Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

İmplant Tedavisinde Dikkat Edilecekler

  • Konbuyu başlatan Serap KAYA
  • Başlangıç tarihi
S

Serap KAYA

Misafir
İmplant tedavilerinin gün geçtikçe yaygınlaştığını ifade eden Çene Cerrahi Uzm. Dr. Mustafa Taha Yaşar; bu tür tedavilerde dikkatli davranılmasının şart olduğunu da ifade etti. İmplant tedavisinin hem öncesinde hem de sonrasında yapılması gerekenleri anlatan Bursa Çene Cerrahisi Uzm. Dr. Mustafa Taha Yaşar; önemli tavsiyelerde de bulundu. İşte merak edilen ayrıntıların tamamı!

18 yaşını doldurmuş olan ve diş eksikliği bulunan bütün kişiler implant diş tedavisi yaptırabilir. Çoklu diş eksikliği bulursun ya da ağzında hiç diş olmasın implant uygulamaları ile eksiklikleri tedavi edilebilmesi mümkün. Tamamen sağlıklı bir tedavi yöntemidir. Dental implant uygulamaları yüksek derecede başarı oranına sahip. Ayrıca modern tıp içerisinde de uygulanmış olan tedaviler arasında bulunuyor.

İmplant tedavisini uygulayacak olan ekimin tecrübe ve bilgi yeterliğine sahip olması gerekiyor. Uygulamanın yapılacağı klinik sterilizasyon ve hijyen koşullarına riayet ederek çalışmalı. Hastanın tedavisi tamamlandıktan sonra Eflatun sertifikalarını saklamaları gerekiyor. Bu sayede tedavi sonrasındaki dönem içerisinde oluşabilecek herhangi bir sıkıntının çözümü kolaylaşacaktır. Hekimin tedaviyi yapacak olduğu kişiye süreç hakkında doğru ve yeterli düzeyde bilgi vermesi önemli.

İmplant Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

İmplant tedavisinin ardından hastanın ağız hijyenine dikkat etmesi önemli. Rutin diş fırçalama işinin haricinde hekim bazı ekstra temizleme önerilerinde bulunacaktır. Diş temizliği için özel ipler, ağız duş ürünleri ve ara yüz fırçaları implant yapılmış olan bölgeye haricen temizlik sağlayacaktır. Temizliği iyi şekilde yapılan ağızda herhangi bir kompikasyon olma riski azalır.

İmplant sonrasında hastanın dikkat etmesi gereken önemli bir noktada diş hekimine düzenli olarak kontrole gitmesi olacaktır. Önerilmiş olan kontrol sürecinin ilk 2 yılında 6 ayda bir düzenli kontrole gitmeli. Daha sonraki dönemlerde ise senelik olarak düzenli kontrole gitmelidir. Kontroller sayesinde implant yapılmış olan bölgede çıkan sıkıntılar daha başlangıç safhasında iken hekim tarafından yapılan muayeneler esnasında saptanabilir. Oluşabilecek daha büyük sıkıntıların önüne geçmek adına önlemler alınabilir.

İmplant Tedavisi Riskleri Nelerdir?


Diğer tıbbi tedaviler de olduğu gibi implant tedavisinde de bazı riskler mevcuttur. Tedavinin sonrasında oluşabilecek konforsuzluklar ve tedavi esnasında anatomik yapıya zarar verme riskleri mevcuttur. Tedavinin ardından hastanın implant yaptırdığı bölgede kanama şişlik ağrı olabilir. Cerrahi bir uygulama olmasından dolayı bu tür şikâyetler birkaç gün olabilir. Hekim tavsiyelerine uyulur ve doğru ilaç kullanımı yapılırsa süreç sıkıntısız şekilde ilerler.

Tedavinin anatomik yapıya zarar vermesi komplikasyonu ciddidir. Kalıcı ya da geçici hasarlar oluşabilir. Bu tür durumların yaşanmasını engellemek adına ekimin detaylı bir muayene süreci yapması ve doğru bir planlama oluşturması şarttır. Tedavinin yapılacağı bölgeye üç boyutlu görüntüleme yöntemleri kullanılarak daha detaylı görünüm sağlanabilir. Üç boyutlu görüntülemeler sayesinde teknoloji kullanılarak implant uygulamaları daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılır. Bu sayede ise tedavi esnasında meydana gelebilecek konforsuzluklar ve anatomik yapıya zarar verme riski oldukça en aza indirilir.

Kaynak : AlemiKadın
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.