Opencart'ta yeni bir para birimi eklemek ve TL (Türk Lirası) para birimi ile ürünleri listelemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Yeni Para Birimi Ekleme
- Yönetim Paneline Giriş Yapın:
- Opencart yönetim paneline giriş yapın.
- Para Birimi Sayfasına Gidin:
- Sol taraftaki menüden Sistem > Yerelleştirme > Para Birimleri yolunu takip edin.
- Yeni Para Birimi Ekle:
- Sağ üst köşedeki "Ekle" butonuna tıklayın.
- Para Birimi Bilgilerini Doldurun:
- Para Birimi Başlığı: Türk Lirası
- Kodu: TRY (Türk Lirası için uluslararası kod)
- Sembol Sol: ₺ (Türk Lirası sembolü)
- Sembol Sağ: Boş bırakabilirsiniz.
- Ondalık Basamak: 2
- Değer: 1.00000 (Bu, para biriminin varsayılan döviz kuru ile oranını belirtir. TL ana para birimi ise 1.00000 olarak bırakın.)
- Durum: Etkin
- Kaydet:
- Bilgileri doldurduktan sonra "Kaydet" butonuna tıklayın.
2. TL Para Birimi ile Ürün Listeleme
- Varsayılan Para Birimini TL Yapın:
- Yönetim panelinde Sistem > Ayarlar yolunu takip edin.
- Mağaza ayarlarınızı açın ve "Yerel" sekmesine gidin.
- "Para Birimi" alanında "Türk Lirası (TRY)" seçeneğini seçin.
- Değişiklikleri kaydedin.
- Ürün Fiyatlarını TL Olarak Girin:
- Yönetim panelinde Katalog > Ürünler yolunu takip edin.
- Yeni bir ürün eklemek için "Ekle" butonuna tıklayın veya mevcut bir ürünü düzenlemek için ürünü seçin.
- Ürün bilgilerini doldururken "Veri" sekmesinde "Fiyat" alanına TL cinsinden fiyatı girin.
- Ürünü kaydedin.
- Döviz Kurlarını Güncelleyin (Opsiyonel):
- Eğer mağazanızda birden fazla para birimi kullanıyorsanız ve döviz kurlarını otomatik güncellemek istiyorsanız, Sistem > Yerelleştirme > Para Birimleri sayfasına gidin.
- "Döviz Kurlarını Güncelle" butonuna tıklayarak güncel döviz kurlarını alabilirsiniz.
3. Mağaza Ön Yüzünde TL Görüntüleme
- Mağazanızın ön yüzünde ürün fiyatları artık TL olarak görüntülenecektir. Eğer birden fazla para birimi kullanıyorsanız, müşterileriniz para birimini değiştirebilir ve fiyatlar otomatik olarak güncellenir.
4. TL Sembolünün Doğru Görüntülendiğinden Emin Olun
- Eğer TL sembolü (₺) doğru görüntülenmiyorsa, tema dosyalarınızda veya dil dosyalarınızda bir düzenleme yapmanız gerekebilir. Bu durumda, tema veya dil dosyalarını düzenleyerek TL sembolünün doğru şekilde görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.