Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi 2024 yılında öne çıkan 4 çevrim içi whiteboard

  • Konbuyu başlatan İdil Dilber
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
İ

İdil Dilber

Misafir
Birlikte çalıştığınız ekiplerden geribildirim almak, beyin fırtınası yapmak zorlayıcı olabiliyor. Pandemi ile birlikte uzaktan çalışma kültürünün benimsenmesiyle birçok araç hayatımıza girdi. Ekiplerinizden geribildirim alabileceğiniz, oy verebileceğiniz 4 çevrim içi whiteboard'u sizler için derledik.

FigJam


Ünlü tasarım aracı Figma’nın alt markası olan FigJam, Figma ile entegrasyonuyla öne çıkıyor. İki uygulama arasında nesneleri kopyalayıp yapıştırabilir ve bir uygulamada yaptığınız değişiklikleri diğerine taşıyabilirsiniz. FigJam dosyalarınıza bir mobil cihazdan erişmek istiyorsanız, Figma uygulamasını kullanmanız gerekiyor. Böyle bakıldığında ücretli bir FigJam planına geçmek için bile ücretli bir Figma planına sahip olmanız gerekiyor. FigJam, hali hazırda Figma kullanan tasarımcıların diğer ekip üyelerinden geri bildirim almaları için avantajlı bir whiteboard olarak karşımıza çıkıyor.

FigJam aynı zamanda, güzel ve sezgisel bir arayüzü, iyi bir şablon seçkisni, iyi bir kollektif tasarım toplantısı yürütmek için ihtiyacınız olan tüm özellikleri, oylamayı ve yapışkan notları barındırıyor. Bununla beraber, FigJam güçlü yapay zeka uygulamalarından birine sahip. Tek bir komuttan tüm whiteboard şablonlarını oluşturabilir, yapışkan notları düzenleyebilir, beyin fırtınası yapmak için fikir üretebilirsiniz. 3 FigJam dosyası ve sınırsız çalışan eklenebilen ücretsiz planın yanında aylık 15 dolar ile 45 dolar arasında değişen ücretli planları da mevcut.

Miro


Geçtiğimiz yıllarda Miro’nun 400 milyon dolar yatırım aldığından ve kullanıcı sayısını 30 milyona çıkardığından bahsetmiştik. Tüm işletim sistemlerinde ve web üzerinde kullanılabilen Miro, kullanıcılarını uzun bir şablon listesi ile karşılıyor. İster listeden şablon seçip seçtiğiniz şablonun üzerine eklemeler yapabilir, isterseniz standart whiteboard ile başlayabilirsiniz. Bir board’a istediğiniz kadar şablon ekleyebilir, çeşitli şablonlar arasında gezinmek için yakınlaştırma ve kaydırma yapabilirsiniz. Ardından dilediğiniz gibi şekiller, metinler ve yapışkan notlar ekleyebilirsiniz.

Daha fazla özellik isterseniz, entegre edebileceğiniz uygulamaların listesini barındıran Miro pazar yerine gidebilirsiniz. Bu pazar yeri, Airtable tabanınızdaki Miro kartlarını güncellemek veya görevleri doğrudan GitHub'a göndermek gibi imkanlar tanıyor. Fikir aşamasından uygulamaya geçmek için ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahip olan Miro’da, hangi değişikliklerin yapıldığını izleyebilir, görevler atayabilir ve arayüz içinden ekip üyeleriyle görüşmelere devam edebilirsiniz.

Henüz beta sürümünde olan yapay zeka özellikleri de mevcut. Bir komut ile diyagramlar ve görüntüler oluşturmak, otomatik olarak yapışkan (sticky) not oluşturmak ve yapay zeka destekli bir chatbot ile fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Miro’nun 3 düzenlenebilir pano için ücretsiz, sınırsız pano, zamanlayıcı ve oylama gibi özellikler içeren planları için aylık 10 dolar ile 20 dolar arasında değişen planları bulunmakta.

Mural


Mural, Photoshop çalışma tahtalarına benzer şekilde, gerektiğinde yeniden düzenleyebileceğiniz ve yeniden boyutlandırabileceğiniz birden fazla whiteboard alanı barındırıyor. Her bir beyaz tahtada standart boş beyaz arka planı kullanabilir ya da önceden oluşturulmuş gridler ve içerik kutuları eklemek üzere çeşitli şablonlar arasından seçim yapabilirsiniz. Şablonların çoğu ayrıntılı talimatlar ve kolayla kullanım sağlayan yönergeleriyle birlikte geliyor. Bu durum, Mural'a başlamayı hızlandırırken, kullanıcı arayüzünü kullanmayı bir zevk haline getiriyor.

Bir ekip aracı olarak güçlü olan Mural, whiteboardlarınızda her bir erişimi sınırlamak için farklı izinlere sahip birden fazla "oda" oluşturmanızı sağlıyor. Bu bağlamda çeşitli projelere karşılık gelen odalar da oluşturabilirsiniz. Tasarım ve pazarlama ekipleriniz için ayrı odalarınız da olabilir. Mural aynı zamanda toplantılar için de kullanışlı bir araç.

Uzaktan çalışan ekipler için ideal olan Mural, zamanlayıcılardan, sohbet imkanına kadar bir dizi özelliğe sahip. Uzaktan yapılan ekip toplantılarında geri bildirimleri paylaşmak zorlayıcı olabiliyor. Bu yüzden Mural'ın süreli oylama oturumu ve private modu bu ekipler için kullanılabilir. Her iki özellik de herkesten dürüst ve anonim girdi almanızı sağlıyor. Bu listedeki diğer uygulamalar gibi Mural da yapay zeka özelliklerini kullanıma sunuyor ancak şimdilik bu özelliklerin, kurumsal müşterilerle sınırlı olduğunu belirtelim. Ücretsiz planın içerisinde sınırsız kullanıcı imkanı ve 3 mural bulunurken, ücretli planlar da aylık 9.99 ile 17.99 dolar arasında değişiyor.

Stormboard


Stormboard, temel konuları gerçekten iyi bir şekilde ele alan yapışkan not (sticky note) tarzı bir fikir oluşturma aracı. Özellikle kollektif çalışan ekipler için, platforma metin, resim ve hatta video içeren notların eklenmesi Stormboard’un avantajlarından biri. Böylece, ekipler board’a bakarak daha kolay beyin fırtınası yapabiliyor. Aynı şekilde ileriye dönük olarak projelerin gözden geçirilmesi ve revize edilmesi kolaylaşıyor. Board üzerinde yetkisi olanlar, daha sonra her bir pano üzerinde oy kullanabilir, yorum yapabilir ve hatta görev atayabilir.

Stormboard ayrıca bir dizi kullanışlı yapay zeka özelliğine de sahip. StormAI, beyin fırtınası yapmanıza veya bir konunun temel çıkarımlarını özetlemenize yardımcı olabilir. Bununla beraber, yapışkan notları algıladığı temalara veya duygulara göre otomatik olarak gruplayabilir. Stormboard’un bir diğer avantajı ise, fikirlerinizi, yorumlarınızı ve görevlerinizi Stormboard'dan diğer uygulamalara otomatik olarak gönderebilmeniz. Ürünün ücretsiz sürümünün yanı sıra sınırsız Storm içeren ayda 10 dolarlık ücretli planı da bulunmakta.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.