Webrazzi Simülasyon ve sanallaştırma çözümleri sunan yerli girişim: Simovate

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
T

Tuğçe İçözü

Misafir
2011 yılından itibaren çalışmalarını Simsoft çatısı altında sürdüren Simovate, sanayide dijital dönüşüm konularına yoğunlaşmak adına Haziran 2021 tarihinde yeni bir oluşum içerisine girerek şirketleşti. Simovate, özellikle Simsoft’un savunma sanayii alanındaki 15 yıllık bilgi birikiminden ve deneyiminden faydalanarak Endüstri 4.0 çözümleri ve ürünleri sunuyor ve firmalardaki süreçleri optimize etmeyi hedefliyor.

Ekip, dijital dönüşüm bileşenlerinden sanal ve artırılmış gerçeklik başta olmak üzere, simülasyon ve dijital ikiz, veri toplama ve analizi ve yapay zeka konularında müşterilerin değişen ihtiyaçlarına özel uçtan uca çözümler üretiyor. Şirket, sanayide dijital dönüşüm kapsamında ürettiği Endüstri 4.0 çözümleri ile hemen hemen her sektörün ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflerken, firmalara maksimum fayda sağlamayı misyon ediniyor.

Ekibin aktardıklarına göre, girişim, müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerine hızla cevap vermek üzere kurgulanan esnek bir yapıya sahip. Ayrıca Simovate, kurumların operasyonel maliyetlerini önemli oranlarda düşürmelerine imkan sağlıyor. Simovate ekibi, yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Nisan 2023 tarihinde enerji sektörünün öncü kuruluşlarından olan Kinesis Enerji’nin iştirak firması Kinesis Teknoloji tarafından yatırım aldı. Ekip yatırım kapsamındaki hedeflerine dair şu ifadeleri kullanıyor:

Kinesis Teknoloji ile birlikte hedefimiz, yurt içinde elde ettiğimiz başarıyı devam ettirerek, ürünlerimizin özellikle yurt dışına ölçeklenmesini sağlamak.

Ayrıca girişimin, TÜSİAD’ın Sanayide Dijital Dönüşüm Programı olan SD2’de üst üste üç yıl ödül aldığını ekleyelim.

Simovate’in Veysi İşler, İsmail Bıkmaz, Gökçe Yıldırım Kalkan, Aydın Okutanoğlu , Ulaş Güleç, Serkan Kalınöz ve Mert Ali Gözcü'den oluşan geniş bir kurucu ortak ekibi mevcut. Bunun yanı sıra Simovate, 15 kişilik bir ekibe sahip.

Simovate çalışmalarını 2011 yılından itibaren Simsoft çatısı altında bir grup olarak yürüttüğü için sahip olduğu altyapıyı kuruluş aşamasında 10 senede geliştirdi. Bununla birlikte, Simovate şirketleştikten sonra da ilgili altyapı geliştirme işlemlerine devam edildi. Şu anda toplam 12 sene üzerinde emek harcadığımız bir altyapımız bulunmaktadır. Bu altyapıyı geliştirirken herhangi bir hazır altyapı kullanmadık.

Girişimin toplamda 30 müşterisi bulunmakta. Girişimin 2022 yılında yüzde 57’lik bir büyüme gösteren girişimin 2022 yılı cirosu 4.2 milyon TL olarak öne çıkmakta. Girişim rakipler karşısındaki farkını şu ifadelerle aktarıyor:

Simovate, sanal ve artırılmış gerçeklik, simülasyon ve dijital ikiz, veri toplama ve analizi ve yapay zeka olmak üzere toplamda 4 ana kabiliyette çözüm sunabilmekte. Simovate’in sahip olduğu kabiliyet alanlarının her birinde hem ulusal hem de uluslararası rakipleri bulunmaktadır. Ancak, 4 alanda birden fabrikalara uçtan uca çözüm sunabilen herhangi bir rakibimiz bulunmamaktadır. Bu durum, Simovate’i diğer rakiplerinden ayrıştıran en önemli noktalardan birisidir. Çünkü kurumlar, özellikle fabrikalar birden fazla teknoloji çözümünü farklı teknoloji tedarikçilerinden aldıkları noktada bu çözümleri birbirleriyle entegre etmeleri çok büyük bir problem haline gelmektedir. Bu durum, gün sonunda bu uygulamaları kullanılamaz pozisyona sokmaktadır. Tam bu noktada Simovate, sunmuş olduğu uçtan uca çözümler sayesinde bir fabrikada konumlandığı zaman dışarıdan başka bir teknoloji tedarikçisi gereksinimini ortadan kaldırmaktadır.

Bununla birlikte, girişim, sadece yazılım alanında değil, beraberinde donanım çözümleri ile firmalara daha etkili uygulamalar sunabilmekte. Bu doğrultuda, kendi tasarımı olan I/O kartları sayesinde makinelerden veri alınamadığı noktalarda, makine verilerini anlık olarak alarak süreçlerin her yerden izlenilebilmesine imkan sağlıyor. Aynı zamanda şirketin geliştirdiği sanal gerçeklik uygulamalarına entegre ettiği gerçek donanımlar sayesinde bireylerin sanal ortamdaki deneyimini üst seviyede tutuyor.

Simovate’in gelir modeli Doğrudan Lisans Satışı ve SaaS olmak üzere 2 ana kalemden oluşuyor. 2024’ün 2. yarısında Türkiye’de üretimin yoğun olduğu bölgelere şubeler açmayı planlayan Simovate, 2025 yılı itibarıyla özellikle yurt dışı ofisler açmayı hedefliyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam