Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

İnternetten Para Kazanma: Saçmalık Değil ! 35 Gerçek Yöntem

  • Konbuyu başlatan Burak Oran
  • Başlangıç tarihi
B

Burak Oran

Misafir
WPMAVI. WPMAVI - Türkiye Wordpress Rehberi

Biliyorum, internetten para kazanma ile ilgili bugüne kadar bir çok reklam, yazı ve söylenti duydunuz, izlediniz ya da okudunuz.

Ve eminim siz de fark etmişsinizdir ki, internetten para kazanma yöntemleri üzerine yazılan, konuşulan nerede ise tüm yazı ve videolar size gerçek anlamda uzun vadeli ve sağlıklı olarak internetten nasıl para kazanılırı değil de

Daha çok saçma, hiç bir sürdürülebilirliği olmayan, kendinizi geliştirme adına size bir tecrübe ve bilgi birikimi katmayan

Üstüne üstlük de para kazandırma vaadi altında çok cuzi miktarlarla sizi avutmaya ve tatmin etmeye çalışan saçma sapan mobil uygulmalardan (adım atarak para kazan vs…) gerçek anlamda para kazandırmayan verimsiz yöntemlerden ibaret.

Evet saçma sapan !

Ne demek istediğimi de google’a internetten para kazanmak yazıp, ilk sayfada yer alan diğer tüm içeriklere ve youtube videolarına göz attığınızda çok daha iyi anlayacaksınızdır.

Ancak bu yazı diğer internetten para kazanma yazılarına ve videolarına nazaran çok daha farklı olacak !

Çünkü;


Bu yazımda sizlere internet üzerinden para kazanma adına en sağlıklı sonuçlar alabileceğiniz, en garanti yöntemlerden bahsedeceğim !

Bu yazımda size 2 şey garanti ediyorum !

1-Hemen altta listelediğim 35 internet üzerinden para kazanma yöntemi de gerçekten para kazanabileceğiniz en sağlıklı ve en garanti yöntemlerden oluşacak.
2-Ve bu yazı bugüne kadar okuduğunuz en karlı yazı olacak !
1-

Blog Yazarak
2- Youtube
3- Site Kurarak
4- Instagram
5- DropShipping
6- E-Kitap
7- Anket Doldurarak
8- Google Reklamlarından
9- Tema ve Eklenti Kodlayarak
10- Domain Alım – Satım
11- Niş Bir Blog Açarak
12- Udemy
13- Upwork
14- Backlink Satışı Yaparak
15- Fiverr
16- Viator
17- Makale Yazarak
18- Fotoğraf Satarak
19- Stock Music – Stock Video
20- Kendi Sitenizi Kurarak
21- AirBNB
22- Amazon Mechanical Turk
23- Fiverr Ürünlerini Daha Pahalıya Satın
24- Satış Ortaklığı İle
25- Oyun Skin Alım – Satımı
26- Çeviri Yaparak
27- Freelancer
28- Twentify
29- Online Marketlerde Ürün Satımı
30- Twitch
31- Uber
32- Bionluk
33- SadeceON
34- Appen ve LionBridge
35- Artıway





1- Blog Yazarak:İnternetten para kazanma adına benim uyguladığım yöntem bu. Hatta öyle ki blogumdan elde ettiğim gelir sayesinde beyaz yakalı olarak çalıştığım full zamanlı işimi 2016 yılında bıraktım ve o zamandan beri sadece bu işi yapıyorum.

Hayatımı blogumdan kazanıyorum yani.

Blog yazarak para kazanmanın bir çok yolu ve yöntemi mevcut. Bu yötenlerin neler olduğunu blog yazarak para kazanma başlıklı yazımda anlattım. Ayrıca yazımın içinde ayda blogundan 10 bin lira kazanan insanların kazançlarının ekran görüntüleri de mevcut.

Evet!

Blog yazarak internetten ayda 10.000 lira kazanan da var, 50.000 lira da. Hem de Türkiye’de. Nerden mi biliyorum ? Blogum vasıtası ile tüm bu insanlar ile tanışma ve arkadaşlık kurma fırsatım oldu çünkü.

Yazdığınız konu ne ile alakalı olursa olsun kaliteli iş yaptığınız sürece blog yazarak internetten para kazanmak kesinlikle garanti diyebilirim. Mesela şurada sadece gezi bloglarının nasıl ve ne kadar para kazandıklarından bahsedilmiş.

Yani bunun daha üzerine yazılabilecek yüzlerce farklı konusu ve kategorisi var. Eğer siz de internetten para kazanma adına blog açmak isterseniz, blog nasıl açılır başlıklı yazımı takip ederek ilk adımı atabilirsiniz. Ben her detayı anlattım zaten.

Bu arada gözünüz de korkmasın. Çünkü blog açmak öyle düşündüğünüz gibi hiç bir teknik bir bilgi ya da kodlama bilgisi gerektirmez. Aynı bir word, excel programı kullanır gibi blogunuzu yönetebiliyorsunuz. Günümüz teknolojisinde artık bir blog açmak düşündüğünüzden çok daha kolay.

Ayrıca blog açarak internetten nasıl para kazanılacağını daha önce sıfırdan başlayıp, bir blog kurup, bunu google’da üst sıralara çıkartıp, google’dan gelen ziyaretçi üzerinden de nasıl reklam geliri elde ettiğimi uygulamalı olarak anlattığım blog açıp, tek bir makale yazarak aylık 100 lira kazanmak başlıklı yazımdan da görebilirsiniz.

Hem de 0’dan ben ne yaptıysam, adım adım hiç bir noktayı atlamadan anlatım ki sizler de benim anlattığım yöntemi uygulayarak tek bir yazı ile pasif olarak ( yani sadece 2 hafta harcayıp, yazıp bırakarak ) aylık 100 lira ve üzeri, 5 yıllık ise 5 bin ila 7500 lira ve üzeri rakamlar kazabilin.

Eğer yazacak konu bulamadım, aklımda bir fikir yok diyorsanız da blog fikirleri başlıklı yazıma bakabilirsiniz. Feyz almanız açısından da aşağıda verdiğim yazılarımda listelediğim blogları inceleyebilirsiniz.


2- Youtube:Son yılların en revaçta internetten para kazanma yöntemleri arasında yer alan Yotube, yine gerçek anlamda ciddi gelirler elde edebileceğiniz bir mecra.

Ruhi Çenet Videoları isimli youtube kanalı bir videosunda youtube üzerinden bugüne kadar (2013 yılıdan 2018 yılında kadar) toplamda 500 bin liranın üzerinde bir geliri sadece adsense reklamları üzerinden elde ettiğini açıklamıştı.

Tabi bu rakam buzdağının sadece görünen yüzü. Normalde youtube adsense reklam gelirleri asıl gelirin %20’sine bile tekabül etmez. Asıl para kazandıran nokta ise, markalar ile yapılan işbirliği ile videolarda bu markaların viral reklamlarının yapılmasındadır.

Mesela ne gibi viral çalışmalar ? Örnek verebilir misin ?

Yine aynı youtube kanalı üzerinden size örnek vermek amaçlı benim bulduğum viral reklam çalışmaları şu şekilde;

1- Mesela, Hong Kong’da 48 saat başlıklı şu videonun 4.11 dakikasından başlayarak, “tepede malesef kameramın sarjı bitti. Neyse ki LG G5’in değiştirilebilir sarj bataryası yanımdaydı” denilerek ve görsel bir şekilde sarj bataryası değişimi de gösterilerek büyük olasılıkla LG G5’in viral reklamı yapılmış.

2- Diğer bir muhtemel reklam çalışması ise şu videoda. Videonun başlangıcından 7. saniyeye kadar, bölük filminin reklamı yapılmış. Aynı videonun 3.54. dakikasından başlayarak ise, filmin vizyon tarihi, konusu gibi detayları anlatan, film ile ilgili bir reklam daha işlenmiş.

3- Şu zihin yaşınızı 2’ye katlayacak 3 fikir başlıklı videonun 3.39 dakikasında ise muhtemelen bundle reklamı yapılmış.

4- Şu videoda ise, vidonun sonunda, 4.35 dakikadan itibaren kanalın sahibinin de juri olarak yer aldığı max youtube star’ın muhtemel reklamı yapılmış.

5- Yine şu soru cevap temalı videoda ise, kanal sahibi takipçilerinin sıkça sorduğu soruları yanıtlarken yaptığı ürün yerleştirmeleri ile muhtemelen McDonald’s reklamını yapmış.

Bunlar benim sadece kısa bir araştırmada bulduğum muhtemel reklam örnekleri. Siz de bu ve bunun gibi ünlü youtube kanllarında benim verdiğim örneklere benzer binlerce reklam örneği bulabilirsiniz.

Peki viral reklamlardan bu tür büyük kanallar ne kadar para kazanıyor ?

Altta ekran görüntüsü olarak paylaştığım mailleşmede ( ismini açıklamam doğru olmaz ) 2 milyon+ abonesi olan bir oyun kanalından aldığım fiyat mevcut. 90 – 120 saniye oyun tanıtımı için bu kanalın istediği fiyat 15 bin lira + KDV şeklinde oldu.

internetten para kazanma - internetten para kazanma yolları - youtube

Youtube ile İnternetten Para Kazanmak


Yine 500k abonesi olan bir oyun kanalından oyun tanıtımı için aldığım fiyat teklifi 4000 lira + KDV şeklinde oldu. Altta ekran görüntüsü de mevcut.

İnternetten Nasıl Para Kazanılır - İnternetten Para Kazanmak İstiyorum

İnternetten Para Kazanmak ( Youtube )


Yani bu iki mailden şu sonucu çıkartabiliriz; internetten para kazanmak için youtube’da 500 bin takipçiniz olduğu zaman ( bu en azından oyun kanalları için böyle ) tanıtımını yaptığınız herhangi bir oyun için 4 bin lira gibi bir rakam kazanabiliyorsunuz.

Eğer siz de tüm bu internetten para kazanma yöntemleri arasından youtube’u seçer ve bu yolda ilerlemek isterseniz, yukarıda örneğini de verdiğim Türkiye’nin en büyük youtube kanallarından birinin sahibi olan Ruhi Çenet’in youtube ile internetten para kazanma video derslerini izlemenizi mutlaka tavsiye ederim. Bu rehberde her şey anlatılmış.

3- Web Sitesi Yaparak: Şirketler, işletmeler veya şahıslar için web sitesi kurarak internetten para kazanmak mümkün. Web sitesi yapmak için yazılımcı olmanız da gerekmiyor. Hatta bu işler artık o kadar gelişti ki artık her şeyi tıklamalar ile yapabiliyorsunuz. Herhangi bir teknik bilgi ya da kodlama bilgisi de gerekmiyor yani.

Mesela, internet sitesi nasıl kurulur yazımı bir inceleyin. Bu yazımda aklınıza gelebilecek her türlü site yapısının ( e-ticaret, şirket, blog, haber, forum, ilan, emlak, kuaför, fotoğrafçılık vs. gibi ) nasıl kurulacağını anlattım. Hepsi aynı temeller üzerine oturuyor zaten.

Yani, üstte bahsettiğim yazımı takip ederek bir web sitesinin nasıl kurulduğunu öğrenebilir ve başta arkadaşlarınıza, çevrenize, tanıdıklarınıza site kurulumu yaparak sonrasın da ise işinizi daha da geliştirerek ve pazarlayarak bir çok kişi veya firmaya web sitesi kurarak internetten para kazanabilirsiniz.

İnternet üzerinden para kazanma konusunda bu yöntemi uygulayan yüzlerce kişiyi ( blogum vasıtası ile ) tanıyorum ve çok ciddi paralar kazandıklarını biliyorum.

4- Instagram:Instagram, internetten nasıl para kazanılır sorusuna verilebilecek en geçerli cevapalardan bir tanesi.

Instagram’da influencer, yani takipçi kitlesi üzerinde etkileme ve yönlendirme gücüne sahip hesapların internetten para kazanmaması İM-KAN-SIZ!

Bakın, ben satış yapmaktan bahsetmiyorum. Bir çok yerde internetten para kazanama yolları arasında instagram’dan satış yaparak tavsiyesi verilir ancak benim bahsettiğim bambaşka bir yöntem. Tabi ki instagram üzerinden satış yaparak para kazanmak da bir yöntem.

Ancak!

Asıl parayı influencer olarak paylaşım yapan hesaplar kazanıyor. Türkiye’de paylaşım başına 3500 lira kazanan da var, 10 bin lira ve üzeri rakamlar kazanan da. Instagram’dan nasıl para kazanılır başlıklı yazımda bu influencer hesapların bu paraları nasıl, hangi yöntemle, nereden ve hangi miktarlarda kazandıklarını detaylı bir şekilde anlattım.

5- DropshippingBu terimi daha önce duydunuz mu bilmiyorum ancak kısaca ve en basit tabiri ile aracılık yapmak diyebiliriz.

Mantık şöyle işliyor; Dünya çapında hizmet veren bir e-ticaret platformunun ürünlerini yine dünya’nın herhangi bir yerinde veya dünya çapında hizmet veren bir başka e-ticaret platformunda satışa sunuyorsunuz.

Yani siz bir pazarda satılan bir ürünü satın alıyor, başka bir pazarda satıyorsunuz. Tabi bunu yaparken de önce ürünü satıyor, satış olduktan sonra ürünü tedarik edip, sizden alan kişiye gönderiyorsunuz.

Dolayısı ile de bu işi yaparak internetten para kazanma için herhangi bir yatırım yapmanız gerekmiyor. 0 maliyetle bu işe girebiliyor ve bu işi internetten, oturduğunuz yerden yapıyorsunuz.

Hem de bu iş öyle emeğe dayalı bir iş de değil. Tamamen yaratıcılığa ve zekaya dayalı bir iş diyebilirim. Tek bir fikir ve sadece 1 saatlik bir emek karşılığında aylarca hatta yıllarca internetten binlerce lira kazanmanız mümkün.

#Peki bu iş tam olarak nasıl yapılıyor ? Bize spesifik örnekler ve rakamlar verebilir misin ?

#Pek tabi verebilirim çünkü zamanında ben de bu işi yaptım ve bu işten çok güzel paralar kazandım.

Size başımdan geçenleri anlatayım. Ben bu işe nasıl girdim ? Ne kadar para kazandım ? Ne işler yaptım ?

2009 yılında vücut geliştirme sporuna ilk başladığımda bir çok arkadaşımın ve spor yapan kişinin protein tozu gibi ek takviyeler, supplementler kullandığını gördüm ki bana da kullanmam yönünde tavsiyede bulundular.

Ben de tabi bu tür ürünlerin nerelerde satıldığını kaça satıldığını vs araştırmaya başladım. O zaman gittigidiyorda hiç unutmuyorum Optimum marka whey yaklaşık 3 kiloluk protein tozu 170 lira gibi bir fiyata satılıyordu.

Tabi o zamanlar bu ürünlerin yurtdışında ne kadara satıldığını da araştırdım. Hatta baya detaylı bir araştırma yaptım ki iherb.com diye bir site ile karşılaştım.

İşte iherb’de gıda takviyesinden tutun da organik lolipop, doğal şampuan, omega 3 – çinko haplarına kadar bir çok bitkisel ve doğal ürünü satan ve dünya çapında hizmet veren bir e-ticaret sitesi.

Neyse, bir baktım ki o zamanlar optimum whey protein tozu bu sitede 35 dolara satılıyor. Kargo dahil de toplamda 55 dolar gibi bir rakama denk geliyordu. ( Ki kargo da DHL hızlı teslimdi. Amerika’dan en geç 1 hafta içerisinde geliyordu )

Tabi o zamanlar dolar 1,45 – 1,50 TL civarındaydı. Türk lirası ile de o zamanlar bu 80 lira gibi bir rakama denk geliyordu. Ben de dururumuyum, 170 TL nerede (aynı ürünün TR fiyatı) 82 lira nerede… hemen geçtim siparişi.

Siparişi geçerken de iherb benden shipping, yani kargonun teslim edileceği adresi girmemi istedi. Ben de girdim tabi ancak bir sonraki adımda benden bir de billing, yani faturanın teslim edileceği adresi girmemi istedi ki tam o anda ben de şimşekler çaktı.

Ne yani dedim, ben kargo teslim adresini adresini ayrı fatura teslim adresini ayrı girebiliyor muyum ? İkisi ayrı adreslere teslim edilebiliyor mu ? Ee o zaman ben bu ürünleri Türkiye’nin her yerine oturduğum yerden internet üzerinden satarım…

Tek yapmam gereken de satmak istediğim ürünlerin resimlerini ve ürün bilgilerini iherb’den alıp, gittigidiyor’a koymak.

Eğer gittigidiyor’a koyduğum ürün satılırsa, kendi kredi kartım ile iherb’den ürünü satın alır, shipping, yani kargo teslim adresine gittigidiyor’da benim koyduğum ürünü satın alan kişinin adresini girerim, billing, yani fatura adresine de kendi adresimi girerim.

Böylece ürün alıcıya, fatura ise bana gelir. Ürün iherb tarafından benim gittigidiyor’da satışını yaptığım kişiye kargolanır, 7 günde ona ulaşır, ulaşınca da satın almayı yapan kişi gittigidiyor’dan ürün elime ulaştı sorun yok diye onay verir ve gittigidiyor’da parayı bana aktarır…

Yok dedim bu kadar basit olamaz, mutlaka bir şeyi atlıyorsun Burak…

İnternetten para kazanmak bu kadar kolay olamaz. Hayır yani gerçekten bu kadar kolaysa eğer, kafamda düşündüğüm sistemde bir sorun yoksa, kusursuz çalışıyorsa bunu benden önce düşünmüş ve mutlaka yapan birileri vardır dedim kendi kendime.

Sonra fikrimi hiç unutmuyorum ilk babamla paylaştım. İlk söylediği şey; oğlum insanlar salak mı ? Neden kendileri yurtdışından 55 dolara alabiliyorken senin satacağın 160 TL gibi bir rakama satın alsınlar dedi.

Ben de insanlar yurtdışını araştırmıyor ki baba genelde sadece Türkyie fiyatlarına bakıyorla dedim. O da saçmalama senin dediğin gibi kaç tane insan vardır, insanların geneli araştırıyordur, yoksa 2 katını ödemek büyük salaklık dedi.

Tabi babam her ne kadar hevesimi yerle bir etse de denemenin hiç bir maliyeti olmayışından dolayı bu işe tabi ki bir şans verdim. ( Alt tarafı ürün resimlerini ve bilgielrini alıp, gittigidiyor’da bir ilan açacaktım )

#İşin garip tarafı ise ilanı koyduğumun ertesi günü ilk siparişi almıştım bile. Gittigidiyor’dan 160 TL‘ye sipariş geliyor, ben de gidip iherb’den ürünü 80 lirayasatın alıyor, shipping adresine (kargo adresi) gittigidiyor’dan satın alan kişinin adresini giriyor, billing (fatura) adresine ise kendi adresimi giriyordum. Sipariş 7 gün sonra alıcıya ulaşıyor, o da onayı veriyor ve 160 TL benim hesabıma geçiyordu.

Ürünlerde hiç bir sorun çıkmıyor, sistem tıkır tıkır işiyor ve ben;

Sipariş başına 80 lira gibi bir rakam kazanıyordum.Tüm bu işlemleri internetten yapmak ise toplamda 2 dakikamı falan alıyordu. Sipariş geldikten sonra o sipariş ile ilgili benim üzerime düşen görevleri yerine getirmek sadece 2 dakika.

2 dakikada internet üzerinden 80 lira para kazanmak.

#Hiç unutmam universite öğrenicisi halimle haftada 1500 – 2000 lira gibi miktarlarda para kazanmaya başlamıştım.

Başlarda tek bir sorun vardı ki o da gittigidiyor’dan sipariş gelince iherb’e siparişi kendi kredi kartım ile geçiyordum ve o parayı tekrar geri almam, ( kargonun alıcıya ulaşması ve alıcının onay vermesi ) 7 gün sürüyordu. Bu 7 gün içerisinden de bir çok sipariş oluyordu ve siparişi geçecek param kalmıyordu.

O zaman da yine babamın kapısını çaldım. Baba dedim böyle böyle, senin hevesimi kırdığın, böyle iş mi olur dediğin iş tuttu para yetiştiremiyorum… Ve babamdan bu süreci döndürmek için borç para istedim ki sağolsun o da satışları vs görünce yardımcı olmuştu :)

O kadar güzel paralar kazanmama rağmen ben bu işe başladıktan 1 ya da 2 ay sonra devlet, bu tür protein tozu gibi supplement ürünlerinin bireysel alımlarda gümrükten geçişini yasakladı ki o yasaklama ile de benim işler de bir anda yerle bir oldu.

Tabi bu işten bir kere para kazanınca, paranın tadını alınca bırakır mıyım ? Gümrük meselesi bana engel olur mu ? Olmaz.

Sattığım ürüne gümrük yasağı gelince ben de ürünleri değiştirdim. Ebay’den, amazon’dan ürünleri aynı yöntem ile gittigidiyor’da satmaya başladım. Bunun içinde saatte vardı, Çin’den dünya çapında hizmet veren sitelerden postiş (takma saç) alıp gittigidiyor’da satmıştığımda vardı.

Hatta bir süre sonra neden sadece Türkiye’ile sınırlı kalıyorum ki diye düşündüm

Bir de madem Türkiye gümrükten supplement tarzı ürünlerin geçmesini yasakladı ben de bu yasakların olmadığı başka ülkelerde bu ürünleri satmaya devam ederim düşüncesi ile iherb’den aldığım ürünleri yine ebay üzerinden tüm dünyaya sattım.

O zamanlar hem derslerin yoğunluğundan, hem rakiplerimin çoğalmasından, hem yaptığım bu işin çok uzun soluklu bir iş olmayacağını ön görmem ve hem de ilgi alanımın daha çok internet sitesi kurmak, blog açmak gibi konulara kayması ile ( ki bu işlerin çok daha uzun soluklu ve daha fazla kazandıracağını düşünüyordum ) bu ticaret işlerin bir noktada da bırakıp, kendi bloguma ve internet sitesi kurma projelerime yoğunlaştım.

İşin özeti, dropshippig ile internetten para kazanma adına ciddi karşılıklar alabilirsiniz. Tabii şimdi internetten nasıl para kazanılır sorunuza cevaben dropshipping yöntemi benim üstte anlattığım tecrübem ile mantıklı gelebilir ve bu konuyu daha detaylı araştırmaya başlayabilirsiniz.

Şunu belirtmek isterim ki bu konuda ( dropshipping ile ilgili ) internette araştırma yaparken dropshipping’in nasıl yapılacağı ile ilgili bir çok eğitim videoları vs. veren (satan) insan ile karşılaşacaksınız.

Bana göre tüm bu eğitim videoları, programlar vs para tuzağıdır. Dolayısı ile uzak durmanızı öneririm. Eğer bu işten, yani dropshipping ile internetten para kazanmak istiyorsanız hangi ürünü hangi platformdan alıp, hangi platfromda satacağınızı kendiniz bulmalısınız.

İşte burada da zekanız devreye girecek. Ne kadar sivri zekalıysanız, ne kadar yaratıcıysanız ve sizin odaklandığınız alanda ne kadar az rakibiniz varsa başarılı olma olasılığınızda o kadar yüksek olacaktır.

#Ne tür ürünleri bu çerçevede değerlendireceğiniz size kalmış ancak İşin nasıl yapılacağını düşünme mantığınız şu şekilde olmalı;

1- Türkiye’de hem Türkiye’ye hem de dünyaya hizmet veren bir e-ticaret sitesinin ürünlerini, tüm dünyada hizmet veren bir e-ticaret platfromunda (ebay gibi) veya başka bir ülkenin sadece o ülkenin yerel piyasasında hizmet veren bir e-ticaret sitesinde satmak.

2- Tüm dünyada hizmet veren e-ticaret platformlarının ürünlerini sadece Türkiye’de hizmet veren e-ticaret platfromlarında satmak.

3- Tüm dünyada hizmet veren bir e-tcaret platfromunun ürünlerini yine tüm dünyada hizmet veren başka bir e-ticaret platformunda satmak.

4- Tüm dünyada hizmet veren bir e-ticaret platfromunun ürünlerini bir ülkenin sadece o ülkenin yerel piyasasında hizmet veren bir e-ticaret platformunda satmak.

6- E-Kitap Yazarak:Durun! Bu yöntemi hemen pas geçmeyin. Kitap yazmak öyle kolay mı? Bu yöntemi laf olsun, yazısı dolu dolu görünsün diye internetten para kazanma yolları arasına sıkıştırmış işte…

Ben ne üzerine e-kitap yazacağım ki ? Yazsam bile nerede satacağım ? Hadi satacak yer de bulduk, nasıl pazarlayacağım….

Diye düşünmeyin!

#Yazdıklarımı mutlaka okuyun çünkü size gerçekten bu yöntem ile internetten nasıl para kazanılır ciddi ciddi anlatacağım.

Çünkü bu işte sizi başarıya %100 ulaştıracak ve bu işten ciddi paralar kazamanızı sağlayacak yol haritalarından bir tanesini biliyorum.

Mesela Rotasız seyyah yol hikayeleri kitabını daha önce duydunuz mu bilmiyorum ancak bu kitap geçtiğimiz sene Türkiye’de en çok satanlar listesine girdi. Yüzbinlerce, belki de milyonlarca sattı.

Peki bu denli satan bir kitap nasıl ortaya çıktı ?

Bu kitabı yazan kişi, yani Mehmet Genç bu kitabı yazmadan çok çok önce, 2010 yılında işini bırakarak seyahat etmeye başlıyor. 4 yıl sonra seyahat notlarını paylaşmak amaçlı rotasız seyyah isimli bir blog açıyor.

Blogunda yaptığı seyahatlerden edindiği tüm tecrübleleri en ince ayrıntısına kadar anlatıyor ve bu detaylı ve kaliteli yazıları ile google üzerinden bloguna trafik (ziyaretçi) almaya başlıyor.

Aynı zamanda sosyal medya hesaplarını da o zamanlar aktif ediyor. Her geçen gün yazdığı yazı sayısı artıyor, yazdığı yazılar da google’da üst sıralarda çıkmaya başlıyor.

Her geçen gün daha çok kişi yazılarını okuyor ve google üzerinden blog yazılarını okumak için gelen bir çok kişi de blogunda takip et sloganıyla sunulan sosyal medya butonları aracılığı ile kendisini sosyal medyadan da takip etmeye başlıyor.

Blogunun okuyucu kitlesi binleri, on binleri, yüz binleri sonrasında ise milyonları buluyor. Tabi ki blogu ile elde ettiği başarı doğru orantılı bir şekilde blogu sayesinde sosyal medya takipçi sayısına da yansıyor ve facebook üzerinden takip eden sayısı 700 bini, instagram üzerinden takip eden sayısı 300 bini, youtube üzerinden takip eden sayısı da 100 bini buluyor.

Böylesine bir başarıdan sonra bir e-kitap veya kitap yazdığınızda da elinizde hazli hazırda bunun pazarlamasını yapacağınız, kesin satışa dönüştüreceğiniz bir kitle olmuş oluyor zaten.

Oluşturduğunuz böyle hazır bir kitleye satış yapmak da haliyle çok kolay oluyor ve bu kitleye yaptığınız ilk satışlarla da pazarlama adına bir ivme kazanıyorsunuz ki bir de yazdığınız kitap gerçekten kaliteli ve ilgi çekiciyse, satış yaptığınız ilk kitle sizi başkalarına da tavsiye ederek pazarlama ivmesini çok daha yükseltiyor.

Mesela bir başka örnekle, kendimden bir örnekle devam edeyim;

Benim bugüne kadar bu yöntem ile internetten para kazanmışlığım yok. Ancak ben şuana kadar üstte bahsettiğim 2 basamağı da başarılı bir şekilde çıkmış bir blog yazarıyım. Dolayısı ile de bu noktadan sonra e-kitap yazarak internetten para kazanma işi benim için bir hayal değil, %100 başarı garantili, çok kolay bir şekilde gerçekleştirilecek bir iş fikri.

Keza böyle bir planım da kesinlikle var. Bir gün ben de projelerimden zaman bulursam bir e-kitap yazacağım.

Ve binlerce adet satacağından da adım gibi eminim.

Nasıl emin olduğumu, nasıl satacağımı da size anlatayım.

Benim şuanda okuduğunuz bu blogum, yani wpmavi.com genel hatları ile SEO ( google’da üst sıralara çıkma ), wordpress (site yönetim yazılımı) ve site kurma yazılarından oluşan bir blog.

Ben 2014 yılından beri bu blogda aktif olarak içerik üretiyorum ve blogumu günde binlerce kişi google’da yaptıkları aratmalar sonucu karşılarına google sonuçlarında benim içeriklerimin çıkmasıyla ziyaret ediyor.

Yazdığım içeriklerle bugüne kadar binlerce kişinin blog açmasına ve yüzlerce kişinin de sırf benim yazdığım yazılar sayesinde bu işte başarılı olmasına, bu işten ciddi paralar kazanmasına vesile oldum.

Hatta öyle ki blog yazarak ciddi anlamda internetten para kazanan ve normalde yaptıkları işten istifa edip, full zamanlı olarak bu işi yapan (aynen benim de yaptığım gibi) bir çok takipçim de var. ( Hem sosyal medya üzerinde, hem de mail aboneliklerimde )

Böyle bir durumda da ben, bu başarıyı nasıl elde ettiğim ile iligli veya google’da üst sıralara çıkmak ile ilgili veya yazdıklarımı uygulayarak başarılı olan ve bu işten ciddi para kazanan insanlarla ilgili veya bu 3 konunun da birlikte harmanlandığı detaylı bir e-kitap yazsam,

Ve bunun satışını kendi blogum üzerinden yapsam, eminim ki binlerce kişi yazdığım bu e-kitabı satın alacak ve bu da bana bu işten ciddi bir maddi gelir sağalamama imkanı sunacaktır.

Bu iki örneğin de bize gösterdiği ve benim de demek istediğim şu;

E-kitap veya kitap yazarak internetten para kazanma yolu kesinlikle işe yarayan, bazılarına ciddi anlamda gelir sağlayan bir iş fikri ancak bu iş fikri kesinlikle adım atılacak ilk basamak değil.

Neden ilk basamak olmadığını, olmaması gerektiğini olursa gayette başarısız olacağınızı ve tüm emeklerinizin nasıl boşa çıkacağını hızlı adam şuradaki yazısnda çok güzel özetlemiş aslında.

Eğer e-kitap yazarak internetten para kazanmak istiyorsanız, bu işte başarı olmak için, bu işten önce gelen basamakları başarılı bir şekilde çıkmanız gerekli.

İlk basamaklarda düşmeden e-kitap basamağına kadar gelebilirseniz, ancak o zaman bu işi kıvırabilir ve e-kitap yazarak internetten ciddi anlamda gelir elde edebilirsiniz.

Peki nedir bu işin basamakları ?

1-Ne üzerine e-kitap yazacağınıza karar vermelisiniz. Bu herhangi bir konuda olabilir. Anne – çocuk / Baba – çocuk ilişkisi, diyet – kilo verme, denizcilik, seyahat, fitness, İş hayatı vs gibi aklınıza gelebilecek her türlü konuda olabilir.

Benim bir uzmanlık alanım veya spesifik herhangi bir konuda insanlara aktaracak kadar bilgi birikimim yok ki diye de düşünmeyin.

İşin güzel tarafı da bu zaten. Ben blog yazmaya başladığımda benim de google’da üst sıralara çıkma ile ilgili çok az bir bilgim vardı. Ancak zamanla araştırmalar yaptım ve yaptığım araştırmalar ile edindiğim bilgileri blog yazılarımda derleyip, okuyucuma sundum.

Ben blog yazmak için önce gerçekten ilgi duyduğum, öğrenmek istediğim konuları belirledim. Daha sonra o konularda internette, özellikle yabancı kaynaklarda derinlemesine araştırmalar yaptım, bilgiler edindim ve öğrendiğim bu bilgileri gelip blogumda yazdım.

Yani hem kendim öğrendim hem de insanlara öğrettim. Siz de aynen bunu yapabilirsiniz. O yüzden seçeceğiniz konu uzmanlık alanınız olmak zorunda değil. O konuda herhangi bir bilgi birikimine de ihtiyacınız yok. Sadece uzmanı olmak istediğiniz, gerçekten ilginizin olduğu, öğrenmek istediğiniz bir konu üzerine blog yazabilirsiniz.

2-Konuyu seçtikten sonra ise yazacağınız e-kitap ile yakından alakalı bir blog açmalısınız. Blog açma ile iligli tüm gerekli bilgileri derlediğim blog nasıl açılır adlı bir yazı serim var. Bu konuda linkini verdiğim rehberden faydalanabilirsiniz.

Açtığınız blogda kendi düşünceleriniz, fikirleriniz veya hikayelerinizden ziyade bilgi palaşımı yapmalısınız.

Yani;

İnsanların google’da arattığı şeylere cevap olacak içerikler üretmelisiniz ki insanlar google’da yazdığınız içerik ile yakından alakalı bir aratma yaptığında ve karşınıza sizin blogunuz çıktığında sizin blog içeriğinize tıklasın ve yazınızı okusun. Böylece siz de ilk kitlenizi blog ziyaretçisi olarak oluşturmaya başlamış olursunuz.

3-Blogunuzda gerçekten kaliteli içerikler üretmeli ve yazdığınız içerikler ile google’da üst sıralara çıkmalsınız. Bu konular ile ilgili de yine blogumda bir çok rehber yazı mevcut.

4-Google’dan aldığınız bu organik ziyaretçi trafiğini de blogunuza yerleştirdiğiniz abonelik formları, sosyal medya takip butonları ile de takipçiye dönüştürmelisiniz.

Yani blogunzda yayınladığnız yazıların altına, üstüne, yanına vs. sosyal medya hesaplarınızın takip et butonlarını yerleştireceksiniz. Bu sayede yazılarınızı beğenen ve sık sık blogunzu ziyaret eden insanlar bu butonlar sayesinde sizi sosyal medyada da takip etmeye başlayacaklardır.

5-Hedeflediğiniz kitleye ulaştıktan sonra da daha önce blogunuzda yer vermediğiniz çok özel bilgilerden oluşan, gerçekten kaliteli bir e-kitap oluşturmalı ve bu e-kitabı blogunuz üzerinden satışa çıkartıp, hali hazırda oluşturduğunuz kitleye pazarlayarak satmalsınız.

İşte bu basamakları başarılı bir şekilde tırmandıktan sonra e-kitap veya kitap yazmalısını ki elinizde bu e-kitabı pazarlayacak bir kitleniz olmuş olsun ve e-kitap yazarak internetten para kazanma düşünceniz hayal olarak kalmayıp, başarılı satış rakamlarına dönüşsün.

Hepsi gerçekten bu…

7- Anket Doldurarak:Gelelim hiç önermek istemediğim, ancak bu internetten nasıl para kazanılır yazısının doğası gereği kendimi bahsetmek zorunda hissetiğim anket doldurarak internetten para kazanma yöntemine.

Bu yöntem adından da anlaşılacağı gibi anket sitelerine üye olarak ve bu sitelerin size online olarak gönderdiği anketleri doldurarak karşılığında para kazanabileceğiniz, oldukça basit ve herkesin yapabileceği online iş.

Peki;

Bu internetten para kazanma yolu ile gerçekten para kazanmak mümkün mü? Mümkünse para kazandırma potansiyeli nedir ? Rakam verebilir misin ?

Evet mümkün. Hatta aylık 2000 dolar kazanmanız bile mümkün. “Abart abart… Blog senin ya 2000 yaz 5000 yaz.. Yazabildğin kadar yaz ki, rakam ne kadar yüksek olursa, insanların iştahını kabartma potansiyeli de o kadar yüksek olsun tabi…”

Diye düşünmeyin. Niyetim gerçekten o değil.

En başta da söylediğim gibi bu para kazanma yöntemi gerçekten hiç önermek istemediğim, ancak yazdığım yöntemler içinde de yazı doygunluğu açısından yer alması gerektiğini düşündüğüm, bu sebeple de yazmak zorunda hissetiğim bir yöntem.

Ben bu yöntemin ciddi bir zaman kaybı olduğunu düşünüyorum;

Neden?

1- Yaptığınız işin size hiç bir katkısı olmaması: Anket doldurarak ne bir bilgi birikimi elde ediyorsunuz ne de bir tecrübe.

Sürekli aynı işi yapıyor, yaptığınız işten hiç bir şey öğrenmiyor, yaratıcılığınızı, fikirlerinizi köreltiyor hatta zamanınızın çok büyük bir bölümünü bu işe ayırdığınız için başka işlere zaman ayırmayıp, yapabileceğiniz daha güzel, verimli, size ve geleceğinize katkı sağlayacak başka potansiyel işlerin de önünü kapatıyorsunuz.

2- Para kazanmak için, işin devamlılığını sağlamak için sürekli uğraşmanız, bu işe süreki vakit ayırmak zorundasınız. Bir ay 1000 dolar kazandığınız zaman öbür ay da 1000 dolar kazanmak için yine ay boyunca baya uzun saatler anket doldurarak zaman ve emek harcamanız gerekiyor.

3- Bu işlerin ne kadar geleceği olabilir ki ? Yani bugün var olan anket siteleri 5 yıl sonra da var olacak mı ya da 10 yıl sonra ? Bu işi ne kadar devam ettirebilirsiniz ? Bu işler bir gün biterse ve sizin alternatif işlere yönelmeniz gerekirse o zaman ne yapacaksınız ?

Ee siz zaten 5 yılınızı sadece anket doldurarak, yaptığınız işin doğası gereği size hiç bir katkı sağlamadığı için hiç bir şey öğrenmeden, kendinizi geliştirmeden, fikirlerinizi körelterek geçirdiniz. Sonrasında ne yapacaksınız ? Başladığınız noktaya, sıfır notkasına sıfır bilgi birikimiyle tekrar geri dönecek ve tekrar sıfırdan başlamak zorunda kalacaksınız.

Ben sizin yerinizde olsam değerli vaktimi blog açma gibi bu internetten para kazanma başlıklı yazımda bahsettiğim diğer yöntemlere yatırım yaparak kullanırdım. ( ki öyle de yapıyorum )

Ama… “Yok kardeşim, sen ne anlarsın. Ben zaten ek gelir olarak yapacağım bu işi 3 – 5 bir şey kazansam da bana yeter. Sen bilgini ver geç” derseniz

Anket doldurarak para kazanma başlıklı yazımda bu yolla internetten nasıl para kazanılır detaylıca anlattım. Yazıma bakabilirsiniz.

8- Google Reklamlarından: Bu yöntem şu an açık ara internetten online para kazanma yolları arasında en çok bilinen, uygulanan ve en garanti yöntemlerin direkt başında geliyor.

Bu internetten para kazanma yöntemini ziyaret ettiğiniz sitelerin %90’ı uyguluyor. Ekşi’den tutun da haber sitelerinde, forumlarda, bloglarda vs. kısacası neredeyse her kategoride her site bu yöntemi uyguluyor.

Hatta öyle ki bu google adsense ile internetten para kazanma olayı bahsettiğim tüm bu web sitelerinin çoğunun ana gelir kaynağını oluşturuyor.

Evet… üstteki cümlelerimden de çıkarımını yaptığınız gibi google adsense ile para kazanmak için öncelikle en azından bir blog sitenizin olması gerekiyor.

Blog açmak öyle zor, teknik bilgi veya kodlama bilgisi isteyen bir işlem değil. Blog nasıl açılır rehberimi takip ederek kendinize gayet sizinblogunuz.com şeklinde bir alan adı alıp, profesyonel bir şekilde blogunuzu kurabilirsiniz.

Tamam. Hadi blog açmasına açarız da google adsense nedir ? Nasıl işler ? Mantığı nedir ? Bu bir google’dan para kazanma yöntemi midir? Gibi sorularınız varsa ben bunun mantığını, google reklamlarının nasıl işediğini google’dan para kazanma başlıklı yazımda çok detaylı bir şekilde anlattım. Yazıma bakabilirsiniz.

Ancak kısaca özetlemem gerekirse de; Google’ın reklam servisi için iki ayrı ayağı var. Google adwords ve Google adsense. Google adwords reklam verenler için, Google adsense ise reklam yayınlayanlar için.

Misal;

#Kitap satışlarını arttırmak için google’a reklam vermek isteyen bir e-ticaret sitesi diyelim ki “kitaplarda %50” indirim diye bir reklam banner’ı (resim, afiş) hazırlıyor ve bunu google’a google adwords üzerinden iletiyor ve google’a diyor ki benim bu reklam banner’ımı kitaplar ile ilgili içerikleri bulunan tüm web sitelerinde göster.

Ve eğer bu sitelerin kitap ile alakalı içeriklerinde gösterilen benim bu reklamıma o içeriği okuyan potansiyel site ziyaretçileri tıklarsa ben de sana tıklama başına 0,50 kuruş öderim.

Sonra ise google bu reklamı alıyor ve google adsense platformunda yer alan kitap ile ilgili içerikleri olan tüm iş ortaklarına, google adsense üyelirine ( yani web sitelerine ) bu reklamı veriyor ve bu reklamlar bu sitelerde çıkmaya başlıyor.

Bu sitelerin kitap ile alakalı sayfalarını ziyaret eden kişilerin karşısına da bu e-ticaret sitesinin kitap indirimi reklamı çıkıyor. Eğer bu kişiler bu reklama tıklayıp, bu e-ticaret sitesini ziyaret ederlerse de site sahipleri e-ticaret sitesinin google adwords’e ödediği tıklama başına ücretinin büyük bir bölümünü alıyor. (%70) Geri kalan da google’a aracılık yaptığı için kar payı olarak kalıyor.

Tabi ki google bu işlemi otomatik olarak yapıyor. Yani google, google adsense yayıncılarına en başta yayıncı olduktan sonra reklam kodları veriyor ve web site sahipleri reklamlar sitelerinin neresinde çıksın istiyorsa bu reklam kodlarını oraya ekliyor ve gerisini google hallediyor. Sitenin kitap ile ilgili olan içeriğinde insanların google adwords üzerinden verdiği kitap reklamları çıkarken, mobil oyunlar ile ilgili içeriğinde mobil oyun reklamları çıkıyor.

En basit açıklaması bu şekilde. Daha detaylı, aklınızı kurcalayan sorular varsa, üstte linkini verdiğim google ile internetten para kazanma yazıma bakın.

Neyse, devam edelim…

Tabi üstte en azından bir blog sitenizin olması gerekli dedim ama blog sitesi kavramını da hiç hafife almayın. Bugün Türkiye’de bir çok ünlü haber ve forum sitesinden çok daha fazla ziyaretçi trafiği alan çok büyük blog siteleri de var.

Keza google adsense ile blogundan çok ciddi gelirler elde eden bir çok blogger arkadaşım ve takipçim de var. Öyle hafife alınacak rakamlar da değil. Aylık 5 bin lira kazananı da var, 10 bin lira da, hatta 20 bin lira kazananı bile var…

İnandırıcı gelmiyor mu ?

Evet… Hatta size direkt ekran görüntüleri ile geldim. Buyrun;

Misal, seyahat sektöründe yer alan bir blogger arkadaşımın blogunun günlük google adsense kazancını sizinle paylaşayım. Hatta gelin bu ekran görüntüsünü birlikte inceleyelim;

google reklamları ile internetten para kazanma

Google Reklamlarından Online Para Kazanma


Arkadaşımın gönderdiği ekran görüntüsünü yer alan, yani gönderdiği günün bir önceki gün verileri için konuşursak;

Performans sekmesi altında bulunan sayfa görüntülenme sayısı 15.900 olarak görünüyor. Bunun karşılığında da tahmini kazançlar sekmesi altında bulunan “Dün” kısmı ise 144 TL olarak görünüyor.

Yani google adsense reklamlarının bulunduğu blogun içerikleri/sayfaları toplamda 16.000 gösterime ulaşmış ve karşılığında da 144 TL kazandırmış anlamına geliyor. Yani bu blog bir önceki gün google adsense reklamlarından 144 TL gelir elde etmiş.

Burada bahsi geçen görüntülenme sayısını ziyaretçi sayısı ile karıştırmayın. Bir ziyaretçi bir sayfayı 3 kez de görüntülemiş olabilir ya da sitenin başka içeriklerine de göz atmış ve toplamda 3 içeriği de ziyaret etmiş olabilir. Gösterim sayfanın bireysel olarak kaç kişiye gösterildiği değil, toplamda kaç kere gösterildiğini ifade eder.

15.900 sayfa gösteriminde ise toplamda 66.200 google adsense reklam gösterimi olmuş ( bir sayfada / içerikte birden çok google adsense reklamı olabiliyor. )

66.200 adsense reklam gösteriminden ise ziyaretçiler tarafından sadece 169 tane tıklama gerçekleşmiş. Bu da 15.900 gösrerimin sadece %1,06’sının tıklamaya dönüştüğünü gösteriyor. Her bir tıklamanın sağladığı kazanç 0,86TL olmuş. Genel ortalama itibarı ile de, bu gösterime vurulduğunda, blog sayfalarının ortalama 1000 gösterim başına kazancı ise 9,11 TL olmuş.

Kazanç ise son 7 günde ise 989 TL, ayın(mart) 28’i itibarı ile de 3790 TL olarak görünüyor. Yani bu veriden şu sonuca ulaşabiliyoruz; Bu blog aylık google adsense reklamlarından ortalama 4200 TL gelir elde ediyor.

Gösterim oranların da genel ortalaması ziyaretçi başında 1,5’tur. Yani bir ziyaretçi bir blogda ortalama 1,5 sayfa/içerik ziyaret eder. Günlük gösterim sayısı 15.900 ise bu blog için günlük ziyaretçi sayısına 10.600, hadi yuvarlayalım 10.000 kişi diyebiliriz.

Yani eğer blogunuz seyahat sektöründeyse ve blogunuzu günde 10.000kişi ziyaret ediyorsa siz google adsense reklamlarından hiç bir şey yapmadan, sadece içerikerlinize bu reklamları ekleyerek, parmadığınız bile kıpırdatmadan pasif olarak aylık 4200 liragelir elde edebilirsiniz.

Misal gelin bir de bir başka blogger arkadaşımın eğitim sektöründe yer alan blogunun google adsense reklam kazançlarına bakalım;

google adsense reklamları ile internetten nasıl para kazanılır

Google Adsense Reklamları ile İnternnetten Para Kazanma


Arkadaşımın gönderdiği ekran görüntüsünü yer alan, yani gönderdiği günün bir önceki gün verileri için konuşursak;

Performans sekmesi altında bulunan sayfa görüntülenme sayısı 93.700 olarak görünüyor. Bunun karşılığında da tahmini kazançlar sekmesi altında bulunan “Dün” kısmı ise 253,60 TL olarak görünüyor.

Yani google adsense reklamlarının bulunduğu blogun içerikleri/sayfaları toplamda 93.700 gösterime ulaşmış ve karşılığında da 253,60 TL kazandırmış anlamına geliyor. Yani bu blog bir önceki gün google adsense reklamlarından 253,60 TL gelir elde etmiş.

93.700 sayfa gösteriminde ise toplamda 473.000 google adsense reklam gösterimi olmuş ( bir sayfada / içerikte birden çok google adsense reklamı olabiliyor. )

473.000 adsense reklam gösteriminden ise ziyaretçiler tarafından sadece 2004 tane tıklama gerçekleşmiş. Bu da 93.700 gösrerimin sadece %2,17′sının tıklamaya dönüştüğünü gösteriyor. Her bir tıklamanın sağladığı kazanç 0,12 TL olmuş. Genel ortalama itibarı ile de, bu gösterime vurulduğunda, blog sayfalarının ortalama 1000 gösterim başına kazancı ise 2,71 TL olmuş.

Kazanç ise son 7 günde ise 1330 TL, ayın(mart) 28’i itibarı ile de 5320 TL olarak görünüyor. Yani bu veriden şu sonuca ulaşabiliyoruz; Bu blog aylık google adsense reklamlarından ortalama 6000 TL gelir elde ediyor.

Gösterim oranların da genel ortalaması ziyaretçi başında 1,5‘tur. Yani bir ziyaretçi bir blogda ortalama 1,5 sayfa/içerik ziyaret eder. Günlük gösterim sayısı 93.700 ise bu blog için günlük ziyaretçi sayısına 62.400, hadi yuvarlayalım 60.000 kişi diyebiliriz.

Yani eğer blogunuz eğitim sektöründeyse ve blogunuzu günde 60.000 kişi ziyaret ediyorsa siz google adsense reklamlarından hiç bir şey yapmadan, sadece içeriklerinize bu reklamları ekleyerek, parmadığınız bile kıpırdatmadan pasif olarak aylık 6000 lira gelir elde edebilirsiniz.

Tabi sizin de görebileceği gibi seyahat sektöründe günlük 10.000 ziyaretçi ile ortalama 4000 lira kazanılırken, eğitim sektöründe günlük 60.000 ziyaretçi ile ortalama 6000 lira kazanılıyor.

Pekala ziyaretçi farkı 6 katına çıkmasına rağmen gelir sadece 1,5 katına çıkıyor. Keza tıklama ortalamaları da ciddi şekilde fark ediyor.

#Buradan da şu çıkıyor ki bir blog açıp google adsense ile internetten para kazanma iş fikri için tam olarak kaç ziyaretçiye ne kadar kazanırım sorusunun net bir cevabı yok. Kazanç sektörden sektöre farklılık gösteriyor.

Ancak şunu da belirmeliyim ki bir çok farklı kategoriye / sektöre odaklanmış bir çok blogger takipçim var. Dolayısı ile de ben genel olarak hangi sektörün ne kadar kazandırdığını blogumu takip edip, kendi blogunu kurmuş ve bu işte başarı yakalamış takipçilerimden biliyorum.

#Şunu söyleyebilirim ki eğitim sektörü en az kazandıranlardan bir tanesi. Hatta en azı bile olabilir. Yani buradan da şu sonucu çıkartabiliriz;

Her ne kategoriye veya sektöre odaklanan blogunuz olursa olsun, günlük 20.000ziyaretçi ile blogunuzdan pasif olarak, sadece google reklamlarını blogunuzdaki içeriklere ekleyerek aylık en az 2000 lirakazanmanız garanti diyebilirim.

9- Tema ve Eklenti Kodlayarak:Size internetten para kazanma yöntemleri arasında tek bir proje ile hayatınızın geri kalanı boyunca çalışmanıza gerek kalmayacak cinsten bir yoldan bahsedeceğim.

Öyle ki tüm samimiyeimle söylüyorum bu benim de hayallerimde olan bir iş.

Eğer blogum ve diğer internet site projelerim olmasaydı, kendimden eminim ki ben de bu yolla internetten para kazanmaya baş koyardım.

Çünkü açık ara söylüyorum ki internetten para kazanma adına yapabileceğiniz en kazançlı iş bu. Kazançlar dudak uçuklatan cinsten…

Noluyo ya.. Eklenti nedir tema nedir ? Daha ben bunları bilmiyorum ki.

Hemen açıklayayım;

Tema: Dünya’da en çok tercih edilen site kurulum ve yönetim alt yapısı olan wordpress için (bkz: wordpress nedir ) kodlanmış hazır tasarımlardır.

Eklenti: Yine wordpress alt yapısı için eksik olan işlevleri yerine getiren ek paketler. Ek yama olarak düşünebilirsiniz. Mesela sitenize bir rezervasyon sistemi kurmak istediğinizde bu sistemi, bu işlevi yerine getirecek bir wordpress eklentisi yükleyebiliyorsunuz.

Tabi ben hemen altta tema tam olarak nedir, ne işe yarar daha da açacağım ancak siz gene de daha detaylı bir bilgi almak için tema nedireklenti nedir başlıklı yazılarıma da bakabilirsiniz.

Neyse devam edelim;

Diyelim ki birisi bir haber sitesi, blog sitesi, emlak sitesi, e-ticaret sitesi kurmak istiyor (veya herhangi başka kategoride bir site) ancak herhangi bir kodlamaya veya teknik bilgiye sahip değil.

İşte bu tür durumda olan insanlar için hiç bir kodlama veya teknik bilgiye ihtiyaç duymadan en profesyonel şekilde sitelerini kurup yönetsinler diye bir site kurulum yöntemi var. (Keza dünyada en çok tercih edilen yöntem de budur)

Bu yöntem de şöyle işliyor; insanlar önce bir hosting ve domain satın alıyor (bkz: hosting ve domain nasıl alınır) ardından aldığı bu hosting ve domain üzerine cPanel yönetim sistemi kuruyor

cPanel üzerinden de aldığı hosting ve domain adresi üzerine wordpress alt yapısını kuruyor ve bu noktadan sonra da ne tür bir site yapısı oluşturmak istiyorsa o site yapısı için gerekli olan ve piyasada satışta olan wordpress temasını satın alıp, wordpress alt yapısı sitesine kuruyor.

( Dip Not: Bu arada benim blogumda da bu yöntemle site kurulumu anlatan bir çok yazım var. Onlar için de şu yazılarıma bakabilirsiniz: internet sitesi kurmak, blog sitesi kurmak, wordpress ile site kurmak, haber sitesi kurmak, e-ticaret sitesi kurmak, sosyal medya sitesi kurmak, kişisel web siteis kurmak )

Şöyle düşünün; diyelim ki bi restoranınız, firmanız, inşaat şirketiniz, emlak işletmeniz, diçi polikiliniğini, avukat büronuz vs. (aklınıza gelebilecek her türlü iş alanını düşünün ) var ve bunun için bir site kurmak istiyorsunuz.

Dişçi polikiliniği için dişçi polikiliniği site tasarımına veya emlak işletmeniz için emlak site tasarımına görsel ve işlevsel olarak en uygun şekilde kodlanmış temalar mevcut.

İşte insanlar da bu tür temaları satın alıp, kurdukları wordpress alt yapılı web sitelerine yüklüyorlar ve temaların yönetim panellerinden de tıklamalar ile site tasarımlarını oluşturuyolar.

Tabi bu şekilde de insanlar hayal ettikleri, akıllarında olan site tasarım ve işlevlerini temalar sayesinde kolaylıkla hayata geçirebiliyor.

Zaten bu yöntem ile site kurmaya dair en ufak bir fikri olmayan insanlar bile tam istedikleri gibi profesyonel bir siteye sahip olabildikleri için bu yöntem dünyada en popüler olan yöntem.

Dolayısı ile bu yönteme ciddi bir talep olduğu için de kodlama dillerini bilen insanlar da bu talebi paraya çevirmek, bu sektörden pay almak adına insanların akıllarında olan tasarımsal ve işlevsel site fikirlerine yönelik hazır tasarımlar, yani temalar kodluyorlar.

Bu temaları ve eklentileri de dünyanın en büyük tema ve eklenti pazarı olan themeforest veya codecanyon‘da satışa sunuyorlar.

Mesela;

Themeforest’a şuradan gittiğinizde üstte yer alan wordpress sekmesine tıklayıp, sıralanan temaları da sağ kısımda bulunan sort by (sırala) seçeneğinden best sellers (en çok satanlar) seçerek sıraladığınızda, ilk sırada yer alan Avada wordpress temasının bugüne kadar (2012 yılından beri) 502.200 adet sattığını göreceksinizdir.

İnternetten Para Kazanma Yolları - - Tema ve Eklenti Kodlamak

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri – Tema ve Eklenti Kodlamak


Bu temanın satış fiyatı 39 dolar. Tabi tema kodlayıcısı satış başına bu rakamın %70‘ini alırken, themeforest komisyon olarak %30 alıyor. Yani tema kodlayıcısının satış başı kazancı 27,30 dolar. 502.200 satış adetini 27,30 dolarlık satış fiyatı ile çarptığımızda ise;

Bu tema kodlayıcısının bugüne kadar 13 milyon 700 bin dolarlık bir gelir elde ettiğini çok net bir şekilde söyleyebiliriz. Türk lirası ile ise 75 milyon liranın üzerinde bir rakam…

Tabi bu işin en top noktası. Biz ise şöyle düşünebiliriz;

Kodladığınız ve themeforest’ta satışa sunduğunuz bir temanın ortalama satış rakamı aşağı yukarı 50 dolardır.

Size ise themeforest komisyonu düşüldüğünde ödenecek tutar tema satış başına 35 dolardır. Bu rakamlar ile kodladığınız temanın 1000 adet satması durumunda kazanacağınız miktar 35.000 dolar gibi bir rakama tekabül ediyor.

Tabi 2000 adet satması durumunda 70.000 dolar, 4 bin satması halinde ise 140.000 dolar. Ki inanın bana bu rakamlar, 1000 adet, 5000 adet, gayet normal, ortalama satış sayılarının altında olan miktarlar.

Yani bu satış sayılarına ulaşmak hiç de hayal değil. Yeter ki kodladığınız tema, yani tasarım beğenilsin ve insanların hem işlevsel hem de tasarımsal olarak dikkatini çeksin. Yani kaliteli olsun.

İşin güzel yanı ise; Bu marketler dünya çapında marketler. Yani potansiyel müşteriler sadece Türkiye ile sınırlı değil. Dünyanın her yerine satış yapıyorsunuz ve hal böyle olunca da hedef kitleniz oldukça büyük rakamlar oluyor ve geliriniz dolar üzerinden oluyor.

Dünynaın neresinde olursanız olun, bu işi istediğiniz yerden yönetebiliyor ve bu işi bir kere yapıyor, yıllar boyunca pasif olarak yarattığınız dijital ürün satışta oluyor. Yani yıllarca hiç bir şey yapmasanız bile pasif olarak her gün satışta olan temanızdan devamlı olarak gelir elde ediyorsunuz.

Tabi sadece temalar için değil, eklentiler için de aynı şey geçerli. Yine codecanyon‘a gidip, üst kısımdan wordpress seçeneğine tıkladıktan sonra sort by (sırala) kısmını best sellers (en çok satanlar) olarak seçtiğinizde ilk sırada yer alan WP Bakery Page Builder eklentisinin bugüne kadar 378.900 adet, 2. sırada yer alan Slider Revolotion eklentisinin ise bugüne kadar 310.500 adet sattığını göreceksinizdir.

WP Bakery Page Builder eklentisini satış rakamı 49 dolar. Yazarın kazancı ise bu fiyatın %70 Yani eklenti yazarı, kodlayıcısı kodladığı eklentinin her bir satışı için 34,3 dolar gelir elde ediyor. 378.000 satış adeti ise toplamda 12 milyon 965 bin dolarlık bir gelire tekabül ediyor…

Gerçekten muazzam rakamlar…

Gelecek gerçekten internette.

Şuan codecanyon’da satışta olan eklenti sayısı 6 bin civarı, themeforestta satışta olan tema sayısı ise 12 bin civarında. Aslında dünya çapındaki bir market için bunlar düşük rakamlar.

Yani ben bu rakamların azlığının hala bu işe girecekler için ciddi anlamda bir fırsat yarattığını düşünüyorum. Keza ben bilg. mühendisliğinde okuyan kız kardeşime de php gibi kodlama dillerini bir an önce öğrenip, bu işe girmesi için sürekli baskı yapıyorum.

Bu rakamları ona da gösterdim ki o da zaten potansiyelin farkına vardı ciddi anlamda o da bu işe yönelmeyi düşünüyor.

Ee peki bu işleri ben nasıl yapacağım ki… Okuduğum unv bile bu işlerler alakalı, ne bileyim bilg. mühendisliği ile alaklı bir bölüm değildi..

Merak etmeyin,

Kız kardeşime de okduğu bölümde php, css, js gibi kodlama dillerinin hiç birini öğretmiyorlar zaten. Onun da bu işlere girmesi için bu kodlama dillerini kendisi öğrenmesi gerekiyor.

Yani bi kaybınız yok. Bu işleri yapan insanların da zaten çok büyük bir kısmı bu kodlama dillerini kendi çabaları ile öğrenmiş insanlar.

Size de öyle yapacaksınız. Tabi öncelikle ingilizce bilmeniz gerekiyor. Eğer bilmiyorsanız önce ingilizce öğrenmeli, ondna sonra bu işlere adım atmalısınız.

Sonrasında ise php, css, java script ile ilgili yüzlerce eğitim videosunu hem udemy hem de youtube üzerinden bulabilirsiniz.

Önce bu videoları izleyip, bu kodlama dillerini öğrenmeli, kendiniz geliştirmeli, sürekli pratik yapmalı, sürekli küçük de olsa projeler üretmelisiniz.

Tabi ki bu işte belirli bir seviyeye geldikten sonra da insanların talep ettiği ancak karşılığını tam alamadıkları bir işlevi tamamlayacak bir eklenti ya da tema kodlayıp, bahsettiğim bu marketler üzerinden satarak tüm bu emeklerinizin karsılığını gelire dönüştürerek çok ciddi oranlarda alırsınız.

10- Domain Alım – Satım:Domain, yani alan adı web site isimleridir, yani wpmavi.com gibi google.com gibi. Tabi domain adresi satın almanında bir ücreti vardır. Bu ücret ise yaklaşık olarak yıllık 30 – 35 TL civarındadır.

Bu milyar dolarlık bir piyasadır. Pek çok domain binlerce hatta yüzbinlerce doların üzerinde satılmıştır. Domain alıp – satmak için herhangi bir teknik bilgiye ihtiyacınız yok.

Domain’inlerin fiziki veya dijital bir üründen farkı yoktur. Bir domain’i satın aldığınız zaman dünya çapında adınıza tescillenir ve o ismi siz satmadıkça, sizden başka kimse kullanamaz.

Peki alan adını (domain) nereden alabiliriz ve nasıl satabiliriz ?

Alım için: en ucuz domain firmaları ve domain nasıl alınır başlıklı yazılarıma bakın. Yazılarda yer alan indirim linki ile yıllık 5 liraya dünyanın en büyük domain firmasından .com uzantılı istediğiniz bir alan adını alabilirsiniz.

Satım için: Aldığınız domainleri satmanın bir çok yöntemi ve pazarı mevcut;

# Sedo isimli domain alım satım marketinde aldığınız domainleri satışa sunabilirsiniz.
# Godaddy Auctions (ücretlidir) üzerinden alan adlarınızı açık arttırma usülü satabilirsiniz. ( Bu oldukça popüler bi yöntemdir )
# Eğer alan adınızı sadece Türkiye pazarında satmak isterseniz de Alanadlari.com, Natro Alan Adı Pazarı üzerinden veya wmaracı – r10 gibi webmaster forumları üzerinden de satışa çıkartabilirsiniz.
# Türkiye’nin en iyi hosting firmaları başlıklı yazımda bulunan hosting firmalarından birinden sınırsız alan adı barındırabileceğiniz bir paylaşımlı hosting paketi alabilir. ( yıllık max. 200 TL ödersiniz ) ve aldığınız tüm alan adlarını bu hosting paketinde barındırıp, tüm alan adlarınız için tek sayfadan oluşan bir ilan sayfası oluşturur ( bu alan adı satılıktır şeklinde ) ve yayımlarsınız.
# Ya da hiç bir şey yapmasanız bile alan adı alırken verdiğiniz iletişim bilgilerini ( telefon, mail adresi ) doğru verirseniz, herhangi birisi aldığınız alan adının kime ait olduğunu sorguladığında verdiğiniz iletişim bilgilerine ulaşacak ve eğer alan adınızı satın almak istiyorsa da bu yol ile size ulaşacaktır.

11- Niş Bir Blog Açarak:Daha önce blog yazarak internetten para kazanma adına uygulamalı örnek oluşturmak için eniyiyabancidiziler.net isimli bir blog açtım.

Bu blogda tek bir yazı yayımladım ve google’da hedeflediğim aratma terimlerine üst sıralara çıktım. ( şu an mesela “en iyi yabancı diziler” kelimeler bütününde aratma yaptığınızda google’da 3. sırada olduğunu göreceksinizdir. )

Şuan da bu blogum günde 1200 – 1500 kişi aralığında ziyaretçi alıyor, yani okunuyor ve bu blogum şuan ayda 100 – 300 TL arası para kazanıyor.

Ve ben blog açıp, tek bir makale yazarak ayda 100 lira kazanmak başlıklı yazımda bu blogu nasıl kurduğumu, yazıyı nasıl yazdığımı, google’da üst sıralara nasıl çıktığımı ve nasıl para kazandığımı 0’dan başlayarak ben ne yaptıysam, birebir aynılarını, Tek tek ! Adım Adım ! Hiç bir noktayı atlamadan, noktasına, virgülüne kadar göstererek anlattım.

Yani bu yazımı takip ederek siz de 0 bilgi ile başlayıp, tek tek tüm adımları takip ederek bu blogum gibi niş bir blog kurarak internet üzerinden para kazanma düşüncenizi eyleme dökebilirsiniz.

Ayrıca bu eniyiyabancidiler blogumu da çekiliş ile yazımı okuyan bir kişiye hediye ediyorum. Eğer bu yazımı 2018 ağustos ayından önce okuyorsanız, üstte linkini verdiğim yazımın içinde bulunan çekiliş kısmından siz de çekilişe katılabilirsiniz.

12- Udemy:İnsanlara öğretebiceğiniz bir bilgi birkimi ya da yeteneğiniz varsa, video dersleri çekip bu video derslerini Udemy üzerinden ücretli bir şekilde satabilirsiniz.

Pasif bir şekilde internetten para kazanma yolları arıyorsanız, online video dersleri vererek Udemy üzerinden ciddi gelirler elde edebilirsiniz ki bu yöntem işini kaliteli yapanlar için online para kazanma adına en garantili yöntemlerden bir tanesidir.

Udemy’i (şu adresten) bir ziyaret edin ve hangi kategorilerde ne tür eğitim setlerini olduğunu inceleyin. Böylece hem hangi konular üzerine eğitimler çekebileceğiniz konusunda hem de verilen derslere kaç kişinin kayıt olduğunu görerek ne kadar para kazanabileceğiniz konusunda kendiniz ile beyin fırtınası yaprak bir fikir sahibi olmuş olursunuz.

13- Upwork:Freelancer olarak çalışma terimini daha önce duymuşsunuzdur. İşte, freelancer olarak çalışmak istiyorum ancak nasıl iş bulurum da internetten nasıl para kazanırım diye soranlar için Upwork verilebilecek en güzel cevaplardan bir tanesi.

Upwork bir çok farklı konuda ( dijital iş alanlarında ) iş veren ile işçiyi bir araya getiren ve saatlik ücret yöntemi ile çalışan bir freelancer platformu.

Eğer orta seviye veya biraz üzeri bir ingilizceniz varsa, freelancer olarak internet üzerinden para kazanmak için en geçerli ve garanti yöntemlerden bir tanesi Upwork.

Peki bu markette ne tür işler var ?

Dijital alanda aklınıza gelebilecek her türlü konu diyebilirim. Mesela, ben upwork sitesine gidip, üst kısımdan Find Jobs kısmını seçip, Turkish diye aratma yaptığımda karşıma yüzlerce iş ilanı çıktı.

internetten para kazanma yolları - internet üzerinden para kazanma - upwork iş arama

Upwork iş arama ( internetten nasıl para kazanılır )


# Bir firma video chat uygulamaları için uygulamalarını test edecek ve uygulama hakkında görüşlerini Türkçe kullanıcı yorumu olarak bildirecek Türkçe bilen birisini arıyormuş. Bu iş için ise 50 dolarlık bir bütçe belirlemişler.

# Başka bir firma mobile oyunlar hakkında Türkçe içerik yazacak bir yazar arıyormuş ve bu iş için 20 dolarlık bir bütçe ayırmış.

# Başka bir firma Türkçe seslendirme yapacak ana dili Türkçe olan hem kadın hem de erkek çalışma ortağı arıyormuş. Bu proje için belirli bir bütçe belirtmemişler ancak projenin büyüklüğüne ve çalışma saatine göre (10 saatten az olduğunu söylüyorlar) siz bir teklifte bulunabiliyorsunuz.

# Bir başka firma ise uzun süreli çalışacağı, müşterilerinin canlı chat bağlantısı ile soracağı soruları yanıtlayacağı, 6 aydan fazla süreli, haftalık 30 saatlik iş süresi olan ve ana dili Türkçe olan çalışma ortakları aradığının ilanını vermiş mesela.

Tüm bu bahsettiğim iş ilanları alttaki resimde mevcut. ( Keza siz de aynı şekilde Turkish diye aratarak bunlara benzer imkanlarını göreceksinizdir. )

İnternet Üzerinden Para Kazanmak - İnternetten Nasıl Para Kazanılır - Upwork Türkler için işler

Upwork Türkler için işler ( İnternetten Para Kazanma )


Tabi ki sadece Türkçe için değil de, global iş imkanları açısından düşündüğümüzde de nerede ise hiç bir yetenek ya da tecrübe istemeyen (ingilizce hariç) iş imkanlarını bulma şansınız da çok yüksek.

Excel, word, powerpoint, veri analizi, veri girişi gibi nerede ise her insanın yapabileceği basit iş imkanları ile de upwork ile bilgisayar başında para kazanma mümkün. Örnek olarak alttaki resimde de gösterdiğim gibi bulduğum basit iş ilanları şu şekilde;

# Mesela, bir firma amazon’da satışa sunduğu 2 saatlik çocuk serileri videosu için izleyip, kullanıcı yorumu yapacak birini arıyormuş ve bunun için de 10 dolarlık bir bütçe ayırmış.

# Başka bir ilanda ise birisi kendi linkedin profilini profesyonel bir şekilde oluşturacak ve düzenleyecek birini arıyormuş ve bunun için 300 dolarlık bir bütçe ayırmış.

# Bir firma ise bir sistemde bulunan verilerini başka bir sisteme aktaracak birini arıyomuş. Hatta ilan başlığını dünya’nın en kolay işi diye atmışlar. Ki açıklamayı okuyunca da yapılacak işin oldukça kolay olduğu anlaşılıyor.

İnternetten Para Kazandıran Siteler - Bilgisayardan Para Kazanma - Upwork diğer örnek ilanlar

Upwork Diğer Örnek İlanlar ( İnternetten Nasıl Para Kazanılır )


Upwork komsiyonları: Upwork, kazandığınız paradan toplamda 500 dolarlık iş alımına kadar %20, 501 – 9,999 dolarlık iş alımlarında %10 ve 10,000 dolar ve üzeri iş alımlarında ise %5 komisyon alıyor.

Upwork iş alımı ipuçları: Üye olduktan sonra upwork’ün seçtiğiniz uzmanlık alanları ile ilgili yaptığı temel seviye tesleri mutlaka tamamlayın ve ilk başta iş alımları için teklif verirken mutlaka düşük fiyatlı teklifler verin.

Yani ilk başta para kazanmak için değil, upwork profiliniz için olumlu yorumlar almak için çalışın. Profilinize bir çok kişi olumlu yorum yaptıktan sonra fiyatınızı arttırırsınız. Bu şekilde yüksek profilli bir çalışan olduğunuz için yüksek fiyat ile iş almanız ve internet üzerinden para kazanmaya başlamanız pek tabi mümkün olacaktır.

14- Backlink Satışı Yaparak: Eğer backlink terimini ilk defa duyuyor ve bu kesin teknik, detaylı bir konudur deyip, bu internetten para kazanma yöntemini direkt atlamayı düşünüyorsanız, büyük bir fırsatı es geçiyorsunuz demektir.

Yapmayın! Keza bu yöntem Türkiye’de internetten para kazanma adına uygulanan en yaygın ve kolay yöntem.

Öncelikle backlinkin ne demek olduğunu kısaca açıklayayım: Backlink bir siteden başka bir siteye verilen linktir, bağlantıdır. Mesela bu yazımda turuncu olarak gördüğünüz her bir metin başka sitelere verdiğim link, yani backlinktir. (örn: google)

Backlinkler google sıralama kriterleri arasında çok önemli bir yere sahiptir. Google’un bir sitenin google sonuçlarındaki sıralamasını belirlerken kriter olarak baktığı noktalardan bir tanesi de o sitenin kaç farklı siteden refaransı, yani backlinki olduğudur.

Dolayısı ile bir sitenin üst sıralarda yer alması için backlinke ihtiyacı vardır. Bu ihtayaç bazen doğal, yani kendiliğnden oluşurken ( benim yazımda verdiğim backlinkler, backlink’i verdiğim site için doğal bir oluşumdur. ) Bazen de yapay olarak oluşturulur. ( Yani ücret karşılığında )

İşte, Türkiye internetinde eğer siteniz çok bilindik ve odaklandığı konuda sektöre domine etmiyorsa doğal oluşum olarak backlink alması çok zordur.

Bilinirlik için de insanlar öncelikle google’da üst sıralara çıkmayı en önemli basamak olarak görürler. Google’da üst sıralara çıkmak içinse backlink almak isterler.

Bunun için de yapay yola başvurur, yani backlink almak istedikleri siteler ile görüşüp, ücrette anlaşıp o sitelerden backlink alırlar.

Mesela günde 2 bin kişinin ziyaret ettiği bir gezi blogunuz var diyelim. Google aratmalarında üst sıralarda çıkmak isteyen uçak bileti – araç kiralama – otel rezervasyon – acenta – otobüs bileti – organizasyon gibi sektörlerde bulunan tüm internet siteleri sizden backlink almak isteyecektir.

Çünkü odaklandıkları konu ile yakından alakalı içerikler üreten bir bloga sahipsinizdir ve bu blogun günlük 2 bin kişilik okuyucusu olduğu için de belirli bir bilinirliğe sahiptir.

# Bu sektörde yer alan firmalar sizinle iletişime geçecek ve ya onlar için 0’dan yeni bir yazı yazmanızı ve bu yazı içerisinde onlara link çıkışı yapmanızı (backlink vermenizi) ya da blogunuzda hali hazırda yazdığınız alakalı bir yazından link çıkışı yapmanızı isteyeceklerdir.

# Sektörde günlük 2 bin okuyucusu olan bir gezi blogu tek bir backlink için 150 ila 300 TL arasında ortalama bir fiyat ister. Günlük 10 bin kişilik bir okuyucu kitlesine çıktığınızda bu fiyat 1200 – 1500 TL‘ye çıkar.

# Yani blogunuz ne kadar güçlü olur, ne kadar bilinir ve ne kadar fazla okunursa backlink değeri de google gözünde o kadar yüksek olur. Dolayısı ile google gözünde değeri yüksek olan bir backlink’de değeri yüksek bir para eder.

Düşünün, bu bahsettiğim fiyatlar sadece tek bir backlink için geçerli. Ayda bunun gibi 3 – 4 anlaşma yapsanız ( ki bu rakamlar az bile ) internetten para kazanma adına ciddi geri dönüşler alabilirsiniz. ( Keza ünlü bir çok gezi blogu da bu geri dönüşleri alıyor )

Bunu sadece gezi blogları olarak da düşünmeyin. Makyaj blogunuz olsa kozmetik sektöründe yer alan bir çok internet sitesi, Teknoloji blogunuz olsa yine teknoloji sektöründe yer alan bir çok internet sitesi sizden backlink almak isteyecektir.

Yani aklınıza gelebilecek her türlü blog konusu veya fikri için mutlaka yine aynı sektörde yer alan bir çok firma sizden backlink almak isteyecektir.

Tabi backlink satarak internetten para kazanma adına öncelikle bir blogunuz olması ve bu blogun günlük en az 500 kişi tarafından okunması gerekli. Blog açmak öyle düşündüğünüz gibi teknik bilgi veya kodlama gerektirmez. Artık bir internet sitesi kurmak ya da blog açmak tıklamalar ile yapılacak bir şey.

Türkiye’nin en iyi blogları listesinde yer alan neredeyse tüm blog sahipleri ne yazılımcıdır ne de web tasarımcı. Ya da en iyi kişisel bloglaryemek bloglarıgezi blogları makyaj blogları sahipleri. Bana inancınız yoksa kendilerine sorun.

Mesela ben bir blogunu nasıl açılacağını, blog açtıktan sonra neler yapılması gerektiğini ve açtığınız blog ile google’da üst sıralara nasıl geleceğinizi ( ziyaretçi alacağınızı ) blog nasıl açılır rehberimde detaylı bir şekilde anlattım.

Keza şu an okuduğunuz bu blog tamamı ile bu konular üzerine yazılar üretiyor. Yani ihtiyaç duyacağınız her türlü yazı blogumda mevcut.

15- Fiverr:İnsanların yaptıkları dijital üretimleri ve yeteneklerini en az 5 dolar karşılığında satışa sundukları bir platform. Ne gibi yetenekler ? Biraz daha açar mısın ?

Animasyon – Video Introları – Logo Dizaynı – Afiş Dizaynı – İnfografik Yapımı – Çeviri – Reklam & Pazarlama – Sanat & Eğlence gibi ve neredeyse aklınıza gelebilecek her konu ile ilgili yapılan üretimler.

Eğer orta seviyenin biraz üzeri bir ingilizceniz varsa, internetten para kazanmak adına en iyi sonuçlar alabileceğiniz platformlardan bir tanesi Fiverr.

Siz de Fiverr‘da yeteneğinizin olduğu herhangi bir alanda bir ürün üretebilir ve yeteneğiniz ile internetten para kazanmak adına ciddi bir adım atabilirsiniz. Tabii ne kadar yaratıcı olursanız, ürünlerinizin satılma ve internetten para kazanma şansınız da o kadar yüksek olacaktır.

Eğer satışa sunacağınız herhangi bir yeteneğiniz ya da üretimini yapacağınız dijital bir ürün yoksa da, youtube veya Udemy üzerinden online video eğitimleri ile istediğiniz konuda eğitimler alıp, kendinizi geliştirerek bir konuda uzmanlaşabilir ve bu uzmanlıştığınız konuda yapacağınız üretimleri satışa sunabilirsiniz.

16- Viator:Eğer ileri derecede bildiğiniz herhangi bir yabancı diliniz varsa, şehrinize gelen turistlere viator üzerinden aklınıza gelebilecek her türlü turistik aktivite için özel tur – aktivite rehberliği yaparak internetten para kazanabilirsiniz.

Yapmanız gereken ise çok basit;

Viator.com’a girip üyelik oluşturuyorsunuz ve vereceğiniz özel tur – aktivite hizmeti ile ilgili tüm detayları yazıyorsunuz ( aktivitenin ne olacağı, gün sayısı, gezilecek, kalınacak, yemek yenilecek yerler, opsiyonlar, fiyatlar gibi – şurada ve şurada yer alan örneklere bakabilirsiniz – ) ve ardından şehir ve diğer ilan detaylarınızı da girdikten sonra ilanınızı yayımlıyorsunuz.

Sizin bu ilanınız da bulunduğunuz şehre gelmek isteyen ve geldiğinde kendisine özel bir tur veya aktivite rehberinin eşlik etmesini isteyen potansiyel turistler tarafından viator üzerinden görüntüleniyor ve eğer bir turist verdiğiniz özel tur – aktivite rehberliği ile ilgilenirse de hizmetinizi satın alıyor. ( satın alma viator üzerinden gerçekleşiyor )

Siz turist(ler) ile buluşup, viator üzerinde vaat ettiğiniz hizmetleri yerine getirdikten sonra turist(ler) de viator üzerinden hizmeti aldığını onaylayıp, aldığı hizmet hakkında yorum yapıyor ve ardından (onay geldikten sonra) ödediği ücret sizin hesabınız aktarılıyor.

Bu yöntemin gerçekten internetten para kazanmak adına işe yarayıp, yaramadığı daha önce tarafımca tescillenmiştir. Unv. yıllarında bir arkadaşım ile birlikte Ankara’da viator üzerinden özel tur rehberliği hizmeti oluşturup, bir hintli turisti beypazarı turuna çıkartmıştık. O zamanlar verdiğimiz hizmetten kişi başı 100 lira gibi bir rakam kazanmıştık.

Keza viator’un sitesine gidip, İstanbul diye aratma yaptığınızda da sadece İstanbul için bile bir çok özel tur – aktivite ilanı ve bu ilanlara yapılmış binlerce değerlendirme yorumunu göreceksinizdir.

Her ne kadar bu iş fiziki olarak yapılan bir iş olsa da, müşteri kaynağı internet tabanlı olduğu için internetten para kazanma yöntemleri arasında eklemek istedim.

Eğer siz de İstanbul – Antalya – İzmir – Muğla gibi illerde ikamet ediyorsanız, bildiğiniz ileri derecede bir yabancı diliniz varsa ve bu tür sosyal işlerden hoşlanıyorsanız, mutlaka bu internetten para kazanma yöntemini değerlendirin derim.

17- Makale Yazarak: Eğer ben hiç bir şekilde blog ya da internet sitesi kurmak ile uğraşmak istemiyorum ancak yine de yazarak internet üzerinden para kazanmak istiyorum diyorsanız da yazdığınız makaleleri satarak bunu yapabilirsiniz.

Ancak şunu en baştan belirtmeliyim ki, Türkiye interneti ciddi anlamda makale alım – satım çöplüğüne dönmüş durumda.

Öyle ki,

Yazdığınız 100 kelimelik makaleye ödenen paranın piyasa değeri 1 TL. Yani 1000 kelimelik bir yazı yazdığınızda alacağınız ücret 10 TL. 10 bin kelimelik bir makale yazdığınızda ise 100 TL gibi komik bir rakam.

Bir de 10 bin kelimelik araştırma gerektiren, kaliteli bir yazıyı yazmakta en az 1 hafta gibi bir süreç gerektirmekte. 1 hafta verip 100 TL kazanmak…

Ve işin olumsuz bir diğer yanı ise,

Para kazanmak için sürekli üretim yapmanız gerekiyor. Yani yazıyı yazıp sattıktan sonra para kazanıyorsunuz ancak bu paranın devamlılığı yok.

Kazanmak için tekrar tekrar 0’dan üretimler yapmak durumundasınız. Bu da sürdürülebilirlik açısından muazzam bir emek istiyor.

Benim tavsiyem ise;

Böylesine ucuz ve çöpe dönüşmüş bir sektörde yazılarınızı komik rakamlar karşılığı satmaya çalışmak yerine bu yazılarınızı kendi blogunuzu açıp, orada yayınlamanızdır.

Çünkü;

Makaleyi sizden satın alan kişi / site aynı şeyi yapıyor. Sizden 10 TL’ye aldığı 1000 kelimelik bir makaleyi sitesi veya blogunda yayımlıyor ve sizin o yazınızdan pasif bir şekilde ayda belki de 50 lira kazanıyor. Bunu 5 yıla vurduğumuzda ise bu rakam 3000 TL’ye tekabül ediyor.

Siz 10 lira kazanıyorken, satın alan kişi 5 yılda hiç bir şey yapmadan sadece yazıyı blogunda yayımda turarak 3000 lira kazanıyor.

Eğer bu işe emek verecekseniz hakkınız ne ise onu kazanın. Bu şekilde aracılık yapanlara emeğiniz üzerinden para kazandırmayın derim.

Mesela, makale yazarak para kazanmak yazımda ben bir blog açıp, tek bir makale yazarak ayda en az 100 TL nasıl kazandığımı adım adım anlattım.

Eğer aklınızda makale yazarım ancak blogu nasıl açar ve nasıl okuyucu bulurum gibi sorular varsa, hiç merak etmeyin. Tüm bu sorularınıza bu yazımı adım adım takip ederek cevap bulabilir ve siz de makale yazarak blogunuz üzerinden bu rakamları rahatlıkla kazanabilirsiniz.

Yok hayır ben alacağım 10 lira gibi rakamlara da razıyım, benim üzerimden kazanılan para da umrumda değil diyorsanız da

Yazdığınız makaleleri wmaracir10bionluksadeceon gibi siteler üzerinden satabilirsiniz. Bu forum ve alışveriş sitelerinde ilan vererek kendinize müşteri bulabilirsiniz.

Ya da alternatif olarak internet üzerinden para kazanma adına bir internet sitesi kurarak ya da blog açarak üstte verdiğim makale alım satım platfromlarından makale satın alıp, kendi blogunuzda / sitenizde yayımlayarak uzun vadede ciddi karlar elde edebilirsiniz.

İnternetten Nasıl Para Kazanılır - İnternetten Para Kazanma - Makale Yazmı

İnternetten Para Kazanma ( Makale Yazımı )


18- Fotoğraf Satarak:Sizin için fotoğraf çekmek bir tutku mu ? Peki tutku ile yaptığınız bu hobinizi bir de ek gelire dönüştürme şansınız olsa ?

İşte, internetten para kazanma yolları arasında en geçerli bir diğer yöntem ise çektiğiniz fotoğraflarınızı tüm dünyaya pazarlamak olacaktır.

Hem sevdiğiniz işi yapabilir hem de sevdiğiniz işi yaparak internetten para kazanbilirsiniz.

Fotoğraflarınızı satabileceğiniz en büyük 2 market iStockPhoto ve Shutterstock. Zaten başka bir yere gitmenize de gerek yok.

Tabii bu marketlerde ciddi bir rekabetle karşı karşıya kalacaksınızdır. Ancak inanın bana pasif bir şekilde internetten para kazanmak istiyorsanız, en geçerli gerçekçi yollardan birisi de fotoğraflarınızı bu marketler de satmaktan geçer.

Eğer fotoğraflarınızı lisanslayabilir veya bunları stok fotoğraf olarak satabilirseniz, fotoğraflar çevrimiçi satışa sunulduktan sonra, o satıştan gelir elde etmek için ek hiç bir şey yapmanız gerekmez.

19- Stock Music – Stock Video: Muzik, Ses efekti, video üretimleri yaparak da dolar olarak internet üzerinden para kazanmak mümkün. Hatta bu işten çok ciddi paralar kazananlar var.

Muziğin dili yok. Her dile, her kültüre hitap eden bir olgu. Tabi ki bu da dünyaya satış yapmak ve dolar kazanmak adına muazzam bir fırsat aslında. Eğer muzik üretecek ekipmanlara ve yeteneğe sahipseniz Audiojungle gibi platformlar üzerinden bu üretimlerini satışa çıkartabilirsiniz.

Gülme sesleri, bebek sesleri, kalabalığın çıkardığı sesleri, cihazların – trafiğin çıkarttığı sesleri, doğa sesleri gibi aklınıza gelecebilecek her türlü sesi kaydedip ( tabi ki bu kayıtlar yüksek kalitede olmalı ) $1 – $2 dolardan satabilirsiniz.

Bunlara ek olarak kayıttan ziyade çizgi filmler için, telefon uygulamaları için menü – buton ses ekeftleri, fütüristik ses efektleri, oyun ses efektleri vs. gibi üretimler yapabilir, yine bunları da satabilirsiniz.

Ayrıca üretim açısından düşündüğümüzde farklı kategorilerde muzik uretimleri yaparak yine bu platform üzerinden satış yaparak internet üzerinden para kazanaiblirsiniz. ( Video intro giriş muzikleri – Sinematik – Klasik – Elektronik – Folk – Funk muzikler vs gibi )

Audiojungle platformunda satışa sunduğu muzikler ile haftada, 19 dolardan 170’den fazla satış yapan muzik yapımcıları mevcut. Bu da aşağı yukarı tek bir üretimle haftada 3000 dolar gibi bir rakam demek.

İnternetten nasıl para kazanılır - internetten para kazanmak - stock video

Stock Video – Audio ( internetten para kazama )


Yine aynı şekilde stok video ve stok fotoğraf üretimlerinizi de Videohive ve Photodune gibi platformlar üzerinden satarak internet üzerinden para kazanma düşünecinizi eyleme dökebilirsiniz.

20- Kendi Sitenizi Kurun: Bir diğer internetten para kazanma opsiyonu ise kendi sitenizi kurmanız. İnternet sitesi kurmak artık hiç bir kodlama ya da teknik bilgi gerektirmiyor.

İnternet sitesi kurmak ve kurduğunuz siteyi yönetmek için hazır yazılarımlar var. Bunların en başında ise wordpress geliyor.

Mesela şu an dünya üzerinde bulunan tüm web sitelerinin 3’te 1’i bu wordpress alt yapısını kullanıyor. WordPress nedir başlıklı yazımda wordpress’in nasıl bir sistem olduğundan detaylı bahsettim.

WordPress ile kurulmuş siteler başlıklı yazımda da Türkiye’de hangi büyük sitelerin bu alt yapıyı kullandığına da bakabilirsiniz. Keza şu an okuduğunuz bu site de wordpresss alt yapısı kullanmaktadır.

Ayrıca wordpress ile site kurulumları hakkımda blogumda farklı site kategorilerinden oldukça detaylı yazılarım mevcut;


Peki site kurmayı öğrendikten sonra veya bir site kurarak internetten nasıl para kazanılır ? Bunun bir çok yöntemi var. Bunun için blogdan para kazanmagoogle’dan para kazanma başlıklı yazılarımı detaylı inceyebilirsiniz.

Ancak en basitinden şöyle düşünün, eğer günde binlerce kişinin ziyaret ettiği bir internet siteniz varsa, bu gücünüz olduğu anlamına gelebilir.

Binlerce kişinin düşüncesini, eylemini yönlendirme gücü, yani etki gücü. Etki gücü de her zaman para eden bir şeydir.

21- AirBNB:İnternetten para kazanmak için en geçerli, güzel ve sosyal etkileşimi en yüksek yollardan bir diğeri de Airbnb. Peki nedir bu Airbnb ?

Evinizi veya evinizin bir odasını potansiyel misafirlere kiralayabileceğiniz dünya çapında işleyen bir sistem. Otel ve konaklama sektörüne alternatif olarak doğmuş ve muazzam olumlu geri dönüşler almış, milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir sistem.

Tabi Tükiye’de de binlerce kullanıcı mevcut. Siz de Airbnb sitesine baktığınızda Türkiye’de bir çok kişinin konaklamak isteyenler için yer sağlayıcı olarak evlerini ya da bir odalarını kiraladığını göreceksinizdir.

Öncelikle siteye girin ve yaşadığınız yerdeki yer sağlayıcı kişilerin sağladıkları evlere bakın ve bir fiyat araştırması yapın. Daha sonra ilanınızı oluşturun ve dünyanın her yerinden gelebilecek potansiyel misafirlere hazır olun !

Siz misafirperverliğinizi ne kadar üst seviyelerde tutarsanız, misafirlerinizden o denli olumlu yorum alır ve ne kadar olumlu yorum alırsanız, potansiyel misafirlerin size güvenerek kiraladığınız evde konaklama oranı da o kadar artar.

22- Amazon Mechanical Turk: İnternetten para kazanma adına yine az ancak öz ve garanti olan yöntemlerden birisi de Amazon’un Mechanical Turk servisi.

Bu platformda Amazon robotlara yaptıramadığı işleri insanlara belirli bir ücret karşılığında yaptırıyor. Orta seviye ve orta seviyenin biraz altı ingilizce ile siz de bu platformda çok rahat iş alabilir ve karşılığında para kazanabilirsiniz.

Peki ne tür işler var ? Zorluk derecesi nasıl ? Ne kadar para kazanılabilir ? Hemen anlatayım. Hatta canlı örnekler üzerinden gidelim.

Öncelikle mturk.com adresinde gidiyor ve create a worker account butonuna tıklayıp, üyelik bilgilerini doldurarak üye oluyorsunuz ve amazon hesabınızı 3 iş günü içerisinde onaylıyor.

Ardından hit groups sayfasından amazon’un yapılmasını istediği işler listesini görebiliyor ve bu işler için Accept & Work butonuna tıklayarak işi alabiliyorsunuz. ( Preview butonundan ise nasıl bir iş olduğunu detaylı görebiliyorsunuz. )

Mesela ben bu iş listesine baktığımda “Extract purchased items from a shopping receipt” isimli bir iş / görev gördüm. Burada bizden satın alınmış ürünleri alışveriş fişinden ayırmamız istenmiş. İşin detayını görmek için preview butonuna tıkladığımda ise;

İnternetten Para Kazanma Yolları - İnternet Üzerinden Para Kazanma - MTurk Hit Groups

MTurk Hit Groups ( İnternetten Nasıl Para Kazanılır )


Karşıma alttaki resimde olduğu gibi bir ekran çıktı. Yapılmasını istenen iş ise sol kısımdaki fişte satın alınmış ürünleri sağ kısımda bulunan kısma adet, kod, toplam fiyat ve birim fiyat şekilde girmem.

Bunun karşılığında ise girdiğim 20 ürün için 0,08 dolar ve bu 20 ürüne ek olarak girdiğim her 4 ürün için ekstra 0,01 dolar ödeme yapılacağı söyleniyor.

İnternetten Para Kazandıran Siteler - Bilgisayar Başında Para Kazanma - MTurk Örnek

MTurk Örnek ( İnternetten Para Kazanma Yolları )


Çalışan olarak ilk 10 gününüzde günlük 100 hit sınırınız var. İlk 10 gün sonrasında bu sınır kalkıyor. Ayrıca daha fazla ödeme yapan işleri görebilmeniz için de 100/500/1000 adet hit sınırlarını aşmanız gerekiyor.

Tamamlanan işler (hit’ler) iş veren tarafından iş veren tarafından onaylanmalı. Bu onay ise 24 saat gibi bir zaman alabiliyor. Onay verildikten sonra ödeme sizin panelinize yansıyor. İlk 10 gününüz içinde herhangi bir ödeme talep edemiyorsunuz. Ödemelerinizi ilk 10 günü tamamladıktan sonra talep edebiliyorsunuz.

Günlük 2-4 saatlik çalışma saatleri ile ayda 100 dolar gibi bir para kazanmanız mümkün. Miktar az ancak internetten para kazanma yöntemleri arasında en basit ve garanti yöntemlerden bir tanesi bu. Benim için yeterli diyorsanız, mutlaka bir şans verin derim.

23- Fiverr Ürünlerini Daha Pahalıya Satın: Üstte, 10. maddede fiverr’ın nasıl bir sistem olduğundan detaylıca bahsettim.

Türkiye’de dünya çapında hizmet veren böyle bir platformdan sırf ingilizcesi olmadığı için yararlanamayan hatta böyle bir platfromdan haberdar bile olmayan bir çok insan var.

İşte siz de bu durumu fırsata çevirip, fiverr’da yer alan hizmetleri kendi hizmetinizmiş gibi sadeceon, bionluk, wmaraci, r10, instagram gibi sitelerde satışa sunabilirsiniz.

Ne gibi hizmetlerden bahsediyorum?: Dijital anlamda aklınıza gelebilecek her şey aslında. Video introları, logo dizaynları, karikatür çizimleri, karakalem portre çizimleri, çeviri hizmetleri, broşür dizaynları, photoshop düzenlemeleri, düğün davetiyeleri gibi aklınıza gelebilecek her türlü hizmet ve servisi fiverr üzerinden ithal edip, Türkiye marketinde satabilirsiniz.

Fiverr üzerinden 5 – 10 dolara aldığınız dijital hizmet ve ürünleri Türkiye’de üzerine karınızı da koyup, satabilmeniz çok olası. Keza bu işi yapan insanlar mevcut. İnternet üzerinden para kazanmak adına siz de onlardan biri olarak bu işi yapabilirsiniz.

24- Satış Ortaklığı İle: Bir çok firma hizmet veya ürünlerini internet üzerinden pazarlamak için satış ortaklığı (affiliate marketing) yöntemini uygular. Bu internet üzerinden pazarlama adına en ama en etkili yöntemdir çünkü direkt satışa yöneliktir.

Satış ortaklığı genel mantığı şu şekilde işler;

Firma satış ortağına; eğer bir ürünümü satmaya aracı olursan, bana müşteri gönderirsen ve o müşteri benden satın alma gerçekleştirirse, satılan ürünün fiyatından belirli bir komisyon oranında sana ödeme yaparım der.

Bu oranlar dünya ortalamasında %20 civarındadır.

Yani siz bir firmanın 100 liralık bir ürününü satmaya aracı olursanız, o 100 liranın 20 lirası firma tarafından size ödenir.

Peki ne tür veya hangi firmalar satış ortaklığı veriyor?

Türkiye’de bu pazarlama yöntemi çok yaygın olmasa da (Türk şirketlerinin vizyonu saolsun) yurtdışında internet üzerinden satış yapan neredeyse her firma bu yöntemi kullanıyor.

Amazon, ebay, deal extreme, aliexpress, banggood, gearbest, focalprice, bestofferbuy, booking, expedia, airbnb gibi aklınıza gelebilecek her sektörden binlerce firma.

Peki satış ortaklığı nasıl yapılıyor?

Genel mantığı şu şekilde: Satış ortaklığı yapmak istediğiniz firmanın affiliate sayfasından başvuruda bulunuyorsunuz ve başvurunuz kabul olursa firma size bir adet referans linki veriyor.

Siz de bu firmanın ürünlerini pazarlarken bu firmaya referans linkiniz ile link veriyorsunuz ve böylece satış gerçekleştiğinde firma satışın sizin aracılığınız ile gerçekleştiğini anlıyor ve size komisyonunuzu yansıtıyor. ( Bu sistem otomatik işliyor zaten)

Peki pazarlamayı nasıl yapabilirsiniz ? Bunun için sadece 2 yöntem mevcut;

1- Yazılı Olarak: Bir blogunuz veya siteniz olacak ve bu blogunuz üzerinden yazılar yazarak bu firmaların ürünlerini pazarlayacaksınız.

Mesela booking.com’u pazarlayacaksınız diyelim. Bunun için bir blog açıyorsunuz. ( bkz: blog nasıl açılır ) ve blogunuzda otel tavsiyeleri veren yazılar yazıyorsunuz.

Diyelim ki Londra’da yer alan otelleri pazarlayacaksınız. Londra’da kalınacak yerler diye bir yazı yazıyorsunuz ve bu yazının içerisinde otellerin merkeze yakınlığı – aldığı müşteri yorumları – fiyatı vs gibi onlarca değerlendirme çerçevesinde tanıtımını yaptığınız bir yazı yazıyorsunuz.

Yazınızdan her bir otel için de o otelin booking.com’da yer alan ilanına booking’in size verdiği referans linki ile link veriyorsunuz. ( şu linkten bu otel için rezervasyonunuzu yapabilirsiniz gibi )

Londra’da kalınacak yerler yazınız da google’da üst sıralara çıktığı zaman “londra’da kalınacak yerler” aratması yapan kişiler için üst sıralarda çıkmaya başladığı zaman ziyaretçi almaya başlıyor. Yani yazınız, verdiğiniz tavsiyeler insanlar tarafından okunmaya başlıyor.

Bir ziyaretçiniz yazınızı okuyup, verdiğiniz referanslı linke tıklayarak tavsiye ettiğiniz otel için booking.com üzerinden rezervasyon yaparsa da, booking sizin aracı olduğunuz satıştan elde ettiğini karın %25’ini size ödüyor.

İnternet üzerinden para kazanmak için bu yöntemi uygulayan onlarca otoriter gezi blogu var. Ki bu yöntem ile çok ciddi paralar kazanıyorlar.

Ya da diyelim ki amazon, dx veya aliexpress için satış ortaklığı yapacaksınız. Yine bu alışveriş sitelerinde yer alan ve en çok satan ürünlerden birinin detaylı inceleme yazısını yazabilirsiniz.

Mesela hem amazon, hem dx hem de aliexpress’te satışa sunulan bir dron’un incelemesini tüm detayları ile birlikte yazar ve yazının sonunda da “en ucuz nereden alınır” diye bir başlık oluşturursunuz

Bu başlık altında ise bu 3 sitenin de fiyatları ile birlikte karşılaştırmasını yaparsınız ve “şuraya tıklayarak satın alabilirsiniz” deyip, şuraya kelimesine referanslı linkinizi eklersiniz.

Böylece herhangi bir ziyaretçi sizin inceleme yazınızı okuyup, en ucuz nereden alınır başlığı altında bulunan referans linkine tıklayarak gidip ürünü satın alırsa, siz de yine ürünün satış fiyatıdan belirli bir oranda komsiyon alırsınız.

Not: Müşterinin illa ki linke tıklar tıklamaz satın alması da şart değil. Linke tıkladıktan sonra 30 gün ( veya 60 – 120 gün / firmadan firmaya değişiyor ) sonra da alsa yine de o satış siz aracılık ettiğiniz için size konisyon olarak yansıtılıyor.

2- Video: Diğer bir pazarlama yöntemi ise tabi ki youtube. Mesela buna en iyi örneklerden bir tanesini şurada yer alan videoda görebilirsiniz.

Video konseptinde videoyu çeken kişi çin alışveriş sitelerinden ürünler sipariş ediyor ve o ürünlerin kısa kısa tanıtımlarını yapıyor. Videonun açıklama kısmına ise bu ürünleri nereden alabileceğinizin linkini koydum diyor. ( Ki bu linkler referanslı, yani satış ortaklığı linkleri oluyor. )

Video’da yer alan bir ürünü beğenen ve aynısını almak isteyen bir kişi ise açıklama kısmında bulunan linke tıklayarak satın alma gerçekleştirdiğinde video sahibi o satıştan bir komisyon almış oluyor.

Ben 2 adet uygulamalı canlı örnek versem de, pazarlama tamamen sizin hayal gücünüze kalmış bir durum. Yüzlerce farklı yol ile bu tür pazarlamalar yaparak satış ortaklığı ile internetten para kazanma gerçek anlamda mümkün.

25- Oyun Skin Alım – Satımı:Bu bahsedeceğim yöntemi eğer daha önce hiç duymadıysanız internetten para kazanma yolları arasında sizi en çok şaşırtanlardan bir tanesi olacaktır.

Skin ne demek: Skin oyunlarda bulunan silah veya teçhizata sadece görsellik anlamında farklılık katan tasarımlardır. Skin’ler oyundaki silahlara veya teçhizata fiziksel olarak bir üstünlük sağlamaz.

Sadece görsellik anlamında farklılık yaratır. Mesela CS:GO oynunda bulunan normal tasarımlı bir AK-47 ile üzerine skin geçirilmiş bir AK-47 işlevsel olarak aynıdır. Yani ikisi arasında güç olarak hiç bir fark yoktur.

Ee ne yani, aralarında hiç bir fark yoksa, kullanıldığında bir üstünlük sağlamıyorsa insanlar skin’e neden para versin diye düşünmeyin! İnanın bana bu işte muazzam paralar dönüyor. Skin yetenek veya güç açısından bir üstünlük sağlaması da statü açısından diğer oyuncular üzerinde ciddi üstünlük sağlıyor.

Yani buna ister zengin gösterme, ister hava atma, ister oyun yapımcılarına yardımcı olma, ister prestij, ister karizma ya da ne derseniz deyin, skin’lerin oyunlarda genel olarak diğer oyuncular üzerinden böyle bir etkisi olduğu için böyle bir market oluşmuş ve bu markette ciddi harcamalar yapılıyor.

PUBG, CS:GO, H1Z1 (ve bir çok oyun) gibi oyunları daha önce oynadıysanız, oynamadıysanız bile oyunlara karşı ilginiz var ise ya da hiç ilginiz alakanız yoksa bile steam market üzerinden silah skinleri alım satımı yaparak ciddi anlamda para kazanabilirsiniz.

# Bunu aynı borsa gibi düşünün. Belirli bir miktar sermaye ile steam marketten oyunlarda kullanılan silahlar için fiyatları düştüğü zaman skin satın alımları yapıyorsunuz ve fiyatları yükseldiği zaman da bu skinleri satıyorsunuz.

Keza steam market fiyat artış – düşüş zamanlarını, alım satım hacimlerini, en düşük – en yüksek alım satım fiyat aralıklarını aynı borsada olduğu gibi detaylı grafik olarak size sunuyor. Ayrıca belirlediğiniz fiyatlardan otomatik – alım satım emirleri verebiliyorsunuz.

İnternetten Nasıl Para Kazanılır - İnternetten Para Kazanma Yöntemleri - Steam Market

Steam Market ( İnternetten Para Kazanma Yolları )


Tabi steam markette kazandığınız parayı ödeme olarak alamıyorsunuz. Sadece o para steam hesabınıza yansıyor. Ancak hesabınızda bulunan paranın tamamı ile bir skin alabiliyor ve o skin’i opskins ya da bynoname gibi dış kaynaklı marketlerde gerçek para karşılığı satabiliyorsunuz.

Böylece kazandığınız dijital parayı gerçek paraya dönüştürerek internetten para kazanma hedefinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

26- Çeviri Yaparak: Eğer profesyonel bir şekilde çeviri yapacak seviyede dil biliyorsanız, sizin için internetten para kazanmak garanti diyebilirim.

Eminim ki bu işi yapan ancak istediği seviyede müşteri bulamayan ya da yapmak isteyip de hiç bir şekilde müşteri bulamayan binlerce insan vardır. ( Misal: unv öğrencileri )

İşte ben de bu kişiler için, yani çeviri yaparak internetten para kazanmak isteyenler ancak müşteri bulamayanlar için en çok bilinen freelancer marketleri paylaşmak istedim;


27- Freelancer: Bu platform da upwork gibi bir çok kategoride bağımsız olarak çalışarak iş bulabileceğiniz en popüler platformlardan.

İnternetten nasıl para kazanırım diye soranlar için Freelancer.com verilebilecek en güzel cevaplardan diğer bir tanesi. Eğer ingilizceniz varsa, freelancer olarak internet üzerinden para kazanmak için en geçerli ve garanti yöntemler arasında.

Bu platform’da daha çok yazılım odaklı işler olsa da, yine bir çok farklı kategoride işler de bulmanız mümkün. Mesela tur rehberi arayan da var, çeviri – dublaj – ressam – muhsebeci, hatta şarkı çeviri / seslendirme için vocalist bile arayanda.

İnternetten Para Kazanma - İnternet Üzerinden Para Kazanma - Freelancer

Freelancer.com ( İnternetten Nasıl Para Kazanılır )


28- Twentify ile: Twentify firmaların pazar araştırması ve denetleme ihtiyaçlarını bağımsız, 3. kişiler ile karşılamasını sağlayan bir platform, bir telefon uygulaması.

Buradaki 3. kişi siz oluyorsunuz. Diyelim ki ülke çapında zincir otelleri bulunan bir şirket otellerinde resepsiyon / ön büro hizmet standartlarında güncellemeye gitti. Bunun da doğru bir şekilde her otelinde uygulandığından emin olmak istiyor.

Böyle bir durumda bu şirket, denetleme için bir firma ile anlaşsa ya da kendi denetçilerini oluştursa ortaya ciddi bir maliyet çıkıyor. Şirkette bunun yerine çok daha az maliyetli olan Twentify ile anlaşıyor.

Twentify’da bu denetlemleri sistemine üye olan bireysel kişiler, yani sizin aracılığınız ile sizi gizli müşteri olarak bulunduğunuz şehirdeki o şirketin oteline gönderiyor ve aynı zamanda size neyi kontrol etmeniz gerektiğinin de talimatını veriyor.

Siz de otelin resepsiyonuna bir müşteri gibi gidip verilen hizmeti tecrübe ediyorsunuz ve edindiğiniz tecrübeyi geri bildirim olarak Twentify’a iletiyorsunuz. Twentify’da bu geri dönüşü şirkete iletiyor ve size de hizmetiniz için bir ücret ödüyor.

Oteller gibi ülke genelinde aklınıza gelebilecek her tülü zincir ve geniş ağa sahip firma ( gsm firmaları, kozmetik firmaları, restoranlar vs. ) için denetim ve pazarlama adına bu uygulama sayesinde sizde iş alabilir ve aldığınız işler ile internetten para kazanma düşüncenizi eyleme dökebilirsiniz.

29- Online Marketlerde Ürün Satın: Dünya üzerinde alıcı ile satıcıyı bir araya getiren onlarca market var. Ancak tabii ki bu marketlerin en büyüklerine satış yapmanız, internetten para kazanma potansiyelinizi arttıracaktır.

Peki en iyi alternatiflerim neler ?


Tabii bu mecralardan üzerinden para kazanmak için doğru bir şekilde araştırma yapmanız gerekeir. Ebay ve özellikle de Etsy üzerinden ciddi paralar kazanabilirsiniz.

Keza Etsy’de satış yapan bir çok Türk olduğunu biliyorum. O yüzden özellikle Etsy diyorum. Çünkü Etsy’nin ana hedefi butik elbise, takı, düğün ürünleri, hediyeler gibi ürünlerden oluşuyor. Ki bu da ülkemizin en iyi olduğu noktalardan bir tanesi.

Siz de neler satabileceğinize dair biraz araştırma yaparak internetten para kazanma adına Etsy’de ürün listeleyebilir, ihracat yapıp, ciddi paralar kazanabilirsiniz.

30- Twitch: Twitch.tv, oyuncuların oynadıkları oynun canlı bir şekilde yayınını yaptığı ve büyük kitlelerce izlendiği, izlenirken de internet üzerinden para kazandığı bir platfromdur.

Twitch insanlara televizyon kanalı gibi yayım yapmalarına olanak sağlayan interaktif ve son zamanların en popüler plaftromlarından bir tanesidir.

Öyle ki ünlü yabancı yayıncıların ( ingilizce dilinde ) aylık kazançları 50 bin ila 500 bin dolar arasında değişiyor. Türkiye’de bu rakamsa ünlü yayıncılar için 50 bin liranın üzerinde. İnternetten para kazanma adına size de bu platfrom üzerinden yayın açabilirsiniz.

Yayıncıların internetten para kazanma kaynakları bu platfromda 2 ana yolla oluyor;

1-
Yayını izleyen insanlar yayıncıya bağış yapıyor. Bu bağışların herhangi bir sebebi olması gerekmiyor. Bazıları sadece yayıncıyı sevdikleri için, bazıları gönderdikleri bağışlara mesaj yazarak mesajlarının yayında okunması için gönüllerinden kopan miktarları gönderiyor.

2- Aynı zamanda yayının bir de chat kısmı oluyor. Bu chat kısmından izleyiciler yayımcı ile interaktif bir şekilde iletişim halinde oluyor. Tabii chat’te izleyiciler, diğer izleyicilere göre daha üstün izinlere sahip olmak ve sohbet kısmında bulunan kısıtlamalara takılmadan yayını izleyebilmek için bir de bu yayıncının kanalına aylık 5 dolar ödeme yaparak abone oluyor.

Tabii yayınlar sadece oyunlardan da oluşmuyor. Müzik yapan, resim çizen, talk show yapan yayıncılar da mevcut. Ancak ana kitle izleyici hep oyunlar üzerinde.

Eğer siz de hayatınızda oyunlara ciddi zaman ayıran biriyseniz, internetten para kazanma için yayıncı olmayı düşünebilirsiniz.

31- Uber:Bu yötem de fiziki olarak yapılan bir iş olsa da, çıkış noktası ve müşteri kaynağı internet olduğu için internetten para kazanma yöntemleri arasına eklemek istedim.

Uber Nedir: Uber Bir özel toplu taşıma sistemi olup, kendisine ait veya kiraladığı bir araç ile yolcu taşımacılığı yapmak isteyen kişilere müşteri bulması adına platform sağlayan bir oluşumdur.

Sitemi ise şöyle işler;

Siz uber sistemine kayıt olduktan sonra uber sizin bulunduğunuz noktaya yakın bir noktada müşteri talebi olduğunda bu talebi size yönlendirir.

Siz de uber’in verdiği adrese gidip müşteriyi alır ve istediği noktaya ulaştırırsınız. Müşteri ise ücreti uber’e öder, uber’de ücreti %25’lik bir komisyon keserek size öder.

Müşteri ise seyahat deneyimi ardından sizin verdiğiniz hizmeti puanlar ve bu şekildeki geri dönüşlerle sizin bir müşteri memnuniyeti puanınız olur. ( hem araç hem de sürücü için ) Bu puan ne kadar yüksek olursa, yeni müşteri bulma potansiyeliniz de o kadar yüksek olur.

Belirli bir oranın altına düştüğünde ise Uber sizinle olan iş birliğine son verir. Uber sürücüsü olmak için ise istenilen şartlar şu şekildedir: sağlık raporu – sabıka kaydı – en az 3 yıllık ehliyet – 21 yaşından büyük olmak – şahsın kendisine ait veya kiralık bir aracı olması.

Bu şartları yerine getiren sürücüler bir de bulunduğu, kayıt olduğu bölge için harita testine tabi tutulur. Testi ve şartları yerine getiren sürücü uber’in lisanslı sürücüsü olmaya hak kazanır.

Uber şu an için sadece İstanbul’da kullanılsa da çok ciddi oranda müşteri sayısına sahiptir ve uber ile ciddi paralar kazanılması mümkündür.

Eğer siz de böyle bir işi yapabilecek şartlara sahipseniz internetten üzerinden para kazanmak adına Uber’e mutlaka bir şans verin derim.

32- Bionluk:Fiverr baz alınarak oluşturulmuş yerli bir alternatif olarak karşımıza çıkan Bionluk, internetten üzerinden para kazanmak adına en sağlıklı sonuçlar alabileceğiniz bir diğer platform.

Türkiye’de binlerce kullancısı olan bu platfrom üzerinden yine yeteneklerinizi bir ürün haline çevirebilir ve internet üzerinden para kazanma istediğinizi eyleme dökebilirsiniz.

SadeceON, bionluk, fiverr gibi platformlar üzerinden internetten para kazanmak istiyorsanız, eğer biraz ingilizceniz varsa, tercihinizi kesinlikle Fiverr‘dan yana yapın derim.

Nedeni ise basit;

  • Yerli sitelerde max. 50 milyon kişisye satış yapma potansiyeliniz varken, Fiverr’da bu potansiyel 2 milyar kişiye kadar çıkıyor.
  • Ayrıca Fiverr’da dolar olarak kazanırken yerli girişimlerde TL olarak kazanıyorsunuz.

33- Sadeceon:İnternetten para kazanma adına bir diğer alternatifiniz ise SadeceOn. Zaten siteye girer girmez nasıl bir platfrom olduğunu anlayacaksınızdır.

Evet, Fiverr‘ın bir diğer yerli versiyonu.

Fiverr baz alınarak oluşturulmuş bu yerli girişimde yine internetten para kazanmak adına en sağlıklı platfromlar arasında geliyor. Eğer Fiverr‘dan iş yapamayacak kadar ingilizce bilgisine sahip değilseniz, alternatif olarak sadeceon’da internet üzerinden para kazanmak adına şansınızı deneyebilirsiniz.

34- Appen ve LionBridge:Daha önce google’da herhangi bir aratma yaptığınızda karşınıza yaptığınız aratma ile yakından uzaktan alakası olamayan sonuçlar çıktı mı ? Ve “Ne alaka” dediniz mi?

Google gibi arama motorları doğru sonucu kullanıcısına ulaştırmak için güçlü algoritmalar kullansa da bazen makineler de hata yapabiliyor. Bu gibi durumlarda ise bu tür hataların gerçek kullanıcılar tarafından tespit edilip, bildirilmesi ve bu bildirimler sonucunda da düzeltilmesi gerekiyor.

Appen ve LionBridge gibi platfromlar aracılığı ile önceden tanımlanmış arama sorguları üzerinde araştırmalar yaparak ve alaka düzeylerine göre sonuçlar için geri bildirim sağlayarak internetten para kazanma düşüncenizi eyleme dökebilirsiniz

Tabii ki bunun için orta düzey üzeri ingilzice bilmeniz gerekiyor. Bu tür sitelerde Türkiye için de bir çok iş imkanı olduğu göz önünden bulundurursa kesinlikle internetten para kazanma adına kaçırılmaması gereken fırsatladan biri diye düşünüyorum.

35- Artıway: Üstte anlattığım internetten para kazanma yollarından hiç birisi size uygun değilse bile bu yöntem ile kesin bir şekilde internet üzerinden dolaylı olarak para kazanmak mümkün.

İnternette alışveriş yapacağınız zaman eğer bunu Artiway.com üzerinden yaparsanız, yaptığınız alışverişin sitesine ve miktarına göre artiway’in belirlediği bonus oranlarında para iadesi alıyorsunuz.

Yani diyelim ki artiway hepsiburada için %2 oranında bonus veriyor. Siz de hepsiburada’dan 100 liralık bir ürünü artiway ile aldığınızda 2 lira artiway üzerinden size iade ediliyor ve artiway hesabınıza yatıyor. Bu iadeler belirli bir miktara ulaşınca da paranızı aktarabiliyorsunuz.

Dediğim gibi, bu yöntem direkt olarak internetten para kazanma yolları arasında değil ancak tüm internet alışverişlerinizi artiway ile yaparsanız ( ki artiway bünyesinde Türkiye’nin neredeyse tüm ünlü alışveriş siteleri mevcut ) dolaylı olarak para kazanmış oluyorsunuz.



Umarım İnternetten Para Kazanma Yolları: Saçmalık Değil ! Gerçek Yöntemler başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

İnternetten Para Kazanma: Saçmalık Değil ! 35 Gerçek Yöntem Burak Oran
 

Benzer konular

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.