Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Travazol

  • Konbuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Misafir
Travazol deri kremi, 10 mg izokonazol nitrat ve 1 mg diflukortonvalerat olmak üzere iki adet etkin madde içerir. Doktorun önerdiği biçimde Travazol krem kullanılmasına dikkat edilmelidir. Günde iki defa ilgili alana uygulanmalıdır. Travazol krem, problemli bölgeye masaj yaparak uygulanarak kremin iyice yedirilmesi sağlanır. Önerilen dozdan daha fazla miktarlarda uygulama yapıldığı zaman ciltte farklı rahatsızlıklar meydana gelebilir.

Travazol Nedir?


Ağır iltihabi ya da ellerde, parmak aralarında, egzamalar ile beraber seyreden kasık ve genital bölgelerde derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıcı ya da ara tedavisi için Travazol krem kullanılır. Etkin maddesinde yer alan izokonazol nitrat, derinin yüzeysel mantar hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Pek çok mikroba karşı başarılı sonuçlar gösterir.

Diflukortolonvalerat, derinin iltihabi ve alerjik sürecinde iltihabın önlenmesinde ve kaşıntı, sızı, yanma gibi şikâyetlerin giderilmesinde etkilidir. Travazol, yüz bölgesinde uygulanacağı zaman göz ile teması konusunda dikkatli olunması gerekir. Daha önceki zamanlarda glokom şikâyeti mevcutsa doktora bilgi verilmesi önemlidir. Mikonazol, ekonazol ve tiokonazol içeriğine sahip ilaçların kullanımında doktor bilgilendirilmelidir.

Travazol Krem Hakkında Merak Edilenler


Mantar hastalıklarının tedavi edilmesinin yanı sıra yaz aylarında sıklıkla rastlanan, aşırı terleme sonucu oluşan pişiklerde de etkili sonuçlar verir. Açık yara bulunan bölgelere sürülmesi uygun değildir. Kortizon içerdiği için belirtilen miktardan daha fazla oranlarda krem sürülmemelidir. Mantar tedavisi için uygulama yapılıyorsa genellikle bir hafta ile on gün arasında iyileşme gerçekleşir.

Travazol krem, sivilcelerin üzerine kullanılabilen bir ilaç değildir. Çok uzun süre Travazol krem kullanımı tüylenmeye neden olabilir. Bu nedenle günde iki defadan fazla kullanılması önerilen bir durum değildir. Genital bölgede çeşitli unsurlardan dolayı oluşan enfeksiyon ve mantarın iyileşme göstermesi ile birlikte yanma, kaşıntı, kızarıklık ve hassasiyet olan yere uygulama yapılmalıdır.

Travazol Krem Ne İçin Kullanılır?


Egzama, kızarıklık, kaşıntı oluşumu, şiddetli ağrı veren iltihaplarda kullanılan medikal bir kremdir. Sadece eczanelerde satılan Travazol krem, cilt üzerinde meydana gelen mantar ve bakteri problemlerinde kullanılması uygundur. Uçuk gibi deri hastalıklarında Travazol krem kullanmak uygun değildir. Ayrıca, çocuklarda küçük yaşlarda oluşan suçiçeği, kızamık gibi hastalıklarda da kullanılmaması gerekir.

Enfeksiyon, el ve ayak parmakları civarındaysa Travazol uygulanırken gazlı bir bez koyulması tavsiye edilir.Doktorun önerdiği şekillerde krem uygulaması yapıldığı zaman ciltte görülen belirtiler belirli bir süre içerisinde kaybolur. Tedavi sonlandırıldığında ise tamamen iyileşme gözlenir. Belirtilerin devam etmesi halinde ya da yeniden oluşması durumunda doktor ile temas halinde olunması gerekir. Tedavi esnasında ise bu şikâyetler kaybolur.

Travazol Yan Etkileri


Kortikosteroid içeren haricen kullanılan prepatların geniş bir bölgeye uygulama yapılması ya da uzun süren kullanım nedeniyle derinin incelmesi, kılcal damarlarda genişleme, deri üzerinde şerit meydana gelmesi, deride sivilce benzeri değişiklikler oluşması ve kortikosteroidin resorbsiyonuna bağlı biçimde sistemik etkiler.

Seyrek gözlemlenen yan etkiler ise kıl kökü iltihabı, deri üzerinde aşırı kıllanma görülmesi, ağız etrafında deride iltihaplanma, ciltte renk değişiklikleri, döküntü, yanma, kaşıntı, kızarıklık ya da deri üstünde iltihap keseciklerinin oluşması gibi lokal semptomlar görülebilir. Tahriş kuruluk, deride yumuşaklık, isilik görülebilir. Bu belirtiler genellikle tropikal kortikosteroid kullanımı sonucunda meydana gelen hafif şiddette ve çoğunlukla geçici olarak görülen yan etkilerdir.

Travazol Krem

Travazol Yan Etkileri

Ağda Sonrası Travazol Kullanımı


İstenmeyen tüyler ile mücadele ederken kullanılan yapışkan madde hızlı ve sert bir biçimde deriden çekildiği zaman, ciltte kızarıklık, morarma ve tahrişler meydana gelir. Ağda sonrasında gerçekleşen bu tür olumsuz durumlarda Travazol krem oldukça etkili bir sonuç verir. Derinin yatıştırılmasını sağlayarak acının geçmesini sağlar.

Ağda yapılan bölgenin üzerinden yeniden geçilmesi durumunda iki kat daha fazla kızarıklık ve tahriş meydana gelir. Bu nedenle ağda yaparken oldukça dikkatli davranılması gerekir. Ağda yaptıktan sonra yirmi dört saat su ve kimyasal içerikli şampuanlar kullanılmamalıdır. Ayrıca sert bir biçimde ovma hareketi yamak da oldukça sakıncalıdır. Travazol krem, kızarıklık, kabarcık ve şişlik bulunan bölge üzerinde kullanılabilir.

Travazol Krem Tedavisinde Hijyen


Enfeksiyonun tekrardan oluşmasını engellemek için çamaşırların her gün değiştirilmesi gerekir. Bunun yanında, el ve yüz bezleri, havlular ve iç çamaşırlarda pamuklu kumaş tercih edilmelidir. Çok sıcak su ile yıkanması mikropların etkili bir şekilde önlenmesi açısından önem taşır. Kişisel hijyende düzen, Travazol krem tedavisinin etkili bir biçimde gerçekleşmesi açısından önemlidir. Ayakta mantar durumunda ayakların yakınması sonrasında parmak araları iyi bir şekilde kurutulmalıdır.

Çoraplar günlük olarak değiştirilmelidir. Travazol krem, setostearil alkol içerir. Bu madde lokal deri reaksiyonlarının gözlenmesine neden olabilir. İyileşme gözlendikten sonra en geç iki hafta sonra tedavi bitirilmelidir. Doktor bu aşamadan sonra gerek duyduğu takdirde kortikosteroidsiz bir ilaç ile tedavinin devam edilmesine karar verebilir. Bu durum, özellikle kasık ve genital bölgeler için geçerli bir durumdur.

Travazol Krem Dikkat Edilmesi Gerekenler


Travazol içerisinde bulunan etkin maddelere karşı bir hassasiyet durumu mevcutsa, tedavi bölgesi içerisinde tüberküloz ya da frengi, suçiçeği gibi virüs hastalıkları, gül hastalığı, ağız çevresinde dermatit ya da aşı sonrasında meydana gelen deri reaksiyonları varsa ilaç kullanılmamalıdır. Bakteri enfeksiyonu ile beraber seyreden herhangi bir deri rahatsızlığı varsa, ek bir tedavi gerekebilir.

İlgili Link: Hametan Krem Nedir? Hangi Durumlarda Kullanılır?

Topikalkortikosteroidlerin özellikle kapalı pansuman şartları altında, uzun süreli ya da geniş bir alana yoğun bir biçimde uygulanmaları yan etkilerin görülme sıklığını artıran faktörler arasında yer alır. Yüz, kasık bölgesi, koltukaltı uygulaması ve çocuklarda kullanımı esnasında yan etkilerde bir artış riski bulunur. Bu nedenle dikkatli kullanım yapılmalıdır.

Travazol Krem


Topikal tedaviye devam eden hastalarda kaşıntı ve yanma hissi görülebilir. Travazol krem kullanmadan önce ilaç prospektüsü okunması gerekir. Bu sayede hangi hastalıkların tedavi edilmesinde ve yan etkilerinin ne olduğunu öğrenmek açısından önemlidir. Kremi öneri edilenden daha uzun süre kullanım yapılmamalıdır. Kremi sorun bulunan bölgeye günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere kullanılmalıdır. Ayrıca krem uygulamasından önce ve sonra ellerin yıkanması önemli bir husustur.

İlgili Link: Contractubex Krem Nedir?

Ellerden bulaşabilecek mikrop durumun daha da olumsuz bir hal almasına neden olabilir. Unutulan dozların dengelenmesi amacıyla aşırı doz ya da çift doz kullanımı yapılmamalıdır. Kremin yan etkileri içerdiği maddelere aşırı bir biçimde duyarlılığı olan kişilerde gözlenebilir. Mantar ve cilt problemlerinde Travazol krem oldukça etkili sonuçlar verir.

Kaynak : AlemiKadın
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.