Webrazzi Ali Eşelioğlu: "Web3 ve blockchain alanında birçok kurum Türkiye'de yer almak istiyor."

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tuğçe İçözü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İçerik! Webrazzi'den alıntılanmıştır. Webrazzi internet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı popüler teknoloji blogudur.
T

Tuğçe İçözü

Misafir
Türkiye'nin lider fintech konferansı Webrazzi Fintech 2024, 11 Aralık 2024'te yani bugün Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşti. Moderatörlüğünü Ussal Danışmanlık Yönetici Ortağı Ussal Şahbaz'ın üstlendiği Kripto Dünyasında Yasal Düzenlemelerle Şekillenen Yeni Dönemde Boğa Sezonu başlıklı oturum ile CoinTR CEO'su Ali Eşelioğlu ve Solak & Partners Law Firm Yönetici Ortağı Elçin Karatay Next Wave by CoinTR sahnesindeydi.

Ussal Şahbaz, Bitcoin'in 100 bin doları geçtiğini hatırlatıp Trump iktidarı ve faiz indirimi beklentisine değinerek kriptoda yeni bir boğa sezonuna girdiğimizi ifade etti. Türkiye’de kripto varlık kanunun uygulamasının da tam bu zamanda başlayacağını belirten Ussal Şahbaz, global ve yerel bir faktörün bir araya geldiğine dikkat çekerek Ali Eşelioğlu'na Boğa sezonuna dair öngörülerini sordu. 2025’te Türkiye piyasasında neler olacak?

Donald Trump'ın aday olarak öne çıkmasının da global kripto para piyasalarındaki fiyatlara yansıdığını belirten Ali Eşelioğlu "Seçim belirsizliği ortadan kalktı." dedi. Donald Trump'ın yeni dönemde getireceği isimlerin kripto dostu kişiler olmasına dikkat çeken Ali Eşelioğlu, ABD'nin ETF ve kurumsal yatırımların hızlı ilerlemesiyle hem ileri bir konumda olduğunu hem de bu durumların dünyada tüm kripto para borsalarını etkilediğini ifade etti.

Bitcoin'in 100 bin dolar fiyat seviyesine ulaşmasının ardından kar realizasyonu gerçekleştiğini ifade eden Eşelioğlu, yeni yatırımcıların devreye girdiğini de dile getirdi. Türkiye'nin de bu konuda öne çıktığını vurgulayan Ali Eşelioğlu, Web3 ve blockchainde birçok kurumun Türkiye'de yer almak istediğini açıkladı. Eşelioğlu'nun açıkladığı verilere göre; Türkiye'de 22 milyon hesap sahibi yer alırken, yatırım odağında Türkiye'nin 4. sıraya yükselmesi söz konusu oluyor. Temmuz ayından itibaren SPK ve Tübitak önderliğinde lisanslama sürecinin başladığını hatırlatan Eşelioğlu, saklama tarafında hem bankalar hem de borsaların saklama kuruluşları olacağını sözlerine ekledi.

Kanunun yaz döneminde çıktığını, şimdi de SPK taslak tebliğleri açıkladığını belirten Ussal Şahbaz, hem borsa hem de saklamayla ilgili düzenlemeler olduğunu hatırlattı.

Önemli noktalar kapsamında yatırımcının korunmasına odaklanıldığına dikkat çeken Elçin Karatay, uluslararası anlaşmalar kapsamında kara para aklanmasına karşı mevzuatın ortaya konmasından da söz etti. Karatay, regülasyonun sektörün gelişimi üzerindeki etkisinin öneminin de altını çizdi. Türkiye'de yurt dışına göre gelişmiş fintech altyapısı olduğunu dile getiren Karatay, "Türkiye'yi Hub haline getirebilir miyiz?" sorusunun gündemde olduğunu ifade etti.

Ali Eşelioğlu kanunun tamamen yatırımcıyı korumaya yönelik olduğunu belirtirken, web3, blockchain, kripto evreninde oyun alanının genişlemesini zorlaştırabileceğini ifade etti. Birçok ülkede düzenlemelerin devreye girmediğini ifade eden Eşelioğlu, regülasyon tarafının örnek olacak bir düzenleme olduğunu dile getirdi.

Kaynak : Webrazzi
 

Reklam