Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

2023 E-ticarette En Çok Satan Ürünler

  • Konbuyu başlatan Esra
  • Başlangıç tarihi
E

Esra

Misafir
Bu yazımızda e-ticarette en çok satan ürünler hakkında konuşacağız. Siz de e-ticarette ne satabilirim diyorsanız yazımızı okumaya devam edin.
E-ticarete başlamak isteyen, e-ticaret sitesi kurmayı ya da herhangi bir pazaryerinde ürün satmayı planlayan kişilerin aklında net bir soru vardır; e-ticarette ne satabilirim? E-ticarette binlerce ürün satılabilir. Ancak e-ticaretten gelir elde etmek isteyen kişiler herhangi bir ürünü değil, gelir elde edebilecekleri bir ürünü satmak ve dolayısıyla kar elde etmek isterler. Organik olarak gelir getiren ürünler bulmak veya hangilerinin iyi sattığını bilmek son derece önemli ve araştırılması gereken bir konudur.

Bu yazımızda internette en çok satılan ürünler nasıl bulunur, e-ticaret üreticileri ne kadar para kazanır, e-ticarette en çok satan ürünler nelerdir sorularına cevap vereceğiz.

E-ticarette En Çok Satan Ürünler Nasıl Bulunur?​


İnsanların e-ticarete başlamalarının temel sebebi tabi ki para kazanmaktır. E-ticaretten para kazanmanın ana yolları en çok satan ürünler ve en karlı ürünleri araştırıp, bulmaktan geçer. E-ticaret ürünlerini bulmanıza yardımcı olabilecek bazı parametreleri aşağıya listeleyelim;

  • Öncelikle internette satabileceğiniz bir ürün olmalı

E-ticaret yoluyla en karlı ve çok satılan ürünü bulmanın ilk şartı, ürünün internet üzerinden satılabilmesidir. E-ticaret siteleri üzerinden satılabilecek milyonlarca farklı ürün bulunmaktadır. Ancak bazı ürünler hala e-ticarette satılmıyor.

  • Ürünü almanın kolay olması

E-ticarette en karlı ürünleri bulmanın ana faktörlerinden biri, ürünlerin kolay bulunabilirliğidir. Sattığınız ürünü satın almak için ek bir maliyete katlanmamalı ve kolayca elde edebilmelisiniz.

  • Ürünün çok fazla müşterisinin yani alıcısının bulunması

Bir üründen beklediğiniz geliri elde edebilmeniz için o ürünün müşteri sayısının yüksek olması gerekir. Böylelikle ürününüz geniş bir kitleye ulaşabilir ve kolayca satılabilir. Bu satışlar sayesinde düzenli müşteriler de edinebilirsiniz.

  • Hızlı tüketilebilir bir ürün olması

En çok satılan ürünler içinde olması için sattığınız ürünün uzun ömürlü olmaması gerekir. Bunu kalitesiz olarak algılamayalım, daha kısa sürede tüketilebilen bir ürün olmalıdır. Böylelikle satışlarınızı sürekli hale getirebilirsiniz. Mesela giyim sektörü mevsimseldir ya da 1-2 yıl gibi daha kısa sürelerde kullanılabilir.

  • Güncel ve gündemde olan bir ürün olmalı

Güncel ürünleri bulabilmek trendleri takip edebilmekten geçer. Sosyal medyada ya da bazı sitelerde bu ürünleri bulabilirsiniz. Erken keşfedilen ürünler sayesinde satış yapmak istediğiniz bölgede rakiplerinizden önce satışlar yaparak kar elde edebilirsiniz.

  • Mevcut sorunlara çözüm olan bir ürün olmalı

Gündemde olan sorunlara çözüm olacak ürünleri tercih edebilirsiniz. Sunduğunuz çözümler size gelir olarak dönecektir.

  • Karlı Ürünleri Tercih Edin

Bulduğunuz ürün trend olan, çözüm sunan bir ürün olabilir fakat gün sonunda elde ettiğiniz kara bakacağınız için bir maliyet hesaplayarak bu işe girmelisiniz.

2023-E-ticarette-En-Cok-Satan-Urunler-1.jpg


E Ticarette En Çok Satılan Ürünler​


Buraya yüzlerce listelenebilir fakat başlıca en çok satılan ürünler ve kategorileri ekleyelim;

  • Çantalar

Çantalar e ticaret için uygun ürünlerden biridir. Çünkü birçok farklı çanta tipi bulunur. Günlük çantalar, şık kıyafetleri tamamlayacak çantalar, sırt çantaları, çocuk çantaları, bilgisayar çantaları gibi birçok farklı tipi vardır. Özellikle de kadınlar için farklı renklerde, farklı şekillerde kıyafetlerini tamamlayacak çantaları tercih ederler. Bu da sürekli bu alanda bir alışveriş yapılmasını sağlar.

  • Ayakkabılar

Ayakkabılar da tıpkı çantalar gibidir. Hem erkekler hem kadınlar bu alanda sık sık alışveriş yaparlar.

  • Telefon aksesuarları

Telefonlar artık bir parçamız olmuş durumda. Tıpkı çantalar gibi kombinimize, günlük modumuza uygun olacak kılıflar, telefonumuzu elimizde taşımama için olan askılı kılıflar gibi birçok tür kılıf tercih ederiz. Sadece kılıf da değil, telefon için stickerlar, kamerayı ya da ekranı korumak için koruyucu şeyler de alırız. Bu da sürekli talep görebilecek bir ürün sınıfıdır.

  • Teknolojik ürünler

Bu kategoriye günlük hayatımızı kolaylaştıracak akıllı saatler, robot süpürgeler, airfryerlar, bluetooth kulaklıklar gibi birçok ürünü ekleyebiliriz. Her geçen gün farklı ya da daha üst özellikli teknolojik ürün çıkar ve bu kategoriye olan rağbet artar.

  • Dekorasyon ürünler

Evinizin enerjisini değiştirmek için ihtiyacınız olan şeylerden biri de aksesuarlardır. Bu sebeple en çok satan ürünler arasında dekorasyon kategorisi de bulunur.

  • Oyunlar

Arkadaşlarınızla toplandığınızda, yılbaşlarında yapabileceğiniz eğlenceli aktivitelerde masa oyunlarına ihtiyaç duyarsınız. Bazen dönemsel olarak artış azalış gösterebilir fakat genel olarak rağbet gören ürünler arasındadır.

Yukarıda herkesin ihtiyacı olan ürünler ve kategoriler için genel bir sıralama yaptık. Genel anlamda çanta, günlük kıyafetler en çok satılan ürünler arasındadır.

Nasıl E-ticaret Yapabilirim?​


Ürün araştırması yaparak ürüne karar verdiniz, kar zarar araştırması yaptınız ve başlamaya hazırsınız diyelim. Satış yapabilmek için önce marka tescili yapmalısınız. Marka tescili size belirlediğiniz marka isminizle ilgili faaliyet sektöründe yasal hak sahipliği kazandırır. Sizden başkası sizin isminizle o sektörde marka oluşturamaz. Marka tescil işlemi detaylı bir işlem olduğu için mutlaka deneyimli bir uzmandan destek almalısınız. 20 yılı aşkın tecrübemiz ve uzman marka ekibimiz ile görüşerek marka tescil süreçlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Sonrasında satışlarınızı kendi web sitenizden mi yoksa Trendyol, HepsiBurada gibi pazaryerlerinde mi yapacağınıza karar verin. Hem kendi sitenizden hem de pazaryerlerinden satışlar gerçekleştirebilirsiniz. Önerimiz her ikisinin de markanız açısından faydalı olacağı yönündedir. Pazaryerleri sayesinde ürünlerinize görünürlük ve bilinirlik kazandırabilirsiniz. Fakat herbir pazaryerinin kategori bazlo komisyon oaranları bulunmaktadır. Bu karlılığınızı düşürebilir. Kendi sitenizden satış yaptığınızda komisyon oranlarına maruz kalmazsınız. Sitenizden de satış yapabilmeniz için reklam çalışmaları yapmanız, sitenizi SEO kurallarına uygun ve kullanıcı deneyimini de göz önünde bulundurarak oluşturmanız lazım.

Kendi sitenizi oluşturmak için ihtiyacınız olanlar;

Öncelikle domain ve hosting ihtiyacınız bulunur. Bunlar web sitenizi oluşturan yapı taşlarıdır diyebiliriz. Marka isminiz olan domaini almalı sonrasında da bir hosting alarak kuruluma başlayabilirsiniz. Yazılım bilginiz olmadan da wordpress hostingler sayesinde kolaylıkla sitenizi kurabilirsiniz.

E-ticaret Üreticileri Ne Kadar Para Kazanır?​


Bu sorunun cevabını belirleyen birçok parametre bulunur. Bu sebeple net bir cevap verilemez. Öncelikle okunduğu kadar kolay bir iş değildir, sabır gerektirir. Kolaylıkla pes eden birinin başlamaması gereken bir gelir türüdür. Zorluklara karşı pes etmeden çalışmak gerekir. E-ticarette başarısız olama oranı başarılı olma oranından oldukça fazladır. Dolayısıyla bu sorunun net bir cevabı yoktur. Çünkü zarar eden de, ayda bin TL kazanan da milyonlar kazananlar da bulunur. Kazanılan para satış yapılan platform, satılan ürüne göre karlılığınız gibi farklı parametrelere dayandığı için bu konuda net bir cevap verilemez.

Sonuç​


Bu yazımızda internette en çok satan ürünler ve e-ticaret ürün fikirleri hakkında bazı bilgiler verdik. Siz de ürününüzü seçerek bu serüvene başlayabilirsiniz. Sosyal medyanızı etkin kullanarak ürünlerini tanıtabilir hatta ürünlerinizle ilişkilendirebileceğiniz influencerlar ile çalışarak ürünlerinizin daha geniş kitlelere yayılmasını sağlayabilirsiniz. Influencerlar sahip oldukları takipçi kitlesi ile duygusal bağ kurduğu ve ürünleri deneyerek onlara anlattığı için satın almaları olumlu yönde etkileyecektir. Bununla alakalı aşağıdaki yazımızı okuyarak bu pazarlama stratejisini de hayata geçirebilirsiniz.

Ürün Tanıtımı için Influencer Marketing 2023



2023 E-ticarette En Çok Satan Ürünler yazısı ilk önce Turkticaret.Net Blog üzerinde ortaya çıktı.

Kaynak : TurkTicaret
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.