Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Webrazzi Google Drive'a yüklenen videolara artık otomatik olarak altyazı ekleniyor

  • Konbuyu başlatan Candeğer Muradoğlu
  • Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
C

Candeğer Muradoğlu

Misafir
Google Drive'ın içerik arama özelliklerinin güncellendiğini geçtiğimiz mart ayında sizlere aktarmıştık. Platform, şimdi de yeni bir gelişmeyle gündeme geldi. Bu kapsamda Google, Drive hizmetine yeni bir özellik ekledi. Artık, Google Drive'a yüklenen videolara artık otomatik olarak altyazı eklenebilecek.

Peki, bu nasıl gerçekleşecek? Google, konuşma tanıma teknolojisi kullanarak videolardaki sesleri metne dönüştürecek, böylece videoların içeriğini anlamak daha kolay olacak. Söz konusu özelliğin kişisel Google hesapları için mevcut olduğunu belirtelim; ancak kullanıcıların altyazıları yükleme işleminden sonra manuel olarak bu altyazıları talep etmeleri gerekecek.

Google Workspace müşterileri için ise altyazılar, videolar yüklendiğinde otomatik olarak etkinleştirilecek. Yöneticiler bu özelliği kapatma seçeneğine sahip olacaklar.

Kullanıcılar, altyazıları etkinleştirmek için videoya sağ tıklayarak veya oynatırken menüden gerekli işlemleri yaparak altyazı özelliğini kullanabilecekler. Ayrıca videolarda “CC” seçeneğini kullanarak altyazıları görüntülemek mümkün olacak.

Şu anda otomatik altyazı oluşturma özelliğinin sadece İngilizce dilinde desteklendiğini de belirtelim. Diğer dillerin desteğinin ise ilerleyen zamanlarda ekleneceği belirtiliyor.

Google Drive'a eklenen yeni özellik, videoların içeriğini aramayı ve bulmayı kolaylaştırırken, manuel altyazı oluşturma sürecini de ortadan kaldırarak kullanıcılara zaman kazandıracak. Otomatik altyazı ekleme, videoların erişilebilirliğini ve aranabilirliğini artırarak kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştirecek.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.