Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Bir Süre Kapalı Kalan Solana, Geri Döndü!

E

elif tanriverdi

Misafir
Yaklaşık 20 saat süren bir stabilite sorununun ardından, Solana (SOL) validatörlerinin gerçekleştirdiği güncellemeyle blokzincirini başarılı bir şekilde yeniden başlattı.

Solana Foundation ekibi, dün TSİ15:38’de bir duyuru yaptı. Solana blokzincirinde bir stabilite sorunu yaşandığını ve durumun mühendisler tarafından incelendiğini açıkladı.

Açıklamada sorunun nedeni ile ilgili sebeplere belirtildi. Solana blokzincirindeki saniye başına düşen işlem sayısının 400.000’e kadar çıktığı, bu nedenle yaşanan fork’un ardından bazı düğümlerin çevrim dışı kaldığı açıklandı.

Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko; işlem sayısındaki bu artışın Raydium’daki bir IDO’ya yoğun bir şekilde botların akın etmesinden kaynaklandığını açıkladı. Raydium, dün TSİ 15:00’te Grape Protocol’ün ilk merkezsiz borsa arzına ev sahipliği yaptı. SOL düşük işlem ücretleri ile ön plana çıkmakta. Bu nedenle SOL blokzincirinin “DeFi, NFT, Web3 ve daha farklı alanlara yayılmış 400’den fazla projesi bulunuyor. Ayrıca kripto dünyasının en hızlı büyüyen ekosistemi ve en hızlı blokzinciri olduğunu ifade ediliyor.

Blokzincirindeki sorunu çözmek için validatörlerin toplanılması istendi. Birkaç saat içerisinde ağı yeniden başlatmak için hazırlanıldı. Sabaha karşı gelen 1.6.25 güncellemesinin ardından geçiş yapan validatörler; saat 09:01’de yapılan açıklamaya göre blokzinciri başarılı bir şekilde yeniden başlatıldı. SOL tabanlı merkezsiz uygulamaların ve benzeri sistemlerin gelecek birkaç saat içerisinde iyileşmiş olması bekleniyor.

SOL, kitlenmiş varlıklar (TVL) bakımından toplamda 11.4 milyar dolardan fazla değerde varlığa ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle blokzincirindeki sorunun çözülmesi 15 saatten uzun sürdü. Solana Labs CEO’su, yaşanan arıza için; kullanıcı sayısı bir milyara çıktığında yaşanmasındansa şimdi yaşanması daha iyidir.” dedi.

Kaynak : Kripto Blogu
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.