Webrazzi Apple'ın Siri destekli akıllı gözlükleri 2026 yılında karşımıza çıkabilir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İdil Dilber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
İ

İdil Dilber

Misafir
Apple, giyilebilir teknoloji yarışında vitesi artırıyor. Bloomberg’in paylaştığı bilgilere göre şirket, Meta’nın popüler Ray-Ban akıllı gözlüklerine doğrudan rakip olacak akıllı gözlüklerini 2026 yılının sonunda piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Apple’ın bu yeni ürünü, sesli asistan Siri ile derin bir entegrasyona sahip olacak. Gözlükte kamera, mikrofon ve hoparlör gibi donanımlar yer alacak. Böylece cihaz, çevresini analiz edip kullanıcının komutlarını algılayabilecek. Ayrıca telefon görüşmeleri yapma, müzik çalma, adım adım yönlendirme, canlı çeviri ve görsel analiz gibi yeteneklerle donatılacak. Gözlükler doğrudan artırılmış gerçeklik (AR) özelliklerine sahip olmayacak, ancak Apple’ın uzun vadeli hedefi hala hafif, şık ve tam teşekküllü AR gözlükler geliştirmek yönünde. Bu yeni cihaz, o hedefe giden yolda önemli bir adım olarak görülüyor.

Apple, bu yılın sonunda yüksek miktarda prototip üretimine başlamayı planlıyor. Böylece, 2026 lansmanı öncesinde gerekli testler ve seri üretim süreci devreye alınabilecek. Projenin başında, Apple Vision Pro’nun da geliştirilmesinden sorumlu olan Vision Products Group bulunuyor.

Şu an iPhone’larda kullanılan görsel analiz teknolojisi, Google Lens ve OpenAI ile entegre çalışıyor. Apple’ın, yeni gözlüklerle birlikte bu tür özellikleri kendi yapay zeka çözümleriyle sunması bekleniyor. Bu arada Apple’ın kameralı Apple Watch projesini rafa kaldırdığı da gelen bilgiler arasında. Şirket, bunun yerine akıllı gözlük projesine öncelik veriyor.

Kaynak : Webrazzi

Reklam