Bilgi Opencart Tarih Formatı Nasıl Değiştirilir?

İçerik bilgilendirme amaçlıdır.

Metaren

Administrator
Yönetici
OpenCart'te ziyaretçiler için tarih formatını DD-MM-YYYY olarak değiştirmek için dil dosyalarını ve sistem ayarlarını düzenlemeniz gerekmektedir. Aşağıdaki adımları takip ederek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz:

1. OpenCart Admin Paneli Üzerinden Tarih Formatını Değiştirme

1. Yönetim Paneline Giriş Yapın:
    • OpenCart yönetim paneline giriş yapın.
  2. Sistem Ayarlarına Gidin:
    • Sol taraftaki menüden Sistem > Ayarlar yolunu takip edin.
    • Mağaza ayarlarınızı düzenlemek için "Düzenle" butonuna tıklayın.
  3. Yerel (Local) Sekmesine Gidin:
    • "Yerel" sekmesinde "Tarih Formatı" alanını bulun.
    • Bu alanı d-m-Y olarak değiştirin. Bu format, gün-ay-yıl şeklinde tarih gösterecektir.
  4. Değişiklikleri Kaydedin:
    • Ayarları kaydedin ve yönetim panelinden çıkış yapın.

2. Dil Dosyalarını Düzenleme

Eğer tarih formatı yönetim panelinde değiştirilmiyorsa veya özelleştirilmiş bir format istiyorsanız, dil dosyalarını manuel olarak düzenlemeniz gerekebilir.

1. Dil Dosyasını Bulun:
    • OpenCart dil dosyaları, catalog/language/ dizini altında bulunur. Örneğin, Türkçe dil dosyası için catalog/language/tr-tr/tr-tr.php dosyasını açın.
  2. Tarih Formatını Değiştirin:
    • Dil dosyasında tarih formatını belirleyen satırı bulun. Genellikle şu şekilde bir satır olacaktır:

PHP:
      $_['date_format_short'] = 'd/m/Y';

• Bu satırı aşağıdaki şekilde değiştirin:

PHP:
      $_['date_format_short'] = 'd-m-Y';
  3. Dosyayı Kaydedin:
    • Değişiklikleri kaydedin ve sunucuya yükleyin.

3. Tarih Formatını PHP Kodunda Değiştirme

Eğer tarih formatı belirli bir sayfada özelleştirilmişse, ilgili PHP dosyasını düzenlemeniz gerekebilir.

1. İlgili PHP Dosyasını Bulun:
    • Örneğin, ürün sayfasındaki tarih formatını değiştirmek için catalog/controller/product/product.php dosyasını açın.
  2. Tarih Formatını Düzenleyin:
    • Tarih formatını belirleyen kodu bulun ve aşağıdaki gibi değiştirin:

PHP:
      $data['date_added'] = date('d-m-Y', strtotime($product_info['date_added']));
  3. Dosyayı Kaydedin:
    • Değişiklikleri kaydedin ve sunucuya yükleyin.

4. Önbelleği Temizleme

• Yapılan değişikliklerin etkili olabilmesi için OpenCart önbelleğini temizlemeniz gerekir.
  • Yönetim panelinden Sistem > Bakım > Önbelleği Temizle yolunu takip ederek önbelleği temizleyin.

5. Sonuç

Bu adımları takip ederek OpenCart'te tarih formatını DD-MM-YYYY olarak değiştirebilirsiniz. Bu işlem, hem yönetim paneli hem de ön yüzdeki tarih gösterimini etkileyecektir. Değişiklik yaparken dosyaların yedeğini almayı unutmayın.

Eğer tarih formatı hala değişmiyorsa, tema dosyalarında veya özelleştirilmiş modüllerde ek düzenlemeler yapmanız gerekebilir.

Reklam