Webrazzi ChatGPT'ye alternatif 4 uygulama

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
T

Tuğçe İçözü

Misafir
OpenAI, üçüncü taraf geliştiricilerin ChatGPT'yi uygulamalarına ve hizmetlerine bir API aracılığıyla entegre etmesine izin verdiğini sizlerle paylaşmıştık. Şirket, konuşmayı yazıya dönüştürme modeli Whisper'ın da API'ını yayınladı. Snap, Quizlet, Instacart ve Shopify gibi şirketler şu anda bu teknolojiyi kullanıyor. Bunun yanında ChatGPT alternatifleri de hayata geçmeye başladı. Gelin, 4 ChatGPT alternatifini birlikte inceleyelim.

Bing Chat



Microsoft, OpenAI'ın GPT-4 modelini Bing'e entegre ederek arama motorunda ChatGPT benzeri bir deneyime başladığını sizlere aktarmıştık. Ayrıca şirket, kenar çubuğuna yerleşik, yeni yapay zeka özelliklerine sahip Edge tarayıcısının yeni bir sürümünü de piyasaya sürdü.

ChatGPT ve diğer GPT modellerinden farklı olarak, yapay zeka destekli Bing'e doğrudan bir arama arayüzü aracılığıyla erişiliyor. ChatGPT'den farklı olarak yeni Bing'in, son olaylarla ilgili haberleri alabiliyor. Yeni özelliklere sahip Bing'i kullanmak için öncelikle bekleme listesine kaydolmak gerekiyor.

YouChat



Google rakibi You.com'un ChatGPT benzeri yapay zeka arama asistanı YouChat'i daha önce de detaylı bir şekilde incelemiştik. YouChat, problemleri ChatGPT'den farklı olarak mantıksal çıkarım yaparak çözebiliyor. Kullanıcılar, sorgularını You.com üzerinden gerçekleştirebildiği gibi aynı zamanda YouChat'e de yöneltebiliyor. Bu yeni araç sayesinde kullanıcılar, arama motorlarının yanıtlayamadığı soruları da cevaplandırmış oluyor.

YouChat'e bir kişi hakkında sorular yöneltebilir, yeni yıl planlarınız hakkında önerilerini isteyebilirsiniz. Buna ek olarak, öğrencilerin, kodlama ya da matematik denklemleri konusunda da YouChat'ten destek alması mümkün. Bununla beraber YouChat çeviri yapabiliyor ve kullanıcıların e-posta, blog gönderisi ve hikaye yazımına katkıda bulunabiliyor.

JasperChat



JasperChat ile komutlar üzerinden hareket etmek yerine, yapay zeka ile konuşabiliyorsunuz. Şirket, her etkileşimde yanıtları iyileştirebileceğinizi belirtiyor. ChatGPT'yi oluşturan OpenAI, Jasper'ın ortağı olarak konumlanırken, platformda kullanılan dil modellerinden biri de ve GPT 3.5.

Araca giriş yaptığınızda Jasper'ı hangi amaçla kullanacağınız soruluyor. Jasper'ı kullanarak reklam metni, blog gönderisi yazmak, Web sitesi için içerikler oluşturmak ve e-posta yazmak mümkün. Şirketin ödeme planları 100 bin kelime için aylık ve yıllık olarak sırasıyla 99 dolar ve 82 dolar arasında değişiyor. Paket kapsamında bir başlangıç planı ve çeşitli araçlar sunulmakta. Kelime sayısı arttıkça aylık fiyatlar da artış gösteriyor. Eğer büyük bir ekiple kişiselleştirilmiş bir plan kullanmak istiyorsanız, satış ekibiyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Google, Airbnb, IBM ve Verizon dahil olmak üzere 70 binden fazla marka, ajans ve içerik üreticisi Jasper'dan faydalanıyor.

Character.AI



Character.AI, JasperChat'ten farklı olarak Kraliçe Elizabeth'ten Elon Musk'a tanınmış figürler ile sohbet etmenizi sağlıyor. Yaşayan ve artık aramızda olmayan ünlü iş insanları, liderler, dizi ve sinema dünyasında kült haline gelen karakterler ile sohbet edebiliyorsunuz. Aynı şekilde oyunlardan öne çıkan kararkterlerle sohbet etme imkanı da sunuluyor.

Ayrıca platformda psikolojik destek, yaratıcı yazarlık ve mülakat gibi İK desteği alanında çeşitli botlar sunulmakta. Netflix'te izleme önerileri sunan botlar da mevcut. Platformda sohbetlerin yer aldığı bir akış da yer almakta. Ayrıca Character.AI üzerinden kendi botunuzu üretmeniz de teşvik ediliyor.

Character.AI, oyuncu olmayan karakterler (npc) için sunulan çözümlere örnek teşkil ederken, yetenek geliştirmenin yeni bir yolu olarak öne çıkıyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam