başlayan Aykın, ardından Finansbank iştiraki IBTECH’te Yazılım Direktörü olarak çalıştı. Akabinde 6 yıl Rusya’da Credit Europe Bank’ta Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı görevi alarak, globalde birçok farklı proje yürüttü. Rusya’nın ardından Türkiye’ye dönen Aykın, 8 yıl Fibabanka Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmesinin peşi sıra Finberg Genel Müdürlüğü pozisyonunu üstlendi. 2020 yılında CTO olarak Birleşik Ödeme’ye transfer olan Adem Aykın, yürüttüğü yenilikçi çalışmaların ardından 2021 yılı itibarıyla Birleşik Ödeme Türkiye Ülke Direktörü olarak çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin ilk e-para şirketlerinden olan Birleşik Ödeme; ön ödemeli kart ve dijital cüzdan, online ve offline tahsilat, uluslararası ve yurt içi para transferi, kiosk, akıllı kasa ve sadakat alanlarında hizmet veriyor. Sahip olduğu tecrübe ve kapsam itibarıyla vazgeçilmez bir fintech şirketi konumunda olan Birleşik Ödeme’ye ödeme sistemleri ve teknoloji deneyimini yansıtan Adem Aykın, güçlü ekibiyle birlikte projeler geliştirmeye devam ediyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Adem Aykın’ın ülke çapınca ender koleksiyonlardan olan, minyatür cam şişe koleksiyonu bulunuyor. Aykın ayrıca, startupların büyüme ve yatırım süreçlerine katkı sunmak amacıyla onlara mentorluk yapıyor.
Başak Kural - eLogo
İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliğinden 2003 yılında ve Bilgi Üniversitesi MBA’den 2017 yılında mezun olan Kural, kariyerine 2003 yılında Beko Elektronik A.Ş. de ürün yöneticisi olarak başladı. 2007 yılı itibarıyla Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. pazarlama ekibinde görev alan Kural, 2010-2014 yılları arasında Avea’da Mobil İnternet Gelirlerinden sorumlu Grup Müdürü, 2014-2017 yılları arasında Türk Telekom Grubunda Teknoloji ve Regülasyon Stratejilerinden sorumlu Direktör olarak görev almıştır. 2017 Mart ayından itibaren Logo Elektronik Genel Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.
Bülent Tekmen - Colendi
Bülent Tekmen Türkiye'nin önde gelen seri girişimcilerindendir. Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi alan Bülent Tekmen, Harvard University Business School’da Executive Education General Management Program’ını da başarıyla tamamladı. Bilişim teknolojileri uzmanı olarak başladığı profesyonel kariyerinde, Türkiye ve Ortadoğu’da Fortune500’de listelenmiş pek çok şirket tarafından yürütülen çeşitli projelerde profesyonel danışmanlık yapmış olmasının yanı sıra finans, telekom ve perakende sektörleri başta olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren önemli sayıda firmaya da destek sağladı.
Bülent Tekmen’in yirmibeş yıllık iş hayatının en dikkat çekici bölümünü startup’lar ve seri girişimciliği oluşturuyor. Dikkat çeken kendi alanında öncü ve lider ininal gibi girişimlerinin yanı sıra yakın zamanda globalde büyük kitlelere ulaşacağını belirttiği yeni startup’ı Colendi ile girişimci yönünü ortaya koyan Bülent Tekmen, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde yüksek potansiyelli teknoloji girişimlerine yatırım yapan Next Ventures’ın da kurucu ortağıdır.
Türkiye’nin en önemli fintek şirketlerinden olan İninal, Bülent Tekmen tarafından 2012 yılında aslında klasik bankacılık dışında bir şirket olmasına rağmen “The Bank for the unbanked” sloganı ve alışılmış yöntemlere alternatif bir lider ödeme sistemi sağlayıcısı olma hedefiyle kuruldu. 2016 yılında kurulan Colendi, tüketicileri, şirketleri ve finans kurumlarını bir araya getirerek bankacılık servislerini demokratize eden bir finansal hizmetler platformudur. Colendi, 3 milyardan fazla banka hesabı olmayan ve 5 milyardan fazla kredi alamayan kişiyi doğrudan etkileyen kronik bir finansal soruna çözüm olmak hedefi ile ilerlemektedir.
Yeni nesil finansal teknoloji çözümlerini yapay zeka ve büyük veri ile birleştirerek skorlama algoritması üzerine kurulu farklı servisler geliştiren Colendi, platform ortakları ve stratejik iş ortakları ile birlikte bugün itibari ile 2,4 milyon kullanıcısına şimdi al sonra öde ile hızlı ve kolay krediye ulaşım sağlamakta ve finansal okuryazarlık düzeyini artırarak Colendi mikro yatırım platformları aracılığı ile birikim yapabilmelerini sağlamaktadır. 20 yıldır evli ve iki çocuk babası olan Bülent Tekmen akıcı seviyede İngilizce ve Almanca bilmektedir.
Burak Budak - Pagzi Teknoloji
15 yılı aşkın bir süredir internet dünyasında yer alan Burak Budak 11 yıldır aktif olarak dijital ajanslar ve iletişim ajanslarında yerel ve ulusal markalara dijital projeler odağında danışmanlık yaparak kariyerine devam ediyor.
Burak Budak, 4 yılını digital nomad olarak 30'dan fazla ülkeden müşterilerine hizmet vererek geçirdi. 5 yıl önce Japonya'da başlayan kripto serüvenini hobiden işe dönüştürerek Web3, blockchain ve NFT teknolojilerini merkeze alarak yenilikçi çözümler üreten Kanada merkezli Pagzi Teknoloji'de Business Development Director olarak kariyerine devam ediyor.
Emre Güzer - Lidio
Emre GÜZER, çalışma hayatına 2001 yılında Pamukbank’ta başlamıştır. Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine yüksek lisans yapan Güzer, 2002 ve 2004 yılları arasında Assist Line A.Ş’de Boyner Back-Up kartın hayata geçiş sürecinde yer almıştır. Daha sonraları Garanti Bankası bünyesinde e-ticaret ve ödeme sistemleri ile tanışmış ve Hedef Alliance Holding, Teknoloji Holding, Garanti Ödeme Sistemleri bünyesinde online ödemeler dikeyinde profesyonel kariyerini sürdürmüştür. 2011 yılında türünün ilk örneği PayU’nun kurucusu ve CEO’su olarak göreve başlayan Emre Güzer, 2017 yılında PayU’nun Afrika, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Latin Amerika operasyonlarının başında strateji ve genişleme operasyonlarını yürütmüştür. 2019 yılında Mobilexpress CEO'su olan Emre Güzer, Mobilexpress'in büyümesinde aktif rol oynadı. Türkiye'nin en büyük işletmelerinin ödemelerine aracılık eden Mobilexpress bugün 54 milyonu aşkın kayıtlı karta ev sahipliği yapan platformu ve 1.8 milyon kart havuzu ile Türkiye'nin en büyük dijital ödeme platformudur. Aktif olarak Mobilexpress CEO’luğunu yürüten Güzer, 2020 yılı Mayıs ayında yeni nesil Fintech girişimi olan Lidio’yu kurmuştur. Ana görevinin yanı sıra ODED kurucu üyeliği, TOBB e-Ticaret meclisi kurucu üyeliği gibi sektörün öncü organizasyonlarında aktif rol almıştır.
Emre Kaplan - Adjust Türkiye
Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlayan Emre Kaplan, iş hayatına yazılım mühendisi olarak başlamış, ardından da ürün yöneticisi olarak 8 sene boyunca Avea, Türk Telekom ve Turkcell’de çeşitli mobil uygulama ve reklamcılık projelerinde görevler almıştır. 2021 Kasım ayı itibariyle ise Adjust Türkiye ofisinde Solutions Consultant olarak kariyerine devam etmektedir.
Göktürk Yetim - Macellan
Osmangazi, Bursa doğumlu olan Göktürk Yetim Bursa Anadolu Lisesi’nde mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü 3 senede (6 yarı dönemde) tamamladı. Yazılım noktasında birçok başarılı projeye imza attıktan sonra 3 arkadaşıyla birlikte 2014 yılında son sınıftayken Macellan’ı kurdu. CEO’su olduğu Macellan, Arşimet Dijital Arşiv’le kâğıdı, Bulut Filo Yönetimi’yle aracı, Lagina Biyometrik İmza’yla imzayı ve son olarak Alternatif ile parayı dijitalleştirmeyi hedeflemektedir.
Hakan Erdoğan - Craftgate
1981 yılında Denizli’de doğan Hakan Erdoğan, 2005 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2005 - 2018 yılları arası sırasıyla eteration, GittiGidiyor/eBay, limango, iyzico gibi şirketlerde teknik ve yönetsel pozisyonlarda yer aldı. Kariyerinde, ekipleriyle birlikte sıfırdan 6 kez ödeme sistemi kurup, geliştiren ve ölçekleyen Hakan Erdoğan; Lemi Orhan Ergin, Sabri Onur Tüzün ve Murathan Özcan ile birlikte 2018 yılında Craftbase Bilişim Teknolojileri A.Ş.’yi, 2020 yılında ise Craftgate Teknoloji A.Ş.yi kurdu. 2021 sonu itibariyle Craftbase’deki tüm servis işlerinden çıkıp Craftgate ile %100 bir ürün şirketine dönen kurucular, 2007’den bu yana biriktirdikleri tecrübeler ile 6. nesil olarak geliştirdikleri Craftgate’de online ödeme alan işletmelere tek merkezden finansal özgürlük sağlıyorlar. Özellikle e-ticaret sektörü ve ödeme sistemleri alanında ve ölçeklenebilir birçok büyük projenin operasyonunda, ekipleriyle birlikte bizzat bulunan Hakan, kazandığı deneyimlerini ise sektörel çeşitli programlarda eğitmen, konuşmacı ve mentor olarak paylaşıyor.
İlker Sözdinler - Birleşik Ödeme
Birleşik Ödeme CEO’su İlker Sözdinler 2005 yılında PennState Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme çift anadal yaparak lisans eğitimini tamamladı. Sonrasında kariyerine 2005 yılında NGN’de kurucu ortak olarak devam eden İlker Sözdinler, NGN’de birçok finansal kuruluşa hizmet verdikten sonra, bölgenin büyük yabancı entegratörüne hisselerini satarak ilk exit’ini başarıyla gerçekleştirdi. Bu süreçte 2010’da kurduğu Birleşik Ödeme ile FaaS vizyonunu Türkiye’ye duyurma hedefiyle sektörde yenilikçi bir adım attı. Teknoloji ve inovasyona olan tutkusuyla kurmuş olduğu Birleşik Ödeme ile önemli başarılara imza atan İlker Sözdinler, Ekonomist Dergisi’nin yayınladığı ‘’40 yaş altı en güçlü 40 genç CEO” listesinde dört yıl üst üste yer aldı. 11 yıldır artan başarıyla finansal teknolojiler alanında çalışan, İlk elektronik para şirketlerinden biri olan Birleşik Ödeme, 2020 yılında Finberg’ten aldığı yatırımın yanı sıra 2021 yılında da Oyak Portföy Girişim Sermayesi Fonları’ndan aldığı yatırım ile hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Şirket, İlker Sözdinler’in “bölgenin en büyük fintech şirketi” olma vizyonuyla emin adımlarla ilerlerken; Türkiye’ye ek olarak Azerbaycan, Romanya, Gürcistan’da faaliyet gösteriyor ve 2023 yılı itibarıyla toplamda 10 ülkede faaliyete geçmeyi hedefliyor. Sözdinler, teknoloji alanında girişimlere yatırım yaparak ekosistemin güçlenmesine destek olmayı sürdürüyor. Tüm bunların yanı sıra Sözdinler, DEİK Dijital İş Konseyi Fintech Komitesi’nde ülkemizdeki fintech girişimlerinin globale açılması amacıyla başkanlık görevini yürütüyor. Evli ve iki çocuk babası İlker Sözdinler, çizgi roman ve bilim kurgu romanlarından keyif alıyor. Marvel ile DC ve Star Wars hayranı olmasının yanı sıra, sıkı bir Beşiktaş taraftarı.
Mustafa Dalcı - Userspots
Mustafa Dalcı, 2006 yılında ODTÜ İstatistik bölümünden mezun olup ODTÜ Bilgi İşlem’de Araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında firmalara göz izleme testi ile kullanılabilirlik testi hizmeti sunan Userspots’u kurdu. 2011 yılında Etkilab A.Ş. olarak şirketleşen Userspots’da kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik servisleriyle firmaların kullanıcı dostu arayüzler oluşturmasına yardım ediyor. Görme engellilerin online sosyal hayata katılımını artırmak amacıyla oluşturduğu Erişilebilir Web projesiyle 2010 yılında Bilgi Genç Sosyal Girişimciler ödülünü aldı. 2011 yılında TOYP’un düzenlediği yarışmada Türkiye’nin en başarılı 10 genci arasında yer aldı.
Ökkeş Emin Balçiçek - Architecht
1983 Kahramanmaraş doğumlu olan Ökkeş Emin Balçiçek Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2005 yılında mezun oldu. 2012’de İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce İşletme Yönetimi (MBA) yüksek lisans programını tamamladı. Konya Teknik (Selçuk) Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doktora programına devam etmektedir. Profesyonel hayatına 2003 yılında Yazılım Mühendisi olarak başlayan Ökkeş Emin Balçiçek, 2007 yılında LC Waikiki şirketinde Yazılım Uzmanı olarak görev almıştır. 2009 yılında Kuveyt Türk Bilgi Teknolojilerine Kurumsal Mimar olarak geçmiş ve BOA Bankacılık Dönüşüm Programında önemli roller üstlenmiştir. 2012 - 2014 yılları arasında Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri Konya AR-GE Merkezi’nin kurulumuna liderlik etmiştir. 2014 – 2019 yılları arasında FinTech, Kullanıcı Deneyimi, Kurumsal Mimari, Veri Yönetimi, Altyapı Uygulamaları, Kurumsal Çözümler alanlarından sorumlu AR-GE ve Kurumsal Mimari Müdürü olarak görev yapmıştır. 2019 yılında global teknoloji şirketi olma yolunda ilerleyen Architecht’e Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı rolünü üstlenen Balçiçek, 2022 Mayıs ayında Architecht Genel Müdürü olarak atanmıştır.
Oktay Aktolun - PwC Türkiye
İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu olan Oktay Aktolun 36 yılı aşkın iş tecrübesi ile üretim ve finans sektörlerinde aralarında İnterbank, Demirbank gibi kurumların da bulunduğu farklı şirketlerde bilgi teknolojileri alanında çalıştı ve yöneticilik yaptı. 2000-2012 yılları arasında Deloitte bünyesinde Kurumsal Risk Hizmetleri faaliyetlerini geliştiren Oktay Aktolun, şirketlerin kurumsallaşmalarında oldukça önemli yere sahip olan Bilgi Teknolojileri, Risk Yönetimi, Proje Yönetimi, İş süreçleri ve İş performansını iyileştiren hizmet ve çözümler konusunda deneyim sahibi. 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri Lideri göreviyle şirket ortağı olarak PwC Türkiye’de çalışmaya başlayan Oktay Aktolun, 2019 yılında Dijital Hizmetler Lideri olarak görevine devam etmektedir. BDDK nezdinde Sorumlu Bilgi Teknolojileri ve İş süreçleri baş denetçisi olan Oktay Aktolun, CGEIT (Certified in the Governance of Enterprise IT), CRISC (Certified in Information Systems and Control), CRMA (Certification in Risk management assurance) sertifikalarına sahip ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Sadriye Görece - Blindlook
Sadriye Görece, 1994 yılında Manisa'da doğdu. İlkokulu İzmir Aşık Veysel körler okulunda okudu. Liseyi Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın KL YES bursuyla Amerika'da bitirdi. 2014 Yılında, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümüne başladı. Erişilebilir seçim sisteminin hayata geçmesinde aktif rol aldı. Kendisi şu anda, BlindLook isimli sosyal girişimin kurucu ortağı. BlindLook ile, 2021 yılında Garanti BBVA yılın kadın sosyal girişimcisi seçildi. Ortağı Cihat Ersin Aydın'la birlikte, Fortune 40 yaş altı 40 listesine seçildi.
Serhat Dolaz - Paycell
Serhat Dolaz, yeni nesil ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell’in CEO’su olarak görevini sürdürmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu olan Dolaz, Bahçeşehir Üniversitesi MBA programını tamamlamıştır. Ayrıca Machine Learning Engineering, Marketing Masters, Finance Masters gibi nano degree programlarıyla uzmanlık alanını çeşitlendirmiştir. Turkcell Teknoloji A.Ş. ve Paycell’de ödeme teknolojileri alanında mihenk taşları oluşturulmasına öncülük etmiştir. Buralarda çeşitli Teknoloji yöneticiliği pozisyonlarında rol aldıktan sonra Paycell’de son olarak CTO ve Genel Müdür Vekilliği görevini yürütmüştür. Eş zamanlı olarak da Sofra A.Ş.(Paye) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ile birlikte ülkemizde yeni nesil ödeme sistemlerinin gelişmesine ve fintech ekosisteminin dijitalleşen yeni dünya dönüşümüne katkı sunmaya, dijitalleşme ve finansal hizmetlere erişimi kolaylaştırmaya öncülük etmeye devam etmektedir.
Elmas Sponsorlar
Platin Sponsorlar
Altın Sponsorlar
Gümüş Sponsorlar
Kaynak : Webrazzi
Her yıl olduğu gibi bu yılda da ülkemizdeki finans ve bankacılık sektörünü bir araya getirecek olan Webrazzi Fintech 2022'de sunum ve panellerin yanı sıra workshoplar da yer alacak. 3 salonda sizlerle buluşacak Webrazzi Fintech 2022'ye dilerseniz online olarak da katılabileceğinizi belirtelim.
Webrazzi Fintech 2022'de bankacılıktan e-ticaret firmalarına kadar büyük bir kapsama alanına sahip, hepimizin ödeme alışkanlıklarını değiştiren teknolojilerin yeni adı olan fintech'in gelişimi, evrimi ve geleceği, alanında uzman kişiler ile birlikte konuşulacak.
Dilerseniz Webrazzi Fintech 2022'nin konuşmacılarını detaylı olarak buradan inceleyebilir ve konferansımıza katılım sağlamak isterseniz buradan bilet alabilirsiniz. Webrazzi Fintech 2022 etkinliğimizin programını ve diğer konuşmacıları ise ilerleyen günlerde açıklayacağız.
Adem Aykın - Birleşik Ödeme
Birleşik Ödeme Türkiye Ülke Müdürü Adem Aykın, 25 yıldan fazla global finans ve teknoloji deneyimine sahiptir. İş hayatına Finansbank A.Ş. IT Yazılım ekibinde başlayan Aykın, ardından Finansbank iştiraki IBTECH’te Yazılım Direktörü olarak çalıştı. Akabinde 6 yıl Rusya’da Credit Europe Bank’ta Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı görevi alarak, globalde birçok farklı proje yürüttü. Rusya’nın ardından Türkiye’ye dönen Aykın, 8 yıl Fibabanka Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmesinin peşi sıra Finberg Genel Müdürlüğü pozisyonunu üstlendi. 2020 yılında CTO olarak Birleşik Ödeme’ye transfer olan Adem Aykın, yürüttüğü yenilikçi çalışmaların ardından 2021 yılı itibarıyla Birleşik Ödeme Türkiye Ülke Direktörü olarak çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin ilk e-para şirketlerinden olan Birleşik Ödeme; ön ödemeli kart ve dijital cüzdan, online ve offline tahsilat, uluslararası ve yurt içi para transferi, kiosk, akıllı kasa ve sadakat alanlarında hizmet veriyor. Sahip olduğu tecrübe ve kapsam itibarıyla vazgeçilmez bir fintech şirketi konumunda olan Birleşik Ödeme’ye ödeme sistemleri ve teknoloji deneyimini yansıtan Adem Aykın, güçlü ekibiyle birlikte projeler geliştirmeye devam ediyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Adem Aykın’ın ülke çapınca ender koleksiyonlardan olan, minyatür cam şişe koleksiyonu bulunuyor. Aykın ayrıca, startupların büyüme ve yatırım süreçlerine katkı sunmak amacıyla onlara mentorluk yapıyor.
Başak Kural - eLogo
İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliğinden 2003 yılında ve Bilgi Üniversitesi MBA’den 2017 yılında mezun olan Kural, kariyerine 2003 yılında Beko Elektronik A.Ş. de ürün yöneticisi olarak başladı. 2007 yılı itibarıyla Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. pazarlama ekibinde görev alan Kural, 2010-2014 yılları arasında Avea’da Mobil İnternet Gelirlerinden sorumlu Grup Müdürü, 2014-2017 yılları arasında Türk Telekom Grubunda Teknoloji ve Regülasyon Stratejilerinden sorumlu Direktör olarak görev almıştır. 2017 Mart ayından itibaren Logo Elektronik Genel Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.
Bülent Tekmen - Colendi
Bülent Tekmen Türkiye'nin önde gelen seri girişimcilerindendir. Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi alan Bülent Tekmen, Harvard University Business School’da Executive Education General Management Program’ını da başarıyla tamamladı. Bilişim teknolojileri uzmanı olarak başladığı profesyonel kariyerinde, Türkiye ve Ortadoğu’da Fortune500’de listelenmiş pek çok şirket tarafından yürütülen çeşitli projelerde profesyonel danışmanlık yapmış olmasının yanı sıra finans, telekom ve perakende sektörleri başta olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren önemli sayıda firmaya da destek sağladı.
Bülent Tekmen’in yirmibeş yıllık iş hayatının en dikkat çekici bölümünü startup’lar ve seri girişimciliği oluşturuyor. Dikkat çeken kendi alanında öncü ve lider ininal gibi girişimlerinin yanı sıra yakın zamanda globalde büyük kitlelere ulaşacağını belirttiği yeni startup’ı Colendi ile girişimci yönünü ortaya koyan Bülent Tekmen, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde yüksek potansiyelli teknoloji girişimlerine yatırım yapan Next Ventures’ın da kurucu ortağıdır.
Türkiye’nin en önemli fintek şirketlerinden olan İninal, Bülent Tekmen tarafından 2012 yılında aslında klasik bankacılık dışında bir şirket olmasına rağmen “The Bank for the unbanked” sloganı ve alışılmış yöntemlere alternatif bir lider ödeme sistemi sağlayıcısı olma hedefiyle kuruldu. 2016 yılında kurulan Colendi, tüketicileri, şirketleri ve finans kurumlarını bir araya getirerek bankacılık servislerini demokratize eden bir finansal hizmetler platformudur. Colendi, 3 milyardan fazla banka hesabı olmayan ve 5 milyardan fazla kredi alamayan kişiyi doğrudan etkileyen kronik bir finansal soruna çözüm olmak hedefi ile ilerlemektedir.
Yeni nesil finansal teknoloji çözümlerini yapay zeka ve büyük veri ile birleştirerek skorlama algoritması üzerine kurulu farklı servisler geliştiren Colendi, platform ortakları ve stratejik iş ortakları ile birlikte bugün itibari ile 2,4 milyon kullanıcısına şimdi al sonra öde ile hızlı ve kolay krediye ulaşım sağlamakta ve finansal okuryazarlık düzeyini artırarak Colendi mikro yatırım platformları aracılığı ile birikim yapabilmelerini sağlamaktadır. 20 yıldır evli ve iki çocuk babası olan Bülent Tekmen akıcı seviyede İngilizce ve Almanca bilmektedir.
Burak Budak - Pagzi Teknoloji
15 yılı aşkın bir süredir internet dünyasında yer alan Burak Budak 11 yıldır aktif olarak dijital ajanslar ve iletişim ajanslarında yerel ve ulusal markalara dijital projeler odağında danışmanlık yaparak kariyerine devam ediyor.
Burak Budak, 4 yılını digital nomad olarak 30'dan fazla ülkeden müşterilerine hizmet vererek geçirdi. 5 yıl önce Japonya'da başlayan kripto serüvenini hobiden işe dönüştürerek Web3, blockchain ve NFT teknolojilerini merkeze alarak yenilikçi çözümler üreten Kanada merkezli Pagzi Teknoloji'de Business Development Director olarak kariyerine devam ediyor.
Emre Güzer - Lidio
Emre GÜZER, çalışma hayatına 2001 yılında Pamukbank’ta başlamıştır. Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine yüksek lisans yapan Güzer, 2002 ve 2004 yılları arasında Assist Line A.Ş’de Boyner Back-Up kartın hayata geçiş sürecinde yer almıştır. Daha sonraları Garanti Bankası bünyesinde e-ticaret ve ödeme sistemleri ile tanışmış ve Hedef Alliance Holding, Teknoloji Holding, Garanti Ödeme Sistemleri bünyesinde online ödemeler dikeyinde profesyonel kariyerini sürdürmüştür. 2011 yılında türünün ilk örneği PayU’nun kurucusu ve CEO’su olarak göreve başlayan Emre Güzer, 2017 yılında PayU’nun Afrika, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Latin Amerika operasyonlarının başında strateji ve genişleme operasyonlarını yürütmüştür. 2019 yılında Mobilexpress CEO'su olan Emre Güzer, Mobilexpress'in büyümesinde aktif rol oynadı. Türkiye'nin en büyük işletmelerinin ödemelerine aracılık eden Mobilexpress bugün 54 milyonu aşkın kayıtlı karta ev sahipliği yapan platformu ve 1.8 milyon kart havuzu ile Türkiye'nin en büyük dijital ödeme platformudur. Aktif olarak Mobilexpress CEO’luğunu yürüten Güzer, 2020 yılı Mayıs ayında yeni nesil Fintech girişimi olan Lidio’yu kurmuştur. Ana görevinin yanı sıra ODED kurucu üyeliği, TOBB e-Ticaret meclisi kurucu üyeliği gibi sektörün öncü organizasyonlarında aktif rol almıştır.
Emre Kaplan - Adjust Türkiye
Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlayan Emre Kaplan, iş hayatına yazılım mühendisi olarak başlamış, ardından da ürün yöneticisi olarak 8 sene boyunca Avea, Türk Telekom ve Turkcell’de çeşitli mobil uygulama ve reklamcılık projelerinde görevler almıştır. 2021 Kasım ayı itibariyle ise Adjust Türkiye ofisinde Solutions Consultant olarak kariyerine devam etmektedir.
Göktürk Yetim - Macellan
Osmangazi, Bursa doğumlu olan Göktürk Yetim Bursa Anadolu Lisesi’nde mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü 3 senede (6 yarı dönemde) tamamladı. Yazılım noktasında birçok başarılı projeye imza attıktan sonra 3 arkadaşıyla birlikte 2014 yılında son sınıftayken Macellan’ı kurdu. CEO’su olduğu Macellan, Arşimet Dijital Arşiv’le kâğıdı, Bulut Filo Yönetimi’yle aracı, Lagina Biyometrik İmza’yla imzayı ve son olarak Alternatif ile parayı dijitalleştirmeyi hedeflemektedir.
Hakan Erdoğan - Craftgate
1981 yılında Denizli’de doğan Hakan Erdoğan, 2005 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2005 - 2018 yılları arası sırasıyla eteration, GittiGidiyor/eBay, limango, iyzico gibi şirketlerde teknik ve yönetsel pozisyonlarda yer aldı. Kariyerinde, ekipleriyle birlikte sıfırdan 6 kez ödeme sistemi kurup, geliştiren ve ölçekleyen Hakan Erdoğan; Lemi Orhan Ergin, Sabri Onur Tüzün ve Murathan Özcan ile birlikte 2018 yılında Craftbase Bilişim Teknolojileri A.Ş.’yi, 2020 yılında ise Craftgate Teknoloji A.Ş.yi kurdu. 2021 sonu itibariyle Craftbase’deki tüm servis işlerinden çıkıp Craftgate ile %100 bir ürün şirketine dönen kurucular, 2007’den bu yana biriktirdikleri tecrübeler ile 6. nesil olarak geliştirdikleri Craftgate’de online ödeme alan işletmelere tek merkezden finansal özgürlük sağlıyorlar. Özellikle e-ticaret sektörü ve ödeme sistemleri alanında ve ölçeklenebilir birçok büyük projenin operasyonunda, ekipleriyle birlikte bizzat bulunan Hakan, kazandığı deneyimlerini ise sektörel çeşitli programlarda eğitmen, konuşmacı ve mentor olarak paylaşıyor.
İlker Sözdinler - Birleşik Ödeme
Birleşik Ödeme CEO’su İlker Sözdinler 2005 yılında PennState Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme çift anadal yaparak lisans eğitimini tamamladı. Sonrasında kariyerine 2005 yılında NGN’de kurucu ortak olarak devam eden İlker Sözdinler, NGN’de birçok finansal kuruluşa hizmet verdikten sonra, bölgenin büyük yabancı entegratörüne hisselerini satarak ilk exit’ini başarıyla gerçekleştirdi. Bu süreçte 2010’da kurduğu Birleşik Ödeme ile FaaS vizyonunu Türkiye’ye duyurma hedefiyle sektörde yenilikçi bir adım attı. Teknoloji ve inovasyona olan tutkusuyla kurmuş olduğu Birleşik Ödeme ile önemli başarılara imza atan İlker Sözdinler, Ekonomist Dergisi’nin yayınladığı ‘’40 yaş altı en güçlü 40 genç CEO” listesinde dört yıl üst üste yer aldı. 11 yıldır artan başarıyla finansal teknolojiler alanında çalışan, İlk elektronik para şirketlerinden biri olan Birleşik Ödeme, 2020 yılında Finberg’ten aldığı yatırımın yanı sıra 2021 yılında da Oyak Portföy Girişim Sermayesi Fonları’ndan aldığı yatırım ile hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Şirket, İlker Sözdinler’in “bölgenin en büyük fintech şirketi” olma vizyonuyla emin adımlarla ilerlerken; Türkiye’ye ek olarak Azerbaycan, Romanya, Gürcistan’da faaliyet gösteriyor ve 2023 yılı itibarıyla toplamda 10 ülkede faaliyete geçmeyi hedefliyor. Sözdinler, teknoloji alanında girişimlere yatırım yaparak ekosistemin güçlenmesine destek olmayı sürdürüyor. Tüm bunların yanı sıra Sözdinler, DEİK Dijital İş Konseyi Fintech Komitesi’nde ülkemizdeki fintech girişimlerinin globale açılması amacıyla başkanlık görevini yürütüyor. Evli ve iki çocuk babası İlker Sözdinler, çizgi roman ve bilim kurgu romanlarından keyif alıyor. Marvel ile DC ve Star Wars hayranı olmasının yanı sıra, sıkı bir Beşiktaş taraftarı.
Mustafa Dalcı - Userspots
Mustafa Dalcı, 2006 yılında ODTÜ İstatistik bölümünden mezun olup ODTÜ Bilgi İşlem’de Araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında firmalara göz izleme testi ile kullanılabilirlik testi hizmeti sunan Userspots’u kurdu. 2011 yılında Etkilab A.Ş. olarak şirketleşen Userspots’da kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik servisleriyle firmaların kullanıcı dostu arayüzler oluşturmasına yardım ediyor. Görme engellilerin online sosyal hayata katılımını artırmak amacıyla oluşturduğu Erişilebilir Web projesiyle 2010 yılında Bilgi Genç Sosyal Girişimciler ödülünü aldı. 2011 yılında TOYP’un düzenlediği yarışmada Türkiye’nin en başarılı 10 genci arasında yer aldı.
Ökkeş Emin Balçiçek - Architecht
1983 Kahramanmaraş doğumlu olan Ökkeş Emin Balçiçek Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2005 yılında mezun oldu. 2012’de İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce İşletme Yönetimi (MBA) yüksek lisans programını tamamladı. Konya Teknik (Selçuk) Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doktora programına devam etmektedir. Profesyonel hayatına 2003 yılında Yazılım Mühendisi olarak başlayan Ökkeş Emin Balçiçek, 2007 yılında LC Waikiki şirketinde Yazılım Uzmanı olarak görev almıştır. 2009 yılında Kuveyt Türk Bilgi Teknolojilerine Kurumsal Mimar olarak geçmiş ve BOA Bankacılık Dönüşüm Programında önemli roller üstlenmiştir. 2012 - 2014 yılları arasında Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri Konya AR-GE Merkezi’nin kurulumuna liderlik etmiştir. 2014 – 2019 yılları arasında FinTech, Kullanıcı Deneyimi, Kurumsal Mimari, Veri Yönetimi, Altyapı Uygulamaları, Kurumsal Çözümler alanlarından sorumlu AR-GE ve Kurumsal Mimari Müdürü olarak görev yapmıştır. 2019 yılında global teknoloji şirketi olma yolunda ilerleyen Architecht’e Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı rolünü üstlenen Balçiçek, 2022 Mayıs ayında Architecht Genel Müdürü olarak atanmıştır.
Oktay Aktolun - PwC Türkiye
İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu olan Oktay Aktolun 36 yılı aşkın iş tecrübesi ile üretim ve finans sektörlerinde aralarında İnterbank, Demirbank gibi kurumların da bulunduğu farklı şirketlerde bilgi teknolojileri alanında çalıştı ve yöneticilik yaptı. 2000-2012 yılları arasında Deloitte bünyesinde Kurumsal Risk Hizmetleri faaliyetlerini geliştiren Oktay Aktolun, şirketlerin kurumsallaşmalarında oldukça önemli yere sahip olan Bilgi Teknolojileri, Risk Yönetimi, Proje Yönetimi, İş süreçleri ve İş performansını iyileştiren hizmet ve çözümler konusunda deneyim sahibi. 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri Lideri göreviyle şirket ortağı olarak PwC Türkiye’de çalışmaya başlayan Oktay Aktolun, 2019 yılında Dijital Hizmetler Lideri olarak görevine devam etmektedir. BDDK nezdinde Sorumlu Bilgi Teknolojileri ve İş süreçleri baş denetçisi olan Oktay Aktolun, CGEIT (Certified in the Governance of Enterprise IT), CRISC (Certified in Information Systems and Control), CRMA (Certification in Risk management assurance) sertifikalarına sahip ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Sadriye Görece - Blindlook
Sadriye Görece, 1994 yılında Manisa'da doğdu. İlkokulu İzmir Aşık Veysel körler okulunda okudu. Liseyi Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın KL YES bursuyla Amerika'da bitirdi. 2014 Yılında, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümüne başladı. Erişilebilir seçim sisteminin hayata geçmesinde aktif rol aldı. Kendisi şu anda, BlindLook isimli sosyal girişimin kurucu ortağı. BlindLook ile, 2021 yılında Garanti BBVA yılın kadın sosyal girişimcisi seçildi. Ortağı Cihat Ersin Aydın'la birlikte, Fortune 40 yaş altı 40 listesine seçildi.
Serhat Dolaz - Paycell
Serhat Dolaz, yeni nesil ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell’in CEO’su olarak görevini sürdürmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu olan Dolaz, Bahçeşehir Üniversitesi MBA programını tamamlamıştır. Ayrıca Machine Learning Engineering, Marketing Masters, Finance Masters gibi nano degree programlarıyla uzmanlık alanını çeşitlendirmiştir. Turkcell Teknoloji A.Ş. ve Paycell’de ödeme teknolojileri alanında mihenk taşları oluşturulmasına öncülük etmiştir. Buralarda çeşitli Teknoloji yöneticiliği pozisyonlarında rol aldıktan sonra Paycell’de son olarak CTO ve Genel Müdür Vekilliği görevini yürütmüştür. Eş zamanlı olarak da Sofra A.Ş.(Paye) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ile birlikte ülkemizde yeni nesil ödeme sistemlerinin gelişmesine ve fintech ekosisteminin dijitalleşen yeni dünya dönüşümüne katkı sunmaya, dijitalleşme ve finansal hizmetlere erişimi kolaylaştırmaya öncülük etmeye devam etmektedir.
SPONSORLAR
Elmas Sponsorlar
Platin Sponsorlar
Altın Sponsorlar
Gümüş Sponsorlar
Kaynak : Webrazzi