Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi Fintech 2021'in yeni konuşmacıları belli oldu!

  • Konbuyu başlatan Gözde Ulukan
  • Başlangıç tarihi
G

Gözde Ulukan

Misafir
2021'in son Webrazzi konferansı Webrazzi Fintech 2021, 15 Aralık tarihinde Wyndham Grand İstanbul Levent'te hem online hem de offline olarak gerçekleşecek. Hatırlarsanız sizlerden gelen yoğun bilet ve sponsorluk talepleri nedeniyle konferansımızın ilk lokasyonunun kapasitesi bizler için yeterli gelmemeye başlamış; biz de bu sebeple konferansımızı büyütme kararı almıştık.

3 salonda sizlerle buluşacak Webrazzi Fintech 2021'de, fintech dikeyinde sektöre yön veren kişilerin yer alacağı konferansta workshop salonlarımızda farklı eğitimlere katılabileceğinizi, kendinizi bu dikeyde geliştirebileceğinizi ve son olarak Webrazzi Fintech 2021 için buradan bilet alabileceğinizi hatırlatalım.

Günümüzün yeni finansal teknolojileri, bankacılığın dönüşümü, blockchain entegrasyonu, regtech gibi konuların gündemimizde olacağı konferansımızın ilk tur konuşmacıları geçtiğimiz haftalarda belli olmuştu; şimdi ise konferansımızın yeni konuşmacılarını açıklama zamanı!


Batu Şat (Kurucu Ortak & CEO, Mall IQ):

Dr. Batu Şat, bankacılık, ödeme, fintech ve perakende sektörü mobil uygulamalarına hizmet veren San Franciso merkezli yapay zeka ve lokasyon hizmetleri platformu olan Mall IQ, Inc.’in CEO’su ve kurucu ortağıdır. Yüksek lisans ve doktora derecelerini University of Illinois – Urbana Champaign’den elde etmiştir. Dr. Şat’ın uzmanlık alanları arasında Makine Öğrenimi, Yapay Zeka, Dağıtık ve Gerçek Zamanlı Hesaplama Sistemleri ile Konum Zekası konularında bulunmaktadır. Silikon Vadisi’nin önde gelen Cisco Systems, Microsoft Corporation ve Fuze gibi şirketlerinde yazılım mimarı ve teknik liderlik pozisyonlarında görev yapmıştır. 2015 yılında Dr. Ferit Ozan Akgül ile birlikte Mall IQ, Inc.’i finansal kurumlara, fintechlere ve fiziksel mağazası bulunan perakende sektörü oyuncularına “Aksiyon Alınabilir Satın Alma Niyeti İçgörüleri” sağlamak vizyonuyla kurmuştur.


Berhan Kongel (Kurucu Ortak, Arf):

Arf Kurucu Ortağı, 11 yıllık girişimci, mentor. Arf'tan önce 60'tan fazla ülkede 4 milyondan fazla kullanıcısı olan bir sosyal uygulama şirketi olan Harlex UK'nin kurucu ortağıydı ve Türkiye'nin en büyük 2. İK pazar yerinin COO'luğunu yaptı.


Bülent Tekmen (Kurucu Ortak & CEO, Colendi):

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi alan Bülent Tekmen, Harvard University Business School’da Executive Education General Management Program’ını da başarıyla tamamladı. Dikkat çeken kendi alanında öncü ve lider ininal gibi girişimlerinin yanı sıra yakın zamanda globalde büyük kitlelere ulaşacağını belirttiği yeni startup’ı Colendi ile girişimci yönünü ortaya koyan Bülent Tekmen, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde yüksek potansiyelli teknoloji girişimlerine yatırım yapan Next Ventures’ın da kurucu ortağıdır. 2016 yılında kurulan Colendi, tüketicileri, şirketleri ve finans kurumlarını bir araya getirerek bankacılık servislerini demokratize eden bir finansal hizmetler platformudur. 20 yıldır evli ve iki çocuk babası olan Bülent Tekmen akıcı seviyede İngilizce ve Almanca bilmektedir.


Haluk Çavuşoğlu (Kurucu Ortak, Digitaflex):

1970 doğumlu olan Haluk Çavuşoğlu, 1991 senesinden beri bilişim sektöründe faaliyet göstermektedir. Çavuşoğlu online iş uygulamaları alanında liderlerden Zoho'nun Türkiye temsilcisi olan Cloudyflex'in ve Online dünyanın ölçümü konusundaki lider platform olan Similarweb'in Türkiye temsilcisi Digitaflex'in kurucu ortağıdır. SimilarWeb, Fintech kurumlarına pazarlarını, rakiplerini ve kendi performanslarını ölçmelerini sağlayan Yatırımcı Analitiği, Pazarlama Analitiği ve Online Rakip Analizleri araçları sağlamakta ve yeni müşteri bulmayı kolaylaştıran Satış Analizi çözümleri sunmaktadır.


Mustafa Aydın (Bilgi Sistemleri Uyum Dairesi Başkanı, BDDK):

Gazi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinden 2000 yılında mezun olmuştur. Profesyonel çalışma hayatına Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunda (TÜBİTAK) Araştırmacı olarak başlamış olup bilgi teknolojilerine ilişkin sistemlerin uygulama altyapılarının araştırılması, ürünlerin ve performans kriterlerinin incelenmesi projelerinde görev almış ve çeşitli yazılım ve donanım projelerinde Ar-Ge çalışmaları yürütmüştür. Kariyerine 2003-2005 yılları arasında Türk Telekom Genel Müdürlüğünde Telekomünikasyon Mühendisi olarak devam etmiştir. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden yüksek lisans derecesi almıştır. 2005 yılı sonundan itibaren kariyerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) devam ederek Kurum faaliyetleri kapsamındaki kuruluşların bilgi sistemlerine ilişkin uygulama, usul ve esaslarla ilgili mevzuat hazırlama çalışmalarında bulunmuştur. Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi kapsamında Sektörel Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) ekibinde görev almıştır. Mustafa Aydın, 2017-2019 yılları arasında Temple Üniversitesinin “Bilgi Teknolojileri Denetimi ve Siber Güvenlik” bölümünü tamamlayarak ikinci yüksek lisans derecesini almıştır. Mustafa Aydın üçüncü yüksek lisans olarak MBA derecesine de sahiptir. Halen İstanbul Üniversitesinde bilişim sistemleri üzerine doktora tezi çalışmalarına devam eden Mustafa Aydın BDDK Bilgi Sistemleri Uyum Dairesi Başkanı olarak görevine devam etmektedir.


Onur Güven (Genel Müdür, Paycell):

Onur Güven, Turkcell Grubu’na 2007 yılında katılmıştır. 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Paycell Genel Müdürü olarak görevini yürütmektedir.Bu göreve atanmadan önce, Veri Analitiği Ürün Müdürü, Ürün ve Pazarlama Müdürü, Ürün ve Müşteri Yönetimi Direktörü ve son olarak 2015 yılında kurulan Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.’ye Genel Müdür Vekili olarak atanmıştır. Turkcell’ den önce son olarak DIGIMEDYA Yazılım’ da Veri Analitiği Ürün Müdürü, öncesinde de ETCBACE Yazılım’ da İş Zekası uzmanı olarak görev yapmıştır. Onur Güven, 2002 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını ise Özyeğin Üniversitesi EMBA programında yapmıştır.


Serdar Kodal (Kurucu Ortak & CEO, HASO):

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Serdar Kodal MBA Mastırı yapmak için yönünü ve yolunu Amerika’ya cevirdi. Mastır sonrası iş hayatına New York’ta Metlife firmasında başladı. Bu firmadaki 1 senelik tecrübesi sonrası JD Services firmasına geçen Serdar bu firmanın Güney Amerika açılımın başına geçerek yaklaşık 2 sene Ekvator ülke müdürü olarak görev aldı ve Ekvatorun ilk indirimli alışveriş sisteminin kurulmasına öncülük etti. Amerika’da geçen 6-7 yıllık iş hayatı sonrası 2004 yılında Türkiye’ye dönerek kendi firmalarını kurdu. Girişimci karakteri ile öne çıkan Serdar Kodal, 2004 yılında Türkiye’nin tamamı emekli polislerden oluşan ilk organize yerinde araştırma firmasını; 2007 yılında Sorsware yazılım firmasını; 2017 yılında Türkiye’nin ilk Süper Aplikasyonunu yapma vizyonundaki Muzlu Bilişim firmasını ve 2018 yılında ise tüm iş yaşamındaki bilgilerini ve tecrübelerini aktardığı ve konularında uzman diğer ortakları ile beraber HASO (Hemen Al Sonra Öde) firmasını kurdu. Hep insana dokunan faydalı ve kalıcı projeleri hayata geçirmek isteyen Serdar için Hemen Al Sonra öde projesi tam olarak bu vizyonun hayata geçtiği bir proje olarak göze çarpmaktadır.


Yasin Oral (CEO, Paribu):

1985 yılında Ankara’da doğan Yasin Oral, yazılım çalışmalarına lise döneminde başladı. 2001’de, henüz lise öğrencisiyken TÜBİTAK’ın bir yarışmasına katıldı ve TÜBİTAK web sitesi geliştirmelerine dışarıdan destek sağladı. Üniversite yıllarında taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir internet sitesi kurdu ve site kısa süre içinde nakliyeciler arasındaki koordinasyonu sağlayan tek platform haline geldi. 2009’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Oral, 2010’da Türkiye’nin ilk online matbaası matbuu.com’u hayata geçirdi. Bu girişimlerinin yanı sıra tüm dünyada hizmet veren birçok mesafe hesaplama ve rota görüntüleme projesi yaratarak günlük 250 binin üzerinde kullanıcıya hizmet vermeye başladı. 2015’te online bilet satın alım platformu Biletgo’yu kurdu. 2015’te Paribu’nun ön hazırlık çalışmalarına başladı. Paribu, 2016’da kuruldu, 14 Şubat 2017’de kullanıma açıldı. Halen Paribu CEO’su olan Oral, Blockchain Türkiye Platformu yürütme kurulu üyesi ve Türkiye Genç İş Adamları Derneği üyesidir.


Yüce Zerey (Yönetim Kurulu Başkan Vekili, FUPS):

Yüce Zerey, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden burslu olarak Ekonomi lisansını ve London School of Economics’ten burslu olarak Bsc Economics lisansını aldıktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İktisat (MA) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı. Bilgi Üniversitesi MBA Programları bünyesinde pazarlama yöneticisi ve öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra Ülker bünyesinde pazarlama ve iş geliştirme müdürlükleri yaptı. Ülker grup şirketlerine ve grup dışı şirketlere yurt içi/ yurtdışında pazarlama kapsamında yapılan çeşitli projelerin başında yer aldı. Ülker’den sonra Türk Hava Yolları’nda eTicaret ve Marka Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra The Coca-Cola Company’de; Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi’nin İnteraktif Pazarlama Müdürü, İnteraktif Pazarlama Grup Müdürü ve akabinde Entegre İçerik Direktörü olarak profesyonel yaşamına devam etti. The Coca-Cola Company’den sonra Unilever’de; Türkiye, İran, Orta Asya ve Kafkaslar, İsrail, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya, Ukrayna ve Belarus bölgesinin Digital Direktörü ve bölgede yer alan bütün kategori ve markalarının tüm dijital faaliyetlerinden sorumlu olarak kariyerine devam etti. Sonrasında Hepsiburada’da CMO olarak görev aldı.

SPONSORLAR

Elmas Sponsorlar



Platin Sponsorlar





Altın Sponsorlar









Gümüş Sponsorlar

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.