Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Ücretsiz Hosting Alma: En İyi Bedava Hosting Veren Siteler

  • Konbuyu başlatan Burak Oran
  • Başlangıç tarihi
B

Burak Oran

Misafir
WPMAVI. WPMAVI - Türkiye Wordpress Rehberi

Bir web sitesi kurmak isteyip de bunun için zorunlu iki kalem olan hosting ve domain için para harcamak bazılarının işine gelmiyor. Bu nedenle ücretsiz hosting arayışına giriyorlar.

Evet, ücretsiz hosting veren siteler mevcut ancak ücretsiz ifadesi her ne kadar cazip gelse de sunulan özellikler, web sitesi kurma deneyimini olumsuz anlamda etkiliyor ve beraberinde birçok risk barındırıyor maalesef.

Yine de ben web sitesi kurmayı öğrenmek istiyorum, kuracağım siteden fazla bir beklentim yok ancak bu süreçte hiçbir ücret ödemek istemiyorum düşüncesinde olanlar için birkaç bedava hosting veren siteyi inceledim ve sundukları özelliklerle beraber olumlu ve olumsuz yanlarını da ekleyerek bir liste oluşturdum. Umarım bu içerik sizin için faydalı olur.

İçerik Başlıkları:

000WebHost (Hostinger Ücretsiz Hosting)
InfinityFree
FreeHostia
GoogieHost
AwardSpace
FreeWebHostingArea
ByetHost
FreeHostingNoAds
InstaFree
FreeHosting
20i
FreeHostingEU
FreeVirtualServers

000WebHost ( Hostinger Ücretsiz Hosting )

Ücretsiz Hosting Veren Siteler - 000 WebHost / Hostinger Ücretsiz

000WebHost / Hostinger Ücretsiz


Ücretsiz hosting siteleri içerisinde en popüleri olan 000WebHost aslında Hostinger‘in sunduğu bedava web hosting hizmetidir.

000WebHost gerçekten herhangi bir ücret ödemeden kullanabileceğiniz, reklamsız, gayet kaliteli ve güvenli bir ücretsiz web hosting hizmeti sunuyor. Tabii her bedava hosting sunan firmalar gibi 000WebHost’un da bazı kısıtlamaları mevcut.

Öncelikle ücretsiz olarak sunulan hostingin teknik özelliklerine bakalım:

# Hosting içerisine en fazla 1 adet web sitesi kurabiliyorsunuz.

# Siteniz için size 300 MB’lık disk alanı sunuyorlar. Site trafiği ise 3 GB ile sınırlandırılmış.

# En fazla 1 FTP hesabı, 1 MySQL Veritabanı (veritabanı tablo sınırı 100) ve 1 CronJob oluşturmanıza izin veriliyor.

# Elinizde olan herhangi bir domain adresini web sitenize NS yönlendirme ile bağlayabiliyorsunuz. Size ücretsiz domain imkanı da sunuyor fakat bu domain siteismi.000webhost.com şeklinde oluyor.

# Hostinginizde cPanel yok ve kurmanız da mümkün değil. Kullanımı kolay basit bir yönetim paneli mevcut. Panelin Türkçe dil desteği de var. Paneli kullanarak dosya yöneticine ulaşabiliyor, ftp hesabı, veritabanı, cronjob oluşturabiliyor, güvenlik ayarlarını yapabiliyor, sitenizin istatistiklerini görebiliyorsunuz.

# Yönetim paneli ile tek tıklama ile WordPress kurmanız mümkün. Joomla, Mybb gibi diğer popüler scriptlerini kurmak veya diğer site kurma yöntemleri için ise dosya yöneticisini veya FTP kullanabiliyorsunuz. Bunun yanında yine Hostinger‘in bir hizmeti olan, hazır site şablonları kullanarak sürükle bırak yöntemiyle siteler oluşturabileceğiniz Zyro‘ya direkt bağlanarak bu ücretsiz host içerisine sitenizi kurabiliyorsunuz. ( Bu arada Youtube kanalımdaki Hazır Site Kurma Platformları adlı videomdan Zyro hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. )

# Yine panel üzerinden kurduğunuz web siteyi sıfırlayabiliyor ve silebiliyorsunuz. Klasörlerinizi şifreleyebiliyor, PHP sürümünü değiştirebiliyorsunuz.

# Güvenlik için dosya şifreleme yanı sıra hotlink koruması ve ip engelleme özelliği mevcut. Ayrıca CloudFlare entegrasyonu da yapabiliyorsunuz.

# Bunlar dışında 000WebHost’ta ücretsiz SSL mevcut değil. LiteSpeed ya da herhangi bir önbellekleme eklentisi kullanamıyorsunuz; kullandığınızda siteniz bozuluyor. Otomatik yedekleme yok. DNS yönetimi ve SSH erişimi yok. GitHub entegrasyon desteği de bulunmuyor.

# Kurduğunuz sitenin ön yüzünde zorunlu reklam gösterimi yok yani ziyaretçileriniz sitenizde reklam görmüyor fakat WordPress kurduğunuzda WordPress yönetim panelinde bolca Hostinger reklamı görebilirsiniz.

# Son olarak 000WebHost’u kullanabilmeniz için Chrome kullanmanız zorunlu. Diğer web tarayıcıları ile yönetim paneline erişemiyorsunuz maalesef.

Ben de test amaçlı 000WebHost üzerinden ücretsiz hosting alma işlemi gerçekleştirdim. Ancak birkaç problemle karşılaştım. Öncelikle üye olurken güvenlik amaçlı resimli captcha adımını 4-5 adım sonrasında geçebildim. Captcha benim robot olmadığıma zor ikna oldu.

Üyelik sonrası karşılama ekranında uzun süre bekledim. Bu ekranda bir yuvarlak sürekli dönüyor. Altında e-posta adresime doğrulama maili gönderildiği söyleniyor fakat mailime 10 dakika boyunca herhangi bir mail gelmedi. Sonrasında mail geldi, üyeliğimi tamamladım fakat üyelik işlemlerinin tamamlanması 45 dakikayı buldu.

Kontrol paneline girdim. Her şey gayet açık ve profesyonel görünüyor. Hemen WordPress kurulumunu denemek istedim. Kurulum yaklaşık 2 dakika sürdü. Kurulum sonrası admin panele yönlendirecek olan butona tıkladığımda ise site açılmadı. Kontrol panelinden WordPress ile kurulu görünen siteyi silip tekrar bir kurulum gerçekleştirdim fakat yine aynı problemle karşılaştım.

Bu sefer dosya yöneticini kullanarak html bir site kurmayı denedim fakat yine site açılmadı. Sorunu belirlemek için destek almak istedim fakat en iyi ücretsiz hosting olarak lanse edilen 000WebHost’un ücretsiz desteği yok. Destek için sizi bir foruma yönlendiriyor. Oradan probleminizle ilgili konu başlıklarını bulup incelemeniz gerekiyor. Yoksa yeni bir konu açıp cevap gelmesini beklemelisiniz.

Başka bir üyelik alıp 000WebHost site kurma işlemini tekrar test etmek istedim. Bu sefer onay maili hiç gelmedi. Üyelik sonrası yönlendirildiğim ekranda, tekrar onay maili isteyebileceğim herhangi bir bağlantı da mevcut değil. Tarayıcıyı kapatıp açarak tekrar giriş yapmayı denedim fakat yine beni karşılama ekranına attı. Bu nedenle pes edip testten vazgeçtim.

Bu testleri 2 gün arayla denedim ve aynı sonuçları aldım. Belki dönemlik bir problem olabilir. Siz yine de şansınızı deneyebilirsiniz.

InfinityFree

Free Host Veren Siteler - InfinityFree

InfinityFree


InfinityFree bedava sınırsız hosting veren siteler içerisinde en iddialısı. İsmi gibi gerçekten kullanım için süre sınırı yok ve neredeyse sınırsız web trafiği sağlıyor.

Aynı zamanda InfinityFree bu listedeki ücretsiz host sunan siteler arasında ücretsiz cPanel hosting arayanları da memnun edecektir. Zira hosting yönetimi için sunduğu VistaPanel, cPanel’in hemen hemen aynısı.

Ücretsiz olmasına rağmen gayet tatmin edici özelliklerine bir bakalım:

# Site kurulum sınırlaması yok. Dilediğiniz sayıda siteyi ücretsiz hostinge kurabiliyorsunuz.

# Site size 5 GB disk alanı sunuyor. Tek seferde en fazla 10 MB boyutunda dosya yükleyebiliyorsunuz.

# 400 MySQL veritabanı kurabilme imkanınız mevcut.

# Sınırsız trafik sunduğunu iddia etse de günlük 50.000 tıklama limiti mevcut.

# Ücretsiz domain de sunuyor. Tabii bu domainler siteismi.epizy.com veya siteismi..rf.gd gibi sub-domainler oluyor. Bunlardan da istediğiniz kadar edinebiliyorsunuz. Ayrıca kendi alan adınızı da bağlamanız mümkün.

# En fazla 1 FTP hesabı açabiliyorsunuz.

# E-posta hesabı oluşturamıyorsunuz.

# Ücretsiz SSL sertifikası mevcut değil. Güvenlik için ip engelleme yapabiliyorsunuz.

# Softaculous ile WordPress dahil 400’e yakın script ve uygulamayı birkaç tıkla kolayca kurabiliyorsunuz. Dosya yöneticisi ile HTML siteler de kurabiliyorsunuz.

# Panel üzerinden PHP versiyonunu değiştirebiliyorsunuz.

Ben de test amaçlı InfinityFree üzerinden ücretsizhosting aldım ve WordPress kurulumunu yaptım. Hesap oluşturma işlemlerinden site kurmaya kadar hiçbir problemle karşılaşmadım. Tek olumsuz yönü ücretsiz LetsEncyrpt SSL sertifikası kurmak mümkün değil. Yani maalesef ücretsiz SSL kuramıyorsunuz fakat dışarından edindiğiniz özel SSL sertifikalarını panel aracılığı ile kurabilirsiniz.

Hız konusunda bir sorun yaşamadım. Kurduğum sitede gayet hızlı açılıyor ve admin panelinde takılmadan işlemlerimi gerçekleştirebiliyorum. Sitenizde zorla reklam yayınlamıyor fakat yönetim panelinde bolca adsense reklamı ve pro versiyon almanıza teşvik edici pazarlama ibareleri mevcut.

Sonuç olarak bedava cPanel hosting arayışındaysanız eğer bu listede bulunan diğer siteler içerisinde InfinityFree en sorunsuz hostingi sunuyor diyebilirim.

FreeHostia

Hosting alma Ücretsiz - FreeHostia

FreeHostia


FreeHostia, bedava hosting veren siteler içerisinde popüler olan bir başka site olarak listemde yer alıyor. İsminde free geçse de ücretli hosting paketleri yanında Chocolate isimli ücretsiz bir paket de sunuyorlar.

Bu ücretsiz web host sağlayıcısının sunduğu ücretsiz paketin, diğer ücretli olarak sunduğu hosting paketlerinden teknik kısıtlamalar dışında bir farkı yok. Ücretli paketlerinde hangi hizmeti sağlıyorsa ücretsiz hosting paketlerinde de anında destek dahil hepsini sağlıyor.

FreeHostia’nın sunduğu Chocolate isimli bedava hosting teknik özellikleri şu şekilde:

# Hosting üzerine en fazla 5 site kurabiliyorsunuz.

# Disk alanınız 250 MB olarak sınırlandırılmış.

# Aylık 6 GB web trafiğiniz mevcut.

# En fazla 3 mail hesabı oluşturup yönetebiliyorsunuz.

# 10 MB’lık MySQL veritabanı limitiniz var ve en fazla 1 adet veritabanı oluşturabiliyorsunuz.

# Hostiniginize tek seferde 2 MB‘tan büyük dosyaları yükleyemiyorsunuz.

# cPanel mevcut değil fakat kendine ait hosting yönetim paneli üzerinden aklınıza gelebilecek her türlü işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

# Ücretsiz SSL sertifikası mevcut.

# WordPress dahil mevcut çoğu bilindik scriptleri tek tıkla kurabiliyorsunuz.

# Güvenlik için ip engelleme, hotlink koruması, antivirüs taraması, klasör şifreleme sağlanıyor.

# Panel üzerinden web site istatistiklerinizi görebiliyorsunuz.

# Panel üzerinden PHP sürümünü değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca InnoDB, PHPMyAdmin, Python, IonCube gibi sık kullanılan uygulamaları da hostinginiz destekliyor.

# Bu paket size ücretsiz bir domain sunmuyor maalesef. Ücretsiz hosting paketini kullanabilmek için elinizde olan bir alan adını yönlendirmeniz ya da site içerisinden yeni bir domain almanız gerekiyor.

# Ücretsiz hosting paketini kullanmanız için herhangi bir süre kısıtlaması bulunmuyor. Dilediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz ancak her yıl paketinizi yenilemeniz gerekiyor. Yenilemediğiniz zaman hesabınız otomatik kapatılıyor, kurduğunuz web sitesi de ulaşılamaz oluyor.

Sonuç olarak ücretsiz reklamsız hosting arayışınız varsa, FreeHostia sizin için sorunsuz ve mantıklı bir alternatif olabilir.

GoogieHost

En İyi Bedava Hosting Siteleri - GoogieHost

GoogieHost


En iyi bedava hosting siteleri içerisinde yer alan sitelerden biri olan GoogieHost. Ücretsizhosting yanında ücretli planlar da sunan site diğer ücretsiz web alanı sunan sitelerden teknik olarak daha fazla özellik sunuyor.

# Ücretsiz plan için NVMe SSD tabanlı 1 GB disk alanı tahsis edilmiş.

# Hosting üzerine en fazla 1 site kurabiliyorsunuz.

# Aylık 100 GB trafik hakkınız mevcut.

# En fazla 2 FTP hesabı, 2 veritabanı oluşturabiliyorsunuz.

# Panel üzerinden yine en fazla 2 mail hesabı oluşturabiliyorsunuz.

# Sitenize sahip olduğunuz domaini bağlayabiliyor ya da site üzerinden bir domain alabiliyorsunuz. Siz ücretsiz domain de sunuluyor fakat bu domainler siteismi.cu.ma ve siteismi.thats.im şeklinde olabiliyor.

# Ücretsiz SSL sertifikası mevcut.

# Hosting yönetim paneli olarak Direct Admin kullanılıyor. Panelin tüm özelliklerinden yararlanabiliyorsunuz.

GoogieHost için birçok problem söz konusu. Başta kayıt formunu doldururken Neden bu ücretsiz hostingi istiyorsunuz? sorusuna ikna edici bir cevap yazmanız gerekiyor. Eğer cevabınızdan ikna olurlarsa sonradan hesabınızı manuel olarak aktif ediyorlar. Yani kayıt olduktan sonra 24 saat beklemek durumunda kalabiliyorsunuz.

En saçma problem ise Türkiye dahil Kenya, Çin, Fas, Cezayir, Nijerya gibi bölgeler için ücretsiz hosting hizmeti sağlamadıklarını belirtmişler. VPN üzerinden kayıt kabul etmediklerini de söylüyorlar. Tabi bunları kayıt olduktan sonra belirtmeleri hiç hoş değil.

Sonuç olarak GoogieHost ücretsiz host alma konusunda diğerlerine göre daha fazla özellik sunsa da yukarıda belirttiğim problemler göz önüne alındığında boşa vakit kaybı olduğu kanaatindeyim.

AwardSpace

Bedava Host Veren Siteler - AwardSpace

AwardSpace


AwardSpace bedava host veren siteler içerisinde ücretli-ücretsiz ayrımı yapmadan 7/24 canlı destek veren tek ücretsiz hosting sitesi olarak ön plana çıkıyor.

Bu hosting ile kuracağınız sitede reklam yayınlamak gibi bir zorunluluğunuz yok. Ayrıca sitenizde Adsense reklamları gibi para kazanma yöntemleri konusunda herhangi bir sınırlandırmaya da mahkum değilsiniz.

Bedava hosting alma konusunda en mantıklı seçim olabilecek AwardSpace’in ücretsiz hosting planı için sunduğu özellikler şu şekilde:

# Dosyalar için 1 GB sınırlandırma mevcut. Bir kerede en fazla 15 MB‘lık dosya yükleyebiliyorsunuz. En fazla 1 FTP hesabı oluşturulabiliyor.

# En fazla 1 adet, 30 MB ile sınırlandırılmış veritabanı oluşturulabiliyor.

# Aylık trafik sınırı 5 GB.

# Hosting içerisinde 1 alan adı için en fazla 4 site kurabiliyor. Diğer 3 siteyi sub-domain altına kurabiliyorsunuz.

# Ücretsiz alan adı mevcut. Tabi bu alan adı siteismi.awardspacefree.com şekilde oluyor.

# Sadece 1 adet e-posta hesabı oluşturabiliyorsunuz. Aylık 31 adet e-posta gönderebiliyor, 3000 e-posta alabiliyorsunuz. 50 MB e-posta kotası bulunuyor ve tek seferde 5 kişiye aynı anda e-posta gönderebiliyorsunuz.

# Hosting yönetim paneli olarak kendi özel panelini sunuyor. Panel üzerinden tek tıkla WordPress ve Joomla kurabiliyorsunuz. Bunun dışında diğer scriptler veya HTML sitelerinizi manuel kurabiliyorsunuz.

# PHP versiyonu değiştirmenize izin veriliyor.

# Virüs ve spam koruması mevcut. Klasörlerinizi şifreleyebiliyorsunuz.

# Ücretsiz SSL mevcut.

# Kullanım süre sınırı yok. Ücretsiz hosting hesabınız 12 ayda bir yenileniyor fakat 12 ay içerisinde hesabınıza giriş yapmazsanız ya da kurduğunuz web site trafik almazsa hesabınız kapatılıyor.

Tabi bu kadar özellik yanında AwardSpace için de bir problem var ki siteye kaydolamıyorsunuz. Birkaç deneme yaptığım halde kayıtta sürekli hata verdi. Belki dönemsel bir problem olabilir ya da bu bedava hosting de aynı GoogieHost gibi Türkiye için hizmet vermiyordur. Siz de şansınızı deneyebilirsiniz.

FreeWebHostingArea

Bedava Site Hosting - Free Web Hosting Area

FreeWebHostingArea


FreeWebHostingArea bedava hosting siteleri içerisinde en eski olanı. 2005’ten bu yana hizmet veren site, tasarımını kurulduğu gibi aynı şekilde bırakmış ve hiç değiştirmemiş. Bu tasarımla pek güven vermese de hâlâ işlevselliğini koruyor.

FreeWebHostingArea’yı sunduğu trafik özelliği ile sınırsız ücretsiz hosting kategorisine alabiliriz. Siteler için bedava web alanı da veren sitenin özellikleri şu şekilde:

# Hosting içerisine en fazla 1 web sitesi kurabiliyorsunuz.

# 1,5 GB’lık disk alanı tahsil edilmiş.

# Aylık web trafiği için herhangi bir sınırlandırma bulunmuyor.

# 3 MySQL veritabanı, 1 FTP hesabı oluşturabiliyorsunuz.

# Ücretsiz SSL sertifikası mevcut fakat kurduğunuz site trafik aldıktan sonra talep edebiliyorsunuz. Yani sitenizi kuracaksınız, siteniz bir miktar trafik alacak, sonra panelden SSL sertifikası talep edeceksiniz.

# E-posta hesabı oluşturup yönetemiyorsunuz.

# Size siteismi.orgfree.com, siteismi.6te.net, siteismi.xp3.biz şeklinde ve bunlar gibi birçok versiyonda ücretsiz domain sunuyor. Elinizde olan alan adlarını da kullanabiliyorsunuz fakat alan adınızı en başta bağlamanız gerekiyor. Sonradan panel üzerinden alan adıyla ilgili herhangi bir işlem yapamıyorsunuz.

# Hosting yönetimi için kendi panelini kullanıyor. Panel üzerinden WordPress, Opencart gibi scriptleri kolayca kurmanızı sağlama gibi bir özelliği yok. Direkt dosya yöneticisi veya FTP ile site kurulumlarınızı yapabiliyorsunuz.

# Panel üzerinden PHP sürüm değiştirme, veritabanı oluşturma, FTP hesap şifresi değiştirme, hesap sıfırlama, dosya yöneticisine ulaşma işlemlerini gerçekleştirebiliyor, disk alanı ve trafik istatistiklerini görebiliyorsunuz. Başka da bir şey yapamıyorsunuz.

# Yeni kurulan sitelerde reklam yayınlanmıyor fakat siteniz trafik almaya başladığında sitenizde zorunlu reklamlar yayınlanmaya başlıyor.

Site tarihi eser niteliğinde olsa da şaşırtıcı bir şekilde hesap oluşturma ve host bilgilerine erişme konusunda sorunsuz ve çok hızlı. Nerdeyse 1 dakika içinde kaydınızı olup ücretsiz host bilgilerinize ulaşabiliyorsunuz. Hemen sunucunuza FTP ile bağlanıp site dosyalarınızı kısa sürede yükleyerek, tecrübenize bağlı olarak toplamda 5-6 dakikada sitenizi kurmanız mümkün.

FreeWebHostingArea herhangi bir kullanım sınırı koymamış. Yani sonsuza kadar ücretsiz hostinginizi kullanabiliyorsunuz. Ancak sitenizin ayda en az 1 kere ziyaret edilmesini şart koşuyorlar. Hareketsiz siteleri ve hesapları siliyorlar. Ek olarak çoğu kullanıcı da bir süre kullandıktan sonra hesaplarının sebepsizce silindiği konusunda şikayetçiler. Bu sorunlardan ötürü pek güven vermediğini söyleyebilirim.

ByetHost

Bedava Site Hosting - ByetHost

ByetHost


ByetHost, aynı InfinityFree gibi bedava cPanel host arayanları memnun edecek, hosting yönetim paneli için cPanel benzeri VistaPanel kullanan ücretsiz host veren sitelerden bir diğeri. Yine InfinityFree gibi sorunsuz bir hosting deneyimi sunmasıyla da öne çıkıyor.

ByetHost sunduğu bedava hosting için bile 7/24 canlı destek sunuyor ve ayrım yapmadan her türlü sorun için yardımcı oluyor. Sunduğu teknik özelliklere bakacak olursak:

# Host içerisine en fazla 5 adet web sitesi kurabiliyorsunuz.

# 1 GB disk alanı sunuyor.

# Web trafiği aylık 50 GB olarak sınırlandırılmış.

# En fazla 5 adet MySQL veritabanı oluşturmanıza izin veriliyor.

# 1 FTP hesabı oluşturabiliyorsunuz. Tek seferde en fazla 10 MB büyüklüğünde dosya aktarımı yapabiliyorsunuz.

# 5 adet e-posta hesabı oluşturup kullanabiliyorsunuz.

# 1 ana alan adı bağlayabiliyorsunuz. Artı 4 adet de alt alan adı kullanabiliyorsunuz.

# Kendi alan adınızı bağlayabileceğiniz gibi siteismi.10001mb.com, siteismi..is-best.net gibi 25 farklı uzantılara sahip ücretsiz domain de size sunuluyor.

# Hosting yönetim paneli üzerinden PHP versiyon değiştirme, ip bloklama, cron-job oluşturma, e-posta hesabı oluşturma, klasör şifreleme gibi bir çok işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

# Sitenizde herhangi bir reklam yayınlanmıyor. Faka yönetim panelinde pro versiyonlara geçmeniz için agresif diyebileceğimiz can sıkıcı reklamlar görebilirsiniz.

Sonuç olarak ByetHost için bu listedeki free hosting siteleri içerisinde reklamsız, süre sınırı olmayan, problem çıkarmayan en eli yüzü düzgün sitelerden biridir diyebilirim.

FreeHostingNoAds

Bedava Web Server - FreeHostingNoAds

FreeHostingNoAds


FreeHostingNoAds, bedava host alma konusunda tercih edebileceğiniz reklamsız ücretsiz hosting olarak listemde yer alıyor.

Tabii buradaki reklamsız ifadesi, kuracağınız sitede zorla kendi reklamlarını yayınlamayacakları garantisini veriyor. Öte yandan sitenin ve yönetim panelinin her yerinde Adsense reklamları mevcut.

Ücretsiz bir servis olmasına rağmen sunduğu özellikler gayet güzel:

# En fazla 1 adet web sitesi kurabiliyorsunuz. 1 ana alan adı yanında 3 alt alan adı da kullanabiliyorsunuz.

# 1 GB boyutunda disk alanı sağlanıyor.

# Web trafiğiniz aylık 5 GB olarak sınırlandırılmış.

# 1 MySQL veritabanı, 1 FTP hesabı ve 1 e-posta hesabı oluşturmanıza izin veriliyor.

# Kendi hosting yönetim panelleri mevcut. Panel üzerinden WordPress kurabiliyor, hazır site oluşturucu ile sitenizi birkaç tıklama ile kurabiliyorsunuz.

# Yine panel üzerinden PHP sürüm değiştirme, e-posta hesabı oluşturma, dosya yükleme, ip bloklama, klasör şifreleme gibi işlemleri yapabiliyorsunuz.

# Elinizdeki domaini bağlayabileceğiniz gibi siteismi.freehostingnoads.net şeklinde ücretsiz domain de kullanabiliyorsunuz.

Sonuç olarak bedava hosting siteleri arasında FreeHostingNoAds sitesi, reklamsız çözüm arayanlar için sorunsuz bir tercih olabilir.

InstaFree

Ücretsiz Hosting Siteleri - InstaFree

InstaFree


InstaFree, ücretsiz hosting sitelerinden beklenmeyecek kadar yüksek özellikler sunan bir diğer site. Yüksek kaliteli SSD disklere sahip bedava hosting vermesinin yanı sıra size ücretsiz Reseller hosting bile sunuyor.

Reklamsız ve 1 Gbit bağlantı hızında bedava web server sunan Instafree’nin özellikleri şu şekilde:

# Hosting içerisine en fazla 5 web sitesi kurabiliyorsunuz.

# 10 GB boyutunda disk alanınız bulunuyor.

# 100 GB web trafiği sunuyor ki ücretsiz hosting için muazzam bir rakam.

# 1 FTP hesabı oluşturabiliyorsunuz.

# En fazla 5 MySQL veritabanı oluşturma hakkınız var.

# Ücretsiz Let’s Encrypt SSL sertifikası mevcut.

# Ücretsiz domain sunmuyor. Ücretsiz hostingden faydalanabilmek için alan adınızın olması şart.

# En fazla 5 e-posta hesabı oluşturup kullanabiliyorsunuz.

# Yönetim paneli olarak cPanel sunuluyor. Panel için özellik kısıtlaması yok.

# Panel üzerinden Softaculous ile WordPress dahil birçok script ve uygulamayı birkaç tıklama ile kolayca kurabiliyorsunuz.

# Cron-job oluşturma için herhangi bir sınırlandırma yok.

# Güvenlik için ip engelleme, klasör şifreleme, virüs taratma gibi önlemler mevcut.

# 7/24 destek ücretsiz planlar için yok.

Bu dikkat çekici özelliklere rağmen Instafree için birkaç can sıkıcı durum var. Öncelikle ücretsiz sunucu için talep oluşturmanız gerekiyor. Bu talebi de forum sitelerine kayıt olduktan sonra yapabiliyorsunuz. Kullanım amacınızı net ve ikna edici bir şekilde açıklamanız gerekiyor. Talebin onaylanması 48 saati bulabiliyor. Şahsen 48 saat geçmesine rağmen henüz talebimle ilgili bir dönüş olmadı. Siz de şansınızı deneyebilirsiniz.

FreeHosting

Free Hosting Veren Siteler - FreeHosting

FreeHosting


Ücretsiz sunucu alma konusunda tercih edebileceğiniz bir başka site de FreeHosting. Bu listedeki siteler arasında ücret cPanel hosting sunan tek site olmasıyla ön plana çıkıyor.

FreeHosting’in sunduğu ücretsiz web sunucusu özellikleri temel ihtiyaçlar için gayet yeterli. Hatta bu listedeki diğer sitelerden daha kaliteli hizmet sunduklarını söyleyebilirim.

Sunulan özelliklere bir bakalım:

# Hosting içerisine en fazla 1 adet web sitesi kurabiliyorsunuz.

# Siteniz için size 10 GB’lık disk alanı sunuyorlar. Bu bir ücretsiz web hosting için gayet iyi bir kapasite.

# Web trafiği için herhangi bir sınırlandırma bulunmuyor.

# En fazla 1 FTP hesabı ve 1 MySQL veritabanı oluşturabiliyorsunuz.

# Elinizde olan herhangi bir domain adresini web sitenize NS yönlendirme ile bağlayabiliyorsunuz. Maalesef ücretsiz alan adı sunmuyor. Ücretsiz hostingi kullanabilmeniz için alan adınızın olması şart. Ayrıca dışarıdan edindiğiniz TK, .ML, .GA vb. ücretsiz alan adlarını da kabul etmiyorlar.

# Hosting yönetim paneli olarak cPanel kullanılıyor. Panelin özellik kısıtlaması bulunmuyor.

# Yönetim panelinde bulunan Softaculous ile WordPress dahil birçok script ve uygulamayı birkaç tıklama ile kolayca kurabiliyorsunuz.

# Ücretsiz SSL mevcut değil. Ücretsiz Let’sEncrypt kullanabilmeniz için bile ücret talep ediyorlar.

# 1 adet e-posta hesabı oluşturabiliyorsunuz. Fakat otomatik mail gönderimi için PHP mail() ve sendmail özelliğini kullanamıyorsunuz. Bu özellik için de ek ücret talep ediliyor.

# Kurduğunuz sitenin ön yüzünde zorunlu reklam gösterimi yok yani ziyaretçileriniz sitenizde reklam görmüyor.

# Kayıt için kredi kartı eklemenize gerek yok.

Temel olarak cPanel kullanımı ve sunduğu 10 GB’lık disk kapasitesi ile diğer ücretsiz hosting veren siteler arasından sıyrılsa da Let’sEncrypt gibi ücretsiz sunulan SSL sertifikasını kullanabilmek için ek ücret talep etmesi gibi kurnazca yaklaşımlar pek de isminin hakkını vermiyor gibi. Yine de cPanel deneyimini test etmek için şans verilebilir diye düşünüyorum.

20i

Bedava Hosting Sitesi - 20i

20i


Ücretsiz hosting firmaları arasından en yenisi olan 20i sitesi İngilitere merkezli sunucuları ile ücretli hosting kalitesinde hizmet sunuyor. Ayrıca bu listede ücretsiz CDN sunan tek firma.

20i, kendi kalitelerini test etmeniz amaçlı sunduğu ücretsiz hosting için sunduğu özellikler şu şekilde:

# En fazla 1 site kurabiliyorsunuz.

# 10 GB disk alanı sunuyor.

# 1 adet 1 GB kotalı MySQL veritabanı oluşturabiliyorsunuz.

# 100 adet e-posta hesabı oluşturabiliyorsunuz.

# Web trafiği aylık 250 MB ile sınırlandırılmış ki bu çok düşük bir kapasite.

# Ücretsiz alan adı sunmuyor. Ücretsiz hostingi kullanabilmeniz için alan adınızın olması şart.

# Ücretsiz SSL mevcut.

# Hosting yönetim paneli olarak kendi yazılımını kullanıyor. Yönetim panelinde WordPress dahil 70’ten fazla hazır script ve uygulamayı birkaç tıklama ile kolayca kurabiliyorsunuz.

# Ücretsiz CDN sunuyor. ( CDN ile web siteleriniz daha hızlı açılır. )

# Cron-job kullanamıyorsunuz.

# Güvenlik konusunda 1 TB’a kadar DDos koruması sağlıyor. 2 faktörlü doğrulama destekliyor. Ip engelleme, klasör şifreleme, virüs tarama özellikleri mevcut.

Sonuç olarak 20i, sunduğu bedava hosting için sunduğu hizmetler çok iyi görünüyor ancak web trafiğini aylık 250 MB ile sınırlandırması hayal kırıklığı oluşturmadı değil. Bu sınırlama ile pke kullanışlı olabileceğini düşünmüyorum.

FreeHostingEU

Ücretsiz PHP Hosting - FreeHostingEU

FreeHostingEU


Bu liste içerisinde ücretsiz hosting yanında ücretsiz web alanı da sunan bir başka site de FreeHostingEU. Yine FreeWebHostingArea gibi tasarım açısından felaket bir görünümle güven vermese de güncel gereksinimler için disk kapasitesi hariç yeterli düzeyde özellikler sunuyor:

# Hosting içerisine en fazla 5 site kurabiliyorsunuz.

# 200 MB’lık disk kapasitesi sunuluyor.

# Aylık web trafiği 4 GB ile sınırlandırılmış.

# Kendi domaininizi bağlayabileceğiniz gibi siteismi.eu5.net şeklinde ücretsiz domain de sunuluyor.

# 1 FTP hesabı ve 1 MySQL veritabanı oluşturabiliyorsunuz. Tek seferde 15 MB boyutunda dosya yükleyebiliyorsunuz.

# PHP7 sürümünü desteklemiyor. 5.2.17 ve 5.3.6 arasında seçim yapabiliyorsunuz.

# Kendi alan adınızla e-posta hesapları oluşturabiliyorsunuz fakat sadece mail alabiliyor, mail gönderemiyorsunuz.

# Kendi hosting yönetim paneli mevcut. Panel içerisinde WordPress ve Joomla için kolay kurulum özelliği mevcut. Diğer script ve uygulamalar için manuel kurulum yapabiliyorsunuz.

# Zorunlu reklam gösterimi yok.

# Kullanım süre sınırlaması yok. Ömür boyu ücretsiz kullanabiliyorsunuz.

200 MB’lık disk kapasitesi yetersiz gelebilir. Ayrıca PHP sürümlerindeki kısıtlama da pek hoş değil. Öte yandan bir web sitesi kurma deneyimi için tercih edilebilir düzeyde görünüyor.

FreeVirtulaServers

Bedava cPanel Hosting - FreeVirtulaServers

FreeVirtualServers


Bu listedeki ücretsiz host veren siteler içerisinde özellik bakımından en cimrisi olan FreeVirtulaServers, yine de bedava cPanel hosting veren nadir siteler arasında olmasıyla ön plana çıkıyor.

cPanel deneyimi dışında ücretsiz planlar için kullanıcılarına oldukça kısıtlayan FreeVirtualServers’in ücretsizhosting paketinin özellikleri şu şekilde:

# Sadece 1 web sitesi kurmanıza izin veriliyor.

# 100 MB disk alanı kullanabiliyorsunuz.

# Web trafiği 200 MB ile sınırlandırılıyor.

# 1 Mysql veritabanı ve 1 ftp hesabı oluşturabiliyorsunuz.

# 1 e-posta hesabı oluşturup kullanabiliyorsunuz.

# Ücretsiz domain sunmuyor. Ücretsiz host paketini kullanabilmeniz için alan adınızın olması şart.

# Ücretsiz SSL desteği mevcut değil.

# Yönetim paneli olarak cPanel sunuluyor. Tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz.

# Panel üzerinden Softaculous ile WordPress dahil birçok script ve uygulamayı birkaç tıklama ile kolayca kurabiliyorsunuz.

# Cron-job oluşturma için herhangi bir sınırlandırma yok.

# Güvenlik için ip engelleme, klasör şifreleme, virüs taratma gibi önlemler mevcut.

# 7/24 destek ücretsiz planlar için yok.

FreeVirtulaServers, gerçekten kaliteli sunuculara sahip. Ancak ücretsiz plan için sunduğu 100 MB alan ve 200 MB’lık web trafiği pek memnun etmeyecektir. Yine de yönetim paneli olarak cPanel sunması deneyim için yabana atılacak bir özellik değil.

Ücretsiz Hosting Almak Ne Kadar Mantıklı?


Şundan emin olun ki bir web sitesi açarak bu siteden maddi veya manevi kazanç elde etmek, hedeflerinize ulaşmak, kendinizi geliştirmek, hayallerinizi gerçekleştirmek için sadece iki şeye ihtiyacınız var;

1- Yasal haklarınızın güvence altında olduğu, sektörde tecrübeli, kullanıcı memnuniyeti yüksek, yasal yükümlülüklerine yerine getirerek faaliyet gösteren bir firmadan temin edebileceğiniz, ihtiyacınıza uygun bir hosting,

2- Yıllarca genel kabul görmüş .com, .net, .org gibi uzantılara sahip, ziyaretçilerinize güven veren bir domain.

Hosting ve domaini, bir web sitesi kurabilmeniz için mutlaka edinmeniz gerekiyor. Ve bu ikisi için mutlaka harcama yapmanız şart.

Yukarıda listelediğim ücretsiz hosting siteleri her ne kadar cazip görünseler de birçok sorun ve riski beraberinde getirirler. Nedir bunlar:

Sundukları özellikler kısıtlı olduğu için asla özgürce işlem yapamazsınız. Siteniz asla tam performanslı çalışmaz.

Her ne kadar güvenilir olduklarını iddia etseler de arka planda siteniz üzerinden neler yaptıklarını asla bilemezsiniz.

Güvenliğe ekstra önem göstermezler. Siteleriniz saldırılara veya hacklenmelere karşı savunmasızdır.

Yaşadığınız sorunlarda muhatap bulamazsınız.

Trafik aşımı, disk kapasitesi aşımı gibi bahanelerle, hatta hiçbir sebep göstermeden sitenizi silebilirler.

Kayıt için verdiğiniz kişisel bilgileri reklam, spam vs. için kullanabilirler.

Ve siz bunlarla karşılaştığınızda asla hak talep edemezsiniz. Tüm emekleriniz boşa gider. Boşa harcadığınız zaman da cabası. Ucuz etin suyu kara olur, bedava peynir fare kapanında bulunur gibi sözleri, ücretsiz hosting kullanırken daha iyi anlarsınız.

Bu siteleri kullanmak, bir hosting deneyimi yaşamak, site kurmayı öğrenmek gibi amaçlarla az da olsa mantıklı olabilir ancak karşılaşabileceğiniz sorunlar sizin bu tecrübeleri hakkıyla edinmenize engel de olabilir. Yani site kurmaktan direkt soğumanız da olası.

Sonuç olarak ücretsiz web hosting kullanarak bir web sitesi kurmak her yönden sağlıksız bir yöntem. Size tavsiyem direkt En İyi Hosting Firmaları yazıma gidip orada incelediğim firmaları inceleyerek ihtiyacınıza ve bütçenize en uygun bir hosting paketi edinip web site kurma deneyiminizi sağlıklı ve güvenli bir şekilde deneyimlemeniz.



Ücretsiz Hosting Alma: En İyi Bedava Hosting Veren Siteler başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Ücretsiz Hosting Alma: En İyi Bedava Hosting Veren Siteler Burak Oran
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.