Bilgi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

İçerik bilgilendirme amaçlıdır.

Metaren

Administrator
Yönetici
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü: Bir Destanın Hatırası

Bugün, 18 Mart 1915, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Çanakkale Zaferi, yalnızca bir savaşın kazanılması değil, aynı zamanda bir milletin bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği mücadelenin simgesidir. Bu zafer, vatan topraklarını korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin kahramanlık destanıdır.

Çanakkale Savaşı, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir mücadeledir. İtilaf Devletleri’nin güçlü donanması ve sayıca üstün ordularına karşı, imkânsızlıklar içinde savaşan Mehmetçik, yalnızca silahıyla değil, inancı ve vatan sevgisiyle de savaştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!” sözüyle özetlenen bu ruh, Çanakkale’yi geçilmez kıldı.

Bugün, bu büyük zaferin 108. yılını kutlarken, şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Onlar, bu toprakları vatan yapmak için canlarını feda ettiler. Her bir şehidimiz, bu ülkenin özgürlüğü ve bağımsızlığı için birer meşale oldu. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun. Allah, şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize sağlık ve huzur versin.

Çanakkale Zaferi, yalnızca geçmişte kalan bir olay değil, bugünün ve yarının gençlerine ilham veren bir mirastır. Bu zafer, bize birlik ve beraberliğin, inancın ve azmin neleri başarabileceğini gösteriyor. Bugün, bu ruhu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir.

Bu anlamlı günde, tüm üyelerimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Şehitlerimizi saygıyla anıyor, onların aziz hatıraları önünde bir kez daha eğiliyorum. Allah, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizden razı olsun. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

🇹🇷 Ne mutlu Türk’üm diyene! 🇹🇷

Reklam