G
Gözde Ulukan
Misafir
İnsan Kaynakları Dünyası’nın nabzını tutan New HR Summit, 25 Eylül 2024’te, Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşecek.
Crenvo İK, New HR Summit'te değişen ve radikalleşen insan kaynaklarının lokal ve küresel çaptaki profesyonellerine, deneyimlerini paylaşmaları adına eşsiz bir sahne sunacak. Konferansımızda veriye dayalı İK'dan yapay zeka odaklı insan kaynakları teknolojilerine, insan kaynakları sektörünün dijital dönüşümünden organizasyonel gelişime sektörle ilgili merak edilen birçok konu gündemimizde olacak.
Katılımcılarına değerli bir networking imkanı sağlayacak konferansımızın bir parçası olmak isterseniz buradan bilet alabileceğinizi hatırlatalım.
Geçtiğimiz haftalarda ilk tur konuşmacılarını açıkladığımız New HR Summit 2024'ün şimdi yeni konuşmacıları da belli oldu. Gelin, her biri alanında uzman konuşmacılarımıza hep birlikte göz atalım.
Ali Yalçın (İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Müdürü @Türkiye İş Bankası)
1977 yılında Bilecik’te doğan Ali Yalçın, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. 2001 yılında İş Bankası Kurumsal Mimari Bölümü’nde Stajyer Organizasyon ve Metot Uzman Yardımcısı olarak işe başlayan Yalçın, 2006-2009 yılları arasında çeşitli Bölümlerde Uzman olarak görev yapmış, 2010 yılında Kurumsal Mimari Bölümü’nde Müdür Yardımcılığına, ardından 2012 yılında Birim Müdürlüğüne atanmıştır. 2019-2021 yılları arasında Çevik Yönetim ve Kurumsal Mimari Bölümlerinde Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlenmiş olan Yalçın, 11 Ocak 2022 tarihinden bu yana İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.
Alperen Adikti (Kurucu Ortak ve CEO @Heltia)
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2013 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinden sonra McKinsey&Company’de yaklaşık 10 yıl boyunca danışmanlık yapmıştır. 2016-2017 yılları arasında INSEAD’da MBA eğitimini tamamlamıştır. Finansal kurumlarla ve sağlık şirketleriyle yürüttüğü projelerde Türkiye’de dijital sağlık alanındaki eksiklikleri fark etmiş ve 2022 yılında Heltia’yı kurmuştur.
Asena Akbalcılar Aşkın (İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı @KoçSistem)
1985 İstanbul doğumlu olan Asena Akbalcılar Aşkın, 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Lisans Bölümünü bitirdikten sonra, 2010 yılında Ankara Üniversitesi, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. 2020 yılında da Koç Üniversitesi, Executive MBA bölümünü tamamlamıştır. 2008 yılında Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ‘de İnsan Kaynakları İş Ortağı olarak iş hayatına başlayan Asena Akbalcılar Aşkın, 2012 yılında HSBC’de Organizasyonel Tasarım ve Planlama Kıdemli Uzmanı, Ücret ve Yan Haklar Danışmanı ve Ücret, Yan Haklar, Organizasyon Tasarım ve Planlama Yöneticisi pozisyonlarında görev almıştır. 2015 yılında Koç Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi pozisyonuna başlamış, 2017 yılında İşe Alım Yöneticisi ve 2019 yılında Yetenek Yönetimi ve Organizasyon Gelişim Yöneticisi görevlerini üstlenmiştir. 2023 Şubat ayından bu yana KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş. İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda görev yapmaktadır. Koç Topluluğu bünyesindeki yaklaşık 90 Kadın Üst Düzey Yönetici arasındadır.
Berna Şamiloğlu (İş Geliştirme, Ürün ve İş Ortaklıkları GMY @Pluxee)
1995 yılında ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Şamiloğlu, 1998 yılında Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetimi bölümünden yüksek lisans derecesini aldı. Kariyerine Arçelik’te mühendis olarak başladı. 2003 – 2015 yılları arasında Turkcell’de Türkiye’deki dijital ekosistemin temellerinin atılmasına öncelik eden birçok programın ve iş alanının liderliğini üstlendi. 2010 yılında Turkcell Partner Program ile US Association of Alliance Professionals tarafından "Growth Company Alliance / Management Excellence" ödülü ile ödüllendirildi. 2015 – 2019 yılları arasında farklı teknoloji girişimlerinin kurucu ortaklığını ve birçok teknoloji girişiminin mentorluğunu yaptı. 2018 yılından beri Pluxee’de (önceki adı ile Sodexo) şirket ürün ve iş modelinin teknoloji ve iş ortaklıkları ile dönüşümüne liderlik etmektedir. Yönetim Kurulu’nda Kadın Derneği Bilgi Yönetimi ve Dijitalleşme Komitesi aktif üyesi olan Şamiloğlu 2 çocuk annesidir.
Burcu Sarıgül (Head of People and Culture @Volvo Group)
Burcu Sarıgül, Volvo Group'ta İnsan & Kültür Direktörü olarak görev yapmaktadır. İnsan Kaynakları, Liderlik ve Değişim Yönetimi alanlarında yirmi yılı aşkın uzmanlığa sahip olan Burcu, birçok sektörde seçkin bir kariyer inşa etmiştir. Volvo'da, kurumsal önceliklerle uyumlu İK stratejileri geliştirmekte ve uygulamakta, yetenek kazanımı, ödül yönetimi ve çalışan gelişimini denetlemektedir. Volvo'daki görevinden önce Burcu, Colgate Palmolive'de İK İş Ortağı ve Eğitim ve Gelişim Müdürü gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. Bu görevlerinde, kariyer yönetimi, performans ve organizasyonel değişim konularında danışmanlık yapmak ve Türkiye genelinde yetenek geliştirme girişimlerine liderlik etmek gibi sorumlulukları vardı. Ayrıca, bölge için ücretlendirme ve yan haklar süreçlerini yönetmiş ve sektörel kriterlere ve düzenlemelere uygunluğu sağlamıştır. Kariyerine Unilever Türkiye'de Veri Analisti olarak başlayan Burcu, burada fabrika KPI'larını ve işgücü maliyetlerini izleme konusunda analitik becerilerini geliştirdi. Ardından, Avea İletişim Hizmetleri'nde Eğitim Uzmanı ve Colgate Palmolive'de İK Memuru olarak kariyerine devam etti. Bu pozisyonlarda, eğitim programları geliştirme ve uygulama, çalışan ilişkileri ve performans yönetimi konularında önemli deneyimler kazandı. Burcu, ORSC'den Takım ve İlişki Koçluğu sertifikasına ve Boğaziçi Üniversitesi'nden İnsan Kaynakları Sertifikasına sahiptir. Ayrıca, Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun olmuştur.
Christine Sterk (Chief Business Officer @Pulsifi)
Christine Sterk, kuruluşların dünya genelinde insanları yerleştirme, yönetme ve geliştirme yöntemlerini değiştiren bir yapay zeka tahmin analitiği platformu olan Pulsifi'nin CBO'sudur. Avustralyalı bir girişimci ve teknoloji lideri olan Christine, 20 yılı aşkın bir süreyi Asya'da teknoloji platformları kurarak geçirmiştir. Christine ve ekibi 2000 yılında Malezya'da, reklam ajansları ve medya arasındaki reklam dağıtımını dijitalleştirerek filmi ortadan kaldıran AOT'yi kurdu. 2005 yılına gelindiğinde AOT, tüm ajansların %90'ı ve medyanın %100'ü tarafından kullanılıyordu. 2014 yılında AOT, Adstream ile birleşerek Asya'da faaliyete geçti ve televizyon, eğitim, medya depolama ve varlık yönetimi alanlarına yayıldı. Christine, Asya'daki reklamcılık ve medya endüstrilerini yeniden hayal ederek ve ileriye doğru yol açarak bozmasına yardımcı olan yenilikçi öngörüsü ve korkusuzluğu ile düzenli olarak tanınmaktadır.
Dr. M. Oğuzcan Bülbül (İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi @Abdi İbrahim)
Dr. M. Oğuzcan Bülbül, 2001 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden onur derecesi ile mezun olmuş ve aynı yıl Rekabet Kurumu tarafından düzenlenen ve toplam 1.080 adayın yarıştığı beş aşamalı giriş sınavında birinci olarak “Rekabet Uzman Yardımcısı” görevine başlamıştır. 2005 yılında Rekabet Uzmanlığına terfi eden Dr. M. Oğuzcan Bülbül, Rekabet Kurumu Birinci Denetim ve Uygulama Dairesi Başkanlığının sorumluluk sahasına giren sektörlere ait dosyalarda görev yapmıştır. 2009 yılında yüksek onur derecesi ile Columbia Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi Fakültesindeki “Uluslararası Enerji Politikaları ve Yönetimi” yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve Türkiye’ye dönmüştür. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans bölümünde “Rekabet Cezalarının Halka Açık Şirketlerin Hisse Senedi Fiyatlarına Etkisi” tez konusu ile Doktora çalışmalarını tamamlamış ve doktor unvanını almıştır. Anadolu Efes’te başta rekabet hukuku olmak üzere tüm yasal uyum risklerini, iletişim faaliyetlerini ve sürdürülebilirlik stratejilerini şirket tarihinin en genç yöneticisi olarak yaklaşık dokuz yıl boyunca başarıyla yürüttüğü “Kurumsal İlişkiler ve Rekabet Uyum Direktörlüğü” görevinden 2019 tarihinde ayrılmış ve Abdi İbrahim’de İcra Kurulu Genel Sekreteri ve Kurumsal İlişkiler, Sürdürülebilirlik ve İletişim Direktörü olarak yeni görevine başlamıştır. Dr. M. Oğuzcan Bülbül, Ocak 2024 itibarıyla, İcra Kurulu Üyesi ve İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı pozisyonuna atanmıştır. İleri düzeyde İngilizce bilen Dr. M. Oğuzcan Bülbül, evli ve iki çocuk babası olup İstanbul’da yaşamaktadır.
Dr. Rumeysa Kaymakcı (Direktör @Turkcell Akademi)
2010 yılında Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Rumeysa Kaymakcı, 2013 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji yüksek lisans eğitiminin ardından yine aynı üniversitede İşletme Doktora derecesini aldı. 2010 yılında Albaraka Türk Katılım Bankası’nda İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başladığı kariyer yolculuğuna 2014-2016 yılları arasında İşe Alım Yöneticisi olarak devam etti. 2016 yılında ise Turkcell ailesine katılarak teknoloji ve telekom sektöründe insan kaynakları alanında birçok sürece liderlik etti. 2019-2021 yılları arasında Turkcell İşe Alım Müdürü, 2021 yılından itibaren de Turkcell Akademi Direktörü olarak görevine devam etmektedir. Eğitim ve insan kaynakları odaklı kariyeri süresince deneyimlerini paylaşmak en büyük motivasyonu olan Kaymakcı, Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmasının yanında pek çok menti ve danışana gönüllü koçluk ve mentorluk yapmaktadır. Eğitim dışındaki en büyük tutkusu seyahat etmek ve su sporları olan Rumeysa Kaymakcı, Turkcell Kürek Takımı’nın aktif üyesidir.
Duygu Erzurumlu Cengiz (CHRO @Akkök Holding & Akenerji)
Ankara'da dünyaya gelen Duygu Erzurumlu Cengiz, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise University of Lincoln MBA programında tamamladı. İlk iş deneyimi öğrencilik yıllarında finans sektöründeydi. 2000 yılında ise Petrol Ofisi’nde insan kaynakları (İK) kariyerine başladı. Şirketin insan kaynakları operasyonlarının çeşitli kademelerinde 19 yıl yöneticilik yaptı. 2019 yılından bu yana da kariyerine, Akkök Holding’in ve grubun enerji sektöründeki iştiraki Akenerji'nin CHRO'su ve grup şirketlerinden Dinkal, Akhan ve KidZania’nın Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam ediyor. Duygu Erzurumlu Cengiz, kariyeri boyunca insan kaynakları politikalarının geliştirilmesi ve uygulanması, organizasyonel gelişim, endüstriyel ilişkiler üzerine odaklandı. Aynı zamanda değişim yönetimi ve stratejik iş yönetimi, işveren markasına dönüşüm, kurumsal iletişim ve sosyal sorumluluk, kadınların iş dünyasında daha güçlü bir şekilde var olmasına yönelik çok çeşitli projeler yürüten Erzurumlu Cengiz, son dönemde, Akkök Holding’in grup şirketlerinde kadın istihdamını artırma politikası kapsamında geliştirilen “Kadın Enerjisi” projesine mesaisinin önemli bir kısmını ayırıyor.
Ezgi Demirdağ Saydağ (Partner @McKinsey & Company)
Ezgi Demirdağ, 2007’den beri McKinsey & Company bünyesinde görev almakta ve Ortak olarak çalışmaktadır. İşlerimizin geleceği, organizasyonel gelişim ve yetkinlik gelişimi konularına odaklanmaktadır. Türkiye’de ve bölgede pek çok şirket ve kuruluşla çalışarak stratejik işgücü planlama yoluyla gelecekteki iş gücünü şekillendirmeye yardımcı olmuştur. Çok sayıda projede organizasyonları gelecek için hazırlarken otomasyon ve dijitalleşme, çevik çalışma biçimleri ve verimlilik artışı alanlarına odaklanmıştır. Ezgi, Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden lisans derecesine ve Columbia Business School’dan MBA derecesine sahiptir. İşlerimizin Geleceği Türkiye raporunun da yazarıdır. (İşlerimizin Geleceği, 2020).
Özge Benel (İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı, Türkiye ve Orta Asya @Schneider Electric)
Kariyerine Frito Lay, Pepsico İnsan Kaynakları departmanında başlayan Benel, Sandoz Türkiye’de 14 yılı aşkın bir süre boyunca İnsan Kaynakları organizasyonunun farklı seviyelerinde artan sorumluluklarıyla çeşitli görevler üstlenmiştir. 2022’de Schneider Electric’e katılmış olup Türkiye ve Orta Asya Bölgesi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Grubun bölgedeki operasyonlarında dijital, geleceğin yetkinliklerine sahip ve müşteri odaklı bir kültür yaratmak için İnsan Kaynakları stratejisine ve girişimlerine liderlik etmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Benel, Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Bölümü'nde yüksek lisans derecesine sahiptir.
Petek Demirer (Talent Management Director @The Coca-Cola Company, Eurasia&Middle East)
Yüksek lisans derecesine sahip bir Örgütsel Psikolog olan Petek Demirer, 13 yılı aşkın bir süredir İK kariyerini sürdürmektedir. İki Gıda ve İçecek devi olan Nestlé ve son olarak Coca-Cola Company'de çalışmış, yerel, küresel ve bölgesel kapasitede çeşitli görevlerde bulunmuştur. Kendisi aynı zamanda ACC seviyesinde bir koçtur. Petek Demirer'in şu anki unvanı: Yetenek Yönetimi Direktörü - Avrasya ve Orta Doğu, The Coca-Cola Company. Demirer bundan önce şu görevlerde bulundu: Yetenek Danışmanı ve HRBP - Avrasya&Ortadoğu&Afrika, The Coca-Cola Company. Petek Demirer'in Nestlé'deki Rolleri ise şunlardı: Bölgesel Yetenek ve Liderlik Müdürü - Avrupa & Orta & Doğu & Afrika Küresel İK Dönüşümü Proje Yöneticisi - Nestlé Genel Merkezi İK Dönüşüm ve Değişim Lideri - Nestlé Türkiye Yetenek ve Organizasyonel Gelişim Başkanı - Nestlé Türkiye İK Uzmanı - Nestlé Türkiye
Serkan Deveci (HR Leader @Google)
Serkan, Google'da insan sermayesi planlaması, stratejik yetenek yönetimi, büyük ekiplere liderlik etme, kültürel dönüşüm ve çalışan bağlılığını denetleme konularında 15 yılı aşkın bir süredir kanıtlanmış bir geçmişe sahip bir İK lideridir. Serkan, İK'daki mevcut görevinden önce, karmaşık, büyük ölçekli bir işletmeye liderlik eden ve önemli bir satış ekibini yöneten önemli bir satış liderliği pozisyonunda bulundu. Serkan'ın farklı deneyimleri arasında NBG Finansbank ve Danone Baby Nutrition'da pazarlama müdürlüğü görevleri de bulunmaktadır. Galatasaray Üniversitesi'nden (İstanbul) Ekonomi alanında lisans derecesine ve King's College London'dan Sinirbilim ve Psikoloji alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Şu anda Warwick'te Psikoloji alanında doktora yapmakta olup, araştırmaları liderlik ve liderliğin çalışan ve organizasyonel sonuçlar üzerindeki etkilerine odaklanmaktadır. İş zekası, satış liderliği ve İK uzmanlığının benzersiz bir karışımına sahip olan Serkan, ilgi çekici çalışan deneyimleri yaratma, şirket değerlerini benimseyen bir kültürü teşvik etme ve genel kurumsal performansı artırma konusunda köklü bir üne sahiptir.
Sezgi Tüfekçioğlu (Akademi Birim Yöneticisi @Fibabanka)
Eğitim&Gelişim alanında 14 yıllık tecrübesi olan Sezgi Tüfekçioğlu, Unit Head of Academy olarak Fibabanka’da görev almaktadır. Teknoloji ve bankacılık sektörlerindeki tecrübelerinde; akademi kurma, eğitim&gelişim süreçleri ile birlikte eğitim teknolojileri de dahil olmak üzere öğrenen deneyimini sıfırdan tasarlama ve geliştirme konularında uzmanlaşmıştır. Aynı zamanda profesyonel koç olan Sezgi, eğitim dünyasında çalışmaya başlayan genç meslektaşlarına gönüllü Mentorluk ve koçluk yapmaktadır. TEGEP İşbirliği Komitesi’nde gönüllü olarak çalışarak eğitim&gelişim sektörünün gelişmesine katkıda bulunmayı misyon edinmiştir.
Umut Özbağcı (CEO @Datassist)
Kendine yetecek kadar müzisyen, hikaye anlatıcı ve profesyonel okur. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler eğitimi aldı, kendini bilgi teknolojileri ürünlerinin satışını yaparken buldu. Transhumanism, Singularity ve Futurism alanlarında fikirler, bilgiler ve haberler paylaştığı Teknoloji Trendleri yazıları 2017-2019 yılları arasında her cuma günü Dünya Gazetesi’nde yayınlandı. Türkiye'de faaliyet gösteren Fortune Global 500 şirketleri başta olmak üzere birçok kuruma Bordro ve İK Teknolojileri alanında danışmanlık ve hizmet sunan Datassist Bordro Servisi’nde CEO olarak görevini sürdürüyor.
Elmas Sponsorlar
Platin Sponsorlar
Altın Sponsorlar
Gümüş Sponsorlar
Kaynak : Webrazzi
Crenvo İK, New HR Summit'te değişen ve radikalleşen insan kaynaklarının lokal ve küresel çaptaki profesyonellerine, deneyimlerini paylaşmaları adına eşsiz bir sahne sunacak. Konferansımızda veriye dayalı İK'dan yapay zeka odaklı insan kaynakları teknolojilerine, insan kaynakları sektörünün dijital dönüşümünden organizasyonel gelişime sektörle ilgili merak edilen birçok konu gündemimizde olacak.
Katılımcılarına değerli bir networking imkanı sağlayacak konferansımızın bir parçası olmak isterseniz buradan bilet alabileceğinizi hatırlatalım.
Geçtiğimiz haftalarda ilk tur konuşmacılarını açıkladığımız New HR Summit 2024'ün şimdi yeni konuşmacıları da belli oldu. Gelin, her biri alanında uzman konuşmacılarımıza hep birlikte göz atalım.
Ali Yalçın (İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Müdürü @Türkiye İş Bankası)
1977 yılında Bilecik’te doğan Ali Yalçın, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. 2001 yılında İş Bankası Kurumsal Mimari Bölümü’nde Stajyer Organizasyon ve Metot Uzman Yardımcısı olarak işe başlayan Yalçın, 2006-2009 yılları arasında çeşitli Bölümlerde Uzman olarak görev yapmış, 2010 yılında Kurumsal Mimari Bölümü’nde Müdür Yardımcılığına, ardından 2012 yılında Birim Müdürlüğüne atanmıştır. 2019-2021 yılları arasında Çevik Yönetim ve Kurumsal Mimari Bölümlerinde Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlenmiş olan Yalçın, 11 Ocak 2022 tarihinden bu yana İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.
Alperen Adikti (Kurucu Ortak ve CEO @Heltia)
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2013 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinden sonra McKinsey&Company’de yaklaşık 10 yıl boyunca danışmanlık yapmıştır. 2016-2017 yılları arasında INSEAD’da MBA eğitimini tamamlamıştır. Finansal kurumlarla ve sağlık şirketleriyle yürüttüğü projelerde Türkiye’de dijital sağlık alanındaki eksiklikleri fark etmiş ve 2022 yılında Heltia’yı kurmuştur.
Asena Akbalcılar Aşkın (İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı @KoçSistem)
1985 İstanbul doğumlu olan Asena Akbalcılar Aşkın, 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Lisans Bölümünü bitirdikten sonra, 2010 yılında Ankara Üniversitesi, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. 2020 yılında da Koç Üniversitesi, Executive MBA bölümünü tamamlamıştır. 2008 yılında Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ‘de İnsan Kaynakları İş Ortağı olarak iş hayatına başlayan Asena Akbalcılar Aşkın, 2012 yılında HSBC’de Organizasyonel Tasarım ve Planlama Kıdemli Uzmanı, Ücret ve Yan Haklar Danışmanı ve Ücret, Yan Haklar, Organizasyon Tasarım ve Planlama Yöneticisi pozisyonlarında görev almıştır. 2015 yılında Koç Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi pozisyonuna başlamış, 2017 yılında İşe Alım Yöneticisi ve 2019 yılında Yetenek Yönetimi ve Organizasyon Gelişim Yöneticisi görevlerini üstlenmiştir. 2023 Şubat ayından bu yana KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş. İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda görev yapmaktadır. Koç Topluluğu bünyesindeki yaklaşık 90 Kadın Üst Düzey Yönetici arasındadır.
Berna Şamiloğlu (İş Geliştirme, Ürün ve İş Ortaklıkları GMY @Pluxee)
1995 yılında ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Şamiloğlu, 1998 yılında Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetimi bölümünden yüksek lisans derecesini aldı. Kariyerine Arçelik’te mühendis olarak başladı. 2003 – 2015 yılları arasında Turkcell’de Türkiye’deki dijital ekosistemin temellerinin atılmasına öncelik eden birçok programın ve iş alanının liderliğini üstlendi. 2010 yılında Turkcell Partner Program ile US Association of Alliance Professionals tarafından "Growth Company Alliance / Management Excellence" ödülü ile ödüllendirildi. 2015 – 2019 yılları arasında farklı teknoloji girişimlerinin kurucu ortaklığını ve birçok teknoloji girişiminin mentorluğunu yaptı. 2018 yılından beri Pluxee’de (önceki adı ile Sodexo) şirket ürün ve iş modelinin teknoloji ve iş ortaklıkları ile dönüşümüne liderlik etmektedir. Yönetim Kurulu’nda Kadın Derneği Bilgi Yönetimi ve Dijitalleşme Komitesi aktif üyesi olan Şamiloğlu 2 çocuk annesidir.
Burcu Sarıgül (Head of People and Culture @Volvo Group)
Burcu Sarıgül, Volvo Group'ta İnsan & Kültür Direktörü olarak görev yapmaktadır. İnsan Kaynakları, Liderlik ve Değişim Yönetimi alanlarında yirmi yılı aşkın uzmanlığa sahip olan Burcu, birçok sektörde seçkin bir kariyer inşa etmiştir. Volvo'da, kurumsal önceliklerle uyumlu İK stratejileri geliştirmekte ve uygulamakta, yetenek kazanımı, ödül yönetimi ve çalışan gelişimini denetlemektedir. Volvo'daki görevinden önce Burcu, Colgate Palmolive'de İK İş Ortağı ve Eğitim ve Gelişim Müdürü gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. Bu görevlerinde, kariyer yönetimi, performans ve organizasyonel değişim konularında danışmanlık yapmak ve Türkiye genelinde yetenek geliştirme girişimlerine liderlik etmek gibi sorumlulukları vardı. Ayrıca, bölge için ücretlendirme ve yan haklar süreçlerini yönetmiş ve sektörel kriterlere ve düzenlemelere uygunluğu sağlamıştır. Kariyerine Unilever Türkiye'de Veri Analisti olarak başlayan Burcu, burada fabrika KPI'larını ve işgücü maliyetlerini izleme konusunda analitik becerilerini geliştirdi. Ardından, Avea İletişim Hizmetleri'nde Eğitim Uzmanı ve Colgate Palmolive'de İK Memuru olarak kariyerine devam etti. Bu pozisyonlarda, eğitim programları geliştirme ve uygulama, çalışan ilişkileri ve performans yönetimi konularında önemli deneyimler kazandı. Burcu, ORSC'den Takım ve İlişki Koçluğu sertifikasına ve Boğaziçi Üniversitesi'nden İnsan Kaynakları Sertifikasına sahiptir. Ayrıca, Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun olmuştur.
Christine Sterk (Chief Business Officer @Pulsifi)
Christine Sterk, kuruluşların dünya genelinde insanları yerleştirme, yönetme ve geliştirme yöntemlerini değiştiren bir yapay zeka tahmin analitiği platformu olan Pulsifi'nin CBO'sudur. Avustralyalı bir girişimci ve teknoloji lideri olan Christine, 20 yılı aşkın bir süreyi Asya'da teknoloji platformları kurarak geçirmiştir. Christine ve ekibi 2000 yılında Malezya'da, reklam ajansları ve medya arasındaki reklam dağıtımını dijitalleştirerek filmi ortadan kaldıran AOT'yi kurdu. 2005 yılına gelindiğinde AOT, tüm ajansların %90'ı ve medyanın %100'ü tarafından kullanılıyordu. 2014 yılında AOT, Adstream ile birleşerek Asya'da faaliyete geçti ve televizyon, eğitim, medya depolama ve varlık yönetimi alanlarına yayıldı. Christine, Asya'daki reklamcılık ve medya endüstrilerini yeniden hayal ederek ve ileriye doğru yol açarak bozmasına yardımcı olan yenilikçi öngörüsü ve korkusuzluğu ile düzenli olarak tanınmaktadır.
Dr. M. Oğuzcan Bülbül (İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi @Abdi İbrahim)
Dr. M. Oğuzcan Bülbül, 2001 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden onur derecesi ile mezun olmuş ve aynı yıl Rekabet Kurumu tarafından düzenlenen ve toplam 1.080 adayın yarıştığı beş aşamalı giriş sınavında birinci olarak “Rekabet Uzman Yardımcısı” görevine başlamıştır. 2005 yılında Rekabet Uzmanlığına terfi eden Dr. M. Oğuzcan Bülbül, Rekabet Kurumu Birinci Denetim ve Uygulama Dairesi Başkanlığının sorumluluk sahasına giren sektörlere ait dosyalarda görev yapmıştır. 2009 yılında yüksek onur derecesi ile Columbia Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi Fakültesindeki “Uluslararası Enerji Politikaları ve Yönetimi” yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve Türkiye’ye dönmüştür. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans bölümünde “Rekabet Cezalarının Halka Açık Şirketlerin Hisse Senedi Fiyatlarına Etkisi” tez konusu ile Doktora çalışmalarını tamamlamış ve doktor unvanını almıştır. Anadolu Efes’te başta rekabet hukuku olmak üzere tüm yasal uyum risklerini, iletişim faaliyetlerini ve sürdürülebilirlik stratejilerini şirket tarihinin en genç yöneticisi olarak yaklaşık dokuz yıl boyunca başarıyla yürüttüğü “Kurumsal İlişkiler ve Rekabet Uyum Direktörlüğü” görevinden 2019 tarihinde ayrılmış ve Abdi İbrahim’de İcra Kurulu Genel Sekreteri ve Kurumsal İlişkiler, Sürdürülebilirlik ve İletişim Direktörü olarak yeni görevine başlamıştır. Dr. M. Oğuzcan Bülbül, Ocak 2024 itibarıyla, İcra Kurulu Üyesi ve İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı pozisyonuna atanmıştır. İleri düzeyde İngilizce bilen Dr. M. Oğuzcan Bülbül, evli ve iki çocuk babası olup İstanbul’da yaşamaktadır.
Dr. Rumeysa Kaymakcı (Direktör @Turkcell Akademi)
2010 yılında Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Rumeysa Kaymakcı, 2013 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji yüksek lisans eğitiminin ardından yine aynı üniversitede İşletme Doktora derecesini aldı. 2010 yılında Albaraka Türk Katılım Bankası’nda İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başladığı kariyer yolculuğuna 2014-2016 yılları arasında İşe Alım Yöneticisi olarak devam etti. 2016 yılında ise Turkcell ailesine katılarak teknoloji ve telekom sektöründe insan kaynakları alanında birçok sürece liderlik etti. 2019-2021 yılları arasında Turkcell İşe Alım Müdürü, 2021 yılından itibaren de Turkcell Akademi Direktörü olarak görevine devam etmektedir. Eğitim ve insan kaynakları odaklı kariyeri süresince deneyimlerini paylaşmak en büyük motivasyonu olan Kaymakcı, Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmasının yanında pek çok menti ve danışana gönüllü koçluk ve mentorluk yapmaktadır. Eğitim dışındaki en büyük tutkusu seyahat etmek ve su sporları olan Rumeysa Kaymakcı, Turkcell Kürek Takımı’nın aktif üyesidir.
Duygu Erzurumlu Cengiz (CHRO @Akkök Holding & Akenerji)
Ankara'da dünyaya gelen Duygu Erzurumlu Cengiz, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise University of Lincoln MBA programında tamamladı. İlk iş deneyimi öğrencilik yıllarında finans sektöründeydi. 2000 yılında ise Petrol Ofisi’nde insan kaynakları (İK) kariyerine başladı. Şirketin insan kaynakları operasyonlarının çeşitli kademelerinde 19 yıl yöneticilik yaptı. 2019 yılından bu yana da kariyerine, Akkök Holding’in ve grubun enerji sektöründeki iştiraki Akenerji'nin CHRO'su ve grup şirketlerinden Dinkal, Akhan ve KidZania’nın Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam ediyor. Duygu Erzurumlu Cengiz, kariyeri boyunca insan kaynakları politikalarının geliştirilmesi ve uygulanması, organizasyonel gelişim, endüstriyel ilişkiler üzerine odaklandı. Aynı zamanda değişim yönetimi ve stratejik iş yönetimi, işveren markasına dönüşüm, kurumsal iletişim ve sosyal sorumluluk, kadınların iş dünyasında daha güçlü bir şekilde var olmasına yönelik çok çeşitli projeler yürüten Erzurumlu Cengiz, son dönemde, Akkök Holding’in grup şirketlerinde kadın istihdamını artırma politikası kapsamında geliştirilen “Kadın Enerjisi” projesine mesaisinin önemli bir kısmını ayırıyor.
Ezgi Demirdağ Saydağ (Partner @McKinsey & Company)
Ezgi Demirdağ, 2007’den beri McKinsey & Company bünyesinde görev almakta ve Ortak olarak çalışmaktadır. İşlerimizin geleceği, organizasyonel gelişim ve yetkinlik gelişimi konularına odaklanmaktadır. Türkiye’de ve bölgede pek çok şirket ve kuruluşla çalışarak stratejik işgücü planlama yoluyla gelecekteki iş gücünü şekillendirmeye yardımcı olmuştur. Çok sayıda projede organizasyonları gelecek için hazırlarken otomasyon ve dijitalleşme, çevik çalışma biçimleri ve verimlilik artışı alanlarına odaklanmıştır. Ezgi, Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden lisans derecesine ve Columbia Business School’dan MBA derecesine sahiptir. İşlerimizin Geleceği Türkiye raporunun da yazarıdır. (İşlerimizin Geleceği, 2020).
Özge Benel (İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı, Türkiye ve Orta Asya @Schneider Electric)
Kariyerine Frito Lay, Pepsico İnsan Kaynakları departmanında başlayan Benel, Sandoz Türkiye’de 14 yılı aşkın bir süre boyunca İnsan Kaynakları organizasyonunun farklı seviyelerinde artan sorumluluklarıyla çeşitli görevler üstlenmiştir. 2022’de Schneider Electric’e katılmış olup Türkiye ve Orta Asya Bölgesi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Grubun bölgedeki operasyonlarında dijital, geleceğin yetkinliklerine sahip ve müşteri odaklı bir kültür yaratmak için İnsan Kaynakları stratejisine ve girişimlerine liderlik etmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Benel, Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Bölümü'nde yüksek lisans derecesine sahiptir.
Petek Demirer (Talent Management Director @The Coca-Cola Company, Eurasia&Middle East)
Yüksek lisans derecesine sahip bir Örgütsel Psikolog olan Petek Demirer, 13 yılı aşkın bir süredir İK kariyerini sürdürmektedir. İki Gıda ve İçecek devi olan Nestlé ve son olarak Coca-Cola Company'de çalışmış, yerel, küresel ve bölgesel kapasitede çeşitli görevlerde bulunmuştur. Kendisi aynı zamanda ACC seviyesinde bir koçtur. Petek Demirer'in şu anki unvanı: Yetenek Yönetimi Direktörü - Avrasya ve Orta Doğu, The Coca-Cola Company. Demirer bundan önce şu görevlerde bulundu: Yetenek Danışmanı ve HRBP - Avrasya&Ortadoğu&Afrika, The Coca-Cola Company. Petek Demirer'in Nestlé'deki Rolleri ise şunlardı: Bölgesel Yetenek ve Liderlik Müdürü - Avrupa & Orta & Doğu & Afrika Küresel İK Dönüşümü Proje Yöneticisi - Nestlé Genel Merkezi İK Dönüşüm ve Değişim Lideri - Nestlé Türkiye Yetenek ve Organizasyonel Gelişim Başkanı - Nestlé Türkiye İK Uzmanı - Nestlé Türkiye
Serkan Deveci (HR Leader @Google)
Serkan, Google'da insan sermayesi planlaması, stratejik yetenek yönetimi, büyük ekiplere liderlik etme, kültürel dönüşüm ve çalışan bağlılığını denetleme konularında 15 yılı aşkın bir süredir kanıtlanmış bir geçmişe sahip bir İK lideridir. Serkan, İK'daki mevcut görevinden önce, karmaşık, büyük ölçekli bir işletmeye liderlik eden ve önemli bir satış ekibini yöneten önemli bir satış liderliği pozisyonunda bulundu. Serkan'ın farklı deneyimleri arasında NBG Finansbank ve Danone Baby Nutrition'da pazarlama müdürlüğü görevleri de bulunmaktadır. Galatasaray Üniversitesi'nden (İstanbul) Ekonomi alanında lisans derecesine ve King's College London'dan Sinirbilim ve Psikoloji alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Şu anda Warwick'te Psikoloji alanında doktora yapmakta olup, araştırmaları liderlik ve liderliğin çalışan ve organizasyonel sonuçlar üzerindeki etkilerine odaklanmaktadır. İş zekası, satış liderliği ve İK uzmanlığının benzersiz bir karışımına sahip olan Serkan, ilgi çekici çalışan deneyimleri yaratma, şirket değerlerini benimseyen bir kültürü teşvik etme ve genel kurumsal performansı artırma konusunda köklü bir üne sahiptir.
Sezgi Tüfekçioğlu (Akademi Birim Yöneticisi @Fibabanka)
Eğitim&Gelişim alanında 14 yıllık tecrübesi olan Sezgi Tüfekçioğlu, Unit Head of Academy olarak Fibabanka’da görev almaktadır. Teknoloji ve bankacılık sektörlerindeki tecrübelerinde; akademi kurma, eğitim&gelişim süreçleri ile birlikte eğitim teknolojileri de dahil olmak üzere öğrenen deneyimini sıfırdan tasarlama ve geliştirme konularında uzmanlaşmıştır. Aynı zamanda profesyonel koç olan Sezgi, eğitim dünyasında çalışmaya başlayan genç meslektaşlarına gönüllü Mentorluk ve koçluk yapmaktadır. TEGEP İşbirliği Komitesi’nde gönüllü olarak çalışarak eğitim&gelişim sektörünün gelişmesine katkıda bulunmayı misyon edinmiştir.
Umut Özbağcı (CEO @Datassist)
Kendine yetecek kadar müzisyen, hikaye anlatıcı ve profesyonel okur. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler eğitimi aldı, kendini bilgi teknolojileri ürünlerinin satışını yaparken buldu. Transhumanism, Singularity ve Futurism alanlarında fikirler, bilgiler ve haberler paylaştığı Teknoloji Trendleri yazıları 2017-2019 yılları arasında her cuma günü Dünya Gazetesi’nde yayınlandı. Türkiye'de faaliyet gösteren Fortune Global 500 şirketleri başta olmak üzere birçok kuruma Bordro ve İK Teknolojileri alanında danışmanlık ve hizmet sunan Datassist Bordro Servisi’nde CEO olarak görevini sürdürüyor.
SPONSORLAR
Elmas Sponsorlar
Platin Sponsorlar
Altın Sponsorlar
Gümüş Sponsorlar
Kaynak : Webrazzi