Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi Mobil ödeme platformu PhonePe, Walmart'tan 200 milyon dolar yatırım aldı

  • Konbuyu başlatan Arden Papuççiyan
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
A

Arden Papuççiyan

Misafir
Kullanıcılarının hızlı bir şekilde para transferleri gerçekleştirebilmelerine odaklanan bir mobil ödeme uygulaması olan PhonePe, yatırımlar almaya devam ediyor. PhonePe tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, devam eden yatırım turu kapsamında 200 milyon dolar daha yatırım aldı.

PhonePe'nin 200 milyon dolarlık yeni yatırımı, şirketin en büyük hissedarı konumunda da yer alan Walmart'tan geldi. Hatırlatmak gerekirse PhonePe, geçtiğimiz Şubat ayında aynı yatırım turu kapsamında Tiger Global ve Ribbit'ten 100 milyon dolar yatırım da almıştı.

12 milyar dolar değerlemeye ulaştı​


Walmart'tın 200 milyon dolarlık yeni yatırımı ile birlikte PhonePe'nin devam eden yatırım turunda topladığı yatırım, 650 milyon dolara ulaştı. Finansal teknolojilere odaklanan PhonePe girişiminin güncel değerlemesi ise 12 milyar dolar seviyelerinde.

2015 yılında Husna Nc Engineer, Rahul Chari ve Sameer Nigam tarafından Hindistan'da kurulan PhonePe, bugüne kadar toplamda 2,4 milyar dolar yatırım aldı. PhonePe tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, devam eden yatırım turu kapsamında toplamda 1 milyar dolar yatırım toplamayı hedefliyor.

Hindistan'ın en değerli finansal teknoloji girişimi konumunda bulunan PhonePe, Google Pay, WhatsApp ve Paytm ile rekabet halinde. Karşılaştırmak gerekirse pazarın en önemli oyuncuları arasında yer alan Paytm'in değerlemesi 5 milyar dolar seviyelerinde.

Hindistan'daki online para transferlerine baktığımızda bir ay içinde toplamda 8 milyarı aşkın işlem yapıldığını görüyoruz. Yapılan 8 milyarı aşkın işlemin yüzde 50'si ise pazarın lideri olan PhonePe'de gerçekleşiyor. PhonePe platformu içinde son 1 yılda gerçekleşen işlemlerin toplam büyüklüğü ise 1 trilyon dolar seviyesinde.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.