Webrazzi Microsoft Teams, yapay zeka ile gerçek zamanlı çeviri ve ses klonlama özelliği sunacak

İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
G

Gözde Ulukan

Misafir
Microsoft, Teams için hayata geçirdiği "Interpreter" adlı yeni bir yapay zeka destekli çeviri ve ses klonlama aracını tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların kendi seslerini taklit ederek farklı dillerde konuşmalarını mümkün kılacak.

2025 yılının başında önizleme sürümü sunulacak olan bu özellik, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce, Mandarin Çincesi ve İspanyolca dahil olmak üzere dokuz dili destekleyecek. Kullanıcılar, toplantılarda konuşmalarının gerçek zamanlı olarak çevrilmesini sağlayabilecek ve bu çeviriler, kendi ses tonlarıyla karşı tarafa iletilecek.

Microsoft, aynı dönemde çok dilli toplantılara yönelik transkripsiyon özelliğini de genişletmeyi planlıyor. Bu özellik, toplantı kayıtlarında 31 farklı dilin desteklenmesini sağlayacak. Ayrıca, toplantı sırasında PowerPoint veya web üzerinden paylaşılan görsel içeriklerin özetlerini yapay zeka ile anlayıp raporlayabilen bir araç da devreye girecek. Bunun yanı sıra Copilot özelliği, sohbetlerde paylaşılan dosyaların hızlı bir özetini çıkararak kullanıcıların tüm dosyayı açmadan içeriklere erişmesine olanak tanıyacak.

Ses klonlama teknolojisi, özellikle güvenlik ve etik kaygıları beraberinde getiriyor. Microsoft, "Interpreter" aracında biyometrik verilerin saklanmayacağını ve bu özelliğin yalnızca kullanıcı onayıyla aktif hale getirileceğini belirtti. Ancak ses taklit teknolojisinin kötüye kullanım potansiyeli de göz ardı edilemez. Örneğin; sahte toplantılar düzenleyerek dolandırıcılık girişimlerinde bulunma riskleri gündemde.

Son yıllarda artan derin sahtecilik (deepfake) vakaları, dijital içeriklerin güvenilirliğini sorgulatıyor. Federal Ticaret Komisyonu'na (FTC) göre, 2023 yılında kimlik dolandırıcılığıyla bağlantılı kayıplar 1 milyar doları aşmış durumda. Microsoft'un bu riski minimize etmek için ek güvenlik önlemleri alacağı belirtiliyor.

Microsoft'un bu yeni aracı, toplantı deneyimini daha erişilebilir ve kişiselleştirilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Ancak yapay zeka tabanlı çeviri sistemlerinin kültürel nüansları tam anlamıyla aktaramaması gibi sınırlamalar hala mevcut. Buna rağmen, doğal dil işleme teknolojilerinin pazar büyüklüğünün 2026'ya kadar 35,1 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam