Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Dijital girişimcilik ekosistem rehberi diici, 500 bin TL yatırım aldı

  • Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi
T

Tuğçe İçözü

Misafir
Dijital girişimcilik ekosistem rehberi diici, fonbulucu’nun çatı platformu olan Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş liderliğinde 500 bin TL yatırım aldı. Yatırım turuna; Nalan Uysal, Mustafa Öner, Orhan Mutlu Topal, Mustafa Sak, Ahmet Altuğ Oğuz, Mehmet Sacit Sungu, Sevi Bozoğlu, Mustafa Sezgin, Veysi İşler, Hüseyin Çiftçi ve Blockchain Bilişim Teknolojileri Fin. Dan ve Tic. A.Ş, de katılım gösterdi.

Bu noktada diici'nin 2019 Ağustos’ta EntreCom adı ile faaliyetlerine başladığını ve yakın zamanda diici markası ile yoluna devam ettiğini belirtelim. 2021 yılında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’dan lisans alarak paya dayalı kitle fonlaması faaliyetlerine başlayan fonbulucu'nun ise şu ana kadar 18 girişime 25 milyon TL’nin üzerinde fon toplamayı başardığını hatırlatmakta fayda var.

Girişimin faaliyet alanı​


Diici, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunmak misyonuyla hareket ediyor. Şirket bu bağlamda çeşitli programlar, eğitimler, etkinlikler ve içerikler üreterek girişimci yetiştiriyor.

Enis Erdem Yurdatapan tarafından kurulan diici, şimdiye kadar girişimci yetiştirme programları, eğitimleri, etkinlikleri, içerikleri, birbirini besleyen ve destekleyen topluluk yapısıyla birlikte on binlerce girişimcilik meraklısına ulaştı.

Diici, aldığı yatırımla birlikte faaliyet alanlarını çok daha fazla artırıp geliştirerek girişimcilik ekosisteminde önemli bir aktör olmayı hedefliyor.

Girişimin kurucusu Enis Erdem Yurdatapan, ülkemizde her geçen gün daha popüler hale gelen girişimcilik ekosistemine yapılan yatırımlardaki artışa rağmen iş fikirlerinin sürdürülebilir bir girişime dönüşümü yolculuğunda ciddi sorunlar yaşandığını ifade ediyor: "Girişimci adayları tam olarak hangi adımları izlemesi gerektiğini ve hangi kaynakları takip edip uygularsa daha başarılı olacağını bilemiyor. Bu aşamalardaki belirsizlikler ise vakit ve emek kaybına sebep olmakla birlikte, birçok fikrin daha hayata geçmeden ölmesine sebep oluyor. Bir şekilde yoluna devam eden girişimlerin ise özellikle teorik bilgisi az olduğunda ve girişiminde ciddi eksiklikler barındırdığında yatırım bulması zorlaşıyor. Bu döngü ise ölçeklenme potansiyeli olan iş fikirlerinin yatırımcıları ile birlikte hızlı bir büyüme yaşamasını engelliyor."

Yurdatapan, kendi girişimini kurarken başlıca hedefinin ekosistemde yaşanan bu problemlerin çözümü için harekete geçmek olduğunu dile getiriyor: "Bugüne kadar binlerce girişimcinin erken aşama faaliyetlerine şahit oldum. Doğru adımları atamadığı için işini bırakmak zorunda kalan, girişiminde ilerleme kaydetse de bir noktada tıkanıp batan ve hedeflerine ulaşamayan birçok hikâye dinledim. Bu hikayelerde o kadar çok ortak nokta fark ettim ki bu sorunları çözebilmek adına bir iş kurmam gerektiğini hissettim. 2 senedir girişimcilere, 500 saati aşkın eğitim, içerik ve materyallerimiz ile rehberlik eden bir mekanizma ile destek oluyoruz."

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.