Bilgi Rusça Öğrenenlere Tavsiye

İçerik bilgilendirme amaçlıdır.

Seeker

Moderator
Yönetici
Rusça öğrenmek isteyenler için Metaren bünyesinde açılan Rusça Diyalog sitemize düzenli içerik yüklemeye özen gösteriyorum. Sitenin amacı, günlük konuşma örnekleri üzerinden akılda kalıcı kelime dağarcığı geliştirme ve öğrenimi kolaylaştırmaktır.

Site içeriğinde sözlük, diyalog, fiil ve temel bilgi kategorileri bulunuyor. Kullanıcı dostu olması açısından geliştirdiğimiz bu kategorilerde öncelikli amacımız temel kelime dağarcığınızı 1000 kelimenin üzerine çıkartmaktır.

Açıkçası hala Rusça fiiller kategorisi en sevdiğim düzen olarak duruyor. Çünkü kategoriye girdiğinizde içerik başlıkları Türkçe fiil ve Rusça yazılışı olarak görüntüleniyor. Böylece fiili tekrar etmemi sağlarken, Rusça okuma pratiği de yapmış oluyorum. Konu içeriğine girildiğinde ise, şimdiki zaman, geçmiş zaman ve gelecek zaman çekimleri yapılmış tablolar ile karşılaşıyoruz.

HTTP:
https://ruscadiyalog.com.tr

Site gelişim sürecinde ise, çeşitli diyaloglara yer verilmektedir. Örneğin, bir markete girdiğinizde denk gelebileceğiniz konuşmaları öğrenebilirsiniz. Rusça yani kril alfabesiyle cümle yazılmış cümlelerin Türkçe karşılıkları ve latin alfabesi ile okunuşları yer almaktadır. Burada önemli bir uyarıda da bulunmak istiyorum. Sadece konuşma odaklı (latin alfabesi ile rusça okumak) çalışma pek işinize yaramayacaktır. Kril alfabesi ile okumayı zorlamanız, tekrar maksadıyla latin alfabesini okumanız sizi bir üst seviyeye çıkartır.

Örnek cümlelerde kullanılan nesneler, sıfatlar ve fiiller için her içeriğin sonuna sözlük maksatlı tablolar oluşturmaya çalışıyorum. Sonuç olarak bu website beklediğim ilgiyi görmese dahil, içerik üretmek tekrar yapmamı sağlıyor ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Eğer sizlerde Rus dili ile ilgili merak içerisindeyseniz ziyarete beklerim.

Reklam