Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi ChatGPT destekli anonim grup sohbeti uygulaması: Ghost

  • Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
T

Tuğçe İçözü

Misafir
Anonimlik üzerine kurgulanan uygulamalar, genellikle kullanıcıların kendilerini rahat hissettiği ortamlar yaratmak için birebir. Uygulama yaratıcılarının, kullanıcı tarafındaki bu konforun etkisini, uygulamanın günlük kullanıcı sayısı ya da etkileşim metriklerinde de görebilir.

Catch Social çatısı altında faaliyet gösteren ve Cem Kozinoglu tarafından kurulan Ghost, anonim bir grup mesajlaşma uygulaması. Ghost, tanımından anlayabileceğiniz üzere kullanıcı gizliliğini önceliklendiren bir protokole sahip. Üstelik uygulama, kullanıcıların faydalanması için ChatGPT desteği sunmakta. Ghost Question isimli özellik kapsamında, kullanıcılar grup sohbeti içinde doğrudan ChatGPT'ye sorular sorabiliyor. Girişim GPT-4'a erişmek için bekleme sürecinde.


Ghost'un sunduğu anonim grup sohbetleri, özellikle genç yaştaki kullanıcıların akran baskısı olmadan kendini ifade edebilmesinde önemli bir rol üstleniyor. Ghost'taki gizlenen mesajlar ise kişiye attığı mesajın kimler tarafından görüntülendiğini göstererek, kendisine ilgi duyan kişileri kolayca tespit etmesini sağlıyor.

Uygulama içinde oyunlaştırılmış bir deneyime de yer veriliyor. Örneğin, "Guess Who" mesajları, başlangıçta gönderen kişiyi gizliyor. Böylece diğer sohbet katılımcıları, mesajın kim tarafından atıldığını tahmin ederek, sohbet içindeki etkileşimi artırmış oluyor.

Öne çıkan veriler​


Ghost, lansman öncesinde 50 bin kayıt aldı ve şimdiye kadar 30 bin indirmeye ulaştı. Geçtiğimiz hafta uygulamanın tüm kullanıcılara açık bir şekilde yayınlanmasıyla ABD'deki App Store'un sosyal ağ kategorisinde 50. sıraya yerleşti.

Girişim, iki tohum yatırım kapsamında Slow VC, Coinfund, General Catalyst, Betaworks, DreamMachine, Afore VC, 186 VC ve D4'ün katıldığı yatırım turlarında toplamda 8 milyon dolar yatırım aldı. Ayrıca GIPHY kurucusu Alex Chung, Wayne Chang, Jeff Siebert dahil olmak üzere pek çok melek yatırımcı da Ghost'u destekliyor.

Ghost'un mesajlaşma uygulamalarının yerini almayı düşünmediğini belirtelim. Girişim, bunun yerine kendi sunduğu anonim grup mesajlaşma formatı ile öne çıkmak istiyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.