Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Blockchain tabanlı veri yönetimi, transferi ve depolama hizmeti sunan ürün: LpsChain

  • Konbuyu başlatan Gözde Ulukan
  • Başlangıç tarihi
G

Gözde Ulukan

Misafir
2018 yılında Gökhan Önal tarafından hayata geçirilen LPS Bilişim bünyesinde geliştirilen LpsChain, blockchain tabanlı veri yönetimi, transferi ve depolama hizmeti sunuyor.

Ürün geçtiğimiz mart ayında ticarileşerek yerel ve global pazarda kullanıcılara sunuldu. LpsChain, blockchain teknolojisi ile dosyaları parçalara ayırarak çift kriptolama uygulayan yeni bir şifreleme modeline sahip. Verileri farklı boyutlarda parçalama ve veriyi istediği lokasyonda tutma gibi fonksiyonları olan bu teknoloji, talep edildiği takdirde verinin sadece Türkiye’de kalmasını sağlıyor.

LpsChain ürününün ticarileşmesi LPS Bilişim'in 2018 yılındaki kuruluşunun ardından yaklaşık 3 yıla yakın süre aldı. 2020 yılı mayıs ayında ürünün beta sürümü piyasaya çıktı; Mart 2021 itibarıyla da tamamen ticarileşerek yerel ve global pazara açıldı. Faaliyetlerine İstanbul ve Londra’da bulunan ofislerinde devam eden şirket, şimdiye kadar iki kurumsal firmaya satış yaptı ve 30 kurumsal firmaya ücretsiz deneme verdi.

8 kişilik ekibini 15 kişilik bir ekip haline getiren LPS Bilişim, uluslararası arenada veri depolama ve transferi hizmeti sunan tüm çözümlerin kendilerinin rakibi olduğunu belirtiyor. Gökhan Önal, LpsChain’de en yüksek seviyede güvenlik için dosyaların parçalara ayrılarak şifrelendiğini, çift kriptolama uygulandığını, yeni bir şifreleme modeli olan LpsKey anahtarının kullanıldığını söylüyor. Verileri sınırsız kapasite ve sürede saklayıp aktarabilmek de mümkün.




LpsChain, verileri küçük asimetrik parçalara ayırarak ve bu parçaları zaman bazlı olarak farklı şifreleyerek güvenliği maksimum hale getiriyor. Bulut sisteminde esas tehlike sunuculara siber korsanların ulaşması. Asimetrik parçalara ayrılan verilerin farklı lokasyonlarda tutulduğu bulut sistemlerinde, bu korsanlar verilerin yüzde 99,99’unu bile ele geçirse verinin içeriğine ulaşamıyor. LpsChain sisteminde bulunan yüzlerce dummy düğüm (kukla düğüm) sayesinde güvenlik seviyesi daha da artıyor ve verilerin bulut sisteminde güvenli bir şekilde saklanması sağlanıyor.

Bloklarda veriyi tutan ve ölçeklenebilir yapısı ile LpsChain teknolojisi, ticaret, finans, sigorta gibi sektörlerin yanı sıra veri gizliliğinin önem arz ettiği kamu kurumları, savunma, eğitim, sağlık, inşaat, Ar-Ge, tedarik zinciri, gümrük işlemleri, finansman gibi bütün sektörlerde rahatlıkla kullanılabiliyor.

Gelir modeli: Bireysel ve kurumsal üyelikler​


Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan şirketin gelir modeli ise bireysel ve kurumsal üyelik şeklinde. Bireysel kullanıcılar internet sayfasında yer alan kendilerine uygun olan üyelik paketini alarak ürünü kullanabiliyor. Kurumsal üyeliklerlerde ise firmalar doğrudan LpsChain’i kullanabiliyor ya da ürün lisansı alarak sistemi kendi sunucularına entegre edebiliyorlar.

10 farklı ülkede satış ofisleri açmayı planlıyor​


Şirket, geçtiğimiz yıl başlattığı uluslararası pazara açılma çalışmaları sonucunda Birleşik Krallık Dış Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen “Global Entrepreneurship Programı”na kabul edildi. Geçtiğimiz yıl açtıkları Londra ofisinin ardından 2022 yıl sonuna dek özellikle Almanya, Amerika, Fas, Endonezya, Kanada ve Nijerya başta olmak üzere 10 farklı ülkede satış ofisleri açmayı ve toplamda 500 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Şirket ilerleyen dönemde büyük veri, yapay zeka gibi alanlarda da yatırımlar yapmayı planlıyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.