Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

2021 Sonbahar Saç Trendleri

  • Konbuyu başlatan Selin G.
  • Başlangıç tarihi
S

Selin G.

Misafir
Paletten çıkmış renklerin doğada canlandığı mevsim olan sonbahar sonunda geldi. Sonbaharın bu güzel renkleri kıyafetlerden ev tekstiline, makyajdan saçlara kadar her yerde karşımıza çıkacak. Pandemi sebebiyle son 18 aydır çok fazla işleme maruz kalmayan saçlarımız kendilerine dinlenmek için vakit buldu ve canlandı. Ve pandeminin etkisiyle de yeni normal olarak kabul ettiğimiz bu dönemde kadınlar artık yıka ve çık modeller ile daha rahat edeceği, sık sık bakıma gitmek zorunda kalmayacağı modellere ve renklere yönelmeye başladı. Bir önceki yazımızda sonbahar trend önerilerinde size modadaki trendlerden bahsetmiştik. Bu haftaki yazımızda ise sonbahar saç modasını sizler için derledik.

Doğallık artık daha ön planda​

dp0ggavvxun1cizepjqc.jpg


Yazın güneşin, denizin ve havuzun yıprattığı saçlar için daha doğal tonlara geçilen bir döneme girdik. Kahve, kızıl, sarı renklerinin birçok doğal tonunu göreceğimiz bir sonbahar sezonu bizleri bekliyor. Platin sarısı, yeşil, turuncu gibi saç açıcı kullanılmasını zorunlu olan renkler yerine, kızıl kestane, kahve tonları, karamele yakın tonlar doğallık ile birlikte saçları yıpratmaz ve parlıklık verir. Bu sayede yapacağımız bakımlar da yalnızca saçımızın yıpranmışlığını gidermez, bir süre sonra saçları güçlendirmeye de başlar. Bu yüzden cilt tonunuza uygun doğal bir renk seçmenizi hem yenilik hem de saçınızın sağlığı açısından tavsiye ediyorum.

Saç bakımında da doğal malzemeler tercih ediliyor​

zltigkgpxeeniontw2sz.jpg


Evde kaldığımız dönemde havasız ve besinsiz kalan, yazın da etkileriyle yıpranan saçların bakımlarını da artık evde doğal malzemeler ile yapmaya başladık. Saç stilisti Erkan Uzelli bu konu hakkında açıklamasında şöyle diyor. “Mevsim geçişlerinde cildimiz gibi saçlarımız da hassaslaşıp dökülme eğilimi gösteriyor. Saçınıza evde Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı gibi malzemelerle bakım yapabilirsiniz fakat saçınızın ihtiyacı olan bakımı öğrenmek için bir profesyonele danışmanızda fayda var. Çünkü saçınızın nem ihtiyacı olmamasına rağmen evde kendi kararınızla nem tedavisi uygularsınız ama bambaşka bir probleminiz olduğu için bu probleminize çözüm olmayabilir. Bakım için kullanılan malzemelerin kalitesine de dikkat edilmesi gerekiyor, yoksa bakım için evde kullandığınız veya gittiğiniz yerlerde işinin ustası olmayan kuaförlerin kullandığı malzemelerle saçlarınıza bakım yerine zarar verebilirsiniz.”

Uğraş gerektirmeyen saç modelleri​


Doğallığın ön planda olması ve pandemi de saçlarımız ile çok uğraşmak istemememiz ile birlikte daha çok yıkayıp doğal haline bıraktığımız saçlarımız rahat bir nefes aldı da diyebiliriz. Kısa ya da uzun, düz ya da dalgalı farketmeksizin hem rahat hem de şık modeller de daha çok tercih edilmeye başlandı.

Choppy​

fmefn7dkcnev9bxrolfd.jpg


Daha az bakım gerektiren; yön değiştiren, değişken kısa choppy kesimler özellikle yaz itibariyle kadınların tercihi haline geldi. Choppy model her ne kadar rahat olsa da yüz şekline göre kesilen choppy modeli tercih etmeniz önemli, yoksa büyük pişmanlık yaşayabilirsiniz.

Kahküller​

pbui05lspallfeoutveh.jpg


Asla modası geçmeyen bir saç modeli, kakül. Özellikle 70’li yıllarda moda olan kabarık ve büyük kaküller 2021 sonbahar trendlerinde geri dönüyor. Yıkayıp doğal haline bıraktığınız saçlarınızda sadece kakülleri şekillendirmeniz yeterli olacaktır.

Dalgalı Bob​

qglodci8rci6f9pcyamj.jpg


Bir çok kadının tercih ettiği Bob model bu sezon biraz şekil alıp yerini dalgalı bir modele çevirdi. Hafif dalgalı bir bob modeli ile sabah kalktığınızda saçınızı düzleştirmeye gerek kalmadan hem doğal hem de şık bir saç ile güne fresh başlayacaksınız.

Örgüler​

tr2jxkv630eprhii2nea.jpg


Uzun saçını şekillendirmek için çok uğraşmak istemeyenlerin baş tercihi olan örgüler son dönemde iyice yaygınlaşmaya başladı. Klasik örgü yerine; örgü topuzlar, uzun örgüler, sıralı örgüler derken her keste farklı farklı örgü modelleri görmeye hazır olun.

Kaynak : Eldori
 

Benzer konular

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.