Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Finansal teknolojiler alanında ürün geliştiren Finartz, FinTek üretim merkezi olma yolunda

  • Konbuyu başlatan Arden Papuççiyan
  • Başlangıç tarihi
A

Arden Papuççiyan

Misafir
Fintech alanında white-label ürünler geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Finartz, 2016 yılında bir yazılım ajansı olarak yola çıktı. İlerleyen süreçlerde ise yeni çözümlerle büyüyen Finartz, Cihan Demir, Hüseyin Ergün ve Bora Gönül tarafından kuruldu. Finartz, şu an için 100 kişiden fazla mühendis ekibine sahip.

Nakitsiz topluma giden yolda inovatif çözümler yaratma vizyonuyla bir servis şirketi olarak kurulan Finartz, Secureartz, Payartz ve FinartzConnect markaları ile çalışmalarına devam ediyor. Finartz, büyük ölçekli e-ticaret siteleri için ödeme sistemleri altyapıları, güvenli ödeme doğrulama altyapıları, ödeme kuruluşu ve e-para altyapıları, kapalı/açık devre dijital cüzdan altyapıları konularında ürünler ve çözümler geliştiriyor.


Gelin servislerine birlikte bakalım:

Secureartz: Ödeme güvenliği alanında global güvenlik sertifikalı ürünlerle ödeme esnasında kullanıcıyı doğrulama çözümlerine detaylı bir şekilde yer veriyor.

Payartz: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na bağlı 6493 yasasının gereksinimlerine uygun olarak şirketlerin e-para kuruluşu veya ödeme kuruluşu olabilmek için ihtiyaç duyabilecekleri uçtan uca yazılım altyapıları sunuyor.

FinartzConnect: Fintechler ve büyük ölçekli e-ticaret şirketleri için hem ödeme hem de ödeme öncesi ve sonrası süreç operasyonlarında şirketlere özel (custom) proje geliştirme servisleri sunuyor.

Finartz'ın çalıştığı firmalar arasında BKM, TROY, GO Ödeme, BKM Express, N11, GittiGidiyor, Zubizu, Trendyol, Modanisa, Getir ve Sipay gibi önemli markaların yer aldığını da ekleyelim. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Finartz, global açılım planı kapsamında, Türkiye dışındaki coğrafyalarda da büyük bir Fintech Factory olabilmek için stratejik yatırımcı görüşmelerine açık durumda.

Finartz’ın 2020 Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda yer alan şirketler arasında yer aldığını ve 67. Yerel Seçim Panelinde Endeavor ülke adayları arasına katıldığını da ekleyelim.

SaaS ürün lisansı, kaynak kod ürün lisansı ve anahtar teslim proje bedeli olmak üzere 3 farklı gelir modeline sahip olan Finartzın hedefi öncelikle Türkiye’nin en büyük Fintech Factory’si olabilmek. İlerleyen dönemde ise yurt dışına açılmayı hedefleyen girişim, ABD, Doğu Avrupa, Batı Afrika, Arap Yarımadası gibi pazarlara Fintech ihracatı yapmayı planlıyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.