Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Üye girişi yapmayı ihmal etmeyin ! Konulara cevap yazmak, kaynak dosyalarını iletmek ve yeni konu açabilmek için üye girişi yapmanız gerekir. Üye kayıtları aktif !

Kripto 2023 Yılında Stablecoin Yasağının Kaldırılması Planlanıyor!

  • Konbuyu başlatan Batuhan Dursun
  • Başlangıç tarihi
DİKKAT ! Kripto para piyasası kontrol veya tahmin edilebilir değildir. Anlık değişimler ile kazanç elde edebileceğiniz gibi, ciddi mali zararlar ile karşılaşabilirsiniz. Aşağıdaki içerik konuyu başlatanın sorumluluğunda ve bilgilendirme amaçlıdır. Ticari tavsiye değildir.!
B

Batuhan Dursun

Misafir
stablecoin-overview-banner.jpg

Hükümetler kripto paralara karşı daha ılımlı bir yaklaşım benimsiyor.

Kripto para yatırımcılarının borsalarda daha kolay işlem yapmalarını sağlayan stablecoinler gündemden düşmüyor. Özellikle Tether gibi popüler ihraççıların rezervleriyle alakalı şeffaflık eksikliği piyasanın genelinde düşüşlere neden oldu. Bu korku ve riskler bazı ülkelerin stable coinlere karşı negatif yaklaşım benimsemesini sağladı. Ancak önümüzdeki yıl yasağın kalkması planlanıyor.

Japonya Kripto Para​


Japonyalı düzenleyiciler stablecoinlerle alakalı güncel yasakları yeniden inceliyor.

Nikkei’nin bugün yayınladığı rapora göre Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), 2023 yılında yabancı para birimi cinsinden ihraç edilen stablecoinlerin ülkede kullanımına yönelik yasakları kaldıracak. Yeni stablecoin düzenlemesi yerel borsaların mevduat yoluyla varlık koruma ve havale üst sınırı koşulu altında stablecoin işlemlerine olanak sağlayacağına işaret ediyor.

Raporda “stablecoinler kullanarak ödeme yaygınlaşırsa, uluslararası havaleler daha hızlı ve daha ucuz hale gelebilir” ifadeleri kullanılıyor. FSA aynı zamanda bu gevşemenin kara para aklama kontrolleriyle ilgili daha kapsamlı düzenlemeler gerektirdiğini de yazdı. Yetkili makam pazartesi günü Japonya’daki stablecoin yasağının kaldırılmasına yönelik teklifler hakkında geri bildirim toplamaya başladı. Daha önce bildirildiği üzere, Japonya parlamentosu Haziran 2022’de bankacılık dışı kurumlar tarafından stablecoin ihracını yasaklayan bir tasarıyı kabul etmişti.

Kripto Paraların Siyasi Yönü​


FSA’ya kayıtlı 30’un üzerinde Japon kripto para borsası mevcut. Bunların hiçbiri 30 Kasım itibariyle stablecoinlerle işleme imkân tanımıyordu. CoinGecko’nun verilerine göre, Japonya’daki en büyük kripto para borsalarından biri olan BitFlyer, yazı yazıldığı sırada Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash, XRP ve Stellar dahil olmak üzere toplam beş kripto para biriminin alım satımını yapıyor.

Seçimler, hükümetlerin kripto paralara yönelik yaklaşımını da önemli ölçüde etkiliyor. Bunu Güney Kore’de net biçimde görmüştük. Kripto sever cephenin seçimleri kazanması endüstri için bir dönüm noktası oldu. Sonraki süreçte hükümetler, özellikle seçimlerde daha fazla destek toplayabilmek için kripto paralara daha olumlu yaklaşacak.

Bu arada, 15 Aralık’ta Japonya’nın iktidar partisi kripto paraları konu alan olumlu bir vergi düzenlemesi getirmişti.

Son olarak haberlerimizi Web sitemizden, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

2023 Yılında Stablecoin Yasağının Kaldırılması Planlanıyor! yazısı ilk önce Türkiye'nin Kripto Blogu | En Güncel Kripto Para Haberleri üzerinde ortaya çıktı.

Kaynak : Kripto Blogu
 

Reklam

  AdBlock Detected
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.