Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi Azeem Azhar, Dijitaliz 2023: RISE'da yapay zekanın dijitalle kesiştiği noktaları anlattı

  • Konbuyu başlatan Gözde Ulukan
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
G

Gözde Ulukan

Misafir
Eczacıbaşı Topluluğu ev sahipliğinde, Eczacıbaşı ve Webrazzi iş birliğiyle gerçekleşen Dijitaliz 2023: RISEda, Exponential View kurucusu Azeem Azhar ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, "The Exponential Age: AI" oturumu ile sahnedeydi. Oturumda yapay zekanın dijitalle kesiştiği noktalar, tüm detaylarıyla konuşuldu.

Azeem Azhar, hayatta zamanlama konusunda çok şanslı olduğunu söyledi. Teknoloji dünyasının içine doğduğunu belirten Azhar, dikkatinin çok çabuk dağıldığını ve bunun birçok alanda birçok farklı iş yapmasına ön ayak olduğunu açıkladı. Yapay zekanın günümüzde geldiği noktayı anlatan Azhar, büyük teknoloji şirketlerinin ChatGPT gibi bir ürün karşısında seçenekleri araştırdığını ve yapay zekanın bu sayede günümüzdeki haline doğru evrilmeye başladığını belirtti.

Yapay zeka araştırmacıları ve bilgisayar mühendislerinin özellikle son dönemde bu alana eğildiklerini; yapay zekanın gelecekte daha mı iyi yoksa daha mı kötü olacağını bilmediğini söyledi. Ancak şu anda bu alanın önemli olduğunun özellikle altını çizdi.

Azeem Azhar, Exponential Age'in tanımını teknolojinin olasılıklarını dünya için daha anlamlı hale getirme olarak açıkladı. Üretimsel yapay zekanın şirketlere ve iş gücüne etkisinden bahseden Azhar, Exponential Gap denen alanın bu teknoloji sayesinde kapanabileceğini söyledi.

Teknolojiyi daha iyi şeyler yapmak için kullanmamızı söyleyen Azhar, sağlıktan finansa birçok sektörün bu alanda faaliyet gösterebileceğini açıkladı. Yapay zeka ise bu noktada oldukça önem kazanıyor, ancak bilinmeyen bazı noktaların olması kimi zaman bu süreçte zorluklar yaratabiliyor. Azeem Azhar, yapay zeka tartışmalarının devam etmesi gerektiğini de söyledi.

Yapay zekanın gelecekteki olası etkileri​


5 yıl içinde neler olacağı sorusuna Azeem Azhar, İngiltere'den bir örnekle başladı. Üretimsel yapay zekaya baktığımızda bildiklerimizin ve bilmediklerimizin neler olduğuna değindi. Yapay zekanın kişilerin işleri konusunda belirli zorluklar yaşamasına neden olabileceğini, bunun çalışanlar için bazı zorlukları beraberinde getirebileceğini açıkladı.

Yapay zekadan en az etkilenecek sektörler sorulduğunda Azeem Azhar, IT penetrasyonu düşük sektörlerin bundan daha az etkilenebileceğini belirtti. Ancak finans, danışmanlık gibi sektörlerin hızlı etkilenen sektörler olacağının da altını çizdi. Yani dijitalleşmeye daha yatkın sektörlerin yapay zekanın etkilerinden daha fazla pay alması şu aşamada olası görünüyor. Bu noktada dijitalleşmeden uzak sektörler ise etkiyi daha az yaşayabilir gibi duruyor.

Sonuç olarak yapay zeka hayatımızın her alanına etki etmiş durumda. Bunu ileride, birçok sektörde ve kişisel hayatlarımızda sıkça göreceğiz gibi duruyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.