Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

İslami Düğün Organizasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Konbuyu başlatan Serap KAYA
  • Başlangıç tarihi
S

Serap KAYA

Misafir
İslami düğün organizasyonları yaparken mekan, nikah töreni, davetiyeler, ikramlar, kıyafetler ve eğlence gibi unsurlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu unsurlara dikkat ederek, dini değerlere uygun bir düğün gerçekleştirebilirsiniz.


1. Mekan Seçimi: Mekan seçimi, dini düğün organizasyonu yapmak isteyenlerin en önemli unsurlarından biridir. Dini mekanlar veya dini değerlere uygun olarak düzenlenmiş otel ve düğün salonları tercih edilmelidir.

2. Nikah Töreni: İslami düğünlerin temel unsurlarından biri olan nikah töreni, İslam dinine uygun olarak gerçekleştirilmelidir. İmam eşliğinde yapılan nikah töreni, dini değerlerinize uygun bir şekilde düzenlenmelidir.

3. Davetiyeler: Davetiyeler, düğün organizasyonunun önemli bir parçasıdır. Davetiyelerde, İslami motifler ve ayetler kullanarak davetlilere dini temayı yansıtabilirsiniz.

4. İkramlar: Düğün ikramlarının helal olması ve İslami kurallara uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir. İkramlarda alkol içermeyen içecekler ve helal yiyecekler tercih edilmelidir.

5. Kıyafet Seçimi: Gelin ve damadın kıyafetleri, İslam dinine uygun olmalıdır. Gelin için tesettürlü gelinlikler, damat için ise klasik takım elbiseler tercih edilmelidir.

6. Eğlence ve Müzik: Eğlence ve müzik seçiminde İslami değerlere uygun tercihler yapılmalıdır. İlahiler, kasideler ve ney dinletileri gibi manevi atmosferi güçlendiren müzikler tercih edilmelidir.

Kaynak : AlemiKadın
 
Benzer konular Forum Tarih
S Kadınca Sohbet 0 237

Benzer konular

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.