Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi 2024 yılında öne çıkan 5 prototipleme aracı

  • Konbuyu başlatan İdil Dilber
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
İ

İdil Dilber

Misafir
Tasarım yaparken yeni bir şeyler düşünmek, düşündüklerinizi tasarıma dökmek zorlayıcı olabiliyor. Tasarıma başlamadan önce size destek olacak 5 prototipleme aracını sizler için derledik.

Axure RP



Axure RP, karmaşık etkileşimlere ve dinamik içeriğe derinlemesine dalmanızı sağlayan prototipleme aracı. Diğer araçlara kıyasla öğrenme süreci daha zor olsa da, gelişmiş özellikleri sayesinde karmaşık projeler üzerinde çalışan tasarımcılar için ideal hale geliyor.

Axure RP ile gerçek dünya uygulamalarını simüle eden son derece etkileşimli ve işlevsel prototipler oluşturabilirsiniz. Koşullu mantığı ile öne çıkan araç, dinamik içeriği işleme yeteneği sayesinde rakiplerinden ayrışarak hassasiyet odaklı tasarımcıların tercihi oluyor.

Figma, Adobe XD ve Sketch ile entegrasyonu bulunan Axure RP’nin ücretsiz deneme sürümünün yanında aylık 25 dolar ile 42 dolar arasında değişen planları mevcut.

Balsamiq Wireframes



Balsamiq Wireframes, whiteboard üzerinde çizim yapma deneyimini taklit ederek farklı bir yaklaşım sunuyor. Kasıtlı olarak ortaya çıkarılan düşük güvenilirlikli tasarım öğeleri, karmaşık ayrıntılar yerine tasarımlarınızın yapısına ve işlevselliğine odaklanmanıza yardımcı oluyor.

Balsamiq Wireframes, planladığınız tasarımlarınız için fikirler ortaya koymak ve bu fikirlerle hızlıca wireframe oluşturmak için ideal. Basitliği ve kullanım kolaylığı, hızlı yineleme ve fikir keşfine önem veren tasarımcılar arasında öne çıkmasını sağlıyor.

Proje sayısına göre fiyatlandırması belirlenen Balsamiq Wireframes’in ücretsiz planının yanında aylık 9 dolar ile 399 dolar arasında değişen planları mevcut.

MockFlow



MockFlow, ürün yöneticilerinden UX tasarımcılarına kadar ürün tasarım ekibindeki herkes için tasarlanmış tam kapsamlı bir prototipleme aracı olarak tanınıyor. Kullanıcılar bu aracı wireframe oluşturma, site haritalama ve kullanıcı testleri için kullanabilir. Araç, sıfırdan kendi tasarımınızı oluşturmak için wireframe şablonları ve sürükle-bırak öğeleriyle önceden yüklenmiş olarak geliyor.

Örnekleme araçlarının ekipler arasında çalışması için ekip çalışması çok önemli ve MockFlow bunu Design Spaces ile güzel bir şekilde kullanıyor. Site haritanızı, kullanıcı personalarınızı, wireframe, oluşturulacak ve gözden geçirilecek diğer önemli referans dokümanlarını Design Spaces’ta bulabilirsiniz.

Dosyalarınızı programlar arasında yönetmeyi de kolaylaştıran MockFlow ile dosyalara her yerden erişebilir, bunları ekibinizle paylaşabilirsiniz. Bununla beraber, tasarımları kolayca inceleyip karşılaştırabilir, kritik geri bildirimleri hızlıca onaylamak veya iletmek ve projenizi ileriye taşımak için tasarımın herhangi bir yerine yorum yapabilirsiniz.

MockFlow ücretsiz planının yanında aylık 14 dolar ile 27 dolar arasında değişen ücretli planları da mevcut.

ProtoPie



Web ve mobil uygulamalar için özel olarak tasarlanan ProtoPie, tasarımcıların kolaylıkla sofistike, yüksek kaliteli prototipler oluşturmasını sağlıyor. Benzersiz "akıllı nesneler" yaklaşımı, kodlamaya gerek kalmadan karmaşık etkileşimlere ve animasyonlara imkan tanıyor.

ProtoPie'ı diğerlerinden ayıran şey, gerçek dünya etkileşimlerine odaklanması ve tasarımcıların cihaza özgü hareketleri ve davranışları sorunsuz bir şekilde kopyalamasını sağlaması. Detaylara gösterilen bu özen, ProtoPie'ı kullanıcı deneyimlerinin daha ince detaylarını sergilemek isteyen tasarımcılar için önemli bir araç haline getiriyor.

Aracın kullanıcı dostu arayüzü ve basit öğrenme eğrisi, ekipler arası verimli çalışmayı ve yinelemeyi teşvik ederek kolaylaştırılmış bir tasarım sürecine katkıda bulunuyor.

ProtoPie ücretsiz planının yanında aylık 25 dolar ile 47 dolar arasında değişen ücretli planları da mevcut.

UXPin



UXPin, ses, görüntü ve girdilerle gerçek web sitelerini simüle eden yüksek kaliteli prototipler oluşturuyor. Kullanıcılar, derin bir simge arama kitaplığı ile UXPin'de tasarlamaya kolayca başlayabiliyorlar.

Ürün tasarımını mühendisliğe devretmek, görüntü tabanlı tasarım araçlarında karmaşık hale gelebilir. UXPin bunu Merge ile başarılı bir şekilde çözüyor. Merge, geliştiricilerin üretim için kullandığı aynı UI bileşenleriyle tasarım yapmanızı sağlıyor. Nihai üründe her zaman mükemmel görünecek önceden oluşturulmuş, tepki veren bileşenleri kullanarak tasarım yapabilir, hata oranını minimize edebilirsiniz.

Tasarım incelemelerini de rahatça yapabildiğiniz UXPin’de, paydaşların tasarımda rehberli bir tura çıkmaları ve yol boyunca yorum veya geri bildirim bırakmaları için etkileşimli deneyimler oluşturabilirsiniz. Son olarak, kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimi hakkında veri elde etmek için tasarımlarınızı ve kullanıcı deneyiminizi gerçek kullanıcılarla doğrulayabilirsiniz.

Figma, Sketch, Photoshop gibi diğer popüler tasarım araçlarıyla da entegre edebileceğiniz UXPin’in aylık 6 dolar ile 119 dolar arasında değişen planları mevcut.

Kaynak : Webrazzi
 

Benzer konular

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.