Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Vds Sunucu Nedir? Tüm Merak Edilenler

  • Konbuyu başlatan Esra Genç
  • Başlangıç tarihi
E

Esra Genç

Misafir
Vds sunucu nedir açıklamadan önce server nedir sorusu ile başlayalım. Sunucu ya da server üst düzey özelliklere sahip, dosya, veri gibi paylaşımlar yapılabilmesine olanak sağlayan bir hizmet sağlayıcıdır. Farklı farklı sunucu türleri bulunmaktadır. Bu yazımızda vds sunucu nedir açıklayacağız.

Vds Nedir?​


Vds kelimesinin açılımı Virtual Dedicated Server’dır. Türkçeye sanal atanmış sunucu olarak çevrilmesi doğru olacaktır. Genelde vps sunucu ile karıştırılır. Vps açılımı virtual private server’dır. Fiziksel bir sunucunun yazılımla sanallaştırılıp parçalanan halidir. Vds sunucular tek bir kişiye atanır yani sadece bir kişinin/kurumun kullanımına sunulur. Vds sunucuların kendisine ait cpu, ram, işletim sitemi olur. Tek kişinin kullanımına sunulması demek o sunucunun paylaşımsız bir sunucu olduğunu gösterir. Kaynakların paylaşımsız olması alınan hizmetin performansının daha kuvvetli olacağını gösterir çünkü o kaynaklar sadece size atanmıştır. Kaynakların yetersiz gelmesi durumunda da hizmet kesintisi olmadan kolayca kaynaklar artırılabilir.

Vds-Sunucu-Nedir-Tum-Merak-Edilenler-1.jpg


Vds Sunucular ile Neler Yapılabilir?​


Fiziksel sunucuların sanallaştırılıp atanmış hali olan vds sunucuları genelde yüksek performans gerektiren sitelere, uygulamalara sahip olan kişiler ya da firmalar tarafından kullanır. Peki neler için kullanılabilir?

  • Muhasebe araçları için kullanım
  • Kurumsal ya da kişisel mail hizmetleri için kullanım
  • Web uygulamaları çalıştırabilme için kullanım
  • Yüksek trafiğe sahip sitelerin barındırılması için kullanım

gibi bir çok kullanım alanı bulunur.

Vds Server ile Hosting Farkları​

  • Vds’i kendi ihtiyaçlarınıza göre yapılandırabilirken hostingler paket planı halindedir.
  • Vds sunucuların kaynakları tamamen size atanmışken hostingler paylaşımlı sunuculardan oluşur. Yani aynı kaynaktan sizin gibi birçok kişi yararlanır.
  • Vds serverlar paylaşımsız olduğu için hostinglere göre daha yüksek performans gösterir.
  • Vds server daha özel bir hizmet olduğu için hostinglere göre daha maliyetlidir.

Vds-Sunucu-Nedir-Tum-Merak-Edilenler-2.jpg


Vds Server ile Cloud Sunucu Farkları​

  • Vds ile cloud sunucu arasındaki temel fark sunucu mimarisidir. Cloud mimarisi yedekli bir alt yapısı olan, yüksek güvenilirlik ve kullanılabilirliğe sahip bir servistir.
  • Bulut sunucular mimariden kaynaklı daha yüksek erişilebilirliğe sahiptir.
  • Bulut sunucu daha esnek yapıdadır. Çünkü vds decicated bir sunucu üzerinden servis sağladığı için kaynaklarının ölçeklendirilmesi daha sınırlıdır.
  • Vds sunucular bulut sunuculara göre daha maliyetlidir.

Yukarı vds sunucuların özelliklerinden ve bazı avantajlarından bahsettik. Siz de vds satın al diyerek vds sunucu sahibi olabilirsiniz. Daha yüksek trafik ya da kaynak gereksiniminiz yoksa da size uygun olan hosting planını seçerek web site işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirisiniz.



Vds Sunucu Nedir? Tüm Merak Edilenler yazısı ilk önce Turkticaret.Net Blog üzerinde ortaya çıktı.

Kaynak : TurkTicaret
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.