Soru N11'de Satıcı Olmanın Dezavantajları

İçerik sahibi yaşadığı bir problem veya bilmediği bir konu hakkında destek beklemektedir. Bu içeriğe verilecek yanıtlar tavsiye niteliği taşıyabilir. Eğer cevabınız kesin bilgi değil ise,"Tavsiye/Kişisel Görüş" benzeri açıklamalar ile lütfen belirtin!

Metaren

Administrator
Yönetici
N11.com Getir tarafından satın alındığından beri bir çok değişikliğe giderek satıcılarını şaşırtmaya devam ediyor.

Güncel haliyle N11'de satış yapıyor musunuz? Sizlere göre N11'de satış yapmanın diğer pazaryeri sitelerine göre dezavantajları nelerdir?

Benim için N11'in en büyük dezavantajı, tahsilat için bekletildiğimiz süredir. Doğuş Planet ödemeleri her Pazartesi ve Salı günü yapıyordu. Güncel yönetim ise, hem tahsilat vade süresini uzattı, hem de ayın üçü, on üçü ve yirmi üçü olacak şekilde sınırlandırdı.

Satış yaptığım kategoride vade süresi 20 iş günü, yani tam 4 hafta! Birde bu süre ayın dörtü - on dördü gibi tarihlere geldiği zaman sıradaki ödeme gününü beklerken ekstra 9 gün beklememiz gerekiyor.

Örneğin :
  1. Müşteri sipariş tarihi 1 Ocak
  2. Kargoya teslim tarihi 2 / 3 Ocak
  3. Müşteriye teslim tarihi 6 Ocak
  4. Hesaplanan ödeme tarihi 4 Şubat
  5. Ödemenin yapıldığı tarih 13 Şubat !
Vade tarihi düşürülmeli ve ödeme sıklığı artırılmalı diye düşünüyorum. Eğer satıcılar tarafından şikayetler artmaz ise bu sistem düzelmeyecek ve N11'de tedarikçi olmanın bir manası kalmayacak. Yüksek ciro basan mağazalar için 6 haftalık ödeme bekleme periyodu oldukça uzun bir süreç diye düşünüyorum.

Sizlerde N11 tedarikçi sorunlarınızı bu konu altında yayınlayabilirsiniz.

Reklam