Webrazzi Otonom şarj teknolojisi geliştiren Rocsys, 33 milyon euro yatırım aldı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Candeğer Muradoğlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
C

Candeğer Muradoğlu

Misafir
Otonom şarj teknolojisi üzerine odaklanan Rocsys, 33 milyon euro yatırım aldı. 33 milyon euroluk yatırım turu SEB Greentech Venture Capital liderliğinde gerçekleşti. Hollanda merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Graduate Entrepreneur, the European Investment Bank ve Forward.One bulunuyor. Yeni yatırım, şirketin ABD ve Avrupa'daki faaliyetlerini genişletmek için kullanılacak.

Rocsys, 2016 yılında Crijn Bouman ve Auke Hoekstra tarafından kuruldu. Otonom şarj teknolojisi üzerine çalışan şirketin amacı, elektrikli araçların şarj işlemini daha kolay, verimli ve otomatik hale getirmek. Rocsys'in geliştirdiği teknoloji, şarj istasyonlarına entegre edilerek elektrikli araçların otomatik olarak şarj ediliyor.

Kurulu olan şarj istasyonlarına entegre edilebilen otonom şarj sistemleri, şarj işlemlerini otomatikleştirerek daha hızlı, verimli ve güvenilir olmasını sağlıyor. Bu da şarj istasyonlarının kapasitesini artırabilir ve elektrikli araçlar için daha geniş bir kullanılabilirlik sunuyor. Bu teknoloji kişisel araçlardan endüstriyel ekipmanlara kadar farklı araç tipleri için uygulanabiliyor.

Elektrikli araçların yaygın olarak benimsenmesi ve kullanılması, çevresel sürdürülebilirlik için önemli. Bu hafta elektrikli şarj alanında çalışan bir girişim daha yatırım aldı.

İrlanda merkezli Go Eve, 3.5 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. 2021 yılında Hugh Sheehy, John Goodbody, Professor Robert Shorten, Dr Pietro Ferraro ve Andrew Cullen tarafından faaliyete geçen Go Eve, DockChain adlı bir şarj teknolojisi geliştiriyor. Şirketin amacı elektrikli araçların şarj sürelerini hızlandırmak, maliyetleri düşürmek, daha geniş bir şekilde erişilebilmesini sağlamak ve mevcut elektrik şebekesi kapasitesini en verimli şekilde kullanmak.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam