Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

WordPress Site Hızlandırmanın 10 Yolu

  • Konbuyu başlatan Asena
  • Başlangıç tarihi
A

Asena

Misafir
WordPress site hızlandırmanız uygulayacağınız doğru adımlar ile çok kolaydır. Bu makalede sizlere belirteceğimiz adımları uyguladığınız zaman kullanıcı deneyiminin iyi yöndeki artışını fark edeceksiniz. İstatistiklere göre insanların %47’si web sitesinin açılması için iki saniyeden fazla beklemiyor. Web sitesi hızı, o web sitenin ve işletmenin bir ziyaretçisi için ilk izlenimi oluşturmaya yardımcı olur. Geliştiriciler ve test uzmanları çok sayıda özellik, içerik ve işlevsellik ekleyerek bir web sitesini estetik açıdan hoş ve işlevsel hale getirmek için çok çaba harcarlar. Ancak bu özellikler web siteniz için optimize edilmediyse web site hızını olumsuz etkiler.

Bir web sitesinin ne kadar hızlı yüklendiği, siteyi ziyaret eden herkes için önemlidir. Hız, özellikle e-ticaret web siteleri için kullanıcı deneyiminin ayrılmaz bir parçasıdır çünkü geciken her saniye için milyonlara mal olabilir. Bu makalemizde sizlere web sitesi hızının neden önemli olduğunu, WordPress’i nelerin yavaşlattığından ve WordPress site hızını nasıl arttıracağınızdan bahsedeceğiz.

WordPress Hızlandırmanın 10 Yolu 1


Web Site Hızı Neden Önemlidir?

Kullanıcı Deneyimi


Daha önce de belirttiğimiz gibi web site ziyaretçiniz web sitenizi açtığında hızlı bir şekilde yüklenmesini ister. Hız, ziyaretçilerin web’de bir markayı nasıl algıladıkları konusunda belirleyici rol oynar. Daha hızlı bir web sitesini daha güvenilir ve profesyonel olarak düşünmek insani bir eğilimdir. Yavaş bir web site kullanıcılar için can sıkıcıdır. Çoğu kullanıcı hemen geri döner ve gereksinimlerini karşılamak için diğer daha hızlı web siteleri ziyaret eder. İstatistiklere göre bir web sitesinin açılma hızı üç saniyeden fazla sürerse insanların %40 ı siteyi tamamen terk ediyor. Bu sebeple ilk kez gelen ziyaretçiye etkileyici bir kullanıcı deneyimi sunmak için web sitesi her açıldığında hızlı yüklenmelidir. Unutmayın yüksek hız etkileyici bir kullanıcı deneyimi sunar.

SEO


Google webdeki her ürün için hız takıntısı konusu ile alakalı çalıştıklarını belirtti. Ancak Google web site sahiplerinin web sayfalarının daha hızlı hale getirmek için içerik kalitesinden veya alaka düzeyinden ödün vermemesi gerektiğini de açıklamıştır. Bu nedenle web sitelerin Google’da iyi sıralanabilmesi için ekipler, web sayfalarının daha hızlı yükleyecek kadar optimize edildiğinden emin olmalıdır. Bir web sitesinin hızı SEO sıralamasını etkiler.

Dönüşüm


Sayfaların oluşturulması çok uzun sürdüğünde müşteriler veya ziyaretçiler bu tür sitelere geri dönmeyi bırakacak veya geri dönecektir. Bu, potansiyel müşteri ve gelir kaybına neden olur. Bu özellikle e-ticaret siteleri için geçerlidir, bir saniyelik geçinme dönüşümde %7’lik bir azalmaya neden olur.

WordPress Hızlandırmanın 10 Yolu 4

WordPress Nedir?​


WordPress, web siteleri oluşturmak ve yönetmek için kullanılabilen açık kaynaklı bir yazılımdır. Basit bir blogdan bir e-ticaret mağazasına, bir işletme web sitesine, yaratıcı bir portföye ve güneş altında başka herhangi bir şeye kadar her şeyi oluşturmanıza yardımcı olabilir. Hiç web site kurmamız olsanız bile WordPress ile kolayca bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Sitenizin tasarımı, aralarından seçim yapabileceğiniz WordPress temalarınız tarafından halledilecektir. WordPress Türkiyeyi buradan inceleyebilirsiniz.

WordPress Avantajları​

  • Tamamen ücretsiz açık kaynaklı bir koddur. Tek ihtiyacınız olan bir alan adı ve web hosting dir. Bu ihtiyaçlarınıza Turkticaret.Net’ten ulaşabilirsiniz.
  • Esnek ve son derece özelleştirebilir bir sisteme sahiptir.
  • Hızlı bir şekilde yeni özellikler ekleyebilirsiniz.
  • WordPress hızlı bir alt yapıya sahiptir ve sıralamanıza yardımcı olarak tasarlanmıştır.

WordPress hakkında daha detaylı bilgi almak için makalemizi inceleyebilirsiniz.

WordPress Hızlandırmanın 10 Yolu 3


WordPress Site Yavaş Olma Sebepleri Nelerdir?​


WordPress’i bir çok şey yavaşlatabilir ancak en temel yavaşlatma sebepleri;

  • Yavaş bir web hosting sağlayıcısı
  • Önbelleğe alma sistemi
  • Kötü optimize edilmiş sayfalar ve dosyalar
  • Çok fazla dış kaynak barındırması
  • Güncel olmayan PHP
  • Yavaş ve ağır temalar
  • Dağınık veri tabanı

Şimdi sizlere WordPress sitenizin yavaşlamasına sebep olan kısımları nasıl optimize edebileceğinizi ve nasıl WordPress sitenizi hızlandırabileceğinizden bahsedeceğiz.

WordPress Hızlandırmanın 10 Yolu 2


WordPress Site Nasıl Hızlandırılır?


WordPress sitenizi sizlere aşağıda belirtiğimiz adımlar ile kolayca hızlandırabilir ve optimize edebilirsiniz.

  • Performans Testleri


Öncelikle sitenizin performans açısından nerede olduğunu bilmeniz gerekiyor. Performans her ziyaretçinin coğrafi bölgesine, internet bağlantısının gücüne ve sitenizin tarayıcıları tarafından önbelleğe alınıp alınmadığına göre değişiklik gösterdiğinden bunu özetleyen her şeyi kapsayan başka bir ölçüm yoktur.
Sayfa hızı, her birinde bulunan içeriğin miktarına ve türüne bağlı olarak sitenizin sayfalarında da değişiklik gösterir. Web sitesi ana sayfaları genellikle yükleme hızını tahmin etmek için tercih edilir ancak özellikle yüksek trafiğe sahip diğer sayfaları da test ediyor olmanız gerekir.

  • Hosting


Kaliteli web hosting hızlı bir WordPress sitesinin temelidir. Hem bir hosting sağlayıcı hem de bant genişliği ve performans gereksinimlerinizi karşılayan bir plan seçmenizi önemlidir. Çoğu WordPress ana bilgisayarları çeşitli barındırma türleri sunar. Bunlar; paylaşımlı hosting, özel hosting, VPS hosting, ve WordPress hostingdir. Yüksek performans ve verimli bir hosting planı seçmek istiyorsanız Turkticaret.Net’in sizlere sunduğu hosting seçeneklerine bakmanızı öneniriz.

  • Güncelleme


Bir WordPress yöneticisiyseniz güncellemeler hayatın bir parçasıdır. Diğer şeylerin yanı sıra sitenizin olabildiğince verimli olması için WordPress çekirdeği, temalar, eklentiler ve hatta PHP kodunun tamamının güncellenmesi gerekir. Performansı optimize edebilmek için sitenizi güvende tutmak, hatalarını düzeltmek ve her özelliğin gerektiği gibi çalışmasını sağlamak önemlidir.

Bir WordPress yöneticisiyseniz güncellemeler hayatın bir parçasıdır. Diğer şeylerin yanı sıra sitenizin olabildiğince verimli olması için WordPress çekirdeği, temalar, eklentiler ve hatta PHP kodunun tamamının güncellenmesi gerekir. Performansı optimize edebilmek için sitenizi güvende tutmak, hatalarını düzeltmek ve her özelliğin gerektiği gibi çalışmasını sağlamak önemlidir.

  • Kullanılmayan Eklentiler


Her eklenti web sitenizin bir parçası olduğundan, aynı anda çok fazla çalışması sitenizin yüklenme süresini olumsuz etkileyebilir. Belirli bir eklenti kullanmıyor olsanız bile, arka planda gereksiz işlem yapıyor olmak ihtimali var. Bir daha asla kullanmayacağınız eklentileri tespit edip devre dışı bırakmalısınız. Her devre dışı bırakma işleminden sonra web sitenizi test edin ardından her şeyin doğru çalıştığına emin olduktan sonra eklentileri silebilirsiniz.

  • Tema


Eklentiler gibi WordPress temanızda web sunucunuza gereksiz bir yük getiriyor olma ihtimali var. Kaliteli görüntüler ve efektlerle dolu temalar harika gözükebilir ancak bunlar dosya boyutlarını şişirebilir ve sayfa performansınızı yavaşlatır. Olabildiğince temiz ve hafif bir tema kullanmayı tercih edin.

  • Görüntü Optimizasyonu


Site performansını daha da yükselmek için kaliteden ödün vermeden görsel boyutlarınızı mümkün olduğunca küçültün. Amacımız yerden tasarruf etmek ancak kullanıcıların görsellerinizi görmelerini sağlamaktan kaçınmaktır.

  • WordPress Önbellek Eklentisi


Bir ziyaretçi önbelleği alınmamış bir siteden bir web sayfası istediğinde WordPress sunucunuzdaki PHP ilgili tüm içeriği WordPress veri tabanınızdan almalı bir HTML dosyasında birleştirmeli ve bu dosyayı istemciye göndermelidir. Bir önbelleğe alma eklentisi tüm bu süreci basitleştirir. PHP ile sitenizdeki her HTML sayfasını oluşturur daha sonra istendiğinde gelecekteki ziyaretçilere gönderilen bu tam HTML sayfalarını kaydeder. Oluşturma sürecini atlayarak ziyaretçilere daha hızlı ulaştırır.

  • CSS ve JavaScript


CSS ve JavaScript siteniz için temeldir. Sayfalarınızı düz HTML duvarlarının ötesine taşır. Bununla birlikte ziyaretçi her sayfa yüklendiğinde bu dosyaların web sunucunuzdan bir web tarayıcısına gönderilmesi gerekir. Bu dosyaları sitenizin görünümünü ve işlevselliğini etkilemeden ne kadar küçültürseniz, sayfalarınız o kadar hızlı yüklenir. CSS ve JavaScript dosyalarınızı tarayan gereksiz kodları silin ve dosyaları gecikme olmadan yüklemek için bir WordPress eklentisi kullanın.

  • Veritabanı


Bir süredir WordPress siteniz varsa veritabanında bazı eski, kullanılmamış dosyalar biriktirmiş olabilirsiniz. Bu dosyalar spam, kullanılmayan tema, eklentilerden gelen veriler, yayınlanmamış içerik ve eski medya olabilir. Bunların tümü depolama alanınızı kaplar ve sunucunuza gereksiz bir yük bindirir.

  • Uzun İçerikler


Saydığımız adımları uyguladığınız halde bazı sayfalardaki yükleme süresinde hala memnun değilseniz, sorun sayfaların çok fazla içerik ile dolu olmaması olabilir. Yüksek hacimli görseller ve dinamik bilgiler içeren daha uzun içeriklerin işlenmesi her zaman daha uzun sürer bunun yerine bunları birden fazla sayfaya bölmeyi düşünün.

Sonuç
Bu makalemizde web site hızının neden önemli olduğunu, WordPress sitelerin neden yavaşladığını ve hızlandırmak için neler yapabileceğinizi sizlere aktardık. Web sitenizin yükleme süresini optimize etmek ve en tatmin edici, en hızlı kullanıcı deneyimini sağlamak için uygulayabileceğiniz bir çok strateji var.

WordPress Site Hızlandırmanın 10 Yolu yazısı ilk önce Turkticaret.Net Blog üzerinde ortaya çıktı.

Kaynak : TurkTicaret
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.