Webrazzi Yazılım ekiplerinin issue çözüm süreçlerini hızlandıran yerli girişim: Stash

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
T

Tuğçe İçözü

Misafir
Yazılım analitiği platformu Stash, yazılım geliştirme ekiplerinin issue çözüm süreçlerini hızlandırıyor ve yapay zeka destekli asistanlık sağlıyor. 2024 yılında Nihat Özdemir ve Ayberk Yaşa tarafından kurulan Stash'in hikayesi, kurucuların öğrencilik yıllarında sektöre adım atmasıyla başladı.

Girişimin faaliyet alanı​


Ekibin paylaştığı bilgilere göre; yazılım geliştiriciler, kendilerine atanan issue’ların çözümü için çoğu zaman günler harcıyor. Bunun nedenleri arasında geliştiricilerin süreç boyunca şirket içi bilgi kaynaklarına yeterince hakim olmaması da yer alıyor. Girişimin belirttiğine göre; bu durum yalnızca verimliliği düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda şirketler için ciddi zaman ve maliyet kaybına yol açıyor. Bu sorunun sektördeki verimliliği ve iş akışlarını ne kadar olumsuz etkilediğini fark eden ikili, bu çıkmazı çözmek için harekete geçmeye karar verdiğini aktarıyor.

Bu anlamda Stash'in geliştiricilere ihtiyaç duydukları bilgilere ve çözümlere en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlayan bir platform olduğunu söyleyebiliriz. Yazılım geliştirme süreçlerini optimize eden Stash, ekiplerin daha üretken, daha hızlı ve daha etkin çalışmasına imkan tanıyor.




Kurucu ortaklar dahil olmak üzere toplamda 6 kişilik bir ekip ile faaliyet gösteren Stash’in ilk adımları Mart 2024’te atıldı. Girişimin kurucuları, Stash'in tamamen kendi yazılım ekipleri tarafından geliştirildiğini vurguluyor. Ağustos 2024’te ise ürünün ilk versiyonunu müşterilerle buluştu.

Girişimin öne çıkan verileri​


Girişimin satış operasyonları 2024’ün son çeyreğinde başladı. Paylaşılan bilgilere göre Stash, şu an itibarıyla 4 müşteri kazandı. Kurucular, iki kişilik bir ekip olarak başladıkları bu yolculukta 6 ay içerisinde 6 kişilik bir takıma ulaştıklarına dikkat çekiyor.

Kurucuların belirttiğine göre; girişimin mevcut müşterileri ciro hedeflerini destekliyor, ancak Stash hızlı büyüyen bu pazarda rekabet avantajını sürdürebilmek için yatırımla ölçeklenebilirliği artırmayı hedefliyor. Şu ana kadar öz kaynaklarıyla ilerlediğini belirten girişim, henüz yatırım almadığını ifade ediyor. Ancak, agresif büyüme gerektiren bir pazarda olduklarını vurgulayan kurucular, 2025’in ilk çeyreğinde hedefledikleri müşteri sayısına ulaştıktan sonra bir tohum öncesi yatırım turuna çıkmayı planladıklarını dile getiriyor.

DevTool sektöründe, yazılım geliştiricilerin üretkenliğini artırmayı hedefleyen birçok çözüm mevcut. Örneğin, Unblocked gibi platformlar developer onboarding süreçlerine odaklanırken, Atlassian ve JetBrains gibi dev oyuncular da yapay zeka destekli özelliklerle kendi ürünleri içindeki süreçleri iyileştirmeye çalışıyor. Stash, uçtan uca çözüm sunan yapısı ve geniş entegrasyon ağı sayesinde rakiplerinden ayrıştığını belirtiyor.

Girişimin gelir modeli​


Kullanıcı başına aylık fiyatlandırmaya dayalı bir abonelik modeliyle çalışan Stash, üç farklı plan sunuyor. Ekip, bu bağlamda her müşterinin ihtiyaçlarına uygun bir çözüm sağladığını belirtiyor. Ayrıca girişim, Microsoft Marketplace üzerinden müşterilerine daha kolay erişim imkanı sunuyor.

Stash, kısa vadede, 2025 yılı içerisinde, özellikle ABD pazarına odaklanarak global müşteriler kazanmayı amaçlıyor. Girişimin uzun vadeli hedefleri arasında ise 5 yıl içinde mevcut pazarın yüzde 1'ini ele geçirerek global bir oyuncu haline gelmek yer alıyor. Bu hedef doğrultusunda şirket, müşteri portföyünü sürekli genişleterek agresif büyümeyi sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmeyi planlıyor.

Stash'in amacı, yazılım geliştirme ekiplerinin karşılaştığı sorunlara en etkili çözümleri sunarak pazar payını artırmak ve sektörde kalıcı bir değer yaratmak. Şirket, aynı zamanda yazılım geliştirme ekiplerinin daha üretken olmasını sağlamayı ve onlara daha konforlu bir çalışma ortamı sunmayı önceliklendiriyor. Kısacası Stash, ekiplerin günlük iş akışlarını kolaylaştırarak zamandan tasarruf etmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam