Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi 2024 yılında öne çıkan 6 JavaScript geliştirme ortamı

  • Konbuyu başlatan İdil Dilber
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
İ

İdil Dilber

Misafir
Yazılım dünyası gün geçtikçe büyüyor. Yapay zekanın hayatımıza dahil olmasıyla birlikte birçok kişi yazılım alanına yönelerek kendini geliştirmeye ve farklı işler yapmaya başladı. Bunu eğlenceli ve basit bir hale getirmek için birçok geliştirici firma her dilde oyun alanları oluşturmaya başladı. Ücretli ve ücretsiz planlara sahip, bir dizi özellik barındıran 2024 yılında öne çıkan 6 JavaScript geliştirme ortamını sizler için derledik.

CodeSandbox



Bulut tabanlı bir geliştirme ortamı olan CodeSandbox, çok yönlülüğü ile tanınıyor. Platform, JavaScript'in yanı sıra React, Vue.js ve Angular gibi çeşitli frontend teknolojilerini de destekliyor. CodeSandbox’ın öne çıkan özelliklerinden biri, ekiplerin projeler üzerinde sorunsuz bir şekilde birlikte çalışmasına olanak tanıyan iş birliğine dayalı kodlama deneyimi. Esnekliği ve kullanım kolaylığı sayesinde hem yeni başlayanlar hem de deneyimli geliştiriciler için CodeSandbox ideal bir seçim denilebilir. Yeni başlayanlar ve deneyim kazanmak için yeterli olabilecek ücretsiz planın yanında deneyimli geliştiriciler için birbirinden farklı özellikler sunan aylık 8 dolarlık ücretli planı da mevcut.

CodePen



CodePen'in zaman içinde geliştiriciler tarafından sıkça rağbet gördüğünü söyleyebiliriz. Kullanım kolaylığı ve programın anında sonuç vermesi CodePen’i tercih etmek için önemli sebeplerden biri.

CodePen içerisinde, geliştiriciler, HTML, CSS ve JavaScript kodlarını gerçek zamanlı olarak oluşturabiliyor. Aynı zamanda çıktıyı anında görselleştirmelerini sağlayan canlı bir önizleme bölmesi de mevcut. Bu gerçek zamanlı geri bildirim, kod üzerinde ince ayar yaparken veya yeni JavaScript tekniklerini denerken kullanışlı olabiliyor.

CodePen ekip çalışmasını destekleyerek web projeleri üzerinde çalışan ekipler için değerli bir araç haline geliyor. Sadece JavaScript için değil, çeşitli web teknolojileri ile çalışabilirsiniz. CodePen, temel özelliklere sahip ücretsiz bir plan sunarken, CodePen Pro içerisinde, proje gizliliği, profesyonel mod gibi ek işlevler için ayda 8 dolar ile 26 dolar arasında değişen ücretli planlar da mevcut.

JSFiddle



Eğer JavaScript, HTML ve CSS kod parçacıkları oluşturmak ve test etmek için hızlı ve basit bir ortam arıyorsanız, JSFiddle size hitap ediyor.

JSFiddle'ı diğerlerinden ayıran özellik, içerisinde projelerinize kolayca dahil edilebilecek kapsamlı JavaScript kütüphaneleri ve framework'leri listesinin bulunması. Bu özellik JSFiddle’ı hızlı prototipleme ve kod parçacıklarını başkalarıyla paylaşmak için tercih edilen bir seçenek haline getiriyor.

Platform, bireysel kod projeleri olan "fiddles" etrafında yapılandırılıyor. Temel sürüm ücretsiz olsa da JSFiddle, daha gelişmiş işlevselliğe ihtiyaç duyanlar için özel fiddles, gerçek zamanlı iş birliği ve dikkat dağıtmayan bir editör gibi özelliklere sahip olan ayda 8 dolarlık ücretli planı da mevcut.

Mozilla Developer Network (MDN) Web Docs



Mozilla Developer Network (MDN) Web Docs, web geliştiricileri için etkileşimli bir JavaScript geliştirme ortamı da dahil olmak üzere kapsamlı bir kaynak sağlıyor. Platformun tamamen ücretsiz olduğunu belirtelim. Kaliteli dokümantasyon zenginliği ve aktif bir kullanıcı topluluğu bulunan MDN Web Docs, JavaScript öğrenmek ve pek çok özelliği kullanmak için ideal bir platform. İçerisindeki oyun alanı, JavaScript hakkındaki kapsamlı dokümantasyonun bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca geliştiricilerin doğrudan dokümantasyondan kod örneklerini denemelerine olanak tanıyan canlı kod düzenleyicileri de sunuyor.

Plunker



Tamamen ücretsiz olan Plunker, öncelikle web geliştirmeye odaklanan basit ama etkili bir JavaScript geliştirme ortamı. Geliştiricilerin HTML, CSS ve JavaScript içeren web sayfaları oluşturmalarını ve paylaşmalarını sağlayan Plunker, gerçek zamanlı önizlemeler ve ekip çalışması özellikleri sunarak hem küçük çapta web uygulamalarını öğrenmek hem de oluşturmak için uygun bir platform.

Visual Studio Code



Visual Studio Code (VS Code), geliştirici topluluğunda yaygın olarak kullanılan ücretsiz, açık kaynaklı bir kod düzenleyicisi. VS Code herkes tarafından bir kod düzenleyici olarak bilinse de, sunduğu Code Runner uzantısı ile JavaScript oyun alanına dönüştürebiliyor. Bu uzantı ile geliştiriciler, JavaScript kodunu doğrudan VS Code içinde çalıştırabilir ve sonuçları anında görebilir. Bu özellik ile VS Code, ayrı bir geliştirme alanı açmaya gerek kalmadan hızlı denemeler yapmak için geliştiriciler için kullanışlı bir hal alıyor. Ücretsiz olarak kullanılabilen VS Code içerisinde aynı zamanda 50 binden fazla uzantı bulunan bir pazar yeri de mevcut.

Kaynak : Webrazzi
 

Benzer konular

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.