Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi ChatGPT teknolojisini WhatsApp'a getiren hizmet: WAGPT

  • Konbuyu başlatan Gözde Ulukan
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
G

Gözde Ulukan

Misafir
Herhangi bir e-ticaret platformundan bir ürün aldığınızda, eğer o platformun WhatsApp desteği varsa ve siz de siparişle ilgili bir konuda yardıma ihtiyaç duyduysanız, telefonla saatlerce müşteri hizmetlerine bağlanmayı beklemek yerine muhakkak WhatsApp desteğini tercih etmişsinizdir. En azından hayatınızda bir kere bile olsa WhatsApp chatbot'larını deneyimlemişsinizdir. Sizlere WAGPT'yi anlatmadan önce bu deneyimden bahsetmek istiyorum.

Söz konusu WhatsApp işletme hesabını açtıktan sonra konuşma kısmına bir kelime yazdığınızda sizi bir chatbot sohbet robotu karşılıyor. Karşınızdakinin gerçek kişi olması, eğer çok çok küçük bir işletme değilse böyle bir durumda pek mümkün değil. Eğitilmiş sohbet robotu, size bir takım sorular soruyor, sizin derdinizi anlamaya çalışıyor, genelde sorun bu süreçte çözüme kavuşabiliyor. Kişi, nadiren gerçek bir müşteri temsilcisine bağlanmak durumunda kalıyor. Siz de tüm bu deneyimin sonunda teknolojinin gelişimi için minnettar oluyorsunuz ve introvert kişiliğiniz bir kere daha kazanmış oluyor.

Açıkçası insanlarla konuşmayı pek sevmeyen biri olarak bu beni gerçekten mutlu ediyor. Hem sorumun cevabı parmaklarımın ucunda oluyor hem de en iyi yaptığım işlerden biri olan yazma eylemi ile sorunlarımı halledebiliyorum.

Şimdilerde ise sıklıkla danıştığım başka bir teknoloji var; ChatGPT. ChatGPT aslında bir süredir var olsa da son birkaç ayda inanılmaz popüler bir hale dönüşmüş durumda. Yıllardan beri mottosu "Google'dan öğrenebileceğin şeyleri bana sorma" olan biri olarak Google'ı hızlı bir şekilde ChatGPT'ye evirmiş biriyim. Artık çoğu sorunumda, merak ettiğim basit bir bilgi için ChatGPT'ye danışıyorum ve bu tıpkı WhatsApp'ta sorunumu hızlıca çözen işletme hesaplarının verdiği hissi veriyor. Ancak ChatGPT'yi mobilde aktif kullanamadığım için çoğu zaman bir eksiklik hissediyordum. Şimdi, oldukça yeni bir hizmet olan WAGPT ile bu problemi de çözüme kavuşturdum diyebilirim.

WAGPT, en basit tabirle ChatGPT teknolojisini her gün sıklıkla kullandığımız WhatsApp uygulamasına entegre ediyor. Yani merak ettiklerinizi WAGPT ile WhatsApp'ta bir arkadaşınızla konuşuyormuşcasına öğrenebiliyorsunuz. Komünite ekibi tarafından geliştirilen WAGPT, GPT 3.5 Turbo'yu kullanıyor ve OpenAI'ın desteklediği tüm dillerde merak edilenleri cevaplıyor. Zaten merak ettiğiniz bir dil için "X dili konuşabiliyor musun?" diye sormanız yeterli, size anında cevap veriyor.

Hem yazılı hem de sesli mesajlara cevap veriyor​


WAGPT, sadece yazarak sorduğunuz değil, sesli mesajlarınıza da cevap veriyor. Ancak tabii ki kendisi sizinle konuşmuyor, o yine yazma taraftarı. Bu da oldukça işlevsel bir özellik, çünkü son dönemde yapay zeka asistanlarının artması, bizim bu asistanları kullanmaya alışmamız, özellikle sesli komutlar verme konusunda insanların hevesini artırıyor. Yani kimse kalabalık bir caddede yürürken mesaj yazmak istemiyor, genellikle sesli mesajlar da böyle zamanlarda tercih ediliyor. WAGPT'nin sunduğu sesli mesaja cevap özelliği de bu noktada fazlasıyla işe yarıyor.

Webrazzi okuyucularına özel yüzde 50 indirim kodu​


WAGPT'yi kullanmak için aylık 9 dolar gibi bir ücret ödemek gerekiyor. Sadece Webrazzi okuyucularına özel WEBRAZZIGPT50 kodu ile ilk üç ay yüzde 50 indirimden de yararlanabiliyorsunuz. Platforma üye olmak için telefon numaranızı girmeniz ve bir şifre oluşturmanız gerekiyor. Daha üyelik işlemlerini de hallettikten sonra Dashboard'da yer alan "Explore our prompts" başlığının altından "Ask WAGPT" sorularından herhangi birine tıkladığınızda otomatik olarak WhatsApp'a yönlendiriliyorsunuz ve böylece sınırsız sohbete başlayabiliyorsunuz.

Mesaj sınırlaması yok, telefon numarası kayıt sonrasında değiştirilemiyor​


WAGPT'de telefon numaranızla bir hesap oluşturduktan sonra numarayı değiştiremiyorsunuz. Ancak bununla ilgili endişeleriniz varsa destek ekibine ulaşmanız yeterli olacaktır. Ayrıca WAGPT aboneliği istenildiği zaman tek tıkla iptal de edilebiliyor.

Mesaj sayısı konusunda herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Yani size günlük olarak sunulan bir kota yok. Grup sohbetlerinde WAGPT'yi kullanmak ne yazık ki mümkün değil, yani ürün tamamen kişiye özel ve zamanla kişiselleştirilmiş cevaplar vermeye de başlıyor.

WAGPT, hem iOS ve Android uygulamalarında, hem de masaüstü ve web WhatsApp'ta sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. WAGPT, şu anda Product Hunt'ta da oylanabiliyor.


Konuşmalarımızı başka biri okuyabiliyor mu?​


Benim en merak ettiğim noktalardan biri, WAGPT ile konuşmalarımızın üçüncü şahıslar tarafından okunup okunmayacağıydı. Bunu kendisine sorduğumda "Hayır, bu yazışmalar yalnızca sizi ve beni içerir. Bu yazışmalar tamamen gizlidir ve üçüncü şahıslar tarafından okunamaz." karşılığını verdi. Biraz daha üstelediğimde ise "Gelişmiş şifreleme algoritmaları kullanarak, yazışmalarımız yalnızca bize ve platform yöneticilerine özeldir. Yani kimse tarafından görülemeyecek ve güvenli bir şekilde muhafaza edilecektir." cevabı ile karşılaştım. Yöneticilerin mesajları okuyup okuyamayacağını sorduğumda, "Platform yöneticileri, genel olarak yazışmaları denetim amacıyla okuyabilirler. Ancak, bu sadece durumların acil durumlarda yasal gereklilik olduğunda veya kullanıcı şikayetleri ve platform kurallarına uygunluk kontrolü gibi benzer amaçlarla gerçekleştirilir. Bu tür durumlarda bile, yazışmalarımızın gizliliği ve kullanıcı mahremiyeti korunur." cevabını aldım.

Yani mesajlar, yasal bir engel teşkil etmediği sürece kimse tarafından okunmuyor ve gizlilik çerçeveleri gözetiliyor. Tabii ki WAGPT'nin bir işletme hesabı gibi faaliyet gösterdiğini de unutmamak gerek. WAGPT'nin WhatsApp veya OpenAI ile hiçbir şekilde ilişkili olmadığının da altını çizelim. Yani kendisi bir iş birliği ürünü değil, yukarıda da bahsettiğim gibi Komünite tarafından geliştirilmiş bir ürün.

İlerleyen dönemde Spike Jonze'un "Her" filmindeki yapay zeka asistanına kadar evrilir miyiz, bilinmez. Ancak WAGPT ile kişi kendini en yalnız anında bile asla yalnız hissetmiyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.