B
Burak Oran
Misafir
WPMAVI. WPMAVI - Türkiye Wordpress Rehberi
WordPress’te Görünüm > Özelleştirme > Ek CSS kısmından, özel stil kodları eklenerek temada özelleştirmeler yapılabilir.
Ancak bu ek CSS kodları, WordPress’in dosya sisteminde saklanmaz. Yani wp-includes ve wp-content dosyalarında bulamazsınız.
WordPress temanızın ek CSS kodları sitenizin veritabanında bulunur. Bu kodlara ulaşmak için;
1-cPanel’den Veritabanları başlığı altındaki phpMyAdmin seçeneğine tıklayın.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 1. Adım
2-Açılan sayfada sağ tarafta listelenen sitenizin veritabanı ismine tıklayın.
Sağ tarafta üst kısımdan Ara seçeneğine tıklayın.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 2. Adım
3-Açılan sayfadaki arama kutusuna custom_css yazın.
Ve alttaki Git butonuna tıklayın.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 3. Adım
4-Sonuçlardan _posts karşısındaki Gözat seçeneğine tıklayın.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 4. Adım
5-Sayfa altında listelenen tabloda post_title sütununda temanızın isminin yazılı olduğu satır içerisinde ek CSS kodlarınız mevcuttur.
İlgili satırın Düzenle seçeneğine tıklayın.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 5. Adım
6-Açılan sayfada post_content alanından temanızın ek CSS kodlarını görebilirsiniz.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 6. Adım
Buradan da yani veritabanınızdan da özelleştirilmiş CSS’leri düzenleyebilir, yenilerini ekleyebilirsiniz.
Ek olarak tema değiştirseniz bile eski temanıza ait ek CSS kodlarını da buradan ulaşabilmeniz mümkündür.
Özelleştir >> Ek CSS Kısmına Eklenen Kodlar Nerede? yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.
Özelleştir / Ek CSS Kısmına Eklenen Kodlar Nerede? Burak Oran
WordPress’te Görünüm > Özelleştirme > Ek CSS kısmından, özel stil kodları eklenerek temada özelleştirmeler yapılabilir.
Ancak bu ek CSS kodları, WordPress’in dosya sisteminde saklanmaz. Yani wp-includes ve wp-content dosyalarında bulamazsınız.
WordPress temanızın ek CSS kodları sitenizin veritabanında bulunur. Bu kodlara ulaşmak için;
1-cPanel’den Veritabanları başlığı altındaki phpMyAdmin seçeneğine tıklayın.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 1. Adım
2-Açılan sayfada sağ tarafta listelenen sitenizin veritabanı ismine tıklayın.
Sağ tarafta üst kısımdan Ara seçeneğine tıklayın.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 2. Adım
3-Açılan sayfadaki arama kutusuna custom_css yazın.
Ve alttaki Git butonuna tıklayın.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 3. Adım
4-Sonuçlardan _posts karşısındaki Gözat seçeneğine tıklayın.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 4. Adım
5-Sayfa altında listelenen tabloda post_title sütununda temanızın isminin yazılı olduğu satır içerisinde ek CSS kodlarınız mevcuttur.
İlgili satırın Düzenle seçeneğine tıklayın.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 5. Adım
6-Açılan sayfada post_content alanından temanızın ek CSS kodlarını görebilirsiniz.
WordPress Ek CSS Kodları Nerede – 6. Adım
Buradan da yani veritabanınızdan da özelleştirilmiş CSS’leri düzenleyebilir, yenilerini ekleyebilirsiniz.
Ek olarak tema değiştirseniz bile eski temanıza ait ek CSS kodlarını da buradan ulaşabilmeniz mümkündür.
Özelleştir >> Ek CSS Kısmına Eklenen Kodlar Nerede? yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.
Özelleştir / Ek CSS Kısmına Eklenen Kodlar Nerede? Burak Oran